Sunday, May 19, 2019

TERUSKAN, BERTABAHLAH KAMU WAHAI PH..



Rakyat sesebuah NEGARA yang waras sentiasa mengharapkan kerajaan yang TERBAIK kepada mereka TANPA mengira BANGSA Dan ugama...

Suara sumbang awal sekadar suara yang masih marah kecewa kerana parti dukungan mereka tewas..

Menilai sebuah prestasi kerajaan yang baru setahun mengambilalih kerajaan 60 tahun datangnya dari rasa irihati..

TERUSKAN PH, BUKAN satu Dosa pun jika kamu lemah Dan kekurangan selagi niat kamu baik....APA malu kalau kamu tidak mencuri duit rakyat....apa takut kalau kamu Tak bunuh orang.....kekadang berundurlah setapak jika itu membantu kamu terus ke HADAPAN..

ISU NEGARA, ISU rakyat tidak ADA yang gagal untuk ditangani Demi Masa Dan iltizam.








16 comments:

  1. For as long as TDM leads PH and DAP Amanah PKR and Bersatu cooperate accordingly, this government will survive the long and winding road to recovery.

    But if TDM's successor is a tainted or corrupt or incompetent leader we might as well forget about survival of current govt.

    PH has successfully charged najib in court and trial is ongoing albeit slowly but surely. Eradicating corruption in all aspects of administration is present priority. Improving the economy and financial should be of utmost importance for PH Govt....

    Promises under manifesto should be fulfilled accordingly within reasonable time.....

    ReplyDelete
  2. KD...suka hati kau lah..
    Nk sedapkan hati kau yg bercelaru..
    Tak pandai melihat kedepan...
    Kalau ekonomi bertambah bagus, dari awal dah boleh nampak...
    Tapi kalau semua data2 dan statistik ekonomi memjunam, jgnlah jadi bodoh kata kita boleh bertahan pulak..
    Buatlah sesuatu...tapi masalah nya nothing done dan ekonomi bertambah parah....

    Sila siarkan kalau kD anak jantan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kau Tak psyah cerita urus ekonomi NEGARA..

      Urus ekonomi sendiri..kalau bapa kau TINGGALKAN hutang, how u want to manage, sendiri pun pokai..
      Yang bijak tetap boleh manage, dengan pelbagai cara..tetapi Masa untuk bangkit Dan kembali stabil BUKAN sebulan Dua..

      ADA orang kahwin 10 tahun pun belum dapat anak, takkan mereka Tak berusaha siang malam..

      ADA akai pakai.

      Delete
    2. Ekonomi Negara memang baik,,Yang kurang baik adalah ekonomi pencacai Ameno &. Pas

      Delete
  3. Salam sdra john doe

    Based on my reading of political situation in this country, there appear to be a concerted effort to HIT mahathir-led PH government from within and or without.

    MC/MKINI/FMT/MM/MI/STAR daily play the songs remindin readers that PH govt is abd will be doomed....

    Bloggers (too lazy to count) are equally overly active in painting the negativities of PH regime..moreso on mahathir's leadership.

    Intra PH collusion among leaders in PH seems apparently pointing to the fact that PH needs Anwar....This is bad. To me Anwar cannot handle existing critical problem. He had said it before that he would not want Fin Minister's post as it was very tough. Also he said let mahathir restored this ravaging country so when he assumed PM seat it would be easier for him to continue the good work done. Dia hanya nak MENGAMEENKAN without hard and tireless work and efforts done by mahathir and LGE.

    The pru14 losers are the devil advocates prowling at the sidelines.

    The parties above I believe are doing the manouvring now and then to paint the picture that PH will go down as a one term regime and mahathir is of no good after successfully returned as 7th PM...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam bro,

      Only 4 words from me to all of them:-

      "JUST BRING IT ON"

      Delete
  4. Jangan layan rungutan anak-anak manja yg hidup makan disuap. Biarkan dia terus merungut. Kita cekal menghadapi sebarang risiko menanti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Cik Minah oi... Tunggulah bila bapak kau hilang pekerjaan bawah PH dan dah 3 bulan tak bayar sewa rumah dan dapur pun dah lama tak berasap. Masih cekalke lagi nak sokong PH.

      Delete
    2. anak2 manja.. aku rasa cik minah duduk dalam gua.. ingat tak zaman bn .. mat maslan sound anak melayu buat dua tiga kerja..., masa tu puak cik minah merengek balun mat maslan.. cik minah rasanya sama balun juga

      lama sangat duk dalam gua cik minah ni.. keluarlah.��

      Delete
    3. Kecekalan menyokong PH BUKAN tunggu muka mulut untuk disuap dedak.

      Kecekalan menyokong PH telahpun berjaya TANPA minta balasan.

      Puluhan tuduhan, TURUN Naik mahkamah oleh SI OKT sudah memadai PH bust kerja.

      Mcm Mana mereka nak uruskan NEGARA, up to them, tunggu 2023.

      Untuk diri sendiri, untuk hidup, pandai² lah sendiri..rezeki BUKAN PH bagi.

      Delete
    4. jangan tipu kd.. penyokong ph lebih teruk dari tu .. dedak nak... hutang pun tak nak bayar..ptptn nak free brader... celah mana cekalnya.. tak caya tanya adam adli...

      Delete
  5. Tuan KD, kita gantikan kerajaan sebab kita nak yg terbaik dari dulu.Kalau merudum, eloklah ganti balik yg lama.Logikkan.

    Kalau PH tak reti nak meneraju negara, elok letak jawatan bagi BN balik.Rindu pulak aku kat BN.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baru setahun stupid,,sabar dan saksikan,,sekarang bukan kerajaan kleptokrasi lagi.

      Delete
    2. 10:02....

      Apa, bagi balik pd BN (Borosmah Najib), dah hilang akal, kerr....??

      Delete