Thursday, July 25, 2019

Anwar PM, DAP Timbalan PM

Anwar PM, DAP Timbalan PM: Salleh SD Rakyat Malaysia sudah nampak dengan jelas bahawa Anwar tidak sabar untuk mengambil jawatan Perdana Menteri Malaysia dari Tun Dr Mahathir Mohamad. Sifatnya yang tidak sabar-sabar untuk menjadi perdana menteri bukanlah benda yang baru. Dan kali ini, untuk memastikan cita-citanya tercapai,


# Ia bukan sesuatu yang mustahil tetapi serangan seperti ini sangat sensitif kepada orang Melayu dan mampu menipiskan lagi peluang Anwar lebih lebih lagi apabila kerjasama PAS UMNO berteraskan tolak DAP.
Setakat mana Anwar mampu memujuk sebilangan melayu percaya DAP?

#Serangan memecah tembelang seperti ini mampu membuat anwar bertambah berang dan ganas.

15 comments:

  1. Kenape Azmin tak cabar lobakman untuk bersihkan dirinye?...yg lebih penting bersihkan dirinye dulu dari cerita spekulasi tok dalang...dalang ditangkap dan dihukum bukan boleh bersihkan dirinye kalo polis tak sahkan bukan azmin dlm vedeo...

    azmin tak tahu keutamaan yg perlu diutamakan...

    ReplyDelete
  2. Anwar kool jer kerana dia tahu sehingga sekarang polis tak dapat buktikan siapa dalang...masih terkial2..azmin cuba jolok supaya anggapan dalang terarah kpd anwar...

    Anwar pon tahu azmin takut cabar lobakman...anwar berada dlm zon lebih selesa berbanding azmin......imej azmin yg tercalar...azmin dah boleh kira finished dlm politiknye...pemilihan 2021 tiada harapan lagi untuk azmin....pru15 pembangkang menunggu untuk sembelihnye pisau semburit yg disahkan pakar indon yg tak pernah dicabar oleh sesiapapon....bijak lobakman matikan lawanye..

    Kalo anwar buat vedeo palsu baru anwar finished...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kikiki..
      Bdk2 brader anwar bin ibrahim duk kira antara azmin dan anwar mcm org lain tunggul.. xdak parti lain xdak calon lain.

      Brader anwar spt biasa akan memegang jawatan bakal pm sepanjang hayat.

      Azmin jdk menteri biasa shj. Jauh panggang dari api nk jdk pm.

      Otai reformasi akan rebrand jadi kote reformasi.

      Mat2 jambu akan terus memenuhi parti pkr dan mat korup akan sentiasa ramai dlm umno.

      Delete
  3. Siapa yg nampak anwar tidak sabar?....mengarut ...aku nampak anwar tak buat apa2 pon..hanye andaiaian pihak yg tak suka anwar punyer cerita...

    Kes dalang vedeo semburit tak ade bukti pon anwar yg buat...farhash dan haziq dilepas bebas oleh polis...

    Berasaskan kpd kenyataan Hamid semata2 yg hanye sebut dalang...dalang bikin ato dalang edar?...

    Fahash dan haziq nampak happy aje...

    Kalo reman sampaib 8 hari mesti dah ada bukti dan dalang sudah boleh ditangkap...mananye?...tinggal spekulasi aje oleh spekulator amatur.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kikiki..
      Xnmpk brader anwar tak sabar.

      Kalau nk menipu pun agak2 lah.
      Bukan semua org baru kenal politik mahu pun temberang Brader Anwar Bin Ibrahim

      Delete
    2. Dia temberang saper?..

      Delete
    3. Anwar tembarang, kelentong dan menipu dirinya sendiri

      Delete
  4. Sejak dari mula kes ini KD lebih berminat dgn dalang dan buat andaian Anwar dalangnye.....KD tak berminat nak tahu betul ato tidak Jemin semburit...

    Sehingga KD marah lobakmann ke indonesia dan tuduh lobakman bantu anwar...

    Ko tolong lah azmin bersihkan dirinye dulu seblm cerita pasal dalang.....

    Mcmmana ade teori azmin goli madey walhal azmin penakut...



    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku Marah lokman?
      Lebih berminat dengan DALANG?
      Aku perlu tolong bersihkan Azmin?

      Suharli masrop..baca semula artikel dengan lebih matan..

      Aku sokong lokman KE Indonesia tetapi selanjutnya KENALAH buat laporan polis Dan sertakan analisa yg sah..uruskan melalui Peguam, bukan menyalak di jalanan.

      Delete
  5. Salam Jumaat bro KD dan sahabat-sahabat semua,


    Satu perkara yang kita tak dapat nafikan ialah Brader akan sanggup trade in apa-apa sahaja asalkan dia dapat menjadi PM. Menjadi PM baginya adalah matlamat ia dilahirkan ke dunia.

    Maka, menawarkan kerusi TPM kepada DAP sebagai pertukaran sokongan kepadanya untuk menjadi PM adalah tidak mustahil bagi Brader.

    Ia berlainan dengan Tun. Matlamatnya ialah selamatkan Malaysia dan untuk tujuan itu ia bersedia kembali dari rehatnya di usia intan semata-mata untuk selamatkan negara ini.

    Pun begitu Tun bukanlah orang yang sanggup trade in apa sahaja asalkan pasukannya menang. Baginya kemenangan agama bangsa dan tanah air adalah paramount. Sebab itulah ketika berlakunya perbincangan di antara Tun dengan Brader, pada satu ketika apabila Tun merasakan tuntutan Brader tidak boleh dikompromi maka Tun telah call off segala perbincangan dan bersedia untuk ia teruskan kerja menjatuhkan Jibby tanpa Brader mahupun PKR. Brader yang akhirnya terpaksa menghantar puterinya untuk memujuk Tun kembali ke meja rundingan dan menarik balik tuntutannya yang menyebabkan Tun telah call off segala perbincangan.

    Mengapa Tun M sedia melupakan perseteruannya dengan Brader? Sebab ia melihat Jibby adalah kejahatan yang lebih besar berbanding jenayah yang telah disabitkan ke atas Brader.

    Mengapa Brader bersedia melupakan perseteruannya dengan Tun? Sebab Brader melihat dan menyedari bahawa Tun adalah jalan dan peluangnya yang terakhir untuk mencapai cita-citanya menjadi PM.

    Alasan Tun adalah kepentingan umum sedang alasan Brader ialah kepetingan peribadi.

    Tun menjadi PM Malaysia paling lama, tetapi tak ramai yang tahu bahawa ketika ia berada di zaman persekolahan, apabila ditanya apa cita-citanya, Tun akan menjawab dia mahu menjadi kerani.

    Takdirnya dan keikhlasannya yang akhirnya membawanya menjadi Perdana Menteri dan malahan PM 2 dekad, PM 2 kali, dan in shaa Allah PM 2 zaman.


    Wallahu a'lam.

    ReplyDelete
  6. Sorry my family will not vote for AI for pm. We will not vote for PH after TDM. NEVER thrust a guy since uni days.

    ReplyDelete
  7. Salleh SD dari malysia today...s
    Salleh SD geng RPK kaki temberang?...

    KD suka pungut cerita dari blog temberang seperti tukar tiub..

    ReplyDelete
  8. 1) Sesuatu artikel mempunyai nilainya Sendiri tanpa Kira Siapa tulis..ambil lah APA yg Kita rasa betul Dan ignore yang tidak.

    2) apakah Azmin samburit, cybersecurity kata tidak boleh cam - accept it
    DARI segi sosial Dan politik - Azmin sudah out.
    Sama mcm kes Anwar dulu ADA yang percaya ADA yang tidak..same goes to Azmin.

    3) minat nak tahu DALANG sebab Polis sedang terus siasat, dapat DALANG keberangkalian dapatlah juga jawapan SEBENAR, Azmin samburit atau tidak.

    Tetapi aku agak RAGU² DALANG dapat didedahkan atau DIDAKWA, kalau ADA pun, mungkin kambing² HITAM atau berjawatan ikan bills.

    Anwar SEBAGAI DALANG, itu persepsi umum..ADA logiknya..sudahkah Anwar nafikan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anwar nak napi mcm mana tiada saper pon cakap secara terbuka anwar dalang...kalo ade yg buat tuduhan terbuka baru boleh dia napikan...

      Nuar ada buat kenyataan minta polis tentukan kesahihan vedeo dan cari dalang..

      Delete
  9. Lobakman pertikai kenapa polis tidak memeriksa dna dari tilam dan gebar di hotel......haziq dihantar ke spital...azmin dihantar ke spital?..

    Kalo polis sudah dapat dna maknanye polis sorok kebenaran......hanye bergantung kpd cybersecurity yg dilihat cap ayam...kalo polis tidak periksa dna maknanye polis cuai....

    ReplyDelete