Monday, July 29, 2019

APAKAH DAP SABOTAJ EKONOMI UNTUK TEKANAN DAN MENYUSAHKAN MAHATHIR?

Ada bukti?
Tanya je..


Politik umno lebih menyusahkan melayu kerana yang lebih mereka serang bukan DAP tapi Mahathir.

Lokman apa yg dia buat?
Serang lim guan eng?

Dia lebih minat serang IGP,  AG,  Azmin dan Mahathir..
Untuk apa?
Untuk bangkitkan ekonomi Melayu?

Atau untuk peralihan kuasa membebaskan bossnya tanpa peduli selepas Mahathir, penggantinya jadi boneka?

Walaupun rancangan jahat itu tidak akan berjaya tetapi ia akan membuang masa dan mengganggu fokus kepada ekonomi negara.

Inilah peranan komunis era baru,  serang dengan fitnah dan manipulasi ke atas pemimpin melayu sekadar untuk nampak relevan,  yang bengong sudah tentu percaya.

16 comments:

  1. Barking Dog KAPAR dah berbunyi "Shut up, PKR MP tells Azmin for urging Dr M to stay on".

    Hahahaha....kesian KAPAR...sedap dedak Anwar.....hahaha

    Hadi kata habiskan 5 tahun
    Rakyat kata finish your 5 years in office.
    Macai Anwar saja gelisah

    Faktanya...both anwar and azmin not qualified. KAPAR qualified angkat bag ke hilu ke hilit....hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dapatan survey mana yang dipakai kamu? Kalau sekadar bisikan dari belakang oleh teman semburit malam tadi di Hotel Sandakan kena cermin diri sendirilah ok. Jangan lupa lihat CCTV dan padam rekodnya.

      Delete
    2. Anon 347, apa yang buat kamu panas?

      Delete
    3. Sorry KD. Masih panas dengan bil TNB yang naik lebih 200% dan sampai sekarang rupanya belum nak turun-turun. Case closed dan PH buat bodoh alang ala Pak Pandir kes Rakyat dikongkalikong. Menteri DAP cuma buat cerita dongeng nak henti monopoli TNB. Khabarnya TM baru nak mula ikut cakap Menteri beri diskaun Streamyx dan naik data penggunaan? Sudah banding tak harga data internet dengan negara Asean lain wahai Menteri PH lembam dan gagal??? PM Madey yang gagal kawal PH hanya mampu putar alam sejarah politiknya sendiri. Macam tak tahu langsung nak jaga dan tadbir maslahah gabungan sebagai pengerusi yang diamanahkan. Menteri yang ada masih syok sendiri dalam kegagalan masing-masing. Macai yang ada melatah bila pimpinan PH ditegur semacam Dewa yang disembah dan tidak boleh dikritik lagi. Adakah aku pada 9 Mei 2018 nak undi PH jika yang ada setakat ala kadar dan tak ada kemampuan nak buat perubahan menyenangkan Rakyat? Mungkin ya mengenangkan Najib Razak memalukan Malaysia di peringkat antarabangsa. Mungkin juga tidak kalau aku ahli nujum yang tahu apa pimpinan PH yang under average performance mampu buat setakat lebih setahun memanaskan politik Malaysia dengan isu semasa yang menyesakkan otak.

      Delete
  2. Kalau kamu tergolong dalam kalangan yang beriman dengan kisah PPH versi John Doe mengapa rasa tidak aman jika kuasa Madey diserah kepada sesiapapun? Bukankah PPH adalah golongan yang tidak terkalahkan maka jika penggantinya cuma boneka, prosemburit, bekas banduan atau apa sahaja yang bisa menyebabkan Rakyat membenci sudah tentu Madey akan menggunakan karomah untuk menjatuhkan lagi pimpinan yang ada? Barangkali tukang tilik masih gagal menyucikan karomah huruf Mim sehingga kamu gagal mencari pengganti Madey dengan beralasan yang merepek-repek tentang bubar Parlimen awal? Mungkin juga tanda-tanda karomah yang direka gagal memberi keyakinan kepada manusiawi sampai sekarang isu ekonomi, sosial dan kos sara hidup dan beban Rakyat belum mampu selesai? Sekadar beralasan dan menuduh pihak yang lain sebagai punca walaupun sudah bertukar tampuk pemerintahan lebih setahun? Kahkahkah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kah kah kah...

      Hakikatnya ialah bro KD tidak kelihatan resah apa-apa pun. Dia hanya membuat entry tentang kebongokan orang-orang UmNo yang tak sudah-sudah nak kenakan Tun, dan bukannya dia takut Tun akan tewas dengan Lobakman.

      Kah kah kah... Entry bro KD tentang Lobakman pun dikatakan KD takut kepada Lobakman. Begitulah desperatenya golongan pendusta yang tahu dan sedar mereka tak mampu menang ke atas Tun apatah lagi sekiranya peluru yang mereka gunakan untuk menembak Tun adalah sebatang lobak.

      Malahan apabila ada anon dan Kejora Bapuk Bodo yang berdegar-degar mengatakan Brader semakin kuat sedang Tun semakin ditolak, bro KD akan memberi jawapan 'BRING ON' (sepatutnya Bring It On) menandakan Bro KD seperti juga JD tidak hairan langsung dengan petinju-petinju yang menayangkan badan dan otot di luar gelanggang tapi tak berani pun nak melangkah masuk ke dalam gelanggang.

      Hakikat yang sebenarnya ialah seperti kata anon 3:15 di atas ialah Brader dan penyokong-penyokongnya termasuklah Kapar, Tuan Budin dan Kejora Bapuk Bodo yang kelihatan resah gelisah melihat Tun semakin kukuh sedang Brader semakin tersisih.

      Penyokong-penyokong Tun semuanya tenang dan cool saja kerana melihat Tun semakin kukuh, bukan saja di Malaysia bahkan seantero dunia.

      313 anak-anak bangsa Mim bakal-bakal anggota Pasukan Panji Hitam pun semuanya cool sahaja dan hanya menanti si Pembawa Panji Hitam membuat seruan yang berkenaan sebelum mereka sama-sama turun ke Putrajaya menyahut seruan pemimpin besar bangsa mereka.

      Brader makin terperangkap. Semakin hari ia semakin jelas kelihatan bahawa Brader hanya mempunyai satu peluang untuk menjatuhkan Tun iaitulah bersekutu dengan dua pasukan bathil di kalangan bangsa Mim iaitulah UmNo dan PAS untuk menjatuhkan Tun dari kekuasannya di Seri Perdana, Putrajaya.

      Ia hanyalah satu peluang terakhir bak kata Brader 'The Final Twist', tetapi hasil daripada peluang ini telah pun diberitahu oleh John Doe iaitulah ia akan membawa kepada berlakunya Pertempuran Klimaks yang menyaksikan kesemua lawan-lawan Tun Mahathir bersekutu sesama mereka untuk menjatuhkan Tun dan keputusan pertempuran ini juga telah diberitahu iaitulah Tun M dan 313 pendokongnya menang mutlak sedang pasukan-pasukan bathil itu tewas mutlak dan lenyap.

      So, apa lagi para pembenci Tun... JUST BRING IT ON!!!! Lagipun bukankah kalian gemar mendustakan dan memperolok-olokkan John Doe yang telah berkongsi penemuannya bahawa Tun Mahathir adalah Pembawa Panji Hitam yang bakal menang mutlak di klimaks. Jadi mengapa masih takut untuk melanggar Tun? Hehehe..

      Que sera sera; Tun Mahathir dan 313 pendokongnya bakal menang mutlak di pertempuran klimaks zaman fitnah.

      Wallahu a'lam.

      Delete
    2. Ingat aku peduli sangat ke siapa akan ganti Madey atau siapa pula akan jadi PM ke 9 kalau pengganti Madey tanpa restu Madey dikalahkan oleh PPH versi Avengers End Games kamu? Kahkahkah. Setakat tilik nasib kamu itu tak berikan bekas kepada orang yang ada ilmu dan faham agama. Malah jangan ingat kalau Anwar aku tak serang maka Anwar akan selamat dari kritikan Rakyat macam aku. Madey berada bawah prestasi aka below par dan kalau PH sebuah syarikat swasta CEO macam ini patut kena tendang bersama BOD sekali. Itu adalah klimaks yang sepatutnya kamu tukang tilik kena buat kajian. Kahkahkah.

      Delete
    3. KD mudah ditemberangkan oleh KD kaki khayal..kikikikiok

      Delete
  3. Madey kan masih pm..serang tak serang kedudukanye tak berubah...madey yg tak berkemapuan...

    Simposium di dewan rakyat lama anjuran pejabat speaker dihadiri bijak pandai ekonomi mengkritik dasar ekonomi madey....madey bergantung kpd kroninye Daim...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kritikan bagus untuk sebuah negara.. Yg tak bagus salakan dan fitnah serta manipulasi

      Delete
  4. Lokaman adam tak dak kuasa ape2..ape yg dia boleh buat untuk ekonomi melayu?....azmin menteri ekonomi...ape azmin buat?...

    Kerajaan Madey buktikan tak berwibawa...gagal tarik pelabor asing untuk pulihkan ekonomi...tapi penjilat madey tak mau ngaku...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Silap kalau banding azmin dengan lokman, macam bumi dengan langit..
      Rekodnya sebagai MB dan kini Menteri Ekonomi cukup mantap.

      Pelabur asing jika datang dengan budaya rasuah, pelahap untung segera dan tidak membawa apa² teknologi lebih baik tidak ada.

      PH perlu fokus kepada perkembangan ekonomi mikro untuk mengujudkan aktiviti perniagaan dan peluang pekerjaan.

      Rakuat jangan tunggu sesuatu yang mustahil, harga barang jatuh dan income tinggi mendadak - no way.

      Delete
    2. Nampaknya KD pun tahu harga barang masih kekal seperti sebelum ini. Selepas SST dilaksanakan walaupun tidak secara langsung kelihatan tetap beri kesan kepada harga barangan. Dalam kes keracunan makanan semasa majlis SPR ada tak tanya ayam atau daging dibeli sudah berulat atau belum sebab kos ditender murah? Adakah Rakyat dapat murah dengan kualiti atau murah dengan risiko? Kalau nak jaga perbendaharaan negara sampai nyawa Rakyat jadi taruhan apakah ini bukti kelemahan Madey dalam pentadbiran?????

      Delete
    3. Lokman tak ade rekod semburit...

      Delete
  5. Apapun, rekod pm ke 7 tidak mampu mengatasi rekod hebat pm ke 4. Pm ke 4 dan ke 7 tu siapa? Allah nak tunjuk kpd pm ke 7 bahawa kerja² hebat pm ke 4 tu musnah di depan mata pm ke 7. Mengapa Allah beri peluang ini kpd pm ke 7? Sebab pm ke 7 sabotaj dan fitnah pm ke 6 ke? Allah Maha Adil.

    ReplyDelete