Monday, July 22, 2019

BERBALOI BERBAKUL BAKUL LANTIK LATHEEFA

So far so good...  Tu pun ada yg tak puas hati bla.. Bla.. Bla..

Puak bengong

https://dialograkyat.blogspot.com/2019/07/rasuah-bebaskan-pati-hakim-mahkamah.html

11 comments:

  1. Masa shukeri jadi boss sprm shukeri tak buat kerja?...shukeri tak tangkap perasuah..tipah koya aja tangkap perasuah...

    Masa shukeri berpuluh pegawai jpj di penang kena reman...kes hakim ni pon mungkin dlm masa shukri tengah kumpul maklumat dan bukti...ko nak puji pon biarlah sepadan dgn bendanye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Loh, ada aku sebut shukeri tak buat kerja?
      Jangan lupa shukeri juga pilihan Tun.. Sudah tentu yang terbaik..

      Suharli masrop.. Yg baik kena puji, jangan busuk hati hingga tak terkawal.

      Delete
    2. Hidup lagi rupanya ya..hihihi semenjak kecundang dah beranon pula ke??

      Delete
  2. KD aku paham ko sekarang tengah kecewa krana azmin gagal jalankan missi untuk jatuhkan anwar kan?...aku perhatikan gelagat ko...

    Madey kecewa sukar kekalkan kuasa KD lagi kecewa...ko telah zahirkan kekecewaan secara tak langsong...ko penjilat madey yg sangat tegar....
    Penjilat lain tidak kisah azmin gagal kerana bagi mereka ianye tiada kaitan dgn madey...itu urusan pkr...

    Aku tak kisah
    ko nak siarkan ato tidak..aku hanye ingin sampaikan pemerhatian aku kpd ko.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tun masih PM..
      Setakat ini tiada siapa yg lebih layak..

      Aku cuma kecewa kalau Mukhriz ganti Tun.

      Yang lain² aku langsung tak kecewa, sebesar kuman pun tak ada..

      Delete
    2. Kah kah kah... Kejora Bapuk Bodo muncul sebagai anon tanpa gambar, tanda ia semakin mengecut dan kuciwa.

      Kah kah kah... Kejora Bapuk Bodo mahu menghentam Jemin konon kerana kantoi video seks tanpa sedar apabila video Azmin dimomokkan maka ia menghangatkan lagi video Brader balun China Doll.

      Kah kah kah.. Kejora Bapuk Bodo bengang sebab jadi ejen Brader mahu kenakan Jemin sebab mahu memberi tekanan ke atas Tun last-last Brader yang terkena balik.

      Kah kah kah.. Kejora Bapuk Bodo tak sedar bahawa apabila Brader terpaksa menembak Jemin untuk memberi tekanan ke atas Tun itu tandanya Brader langsung tiada peluru ke atas Tun.

      Kah kah kah.. Kejora Bapuk Bodo tak sedar bahawa apabila 'liwat' dan 'video seks' dijadikan peluru untuk menembak Jemin, peluru yang sama dengan kuantum dan daya tembakan yang lebih dahsyat sedang berbalik ke atas Brader.

      Kah kah kah.. Kejora Bapuk Bodo semakin membenarkan namanya yang ia pernah pilih untuk dirinya sendiri iaitu Bapuk dan Bodo. Bapuk sampaikan muncul sebagai anon tanpa gambar, Bodo sampaikan tidak sedar semakin isu video dakwaan Jemin dihangatkan semakin ia menghangatkan kembali video Brader yang disahkan KPN masa itu sebagai tulen.

      Kah kah kah.. Kejora Bapuk Bodo pening kepala dan berkata konon Madey kecewa sukar kekalkan kuasa padahal Tun masih PM dan semakin kukuh sedang serangan ke atas Jemin oleh Brader dan konco-konconya sedang menghakiskan sokongan ke atas Brader di dalam parti PKR sendiri.

      Kah kah kah... Kejora Bapuk Bodo sentap, Tun masih PM sedang Brader semakin terkontang kanting dalam partinya sendiri dan terjebak di dalam isu video seks sendiri, dan Kejora Bapuk Bodo semakin jelas dua sifat yang pernah berikan ke atas nama samaran dirinya sendiri.

      Kah kah kah.. Kejora Bapuk Bodo... Hanya pengamal kunyit akan bermatian membela, menipu dan memutar belit bagi pihak seoang pengamal kunyit yang lain.

      Kah kah kah.. Kejora Bapuk Bodo... Aaauwww.. Tak kuasa you... Jangan liwat-liwat tau, Allah murka amalan meliwat.

      Delete
    3. Sebab tu ada kata-kata hikmat "Those who live in glass house, should not throw stones at others". Orang rejam balik, rumah pecah berderai. Brader lupa, he lives in a glass house. Brader patut buktikan kemampuannya. Bantu Tun M selesaikan masalah negara. Jangan jadi budak nakal, rejam batu, sana sini. Akhirnya, sendiri cedra bila orang balas balik. The whole video fiasco proves that brader is a stupid man. Tak layak jadi PM kita.

      Delete
    4. Jon doo...ramai tertannye2 kpn sudah sahkan vedeo pam china doll hitam putih tulin...adekah polis sahkan yg perut boroi tu anwar?...vedeo warna HD azmin pakar di cybersecurity boleh sahkan tulin tapi gagal sahkan azmin.... vedeo hitam putih polis boleh sahkan anwar?...pelik ni

      Jadi ostad doe tak usahlah temberang banyak sangat...jelas kamu blm pandai buat temberang sampai orang percaya cakap kamu...

      Vedeo tu rahim tambi chik dah ngaku dia punyer kerja kerana nak balas dendam...tak usah lah ostad nak putarbelit lagi..

      Delete
    5. Kah kah kah..

      Silakan terus memutar belit selagi tempoh bersukaria itu masih ada kerana apabila tempoh itu tamat segala pendustaan, penipuan, perolok-olokan, beralasan dan putar belit itu akan membelit para pendusta itu sehingga mereka tergolek dog dibelit oleh segala pendustaan mereka dan manusia sekaliannya akan berkata "innalillahi wainna ilaihi raji'un. Sesungguhnya Allah tidak menganiayai para pendusta itu sedikitpun tetapi merekalah yang telah menganiayai diri mereka sendiri".

      Segala rahsia akan terbongkar
      Takkan dapat lagi berpura-pura
      Kerana ia akan terjadi
      Ia akan pasti tiba....

      Que sera sera; para pendusta zaman fitnah yang tidak sempat bertaubat kesemuanya bakal tewas mutlak pada hari terakhir zaman fitnah itu berlangsung.

      Wallahu a'lam.

      Delete
    6. Tak payah tertanya-tanya. Samalah mcm pelakon video semburit, semua kenal pelakonnya, waima kamu kata perotnya boroi. Umor dah 67 tentulah boroi bila telanjang. Pakai kemeja Versac, tentulah nampak sado. Matlamat video china doll dama dgn video semburit. Untuk pendedahan.

      Delete
  3. Dah lama tak ada pantun dari bro Fan Tun. Tulislah bro..terutamanya pantun pasal Kojolla.
    Tiga hari yg lepas bro ada pergi tulis pantun pasal Kojolla di blog Budin. Kenapa tak teruskan bro..?

    ReplyDelete