Thursday, July 25, 2019

BOOMERANGLHDN kena logik, takkan situasi hanya PADA Najib..
BAGAIMANA Zahid, mat Hassan..takkan Tak ADA yang sangkut²

Apakah Najib memang pakar?
Pakar hutang negara? KINI hutang dengan LHDN pila..?

Apakah logik  Najib akan muflis? Tidak mungkin...ramai makcik² sanggup gadai gelang emas untuk Najib.

Wallahuaklam..


5 comments:

 1. Maaf KD, OT sikit sebab dah boring dgn topik semburit dan Najib. Apasal orang bising Tun M melawat kubur Mustaffa Kamal Attaturk dan letak bunga atas kuburnya...????
  Semua yg gi melancung ke Turkey dibawa ke Muzium dan kubur Attaturk. Mereka bangga dgn pemimpin mereka, hormatlah skt.
  Bezanyat, Tun M kena letak bunga. Pemimpin yg dtg melawat Malaysia pun letak bunga kat Tugu negara. Tunkan tetamu negara, dah orang atur jadual, kenalah hormat dan ikut jadual yg diatur. Rasanya kalau Hadi bawang yg jadi tetamu kehormat sebagai PM Malaysiapun, terpaksa juga ikut. Toksahlah jadi orang bodah membesarkan benda kecik.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Katak bawah tempurung manatahu protokol.. Manatahu aturcara..

   Sebab itu mudah diperbodohkan, mudah percaya, tok arab derma?

   Delete
  2. Tak boleh ker tun tolak lawat turkey kalo wajib letak bunge atas kubor attartuk yg dikatakan matinye terseksa...

   Delete
 2. 1 bilion cukai pendapatan?...berape billion harta najib?...biar betol...wang rompakan pon kena cukai pendapatan?....cukai.pendapatan hanye dari sumber yg sah...maknanye rompakan najib halal lah?...

  ReplyDelete
 3. Sdr KD,

  Saya pernah cakap kesemua pendusta akan terperangkap dan kena checkmate sendiri.

  Ketika Brader menyerang Azmin di atas alasan video seks dan liwat, dia telah menembak dirinya sendiri kerana liwat dan video seks adalah sesuatu yang sinonim dengannya. Kini akibat serangan tersebut, sokongan kepadanya di dalam PKR sendiri sudah merudum. Brader menghampiri situasi tercheckmate.

  Lobai Hardy yang mengkafirkan UMNO dan tidak pernah menarik balik fatwa itu kini dilihat berpakat pula dengan UMNO. Jangan lupa juga bahawa kesemua calon-calon PAS telah bersumpah laknat sebelum menjadi calon tempohari bahawa mereka tidak akan bekerjasama dengan parti-parti lain selain PAS atau mereka akan ditimpa laknat. Apabila Lobai Hardy membawa PAS bersekutu dengan UmNo, maka dia sedang membawa pengikutnya ke arah ditimpa oleh sumpah / baiah laknat mereka sendiri. Lobai Hardy menghampiri situasi tercheckmate.

  Jibby pula telah dituntut untuk membayar cukai bernilai billion ringgit disebabkan dia pernah mengaku dan mendakwa bahawa wang bilion2 yang masuk ke akaunnya ialah 'derma' dan derma tetap tertakluk kepada cukai pendapatan.

  Apabila didakwa Jibby telah membuka tabung derma untuk dirinya, dan meminta bayaran ansuran dengan alasan dia tiada wang yang cukup untuk bayar jaminan pada angka juta. Ada makcik yang percaya dan menderma gelangnya bagi tujuan membayar wang jaminan Jibby.

  Kini Jibby dituntut membayar cukai bernilai billion. Sekiranya Jibby membayar maka satu dunia termasuklah makcik gelang akan tahu Jibby telah berbohong apabila mengatakan dia tiada wang 1 juta untuk bayar jaminan.

  Sekiranya Jibby tak bayar pula, tuntutan sivil pasti dibuat dan penghakiman akan dimasukkan. Kebankrapan akan menyusul. Apabila ini berlaku Jibby akan kehilangan kerusi Pekan. Mana pun pilihan Jibby, bayar atau tidak bayar dia pasti terkena juga. Dia tetap akan tercheckmate.

  Tun Mahathir pula? Hari ini dia berada di Turki dan diberi sambutan hebat oleh Presiden Erdogan, ketika pendusta lainnya semakin terbelit. Tun dan pasukannya bakal checkmate semua penentangnya serentak.

  Wallahu a'lam.

  ReplyDelete