Tuesday, July 9, 2019

DAH ADA BAKAT PROF KANGKUNG, DRAMA LEBIH..


http://lifeofaannie.blogspot.com/2019/07/jangan-tulis-pasal-jual-harta-negara.html

Hujah AKJ perlu ditentang jika benar dia tidak salahguna lesen akademik, belajar dari Najib Dan Anwar, lawan tetap lawan..

Berani mengkritik, beranilah dikritik, jangan sembunyi BELAKANG papa mama..
Jangan syok nak popular glamour murahan.

Kritikan itu kukan sebesar ISU skandal 1mdb, penjualan asset secara terangan, lebih penting tidak masuk akaun peribadi.
Kritikan itu tidak menghentikan kerajaan jual lagi asset di Masa HADAPAN sekira perlu.
Kerajaan menguruskannya NEGARA dengan pendekatan berbeza dan tiada dedak untuk tutup mulut pengkritik.

ISU keselamatan diri dan keluarganya - BUATLAH REPORT cerita kartun seolah tidak ujud PDRM.





#mana Mr j..tak muncul or bacul.

18 comments:

  1. Assalamualaikum KD

    Berkenaan aku tak faham RCI ok la.. Forex ini isu kehilangan duit 30 billion. Tun Mahahthir masa RCI kata tak tau.. Jadi apa nak buat tutup bawah karpet ja. Aku sokong isu Forex jgn bawa ke mahkamah tutup kes psal tun Mahathir dah btahu terang2 tak tau.

    Apa2 hal alhamdulillah kerajaan UMNO tumbang klau tak Tun Mahathir kena jawab kat mahkamah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sorry to say, PDRM sudah sahkan NFA kerana tidak cukup dokumen untuk DIDAKWA.

      Jika ADA anggap MAHATHIR campurtangan, tunggulah buka semula jika tukar kerajaan selepas PRU15-no Hal.

      Delete
    2. Sepatutnya kena berani la bring it on. Biar mahkamah putuskan.Paling2 pun biar RCI sendiri putuskan. Buat sidang akhbar. Bg kat rakyat kesimpulan RCI..aku tengok kau pun dah takut KD..sepatutnya biar mahkamah bersihkan.

      Apa2 hal macam kau cakap la jgn dok belakang mama dan papa..aku suka cara John Doe bring it on

      Isu forex ni paling teruk pun pemimpin yg uruskan tak berapa bijak ..itu ja pun. Yg bagusnya tutup la mulut DAP klau tak berpuluh tahun buat fitnah kat UMNO.

      Delete
    3. Seperti aku kata kuasa pd PDRM Dan AG, Tak cukup dokumen nak bring it on apanya..rule of laws, prima facie bukan mak bapak yang punya, be pro..

      kalau benar ADA pihak berhajat KENALAH bawa ISU baru, bukti baru..untjk file dibuka semula..

      Takkan setakat cakap bring it on..datang dari dendam Dan benci cukup untuk paksa polis buka file?

      Jalan Terbaik juga, kau gesalah booskau bawa usual undi tidak percaya on MAHATHIR, aku sokong bring it on kecuali bacul.

      Delete
    4. Laporan forex sudah dihantar kpd Agong...tiada kenyataan Ahong arahkan polis siasat pon...senyaap aje..KD nak klentong NFA..

      Delete
  2. KD berkenaan isu yg kau bawa ini. Bukan Ke Kadir Jasin yg kena jawab abis cerita. Baca apa yg kadir jasin tulis. Takkan la cerita bohong.Kalau zaman Najib dulu ada cerita camni suruh saman.Suruh ja Kadir Jasin saman.

    Satu perkara kita kena ingat dia pensyarah.Jadi ada intergriti.Soal papa dan mama tak timbul lain la zaman Najib dia jilat itu cerita lain la.

    ReplyDelete
  3. Kadir dah jawab, jawablah hujah kadir, APA Pula nyorok konon isu keselamatan....buat report dan lawan.

    Nak saman? Saman untuk APA kalau dibenarkan kritik secara terbuka. Kadir tidak SEMESTINYA benar Dan betul, lawanlah dia...tanggal baju professor dan lawan. Tunjuk bertanggungjawab atas tulisannya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Professor kakitangan awam...tertakluk kpd surat tunjuk sebab yg boleh bawa pemecatan.....ini maksud keselamatan yg polis tak boleh buat ape2...ade paham?...ini maksud kebebasan bersoara bawah mesia baru madey...

      Delete
    2. Loh..Surat tunjuk sebab mengancam keselamatan?
      Kau Sekolah KE tidak?

      Penjawat Awam ADA rule of laws...ikut
      Kebebasan bersuara juga ADA rule of laws..ikut
      Itu tamadun namanya...disiplin Dan tanggungjawab.

      Bila prof TU kata dia diancam..mestilah report ancaman APA? Ugutan?

      KALAU Surat tunjuk sebab..itu sebab kebodohannya sendiri, langgar SUMPAH jawatan.

      Berani tulis berani tanggung..lawan KALAU benar.
      KALAU masih takut surru miss..better diam.

      Delete
    3. Hanye kerana tulisan kajian 20 bilion aset kerajaan telah dijual di ancam akan kenakan tindakan?...ini bukan kehgiatan menentang kerajaan ato langgar Sumpah jawatan...

      Delete
  4. rujukan bahan prof tu guna semuanya laporan akhbar. patutnya prof guna tu sebagai sumber utk dapatkan lebih maklumat sumber pertama. baru kena rencana dari ukm. ni baru kena warning telur masuk dalam, terus nangis merengek kata ditindas.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Inilah yg dikatakan profesor kangkong. Tak boleh bezakan antara primary dgn secondary source. Dia anggap surat khabar tu LAPORAN RASMI dan Reliable. Walhal surat khabar ialah secondary source. Primary source atau sumber rasmi mestilah datangnya dari LAPORAN TAHUNAN SYARIKAT. Macai yg sokong si kangkong ni semua otak kosong, mudah dikelentong!....hehehe

      Delete
    2. Kalau macam tu laporan dari SARAWAK REPORT tu sama jugak la tak betulnye ye?

      Delete
  5. Hahaha....typical profesor kangkong. Merengek-rengek macam HAZIQ, mintak nyawa. Kalau betul nyawanya dan keluarganya terancam, apasal dia tulis surat terbuka ni..? Tidakkah surat ni boleh menambahkan lagi ancaman kpd keluarganya di Malaysia...????

    ReplyDelete
  6. Taraf bongok prof ni.... Student dia macam mana?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pensyarah buat rujukan kat sokabo, student pulak digalak buat rujukan melalui blog-blog!....kahkahkah

      Delete
  7. Bukan sembunyi belakang papa dan mama.
    Sembunyi belakang father and mother.deep deep..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tengok gambar siMueit ni, remainds me of someone in my bygone days yang kejanya mengipas boss. Akhirnya dapat biasiswa buat Phd di US. Bukan main bangga, telling me ketika kami bertemu di satu majlis rasmi, SAYA DAH ADA Phd. Mengajar di universiti...kongkongkong. Terasa nak jawab, tak tanya pun!!!!......hehehe

      Delete