Tuesday, July 16, 2019

ISU AZMIN: SIKAP DAN PEMIKIRAN TUN LEBIH MEMBIMBANGKAN

Yang salah tetap salah, matlamat tidak BOLEH menghalalkan cara.

Yang SUDAH bersalah sudah menjalankan HUKUMAN Dunia, di Aqirat itu urusan dia dengan Allah.

Selepas HUKUMAN Dunia, seseorang itu layak jika dia masih layak.

Seseorang yang terlibat dengan perkara tidak bermoral sudah dianggap kelayakannya terbatal, dia perlu DIHUKUM sebelum layak semula.

ADALAH salah menyokongnya, menyediakan penyelamatan atau melindunginya dengan APA juga istilah, muslihat atau matlamat.LEBIH PENTING apabila Kita mahu PDRM bersikap Telus Dan AMANAH selari undang² IA kena DIHORMATI secara patuh dan akur ATAS SEGALA hasil keputusan siasatan mereka.

PDRM juga tidak BOLEH diselamatkan dengan menggunakan keputusan dan budibicara AG.

7 comments:

 1. Yg ni aku bersetuju dengan pendapat..Kita tidak boleh bulu utk jatuhkan hukuman;

  Kalau dah meliwat je; zapp kena buang selepas siasatan polis tak kiralah pelaku tu Azmin atau Anwar...Kalau buat macam tu, kualiti pemimpin akan meningkat kerana pemimpin akan takut nak melakukan maksiat.Kalau tidak dibuat; akan lebih ramai peliwat; pembohong dalam kempipinan dan ni tak bagus untuk negara.

  ReplyDelete
 2. Mohon Lari tajuk sikit KD
  Ini per hal plak?..

  Keluarga Allahyarham Adib mohon Tommy Thomas 'diheret' ke mahkamah
  Hilmi Malik, Astro Awani | Published Julai 16, 2019 17:54 MYT
  MOHD ZUBIR: Permohonan itu sudah difailkan pagi tadi.


  SHAH ALAM: : Bapa anggota bomba Muhammad Adib Mohd Kassim memfailkan permohonan ex-parte (sebelah pihak) terhadap Peguam Negara, Tommy Thomas bagi memulakan prosiding komital (hina mahkamah) berhubung kes inkuiri anaknya.

  Peguam mewakil keluarga Muhammad Adib, Kamaruzaman A Wahab memaklumkan perkara itu kepada Koroner Rofiah Mohammad ketika sesi prosiding inkues berlangsung pada Selasa.

  Difahamkan, permohonan untuk memulakan sesi komital itu telah difailkan bapa Muhammad Adib, Mohd Kassim Abdul Hamid, 64, menerusi Tetuan Mohd Zubir Embong & Associates di Mahkamah Sesyen.

  "Permohonan itu sudah difailkan pagi tadi," katanya dalam prosiding inkues kematian Muhammad Adib, memasuki hari ke-40.
  Peguam, Mohd Zubir Embong yang mewakili keluarga Muhammad Adib menjelaskan ia berhubung afidavit yang dikemukakan oleh Peguam Negara yang mengatakan kematian Muhammad Adib bukan akibat dipukul.

  "Inkues nak cari sebab tapi dia (Peguam Negara) dah bagi sebab terlebih dahulu sebelum keputusan Mahkamah Koroner dan perkara satu penghinaan terhadap mahkamah", katanya ketika ditemui selepas selesai sesi prosiding pada Selasa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. It will never ends. Both of my parent were died/killed by underage driver. I have a closure because it does not change anything top prolong.   Delete
 3. Yg sudah dipenjarakan kerana fitnah dan konspirasi tidak boleh dikatakan sudah melakukan kesalahan...tu pasal manusia akan duadili semula di mahsyar dgn mulut di kunci.....semua anggota badan beri pengakuan tanpa bohong...

  ReplyDelete
 4. Pendirian orang islam mesia dgn orang2 kapir dinegara kapit berbeza...orang kapir diamerika jepun dan korea jika mereka lakukan kescseks dan rasuah nereka akan ambik tanggongjawab dan letak jawatan jika nereka melakukannye. Orang islam mesia akan napikan tanpa bukti kerana pihak tuduh kena buktikan....yg berkuasa plak berkonspirasi jatuh kan pesaing untuk kekal berkuasa..

  ReplyDelete
 5. I will not vote orang yg tak bermoral esp utk jadi pm.period

  ReplyDelete
 6. Azmin perangai sebijik macam Najib Razak juga. Sanggup jahanamkan parti sendiri daripada berundur setapak. Bravo. Menteri semburit sepenggal. Degil tak nak selesai kes sendiri tanpa babit parti atau jentera Kerajaan + PM. Jahanam Malaysia Baharu ada orang macam ini.

  ReplyDelete