Friday, July 26, 2019

KERJASAMA UMNO PAS UKIR SEJARAH BARU...PH MASIH TERUMBANG AMBING

Catatan rengkas:

1. Kesimpulannya dari TAjuk² sepanjang 3-4 Hari lepas adalah Tun berjaya melepaskan dirinya dari diheret DALAM kontroversi anwar-azmin-pkr-semburit.
Jhon doe dah ulas panjang.

2. Anwar dilihat mencorak PH kepada titak RACIAL!!, Melayu yang tidak racial tetapi India Dan cina SEDIKIT pun tidak digugat ..

3. Kembali sama seperti BN..kalau Melayu tuntut hak, Pertahan hak..itu racial..
Bila cina India tuntut..Melayu kena kompromi, kena timbang rasa..

4. PH akan melingkup BANGSA dan ugama..itu yg Cuba dibawa Anwar atas kapasiti PM8 - rujuk buku budin? Demi sokongan DAP? Dengan Anwar yakin Melayu pkr MUDAH dicucuk hidung?

5. Apa kata Muhyiddin Dan mat Sabu? Akur, sokong? Atau belum mahu bersuara..biar Anwar dengan angan² nya?

6. UMNO/PAS telah menggunakan rentak yang berbeza, berlawanan dengan APA yang dibawa Anwar.
MUDAH dan lebih menarik untuk sokongan orang Melayu.

7. Zahid Dan Najib SUDAH DIDAKWA..mereka KINI boleh kembali bermula kepada Kosong..sejarah lalu sedang DALAM perundangan..

8. Sejarah Masa DEPAN sedang diukir..

9. Sokong kepada MAHATHIR..sokongan hingga KE hujung nyawa..

10. Sokongan kepada Anwar-Azmin? Sokongan kepada kebinasaan..kecoh sepanjang masa atas dendam dua watak..tiada penghujung.
Muhyiddin-mukhriz-mat Sabu bukan watak yang MEMBERI harapan.

11. Sokongan kepada Zahid Najib Hadi..ADA pertimbangan, boleh difikirkan sekurang kurangnya atas dasar kepartian Melayu Islam yang belajar dari kesilapan..

12. Terma dan syarat: Semua perkiraan itu  selepas MAHATHIR tiada.
# yang masih merosakan umno SEKARANG ADALAH macai² yang berkeliaran di media sosial..puak bengong-masih mendewakan penyamun.7 comments:

 1. Yakin dan Percayalah....kerjasama atau kolaborasi umno-pas akan membawa negara mundur ke belakang (back pedal).

  Apa sumbangan bermakna (significant contribution) yg United Macai Najib Organization & Pas Piss Pussy berikan yg dapat dibanggakan.....??

  Sebut saja Umno...dah terbayang wajah Najib & Rosmah yg klepet berbilyon-bilyon duit negara.

  Sebut aje Pas..dah terbayang lebai2 & puak2 Istana Kelantan yg menghabiskan ratusan juta untuk dapatkan ratu cantik Russia.

  ReplyDelete
 2. TUN M SERU TURKI & PAKISTAN KEMBALIKAN KEKUATAN ISLAM

  ANKARA:
  Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad mahu Malaysia, Turki dan Pakistan mencari jalan untuk mengembalikan kekuatan serta membina semula tamadun Islam sejagat supaya tidak lagi mudah diperlekehkan oleh sesiapa.

  Tegasnya, paling penting adalah hasil dan bukan hanya pandai membuat kenyataan semata-mata.

  “Negara-negara Islam mesti bersatu, bekerjasama rapat termasuk dari segi ketenteraan.

  “Itu sebab mesyuarat tiga pihak (Malaysia, Turki dan Pakistan) bagi mencari jalan bekerjasama rapat,” katanya semasa sidang media bersama Presiden Turki Recep Tayyip Erdogan di Kompleks Istana Presiden di sini, pada Khamis.

  Beliau berkata demikian selepas mengadakan pertemuan empat mata dengan Erdogan diikuti mesyuarat delegasi Malaysia-Turki.

  ReplyDelete
 3. ANKARA:
  Tun Dr Mahathir Mohamad pada Khamis dianugerahkan Ijazah Doktor Kehormat Sains Politik dan Pentadbiran Awam dari Universiti Beyazid Yaldirim di sini.

  Perdana Menteri Malaysia merupakan penerima ketiga anugerah tersebut selepas Presiden Turki, Recep Tayyip Erdogan dan Presiden Djibouti, Ismail Omar Guelleh.

  Ia sebagai pengiktirafan kepada peranan Dr Mahathir mentadbir dan membangunkan negara secara sistematik, telus dan efektif selama ini.

  Ia juga sebagai tanda menghargai usaha beliau dalam memperkasa hubungan dua hala negara dan Turki sendiri yang terjalin sejak lebih lima dekad lalu.

  ReplyDelete
 4. Saper yg heret madey dlm isu azmin semburit?

  ReplyDelete
 5. Clear as daylight BossKuKu spends rakyat monies like water and have the audacity to even engage lawyers to lie through their teeth in court every day. This trial is a further waste of rakyat monies.
  BossKuKu should be sentenced to 20 years jail without parole and to save monies from this grand theft, only Grade D rice and salt serve to him and Rosmah for the 20 years

  If najib was brought to china court..within 3month he will face fire squard...probly

  Macam itu sekalipun para penjilat terus menyokong dan memgatakan Najib difitnah. Yang dapat dedak maklumlah tapi yang melopongpun turut sokong. Itulah kejayaan UMNO. Perbodohkan rakyat dan terjaminlah sokongan. Sebab itulah orang yang cerdik tidak diterima parti tersebut.

  Hanya orang2 yg sedia dicucuk hidung masih sedia bersama ngan dua parti itu. Melayu miskin minda dan papa cara berfikir yg baik selagi bergayut dengan UmnoPas yg masih dalam kepimpinan sekarang. Semalam,hari ini dan esuk .... layu selamanya. Ini semua salah DAP kah.....?

  ReplyDelete
 6. KEZALIMAN NAJIB

  Bekas pengurus perhubungan AmBank Joanna Yu menjadi saksi paling menonjol dalam perbicaraan Najib berkaitan SRC International setakat ini.

  Yu, 48, telah menunjukkan bagaimana bank berurus niaga dengan pelanggan-pelanggan besar dan bagaimana Jho Low memainkan peranan penting dalam menguruskan akaun bank bekas perdana menteri.

  Yu telah dianiaya bila diminta berhenti kerja lepas penggeledahan AmBank

  Yu diminta meninggalkan AmBank pada 2015 susulan penggeledahan Bank Negara di Ambank cawangan Jalan Raja Chulan pada 6 Julai tahun yang sama.

  Katanya, bank itu dalam tekanan ekoran penggeledahan tersebut dan penglibatannya dalam akaun Najib.

  "Saya berhenti pada 2015. Saya baca di akhbar mereka (AmBank) didenda (kerana gagal fail Laporan Traksaksi Meragukan atau STR). Saya diminta untuk berhenti," katanya.

  ReplyDelete
 7. Itu belum lagi diambil kira pembunuhan tragis Najadi, pengasas Ambank yg ditembak mati sejurus membuat laporan polis & bank negara berhubung RM2.6 bilyon masuk ke akaun peribadi Najib.

  ReplyDelete