Sunday, July 21, 2019

PANTAU LOKMAN ADAM???

LOKMAN ADAM JAWAB 10 POINT VIDEO TAGIH SIMPATI HAMID BADOR, TUNTUT IGP LETAK JAWATAN SETIBA KLIA2
https://www.facebook.co

https://www.facebook.com/lokman.n.adam/videos/2550226661688244/m/lokman.n.adam/videos/2550226661688244/

LOKMAN perlu buat laporan Polis SEBAGAI langkah PERTAMA.

Jika gagal, dia perlu ditahan kerana membawa sumber asing yang tidak diiktiraf HINGGA mengganggu ketenteraman dan ketegangan.


Kebenaran perlu ditegakan,  kita sokong tetapi jangan motif keuntungan  politik peribadi Dan kepartian mendahului rule of laws

23 comments:

  1. Hahahaha

    Cybersecurity da jdi "guard" plak...tulen tpi xbole cam plakon..

    Logik AKAL ke??

    Sistem berjuta2 xbole cam org..tutup kedai je ler cybersecurty...

    Kihkihkihkih

    Nak "bodoh" kan rakyat pon agak2 ler bosssss..

    ReplyDelete
  2. google kat play store

    "Face Detection Identiti" boleh dapat hasil keputusan 98.9% similliar with face object....


    Pi download kat play store..

    ReplyDelete
  3. Undang2 ditegakkan dgn Kebenaran ditegakkan...alasan cybersecutity tidak ada kepakaran alasan minor...

    Cik minaah kata tiada prima facie jadi kes ditutup dan tak guna turun naik mahkamah...kikimikikiok...boleh semburit lagi laa..

    Kebenaran mesti dicari baru boleh sda prima facie...kalo pakar tak ada dlm negara cari pakar diluar negara...

    Vedeo kenyataan Lobakman sudah tersebar...rasanye polis tak perlu tunggu aduan lobakman....banyak kes yg disiasat polis bila vedeo viral..ato kena sahkan dulu itu memang lobakman dlm vedeo?...

    Kalo lobakman ditahan makin besar persepsi pihak berkuasa nak tutup kes Jemin...lobakman runding dgn peguam nak saman Hamid atas alasan lindongi jenayah...

    ReplyDelete
  4. Polis boleh siasat pakar mana yg buat analisa vedeo dan polis boleh mintak pengesahan indonesia samada pakar ini diktiraf ato tidak..jika lobakman guna pakar yg tidak ada peniktirafan lobakman boleh ditahan...tapi adekah kerajaan indonesia ade sistem iktiraf pihak swasta.?..ini bukan klinik kesihatan...

    ReplyDelete
  5. Cara untuk counter pakar indonesia vedeo dihantar kpd pakar negara barat...pakar negara barat lebih di percayai kepakarannye..

    ReplyDelete
  6. Letak tepi dulu soal motif untung politik peribadi jika mahu cari kebenaran...

    Episod kedua soal pakar forensic vedeo plak...

    ReplyDelete
  7. Kerajaan PH dan polis nampak takut kepada Lokman Adam...kalau tidak masakan sebebas itu Lokman membuat berbagai tuduhan terhadap kerajaan dan lebih2 lagi kepada PM Tun Mahathir.Kebebasan bersuara telah disalah guna dengan sewenang2nya tanpa had, tetapi malangnya tidak ada sebarang tindakan diambil.

    ReplyDelete
  8. Hamid tertekan jadi mangsa perang orang politik dgn satu vedeo jenayah...

    Pokoknye jika pihak berkuasa telus tidak akan terjadi konflik ni...

    ReplyDelete
  9. ANWAR MAKIN KUKUH, TUN M SEMAKIN TIADA RUANG LINDUNGI AZMIN

    Shahbudin Husin 21 July 2019 Politik Semasa 5 Comments
    A A A

    Ketika mula-mula timbul isu video seks sejenis yang didakwa melibatkan Azmin Ali, Perdana Menteri Tun Mahathir Mohamad secara terbuka mempertahankan Menteri Hal Ehwal Ekonomi itu dengan mengatakan video tersebut adalah palsu.

    Kata Tun Mahathir, ramai orang yang ada kepandaian sekarang ini boleh melakukan perkara-perkara palsu seperti itu.

    Beberapa ketika kemudian dan video yang lebih terang tersebar, Tun Mahathir terus mempertahankan Azmin dengan mendakwa, ia betul-betul dirancang untuk menjatuhkan seseorang.

    “Saya nampak ini polical move (gerakan politik), bukan sebab jenayah.

    “Jenayahnya sebab ada pakatan nak jatuhkan Azmin,” tambah Tun Mahathir lagi.

    Bagaimanapun, sejak polis mengesahkan video tersebut tulen, meskipun tidak dapat dikenalpasti siapa pelakunya, Tun Mahathir belum kedengaran lagi memberi reaksi mempertahankan Azmin.

    Cuma, masyarakat umum menilai apa yang dinyatakan oleh polis itu seolah-olah mahu mengikut rentak yang ditunjukkan oleh Tun Mahathir dalam melindungi Azmin.

    Kata mereka, kenyataan polis itu terlihat janggal, sedangkan semua orang, meskipun dengan mata biasa dan tanpa apa-apa peralatan canggih, mudah saja mengenal pelaku dalam video tersebut.


    Di waktu yang sama Azmin terus menunjukkan perbalahan terbuka dengan Anwar Ibrahim berhubung isu video tersebut, terutama apabila Presiden PKR iru menyebut Azmin hendaklah meletakkan jawatan jika terbukti dirinya adalah pelaku dalam video itu.

    Dalam majlis retreat (pemukiman) yang melibatkan 140 para pemimpin PKR yang berakhir petang tadi, Azmin dan penyokongnya telah memulaukan program selama tiga hari itu.

    Malah ketika Tun Mahathir hadir memberi ucapan pembukaan pun, Azmin tidak menampakkan wajahnya.

    Di hari kedua di mana beliau sepatutnya memberikan ucapan selaku Timbalan Presiden PKR, Azmin sekali lagi tidak memunculkan dirinya.

    Pendek kata, Azmin memang dengan sengaja memulaukan program itu, walaupun PKR sebenarnya merancang program pemukiman di Port Dickson ini sejak tiga bulan yang lalu.

    Meskipun demikian, di sebalik tanpa kehadiran Azmin dan kumpulannya, pemukiman kali ini jelas menyaksikan kedudukan Anwar semakin kukuh sebagai Presiden PKR.

    Dalam resolusi yang ditandatangani oleh 120 pemimpinnya (20 lagi tidak hadir), mereka memberikan sokongan penuh kepada Anwar dan melahirkan keyakinan kepada beliau untuk memacu dan memimpin PKR supaya terus menjadi tonggak kepada PH.

    Dengan resolusi yang ditandatangani oleh 120 pemimpin PKR menyokong kepimpinan Anwar, tidak syak lagi beliau sama sekali tidak tergugat dalam perbalahan yang berlaku antaranya dengan Azmin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baguslah kalau Anwar SUDAH kukuh, balaci Tak perlu salak kuat

      Tetapi SEBALIKNYA hari² kempen, aku tengok Tun masih PM, undi Tak percaya di Parlimen BUATLAH..

      Jangan cakap Kosong tulis Kosong TINDAKAN Kosong..hasilnya Kosong.

      Delete
    2. BETUL TUU, BRO KD. INI DIA BERITA TERKINI MENAKJUBKAN.....

      Prime Minister Dr Mahathir Mohamad’s approval rating has steadily improved, after hitting an all-time low of 46 percent in March this year.

      Mahathir’s approval rating improved to 55 percent in May and to 62 percent as of last month, according to a survey by independent pollster Merdeka Centre.

      His improved approval rating comes on the back of Malay and Chinese voters who have once again warmed up to the Langkawi MP according to the survey reported by The Malaysian Insight.

      SEMOGA ALLAH SWT PANJANGKAN USIA TUN UNTUK TERUS MEMIMPIN NEGARA.

      Ameen.

      Delete
  10. Madey dah pening dgn lobakman nak saman IGP tambah plak Jemin balacinye makin lemah..…harapan nak lanjut masa jadi pm makin pudar…

    Persepsi rakyat madey masih dgn perangai lamanye nak cover up kroninye…madey sudah hilang auranye…

    Ini kali madey mungkin silap langkah percaturan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Madey pening dengan LOKMAN?
      Kikikikiki

      Bring on

      Delete
    2. Jemin sudah hampas tak berguna lagi kpd madey ..Jemin dgn gelaran kaki semburit bakal disembelih oleh anwar dlm pemilihan tahun 2021...20 ekor saja yg masih setia akan lari dari Jemin...Jemin hampas akan mati beragan...jawatan PM 8 yg dijanjikan oleh madey sebagai insentif untuk sekat anwar kpd Jemin hanye jadi angan2...kikikkiok

      Delete
    3. Perkara vedeo jenayah semburit ini mudah aje...Pakar cakap betul ato tidak Jemin dan haziq...tu aje selesai masalah...

      Yg jadi masalahnye ketelusan ..ade wahyu dari atas...masalah jadi bertambah kompleks...

      Hamid rersepit jadi mangsa...hamid dituduh raja lawak..harap Hamid Bador tak hypertension...boleh cepat mati...cian hamid...

      Delete
    4. Sudah banyak masalah berpunca dari madey…sekarang Hamid Bador tersepit jadi mangsa kerana wahyu madey supaya lindongi Jemin kaki semburit balaci madey..

      Hamid dituduh jadi raja lawak….lobakman nak saman hamid kerana lindongi jenayah Jemin..

      Hamid boleh cepat mati kerana hypertension….reputasi hamid dah punah kerana madey....

      Delete
  11. Woow ramai nye sambut lobakman di KLAI2... Kalah sambutan untuk Jemin yg di boo di felda selancar...

    Ade fakta yg dia cakap tak betul ade jugak yg betul..

    ReplyDelete
  12. Paling aku syook dengar lobakman kata dia pon ada orang dlm jabatan polis yg bagi tau Hamid dipanggil oleh madey untuk laksanakan wahyu mengenai Jemin..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku dah cakap, lebih baik kalau bapak dia Polis, atok dia hakim

      Delete
    2. Tak perlu bapak dia polis...polis yg perlu tegakkan undang2 dan siasat secara telus....ini nak bersandar kpd kelemahan cybersecurity...kalo pakar indonesia sahih betul malulah pakar yg diiktiraf kerajaan madey....pakar yg tak ade kepakaran tak boleh analisa objek dlm vedeo HD..

      Suara odio nik abduh tidak dipertikaikan bila dianalisa pakar di london...

      Rule of laws di malaysia kalo pakar yg tak ada kepakaran kata tak boleh dianalisa kita tutup kes kerana tak sda prime facie....mudahnye rule of laws malaysia baru...

      Lobakman hantar vedeo ke indonesia kerana dia sudah jangka kes akan ditutup supaya Hamid tak buang masa...Haziq berani mengaku kerana sudah jangka dia dan Jemin selamat dari pendakwan jenayah bontot..

      Delete
  13. Nak tegak kebenaran mesti ikut cara benar.

    Niat salah, salah step...pewai

    ReplyDelete
  14. Video Intim: Cybertrooper cari makan kata video edit?
    Jun 12, 2019 @ 0:08414

    Menurut sebuah laman facebook RF8 Nasional, video intim menteri adalah video edit berdasarkan maklumat yang mereka percayai.

    Apabila mereka lebih mengetahui sumber dengan maklumat terperinci kononnya, maka bolehlah dibuat kesimpulan sekiranya video itu benar video edit, mereka lah yang mengeditnya sebab mereka mengaku tahu dari secara terperinci.

    Mereka ni golongan yang dikenali sebagai group cari makan.

    Berikut adalah catatan kononnya risikan mereka di laman facebook RF8 Nasional:

    RISIKAN RF8
    ———————
    Semalam Admin RF8 Nasional telah menyerahkan rakaman video kepada Unit Risikan & penyelidikkan Sulit RF8 untuk mengesan kesahihan grafik ini.

    Berikut hasil kajian:

    1. Grafik ini di edit oleh amatur bukan profesional grafik editor

    ReplyDelete