Tuesday, July 23, 2019

REFORMASI BAWAAN ANWAR DAN PKR NYATA KECOH SEPANJANG MASA.. SATU PERKARA YANG TIDAK DISENTUH DALAM BUKU SHAHBUDIN

Kalau kena batang hidung sendiri katanya konspirasi.. Lawan tetap lawan.

Kalau kena batang hidung orang lain,  pecat dan letak jawatan..

Apakah PDRM nanti cukup bukti untuk mendakwa dalang atau dalang menghilang,  terlepas dan lari luar negara?

Atau dalang sekadar kambing hitam status budak² rempit atau office boy yang nakal?

Ingat lagi kes baling kerusi dan bola api semasa Tun berucap dalam dewan,  apa citer kes tersebut,  siapa yang kena dakwa?  Dan apa hukumannya? Ada dalang?




10 comments:

  1. Lawan tetap lawan kalo fitnah...kalo bukan fitnah undur leer..

    ReplyDelete
    Replies
    1. I maintain and will always uphold, ‘No sodomist is to be PM for this blessed land’.

      A political prisoner like Nelson Mendela and a sodomist like Anwar are totally world different apart.

      The One with the love for buttock or jubor will never ever be PM here, God forbids – Naudzubillah Mindzaliq…!!

      Receiving a “pardon” means you are admitting that you did commit the crime, unless of course, you’re freed because you’re wrongly accused, then it’s a different thing.

      And..and..whatmore of all the Agongs, you got the pardon from the Kelantan Sultan……!!

      Delete
    2. Allow me to exhibit what The Grand Old Statesman actually said which was aired on tv, radio, splashed on all newspapers & mainstream media……

      Tuesday, 23 October 2018
      No guarantee on successor, says Malaysian PM Mahathir

      excerpts;

      “I will go one day and surely there will be a replacement. If the people want Datuk Seri Anwar Ibrahim, they have the right to have Anwar.

      “I cannot guarantee it… all I can do is I promise that after I resign, Anwar will take over, but it will be up to the people to choose,” said the 93-year-old prime minister.

      Delete
  2. Ada komen² yang tak aku siarkan kerana aku urus secara politik, bukan secara rule of law..
    Jangan mare..

    ReplyDelete
  3. Dah tua 94 tahun tp kerja² buang masa makin bnyk hasil karenah rakan sepakatan yg kebanyakannya rosak moral. Sedari awal bukan tun tak tahu bekas tpmnya ada moral yg rendah. Begitu juga dgn 'anak angkatnya' yg bertaraf tim pres pkr, yg ada kecenderungan sex pelbagai. Tp demi melampiaskan nafsu dendam kpd pm ke 6, semuanya ditapau satu bekas. Belum kira peel dap yg sgt rasis dan ada nawaitu jahat kpd Islam dan melayu. Tp sanggup ditapau sekali. Kini bila separuh cita² dan dendam politik tercapai, problem besar pulak terpaksa dihadap. Yelah, letak ular, kala jengking, biawak, katak puru, babi hutan, beruk makyeh dan anjing gila dalam satu kandang, huru hara la jadinya. Kita tengoklah, samada pm ke 7 mampu mendamaikan isi kandang atau kandang itu bakal pecah dan runtuh. Masa tak cukup banyak sebenarnya. Rakyat memerhati sambil makan pop corn. Sebolehnya drama kena selesai sblm 2021. Kalau lewat, boleh agak sendiri rakyat nk pilih siapa jd penguasa.

    ReplyDelete
  4. I read this comments in Outsyed The Box. Exactly what I have mentioned earlier in the previous article written by you, KD but different way of presenting thoughts.

    My comments : Bloomberg says :
    Azmin beholden to Mahathir, implicated in videos
    Anwar’s political career could be terminated if behind clips

    So Dr Mahathir has got both these bontots exactly by the bontots.

    Azmin's situation is like this. Lets say suddenly Cyber Security Malaysia opens their 'video lucah drawer' and discover some old pirated software from Low Yat 'Advanced Facial Recognition 2.0'. Or something like that. Mampus Azmin.

    Brader Anwar is more precarious. The IGP has already said "a political party leader was mastermind behind clips"

    Which political party? Lets do a Sherlock Holmes type elimination : it is not PAS, not UMNO, MIC, MCA, DAP, PPBM, Warisan, SUPP, Amanah, PSM, PRM or the Communist Party of Malaya (CPM). Its not any of these. Bukan, bukan, bukan.

    So which party is left? That is the party whose leader is involved.

    Alamak. Mandi perigi di Sungai Buloh lagi?

    ReplyDelete
  5. agak dah akhirnya ketua polis yang dipersoal kredibiliti dan integritinya.. sejarah telah menjawabnya adakah kali ini berlainan ?

    ReplyDelete

  6. AG's Chambers to decide if Azmin needs to be arrested, says IGP
    4:18 pm (Updated 5:08 pm)

    A A
    The Attorney-General's Chambers will decide if there is a need to arrest Economic Affairs Minister Azmin Ali after receiving the investigation papers on the sex video scandal, said Inspector-General of Police Abdul Hamid Bador.

    “The matter is being handled by the (police's) investigation team. Let them do their job,” he was quoted as saying by the Star Online at the sidelines of a function in Malacca this afternoon.

    Hamid also stressed that investigations are being carried out according to the rule of law and there would be no suppression of unfair treatment.

    However, he said since this was a sensitive matter, his officers are required to conduct a thorough investigation

    Ape yg berlaku sebenarnye?...madey dan hamid dah tahan dgn kritikan orang ramai hingga serah kpd peguam negara plak.?....pelilk ni.

    ReplyDelete
    Replies

    1. Jemin dah jadi tulin ker kerana vedeo dah terang?..
      KD tak perlu masuk mahkamah dulu ke?

      Delete
  7. Aku sependapat dengan KD; memang PKR dan reform(b)asi nya menggangu ketenteraman negara Malaysia dan rakyat nya. Buang aje la perkataan Rakyat dalam PKR tu. PKR bukan untuk rakyat tapi untuk kepala dan pejuang reform(b)asi termasuk lobakman dan partner video santubong.

    Jangan lupa PKR ni juga ditubuhkan bekas ahli umno yang kecewa termasuk juga partner video santubong.

    Mahathir Mohamad pada pendapat aku memang dah baca kejadian yang kita baca sampai nak muntah hari ni. Tapi dia tahu dia kena selamatkan Malaysia dari terus dimalukan dek kerakusan cash is king. Dan dia juga tahu tiada jalan lain selain menjinakkan diri dengan musuh2 berdekat yang tak henti2 menghentam nya sejak berdekat2. Aku baca Mahathir memang faham tebiat, amalan, isi hati setiap kepala parti komponen PH ni termasuk jugak beberapa pejuang PR.

    Hari ni dia layan semua ni dan dalam masa yang sama dia tunjukkan dengan sejelasnya kepada seluruh rakyat Malaysia siapa dia nya manusia2 yang tergila2 selama jadi pembangkang dulu menghambur berbagai kata kesat terhadap nya.

    Mahathir Mohamad tak rugi apa apa pun.

    Shahbudin Husin ni memang pengampu bontot dan percaya macam dapat wahyu Tuhan melalui malaikat yang raja sontot memang bakal dan BERHAK jadi PM8. Dari sudut mana dia tengok aku pun tak nampak kebarangkalian ni walaupun di atas kertas ia lebih menunjukkan kebarangkalian tinggi raja sontot is PM8.

    Kita tunggu.
    Semua ni nanti adalah ketentuan Tuhan. Kalau bini raja sontot jadi PM8 apa salah nya demi untuk menstabilkan berbagai hal. Dan memang ini la kebarangkalian tertinggi sekiranya.....
    She is already DPM11 at now.
    Tak mustahil kan ?

    ReplyDelete