Monday, July 22, 2019

SEMUANYA BERJALAN LANCAR KINI, POLITIK DALAM KAWALAN

Biarlah aku nakal sikit hari ini..

Mula² najib tersungkur berdengkur..
Lepas tu zahid dijawakan cukup² sampai bercuti dalam garden..
Lepas tu anwar pula di heret² digentel² digeli² waiting PM... Tak muncul²
Azmin yang awal PH dulunya lantang menolak Tun sebagai PM akhir tergedik gedik dilantuk Menteri Ekonomi merangkap Jaga Mengawasi Lim Guan Eng terjebak juga dan kini hilang kemaluan...

Gara² "azmin" dalam video netizen disegarkan semula dengan video anwar vs amoi...akhirnya dua² ditolak, no class.

Wan Azizah lebih sejamat di posisi TPM dan waiting PM sebenar anytime from now.

Yang menjadikan Tun kekal sedikit sebanyak sumbangan datangnya dari perjuangan sondol matlobak.

Lim guan eng lim kit siang pun beberapa kali diselamatkan oleh Tun kini DAP sudah tidak angkat kepala.

Mat Sabu tetap angguk apa Tun kata asal boleh naik jet pejuang dan ditabik beribu tentera.

Semua dalam kawalan kini,  ada yang Mahu Tun berundur secara terpaksa????,  bring on.

Lobakman sekadar menjadikan umno dilihat masih tak sedar diri dan perlu dijauhi.
Apa menariknya umno kalau masih adanya najib dan zahid.

9 comments:

  1. #lawanmamakuttysyahid

    Kerajaan Malaysia Baru Bakal Tumbang Bila-Bila Masa :-

    The current MP seat formation is roughly as follows;

    Governing coalition :-

    PKR - 49
    DAP - 42
    PPBM - 23
    PAN - 11
    Warisan - 10
    Ind - 3

    Total : 138

    Oppositions :-

    UMNO - 43
    PAS - 18
    Gabungan Sabah - 3
    Gabungan Sarawak - 18
    MIC - 1
    MCA - 1

    Total : 84

    If PKR split into 36-13 (according to the recent declaration), and Anwar takes the 36 MP out of the coalition, PH government will immediately collapsed leaving only 2 options for TDM. Either he quietly and obediently step down and hand over the PM post to Anwar or he can advise Agong to dissolve the Parliament and go for snap election.

    If a snap election is not possible (either Agong refuses or PH internal pressure forces TDM to give up) and a showdown is imminent, then Anwar will need to force all PH's MP, particularly the Diam Diam gang to see if they will continue to support him in Parliament as the next PM. If this is the scenario then the vote will likely go like this.

    Anwar/PKR 36, DAP 42, UMNO 15, Amanah and Warisan maybe about 5, that's about it, total 98 MPs the most. Can't form government.

    However, if Anwar only want to go for the kill to get rid of PPBM and Azmin and support PAS or UMNO to form the next government the vote will likely be the following.

    Anwar/PKR 36, PAS 18, UMNO 30, MCA 1, MIC 1, GSabah 2, GSarawak 18, PPBM maybe 2, total 108. Still short of 4 votes but this is the best alternative for Anwar to take his revenge.

    However, if Agong is to consent to a snap election, UMNO and PAS could retake about 100 seats in West Malaysia alone. And Gabungan Sarawak will capture at least 15 seats, that will be the end of PH.

    The sad thing of what it is happening now is the economy will continue to be in turmoil until Malay unity takes root and form a solid government like the previous BN government

    #popcorntambah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anon,

      Hajat kamu untuk mati melawan "mamakutty" akan ditunaikan pada hari "mamakutty" menghadapi pertempurannya yang terakhir @ pertempuran klimaks.

      Sementara itu bersukarialah selagi masih ada tempoh.

      Que sera sera; yang bathil itu pasti akan lenyap apabila tempohnya telah tamat.

      Wallahu a'lam.

      Delete
  2. Hahaha... Itu barulah namanya The Grandmaster.

    Nampak macam luar biasa kehebatan Tun ini tetapi hakikatnya ialah formula yang Tun gunakan amatlah mudah iaitulah 'sentiasalah melakukan perkara yang betul di dalam setiap keadaan', dan 'bersihkan diri dari segala macam skandal yang boleh merosakkan'.

    Formula yang amat mudah tetapi tidak mudah dilaksanakan oleh manusia-manusia yang diberi nafsu kepada kelazatan dunia.

    Keadaan atau input yang berlainan akan membawa output yang berlainan dan output Tun sentiasa tepat.

    Mereka yang menghina Tun dengan tuduhan U-turn hanya disebabkan output yang berlainan, semuanya tewas disebabkan Tun bertindak mengikut kepentingan dan keperluan keadaan. Mereka hanya menambahkan nanah di dalam hati. Tun masih kekal PM.

    Kalau semua nama-nama besar yang disebut entry sdr KD di atas dengan mudahnya dijinakkan atau ditundukkan oleh Tun M, manakan pula si Kejora Bapuk Bodo beria-ia mahu mentohmah Tun M bagi pihak Brader. Tidak syak lagi Kejora Bapuk Bodo adalah ular lidi yang menyangka dirinya naga. Tunggu saja harinya di mana Kejora Bapuk Bodo teresak-esak menangis menyesal mentohmah Tun tetapi tidak dapat lari daripada pertanggungjawaban itu.

    Kah kah kah.. Kalau self acclaimed naga yang bernama Brader pun sehingga ke peringkat meminta Tun turun untuk berkempen untuknya di gunungnya yang bernama PRK PD dan kemudian sekali lagi meminta Tun turun untuk menyelamatkannya daripada kawan-kawan serumahnya yang bernama PKR, maka apakah lagi nilai diri mereka mahu menunjuk besar kepala dan ungrateful kepada Tun atau seorang begelar bapuk dan bodo mahu mentohmah Tun di sebalik nama samaran yang tidak bernama?

    Ringkas cakap; silakan langgar Tun daripada depan, belakang, sisi dan bawah, kalian semua akan tergolek dog serentak.

    Kah kah kah.. Masakan puluhan ular mampu menewaskan hanya seekor naga.

    Wamakaruu wamakaraAllah.. WaAllahu khairul maakiriin..

    Wallahu a'lam.

    ReplyDelete
  3. Aku tengok Tun tak buat apa² pun kecuali ikut dan bercakap tentang kebenaran.

    Yang niat jahat, cuba sabotaj, bertindak salah - tergolek anjing dengan sendiri, mereka yang zalimi diri mereka sendiri.

    ReplyDelete
  4. Allah guides TDM. TDM is a true muslim leader.....period

    ReplyDelete
  5. KD,
    Ayat betul ialah...
    Bring it on. Bukan bring on.

    ReplyDelete
  6. Tun relaks jer sebab dia cuma nak selamatkan negara. Semua tohmahan2 nak bela kroni anak beranak kononnya cuma datang drp pihak yang terkinja2 nak dia turun cepat sebab dah tak sabar nak kaut harta dan kuasa. Pada aku abis aje era Tun Mahathir maka tamat la sokongan aku kat mana2 parti hatta PH sekalipon. Silap2 takde la aku nak mengundi lagi sebab pemimpin2 skrg rata2 cuma nak cari makan...kuasa...dan wanita..termasuk la de jambus2 six pack. Tak sudah2 semburit...kunyit...seks...tikam sana sini...bergaduh tak abis. Yang best tu memanjang pakai alasan kononnya kehendak rakyat walhal kehendak dia dan para penyokong diorang. Sorry la YB2 semua yea...selagi korang tak abis dgn opera cina telenovela melayu...selagi tu la aku takan undi korang lagi. Pasni PM jatuh kt brader sorang tu...ingat pasni takan bergasak ke dgn si jemin? Pastu geng2 jambus six pack akan berebut2 sugar daddy masing2 sebab stock2 yg baru lepas 18 tahun dh boleh mengundi...sure mahu jadi YB jugak nanti...pastu LBGT akan mula control gay2 nie cara halus. Pikir2 kan la akibat tangan mengundi kita menjadi penyumbang kepada keruntuhan kaum kita sendiri. Kalau la ada YB yg baik2...tk kira la parti apa pun kita kena sokong abis...kalau terpalit jer dgn skandal kita blacklist abis2.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes babe, count me in. Tun dah takde, i don't give a damn. Semua punya kepentingan sendiri. Sedih.

      Delete