Monday, July 22, 2019

[VIDEO] Anwar tidak senang majlis agama di rumahnya bakal dipolitikkan

[VIDEO] Anwar tidak senang majlis agama di rumahnya bakal dipolitikkan: KUALA LUMPUR 21 Julai - Menyedari mungkin rakyat mengganggap majlis keagamaan di rumahnya bakal dipolitikkan, Presiden PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim enggan melayan pertanyaan pemberita.



Hilang KESABARAN, kekalutan, rasa tekanan - hakikatnya itu majlis keagamaan - di mana ketenangan Anwar, kenapa (?)
Apakah wartawan bertanya sesuatu soalan yang "smell something fishy"?


https://www.thesun.co.uk/news/9556446/malaysian-king-claims-son-beauty-queen-isnt-his-divorce/amp

14 comments:

  1. Salam bro Fan Tun.
    Kami rindukan pantun-pantun humor dari bro, terutamanya pantun pasal Kojolla. Kenapa tak berpantun lagi.
    Lebih-lebih lagi dekat Blog Budin.
    Pantunlah bro...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bro,

      Saya tak pernah miss membaca sampai habis pantun2 bro Fan Tun setiap kali saya masuk ke tempat dia muncul.

      Tapi saya dah jarang masuk ke blog Shahbudin. Salah satu sebabnya ialah blog itu sangat berat dengan iklan. Nak buka pun lambat dan delete iklan pun lambat.

      Berlainan dengan blog Anie, DAKJ dan OSTB, saya selalu masuk ke sana walaupun tak selalu/ tak pernah muncul memberi komen.

      Kalau rajin kopipeslah pantun-pantun bro Fan Tun tu dan tampal di sini. Kalau bro KD izinkan dapatlah muncul menjadi tatapan peminat-peminat bro Fan Tun seperti saya yang dah jarang masuk blog Budin.

      Delete
    2. Dlm blog budin dia balun terus lari..

      Delete
    3. Azmin buat majlis syukur di rumah MB untuk bersyukur kerana hamid tidak sahkan Jemin ato bukan Jemin dlm vedeo...

      Jemin patut buat majlis serang lobakman plak dan bela Hamid Bador..ade brani?

      Jemin buat spekulasi dalang telah dikenali di waktu polis masih terkial2 cari bukti dalang...nampaknye masyarakat tak minat lansong dgn dalang...masing2 lebih berminat nak tahu siapa sebenarnye dlm vedeo sandakan....bila pakar indonesia sahkan Jemin tulin dlm vedeo tulin masing2 sudah reda kerana ini bukan fitnah dan sudah buat keputusan disebelah mana mereka berada......langsong mereka tidak minat perkatakan pasal dalang lagi...

      Kalo disahkan bukan jemin hebohlah nak tahu siapa dalang yg jahat buat fitnah....

      Delete
  2. Majlis selawat dirumah nuar majlis yg sudah diadakan tiap minggu sejak bertahun dulu...

    Jadi majlis selawat yg dah biasa diadakan kenape dihujani dgn soalan politik?..datanglah selawat bersama2.....

    Berbeza dgn majlis Jemin di rumah MB siap dgn ucapan oleh Jemin dan perkenalkan hadirin...

    Azmin tanye ape dosa saya....dia tak tahu dia ada dosa nak jatuhkan anwar untuk madey?...kenape Jemin tak persoalkan lobakman yg umum pakar indonesia sudah sahkan Jemin tulin dlm vedeo tulin?...dan Jemin tidak kutuk lobakman desak Hamid Bador letak jawatan..

    ReplyDelete
  3. Hari ini PM sudah mengeluarkan kenyataan berkaitan video itu. Katanya, video itu bertujuan politik dan akan diselesaikan secara politik. Malangnya ramai orang bangang tak faham dan masih mendesak supaya ia ditangani sebagai jenayah sedangkan video ini sama macam video China doll, bertujuan pilitical character assination sahaja dan ianya sudah pun mencapai matlamatnya. Semua orang sekarang sudah tahu siapa pelakon dan penerbitnya. Jadi, biarlah Tun M menyelesaikanya secara pintar melalui politik. Berpuas hatilah, kerjaya politik Azmin is over.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Politik lebih tinggi dari rule of law?
      Lebih baik aku join lokman adam dari bercakap tak serupa bikin..

      Delete
    2. Kalo vedeo bertujuan politik kenape kerjaya politik azmin sudah over?..aku tak paham cakap cik minaah..berbelit2..

      Sapa yg tahu penerbitnye?
      .walhal polis masih sissat...ko lebih tahu dari polis?..

      seks songsang satu jenayah...bukan lelaki dgn lelaki saja...jenayah mesti ditangani ikut rule of laws...tak boleh cover up..bukan soal paham tak paham kerana tujuan politik.. Paham tak cik minaah?...

      Delete
    3. Saudara Anon 8.16...kerjaya politik Azmin is over kerana video itu berjaya mendedahkan SIAPA AZMIN yg sebenarnya walauoun polis tak mahu terlibat dalam fiasco ini dgn kenyataan, pelakon tak dapat dikenalpasti. Inilah yg dikatakan POLITICAL ASSINATION buat Azmin. KITA kenal walupun secara rasmi polis tak dapat mengenalpasti itu Azmin.
      Sebagai pengundi MALAYSIA yg beragama Islam kita tidak dapat menerima pemimpin semburit. Jadi, Azmin sudah hilang kredibility melalui persepsi. Azmin sudah menerima hukumannya.Bagi saya, dah cukuplah ni. Tak perlu washing dirty linen in mahkamah.
      Mengenai isu jenayah memburit Azmin & Haziq, kamu berilah satu premia facia kpd Peguam Negara yang sahih seperti ambil sampal dari tilam hotel sandakan utk buktikan dna Azmin....hehehehe.
      Untuk mengenslpasti dalangnya, biarlah polis buat kerja.

      Delete
  4. Balik-balik mengulang KENAPA ANWAR DITANGKAP, DIBICARA & DIJEL pada tahun 1998. Anwar dijel tahun 1998 bukan kerana kesalahan liwat tapi KESALAHAN MENYALAHGUNA KUASA sebagai Tpm, mengguna polis menangkap umi Hafilda & beberapa org lain utk mengugut mereka supaya tidak mendedakan perbuatan liwatnya. Perbicaraan liwat 11 dgn Saiful pula kerana Saiful mendakwa dia dipaksa sebagai budak kopi melayan nafsu majikannya. Kiranya seksual harishmen atau merogol. Inilah yg dibicarakan di mahkamah bukan kerana meliwat. Dalam kes video semburit, Haziq buat character assination mendedahkan hubungan sulit memburitnya bersama Anwar. Ini bukan jenayah tapi wistle blowing. Kes akan dianggap jenayah dan boleh dibicarakan kalau Haziq mendakwa Azmin memaksa dan menggugutnya ajak bersemburit. Vide semburit itu pula cuma aksi dua lelaki gembira bersemburit. Ia video porno jadi polis kena cari dalang yg menerbit dan mengedarnya kerana ini kesalahan jenayah mengedar video porno.
    Ada faham....????

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju cik minah..

      Tetapi pengedar, dalang dan krew tidak boleh dilepaskan walaupun konspirasi politik kerana itu adalah jenayah.

      Pengecaman yg tidak mampu dilakukan oleh cybersecuritu tidak terhenti di situ shj, ia boleh dicabar di mahkamah oleh mana² pihak yang berkepentingan..

      Delete
    2. Jika semua dilepaskan.. Eloklah semua anggota polis pakai baju politik dan dibayar gaji oleh parti.

      Delete
  5. komen cik minaah kata

    Balik-balik mengulang KENAPA ANWAR DITANGKAP, DIBICARA & DIJEL pada tahun 1998. Anwar dijel tahun 1998 bukan kerana kesalahan liwat tapi KESALAHAN MENYALAHGUNA KUASA

    ...........

    Mahkamah gugur tuduhan seks terhadap Anwar pada 2004, tegas Nik Nazmi
    Aug 25 2011 / Keadilan Daily
    KUALA LUMPUR: Pengarah Komunikasi KEADILAN, Nik Nazmi Nik Ahmad menegaskan tuduhan seks pertama yang dikenakan terhadap Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim, digugurkan mahkamah pada 2004.


    Cik minah kuat bohong..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kamu yg MENGAKU SENDIRI ya, mahkamah gugurkan tuduhan seks pertama pada tahun 2004. Maknanya, saya tidak bohonglah. Anwar dipenjarakan bukan kerana seks luar tabii tapi kerana tuduhan seks harassment terhadap pekerjanya - the coffeboy.

      Delete