Sunday, August 18, 2019

ADA ASAS ZAKIR TIDAK DI ADILI DENGAN BAIK OLEH INDIA


Peguam Zakir akan menyampaikan saman kepada beberapa individu hari ini, sesuatu yang diluar jangkaan bagi mereka yang berniat jahat dan memfitnahnya.

Sewajarnyalah Zakir terus berada di sini mempertahankan DIRINYA, sekurang kurangnya HINGGA selesai kes termasuk rayuan. Kes ini membuatkan Zakir akan terus bertapak bersama umat Islam di Malaysia..

Ini adalah perancangan terbaik, sedikit ISU sensitif memerangkap pemimpin DAP untuk, provoke hasut dan fitnah dan kini BERDEPAN dengan saman.

Kenapa Zakir tidak buat laporan polis sahaja?
ISU akan dipolitikan..
Persepsi campurtangan AG.. (?)

Tindakan saman sivil lebih sesuai dan berkesan..ajar sikit puak ini.

,......

Head of Indian govt's minorities body says Naik's fears of unfair trial well grounded: Despite his reservations about Zakir Naik's approach to Islamic propagation, a prominent Muslim community leader says claims of witch-hunt are real.

44 comments:

  1. News Semalam...

    Pandangan PM Tun Mahathir tidak langsung dihormati.

    KAH KAH KAH TULISAN KHAT JAWI JADI TRAGEDI
    KAH KAH KAH KHAT JAWI KEPUTUSAN DI TANGAN PIBG
    APA LAH NAK JADI PIDANA MINTRI KITA KALI INI
    MENTRI PILAJARAN BOLE BRAMBOS MAZLEE
    KAH KAH KAH POOJAAN RETIS SUAM KUKU WARDINA INI

    KIKIKIKIKI....!!

    Menggesa Menteri Pendidikan Dr. Mazlee letak jawatan kerana kementeriannya dicerobohi saperti mana Zionis ceroboh Palestin.

    Minda dan kecerdikan rakyat yang patriotik dipersendakan.

    Dasar Pendidikan Negara berkiblat kepada Negara China dan India ke?

    MEMALUKAN NEGARA.

    MALAYSIA SUDAH JADI NEGARA LALANG BERSAMA PEMIMPIN MELAYU YANG LALANG DAN HANYA HEBAT BERETORIK SAHAJA.

    APABILA DIUJI DAN DITEKAN, MEREKA MENIKUS.

    News Hari ini...

    News terkini Atok kau dah U-Turn balik pasal Zakir Naik... tak ke babss namernyer nih...!!??

    Tunggu HPU149 di PWTC itu ... Zakir Naik dipertahankan dan kempen boikot barangan Cina dan tunggu reaksi atok pertahankan siapa nanti..!!

    Sudah jelas Zakir Naik menimbulkan ketegangan kaum – Mahathir

    “Saya sendiri tidak pernah buat kenyataan orang Cina pergi balik China tetapi beliau (Zakir Naik) datang ke sini, dia boleh cakap begitu,” kata Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad.

    Menurut Dr. Mahathir, kedudukan pendakwah Islam yang berasal dari India itu akan ditentukan melalui proses perundangan yang adil.

    “Pertama sekali saya tidak tahu siapa yang beri status PR kepada beliau tetapi sebagai PR seseorang itu tidak boleh bercakap mengenai politik kaum.Yang bagi PR pada Zakir Naik Jidin Pipi Lebam Cap Bunga.. kan dan mendapat...!!

    ReplyDelete
  2. Zakir naik kena fitnah?....kenyataan zakir mengenai kaum lain sangat jelas...masih nak putar?....beratus laporan polis hingga mufti Perlis dan polis sekat Zakir bercakap lagi..... hihihihi

    ReplyDelete
  3. send this guy back to his home country la.Mai sini pun kalau takat nak komen pasai politik dan kaum,xyah la.Bukan menyumbang pada negara pun.Tanya pasai apa dia dapat PR?for what reason senang2 dpt PR?kalau main bola wakili negara kira okay la.Masa najib pun dia dah sembang lebih2.Saya suka negara kita hidup dlm harmony.Anak2 brcampur gaul tanpa kira bangsa dan agama macam saya.I miss all those years...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oooo..yang selama ini kecoh pasal Zakir ke?

      Hang memang anak ternak DAP..

      Bila melayu Islam..racist
      Bila kapiaq pijak kepala hang..ok pula

      Delete
    2. Suatu penghormatan besaq bila kapiaq pijak kepala depa kut??

      Nak hidup harmoni lagu mana kalu kapiaq ramai yg mulut capoi?

      Delete
  4. Kluangman nak berhujjah tapi bila tewas tak nak siarkan lagi....

    Serupa dgn blogger mental...

    Kikikik...

    ReplyDelete
  5. Zakir akan kekal dimalaysia tapi tak boleh bebas bersuara lagi....ilmunye tak boleh disampaikan kpd rakyat malaysia lagi....kalo nak berdakwah zakir kena pegi negara lain....madey pon tak berani tolong kerana kena sampok dgn abang busar....

    lebih baik dari dibicarakan di India....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Peranan Zakir Alan lebih besar.

      Lantik dia ke satu jawatan khas (NGO) Dan urus dakwah dari belakang tabir lebih berkesan..

      Tak perlu nak ceramah ajak orang bukan melayu di Malaysia masuk Islam..
      Depa tengok orang Melayu kaki skandal, kaki rempit, kaki dadah, kaki buang anak, kaki SEMBURIT..takut depa nak masuk Islam.

      Delete
    2. Lantik belakang tabir?...ilmu pendakwah malaysia tidak setinggi Zakir...

      Delete
  6. Alasan puak² kafirun yg ingin Zakir Naik diusir dari Malaysia adalah kerana beliau telah menggugat perpaduan rakyat Malaysia. Perpaduan hujah mereka tapi ianya hujah dangkal dan serabut. Sejak bila puak anti Islam ini fikir soal perpaduan? Bila mereka melanyak melayu, menghina Islam ada mereka fikir soal perpaduan? Bila nak Zakir Naik diusir maka helah perpaduan yg mereka guna. Pada aku, juga sependapat dengan Prof Dr Ramlah Adam bahawa perpaduan di Malaysia telah mati. Cuma proses membusuk sahaka sedang berlaku. Selagi mana kerajaan tunduk kepada kehendak para oportunis rasis puak kafirun yg lupa kontrak sosial, selagi itu perpaduan yang didambakan hanyalah sebagai angan-angan kosong tanpa kesudahan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kenape madey tidak lagi pertahankan zakir?..

      Delete
    2. Kerana bukan matematik banyak rancangan gagal.....

      Delete
    3. Zakir cross line...nak bodek.madey tapi madey yg pening..

      Delete
  7. Pihak yg kena saman dgn zakir gelak besar...mcm saman bebudok ajee...lebih baik zakir saman polis supaya tidak menghalang zakir dari bercakap...kalo polis dan mufti perlis halang zakir dari bercakap bermakna zakir saman kosong ajee....silap2 zakir yg kena bayar kos kpd yg disaman...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saman polis..hang pun jadi lobakman..

      Tun pun Tak saman polis bila dihalang berucap..

      Kena tahu law sikit bro..supaya cerdik.

      Zakir saman kula sebab ada melayu bangsat mcm hang sokong Zakir di usir.

      Delete
    2. Aku rasakan kd kalau nanti satu masa bila ada menteri kafir cakap yang melayu pun pendatang juga jgn terperanjat yang melayu bangsat tu hanya tersengih je...

      Delete
    3. Memang melayu pendatang dari kepulaun seperti indonesia...raja pertama melaka dilantik dari sumatra kerana melaka ramai datang dari indon...orang melayu lebih dulu datang ke malaysia...

      Delete
    4. Dah ade kes polis disaman... kerajaan yg rugi berjuta2 bayar ganti rugi... Takjan kluangmanbtak tahu....madey tak saman polis kerana madey berhimpon tanpa permit polis...

      Zakir sudah dijemput bersyarah di perlis...

      Delete
  8. Kluangman kata Zakir Naik tak repot polis..

    Zakir Naik Lodges Report, Files Notice Of Demand On Several DAP Leaders
    MALAYSIA
    By MT Webmaster Last updated Aug 17, 2019


    The Hindu-Muslim war in India is brought to Malaysia’s shores
    (The Edge Markets) – Controversial preacher Dr Zakir Naik has lodged a police report at the Shah Alam police station today against Human Resources Minister M Kulasegaran and also served a notice of demand against him for defamation over his comments that was published in a press statement issued by the ministry and a news portal.

    The notice of demand was filed by law firm Akberdin & Co and served on Kulasegaran this afternoon, seeking an apology from the minister within 48 hours, failing which he will face a defamation suit.

    Besides naming Kulasegaran — who is also Ipoh Barat MP — in the suit, Zakir also named deputy Penang chief minister P Ramasamy, former diplomat Datuk Dennis J Ignatius, Klang MP Charles Santiago and Bagan Dalam assemblyman M Satees in the police report, alleging that the five of them had made defamatory statements about him over a speech he made in Kota Bharu, Kelantan last Aug 8.

    Zakir’s lawyer Datuk Akberdin Abdul Kader told theedgemarkets.com that notice of demand would also be served on the four of them soon, and that senior lawyer Tan Sri Muhammad Shafee Abdullah has been engaged as counsel should a suit be filed.

    The preacher’s complaints with the five parties to his potential suit are as follows:

    Kulasegaran: A statement titled ‘Zakir Naik’s presence in Malaysia is embarrassing to all Malaysians’ dated Aug 13, and a Malaysiakini report on the same day.

    Ramasamy: An article titled ‘Naik should not question loyalty of Hindus in Malaysia’ dated Aug 13 that was published on Free Malaysia Today.

    Ignatius: A report titled ‘Why empower a demagogue like Zakir Naik?’ published on Free Malaysia Today on Aug 13.

    Santiago: A Facebook posting titled ‘Wednesday cabinet meeting must discuss Zakir Naik’s meddling into politics’ and a similar article carried by Malaysiakini.

    Satees: An article titled ‘Lawmaker fumes after Zakir suggests Hindus here supports Modi over Dr M’ published by Malaysiakini on Aug 13.

    In the police report, Zakir claimed that the five of them had quoted him out of context, and manipulated his speech in accusing him of creating communal disharmony “when in actuality they are the ones who have been instigating the public and inciting communal disharmony for their own political mileage”.

    “During the lecture, I had actually praised Malaysia for its genuinely Islamic way in treating Hindu minorities and in upholding their rights, something that the Indian government had failed to do with its minorities,” he said in a police report sighted by theedgemarkets.com.

    He lodged the reports against the five of them to seek a police investigation under the Penal Code or the Sedition Act 1948, and other relevant laws, for allegedly defaming him and instigating racial disharmony and hatred among Malaysians.

    In the six-page notice of demand, Zakir said Kulasegaran’s statement accused him of trying to divide the Malaysian people and was using the country’s ethnic and religious diversity for that purpose.

    Moreover, according to the federal minister’s statement, the preacher had allegedly meant that Hindus here could not be trusted and that he was taking sides in Malaysian politics.

    The preacher claims that this had tarnished his reputation and standing in the eyes of the public, hence why he is seeking an apology within 48 hours, failing which he will sue for defamation.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia report polis untuk permulaan saman sivil..

      Kalau aku fitnah hang...hang kena pi buat report dulu..lepas tu hang saman le aku..

      Kita bicara..
      Hang BAWA le saksi..

      Tu pun bingai..

      Delete
    2. Bukan report polis untuk siasat hang..hang kan Menteri..DAP kaberap.

      Delete
    3. Nak saman tak perlu repot polis mcm nak claim isurans kereta accident...ko terlebih pasih undang2... Nak saman lantik peguam ajee..

      Delete
    4. Baguih hang dah pandai..

      Lepas hang lantik peguam..kemudian hang Tanya peguam, perlu Tak report polis..

      Biar peguam tu jawab Kat hang..

      Delete
  9. "Jumpa di mahkamah" - mesej Kula Segaran pada Dr Zakir Naik
    Astro Awani | Publ
    ished Ogos 17, 2019 15:16 MYT
    "Zakir sepatutnya tahu bahawa tiada keperluan untuk beliau menunggu jawapan daripada saya," - Kula Segaran.
    "Zakir sepatutnya tahu bahawa tiada keperluan untuk beliau menunggu jawapan daripada saya," - Kula Segaran.

    KUALA LUMPUR: : Naib Presiden DAP, M. Kula Segaran sedia ke mahkamah bagi berdepan dengan penceramah Dr Zakir Naik susulan kenyataannya menggesa tindakan diambil terhadap penceramah bebas dari India itu.

    Beliau yang juga Menteri Sumber Manusia menegaskan, tidak akan meminta maaf pada pendakwah kelahiran India itu.

    "Zakir sepatutnya tahu bahawa tiada keperluan untuk beliau menunggu jawapan daripada saya.

    ReplyDelete

  10. Dr Zakir Naik Wins Court Case! Judge Grilled Indian Agency For FALSE CASE!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hakim india dah bebaskan zakir...besok boleh balik negeri supaya madey dan kluangman tak finning kapla...madey boleh buat isu lain untuk tarik sokongan melayu..

      Delete
    2. Bila Zakir balik India..

      Hang jugak kata, Mahathir tunduk kpd dap..itu memang perangai bangsat hampa..

      Delete
  11. Berapa ramai PERKIM sudah mengislamkan orang.....????
    Cina, Indis,.iban, dayak, orang putih, orang hitam....takda kepoh pun. Bahkan ada menteri dan taikun Cina masuk Islam melalui Perkim. Takda gadoh, takda gebang sana sini, takda melodrama atas pentas mengucap Shahdah. Beribu mualaf dapat bimbingan dan bantuan Perkim. Semua sudah dibuat sejak merdeka. Penduduk Malaysia kekal harmoney hidup berbilang kaum dan agama sebab Perkim mengislamkan orang di atas kerelaan dan kesedaran mereka sendiri tanpa memburuk-burukkan agama lain. Nabi pun berdakwah tanpa memburuk-burukkan agama lain melalui kaedah perbandingan. Bila kita buat perbandingan, sudah pasti ada yg baik dan buruk. Ibubapa pun kalau membandingkan anak, anak yg tak sebaik, sepandai atau secantik yg disayangi akan marah dan berkecil hati. Isteri membandingkan suami dgn bekas kekasih akan membawa kpd penceraian. Inikan pula, membandingkan agama.Orang tak mungkin boleh berdebat tanpa emosi membuak-buak. Tunjukkan kebaikan Islam seperti yg Nabi (saw) buat. Perkim berjaya melakukannya sudah lebih 60 tahun

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yg ramai masuk islam kerana kawin perempuan melayu..yg ramai jantan keling yg kawin dgn perempuan melayu....kari panas...jantan melayu tak ramai kawin dgn wanita kapir...

      Cik minah ko akan dicop perkakas Dap oleh kluangman..

      Delete
    2. Cik Minah...sebenarnya harmoni yg kita dok gebang tu adalah one sided jer...jgn naive sgt sampai 60 tahun hidup bersama kita tak terasa langsung dieksploitasi secara halus tapi steady. Juga sila semak sejarah sebelum merdeka bagaimana melayu dipaksa menerima pakai solusi yh dtg drp org British, India dan Cina berkenaan terma apa yg dikatakan timbal balik jus soli. Pemimpin2 melayu kita rata2 mana tau sejarah bagaimana kemerdekaan dicapai nie kecuali PM kita skrg...malah yg muda2 skrg tak kira melayu atau cina atau india ingat toleransi yg kononnya diamalkan skrg sudah berusia 60 tahun sepatutnya menjadikan semua kaum sebagai anak Malaysia.
      Mendiang Prof Emeritus Kho Kay Kim adalah satu2 nya pakar sejarah era 1800an sehingga kemerdekaan dan kesimpulan beliau adalah mudah ketika ditanya...kalau mahu hidup bersama tanpa asimilasi dgn melayu maka junjung la perlembagaan dgn semangatnya sekali kerana tanpa semangat atau roh yg menghidupkan perlembagaan itu akan mati tinggal nama. Apa yg berlaku skrg ialah perlembagaan cuma dianggap kerangka yg difahami kononnya asas undang2 negara...contoh kalau kes Zakir Naik...ada undang2 yg kononnya menghasut walhal tang putar belit yg diwar-war atas nama keharmonian kaum dibatasi apa yg terkena kt cina dan india...dan bukan melayu. Bila isu yg terkena kat melayu maka senyap sunyi sebab mudah aje...melayu adalah kaum yg pemaaf...report la polis sekalipon...hanya kata sorry beb terus setel. Bodoh melayu adalah kat sini ler...sampai ada pulak mcm lembut hati kata ok. Ingat si lahanat Alvin dgn awek dia makan ba kut teh masa ramadan sambil mengucapkan selamat berbuka puasa? Si Kula menteri kita kata melayu pendatang? Tulisan jawi ada dlm buku lucah? Penggunaan Allah dlm Bible? Askar kita tau makan tido perabih beras? Kalau nak disenaraikan...terus terang cakap melayu mmg bodoh giler tak terasa penghinaan semacam tu.
      To be fair...Cik Minah oi...sila baca sejarah sebelum merdeka yg membuatkan Sultan2 melayu sanggup menerima cina dan india dibawah naungan baginda....equal loyal subjects...dan cuba bayangkan sekiranya 60 tahun yg lalu sehingga skrg kaum cina dan india benar2 menjunjung semangat perlembagaan itu sendiri....rasanya keharmonian yg kita kecapi sesama kaum adalah lebih murni dan dipercayai.
      Skrg...keharmonian antara kaum cuma plastik jer semata2...anytime boleh pecah berderai.

      Delete
  12. ADA ASAS ZAKIR TIDAK DI ADILI DENGAN BAIK OLEH INDIA....

    Blm bicara sudah dituduh tidak akan memdapat keadilan yg baik...tapi hakim india sudah bebaskan zakir..

    Keadilan india bukan mcm malaysia...pendakwa malaysia boleh sekat saksi mcm kes liwat anwar ibrahim...Hakim kanan boleh arahkannhakim bicara...tu pasal orang malaysia prejudis....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hang baca tak.link di atas tu..

      Kalau hang baca..baru lah hang faham apa "asas" itu

      Kalau hang Tak baca, hang hanya tunjuk bodoh di sini

      Delete
  13. Syed Akhbar OSTB dah mereng atau nyanyok ke..???
    Tengok his latest entry bertajuk RULE OF LAW.
    Semacam je posting dia. Frast menonggeng. So emotional. Orang macam ni memang tak sesusi jadi pemimpin. Takkanlah Tun M mesti ikut caksp dia. Orang tua tu dah 94 tahun dan 2X jadi PM. Lagipun, Tun terikat to PH's councel of Presidents. Mana boleh dia buat sesuka hati.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia dah riak dengan puluh ribu hits sehari...

      Kalau jumpa ular dan dia, mu katok dia dulu.

      Delete
    2. Malaysia baru bebas bersuara kata kluangman...ko boleh ajak outsyed berdebat..

      Delete
    3. 30k hits sehari di OSTB kerana ramai yang nak tau dia nak merapu psl apa.

      At least, terubat juga resah di hati dgn bahan lawak di OSTB. Kurang stress kan? 😂

      Delete
  14. manusia boleh merancang, namun perancangan Allah SWT paling terbaik, mendahului segala2nya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah semua tahu... madey merancang tapi selalu gagal..

      Delete
  15. Semua posting di sini saya anggap OUT OF CONTACT. Agak-agak, kalau jual air kumur and air cuci tangan dan cuci kaki Zakir naik, mesti laku. Melayu semua mesti beli punya. Taraf Zakir Naik in full contact, sudah naik tinggu. Mengatasi Nabi (saw) di mata bani Melayu. Air cebok berak Zakir Naik pun nanti dianggap suci. Mana tahu, boleh ubat pelbagai penyakit. Kehkehkeh....jangan marah ya. I bet, mesti ramai dah berebut-rebut nak minum air cuci tangan dan cuci kaki Zakir Naik. Betul tak....???
    Jangan malu-malu, mengaku saja sudah. Zakir naik bakal pembawa panji-panji ungu.....hehehe.
    Jangan marah....gurau-gurau out of contect. In Malaysia, semua benda boleh dianggap out of contact sebab Bani Melayu dah lupa Peri bahasa tok nenek moyang Mereka. Pegangan mereka sekarang, kalau silap cakap, semua OUT OF CONTACT. Dah takda "Cakap siang, pandang-pandang. Cakap malam, dengar-dengar." Terlajak perahu boleh diundur, terlajak kata buruk padahnya."
    Jangan marah ye, saya cakap out of contact juga. Kuikuikui....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ini gaya org bodoh bercakap..pasal kita backup zakir naik, dikata sanggup buat benda2 tu..bongok punya cara pikir..

      Delete
    2. Cik Minah OOC...Out Of Contact...cuma you je terpikir nak buat kerja bodo tu...makan taik cina berkuahkan kencing kuning masak lemak...amacam? Cantik tak i punya bahasa? Sebagai melayu pemaaf...i mintak maaf la sebab tercakap menda Out Of Contact sebagai apa saja pasal melayu pemaaf tegar nie cara nak berdiskusi hanya la dgn cara Out Of Contact.
      Perasan tak...DAP pon guna cara yg sama...lepas pijak melayu...pijak Islam...report la kat polis...tiket Out Of Contact nie ler dia pakai...melayu mana tau beza Contact dgn Context..kan Cik Minah OOC?

      Delete
  16. Maaf cik minah, out of context yang betul.

    Aku tak pernah follow ZN. Tetapi sebagai org Islam, aku terfikir juga kenapa yg melenting lenting marah kat ZN, org India beragama hindu?? Dap jgn cerita lah, semua pekara mereka marah jika tidak menguntungkan cina.

    Bengang juga org Melayu dinasihatkan ckp siang pandang2. Ckp mlm dengar2. Bnyk sgt pantang larang sampai org Melayu skg penakut dan bacul.

    Bangsa lain okey jer semacam dpt greenlight untuk tibai org Melayu Islam. Jika setuju dgn mereka, dianggap liberal dan open minded . Jika tidak, dianggap rasist. Aku tak caya kpd istillah liberal Muslim. Kalau dah Islam , Islam lah. Berfikiran terbuka tak semestinya goyah pegangan agama kita.



    ReplyDelete