Saturday, August 3, 2019

CATATAN PAGI AHAD

Aku bangun subuh, syukur alhamdulillah, masih diberi nafas.

Berita dunia, tiada perkhabaran Anwar sudah ambil alih jawatan PM. Mahathir masih disitu, mungkin awal pagi sedang berkuda atau berbasikal.

Otai reformasi makin basi, mungkin kerana perjuangan dahulunya subahat, mungkar dan banyak dosa - sampai sekarang masih menyalak di pokok yang salah - otak bersarang dengan perebutan pangkat, kuasa dan habuan sedangkan itu menjurus kepada perpecahan.

Apakah kedudukan seseorang itu kerja manusia, apakah Tun jadi PM kali kedua kerana Lim kit SIANG yang takdirkan?
Apakah Mahathir boleh takdirkan Anwar jadi PM?
Hakikatnya Mahathir sendiri tidak boleh takdirkan bila dia akan brhenti.

Berita dunia, Najib Dan Zahid masih kekal dalam puluhan tuduhan kes mahkamah, tidak ada pengguran, tidak ada pembatalan...dituduh bukan dengan air lior kosong.
Makan nangka, pasti ada melekat getahnya.

Selagi mana umno mahu jadi penanggung kepada ***** atau ******* hidup?
Bukankah sudah diingatkan sebelum PRU14, bangkai gergasi tidak boleh ditutup dengan dulang?  Ini bukan kesah curi susu di supermarket untuk anaknya tetapi kesah seorang lagi Qarun yang tamak haloba.

Seolah di umno tidak ada bijak pandai ugama dan ilmu untuk menilai.
Sedap sungguh kata ada parti semburit, parti sendiri bagaimana?

Nak mati SEBAGAI penyokong lanun?



..iklan..

28 comments:

  1. Pado Otai Reformis... membuang karen dan mengabuskan boreh yoooh kau org nak bagi amaean dan kata dua pada Atok Fitnah Jijik tuuuhh..

    Berapa ramai yg ilang kerja,buang Universiti, buto mato, kono penjaro, kono sombo ngan air gatal maso liwat 1 dulu...!!

    Skg Otai setakat bagi kato duo ajo.?

    Rapiji kan dan ngobakan Atok kau tu bukan setakat campion buek fitnah sajo...

    Rapiji kato Atok kau tu

    "LIDAH BERCABANG"...

    Tak guno bagi kato duo kat orang tuo gilo tu


    Baik kau orang langgar trusss..!!



    kannn...!!!



    #popcorntambahdantepukkkk

    #popcorntambahtepukdanbatuapi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Makan popcorn jer? Kesian... Dah merempat rupanyer.

      Delete
  2. Otai.. Otai.. apa dah jadi
    Kini ugut Tun berhenti
    Cuba sentuh biang keladi
    Nanti gatai separuh mati!

    Otai.. Otai.. apa dah jadi
    'Otai tersohor' ko nak lawan
    Tangki mahu dihempuk baldi
    Nanti kemek tumbuh cendawan!

    Otai.. Otai.. apa dah jadi
    Apa jasamu pada negara?
    Pahlawan tidak, bukan serikandi
    Dibanding Tun..selatan, Utara!

    Otai.. Otai.. apa dah jadi
    Perihal Azmin ko pun bising
    Video Cinadoll tak pulak badi
    Bila nak PM itu ko runsing!

    Otai.. Otai.. apa dah jadi
    Ko mahu paksa Mahathir?
    Tua tua dia steady
    Kita tengok siapa berlendir!

    Otai.. Otai.. apa dah jadi
    Hanya ko yang mahu dia
    Orang yang songsang semulajadi
    Hanya layak berkawan buaya!



    ReplyDelete
  3. IF PAKATAN DECIDES MAHATHIR TO BE PM FOR FULL TERM – I WILL FOLLOW’: ANWAR MAKES MAJOR CONCESSION TO MAHATHIR’S MEGALOMANIA – BUT IT IS BAD NEWS FOR MALAYSIA ALREADY SHAKY WITH POLITICAL UNCERTAINTY

    KD...mana semangat Anwar berkobar nak lawan TDM

    Mana hulubalang otai reformasi yang konon nak beri dead line?

    Mana abdullah sani dan johari abdul yang salak jangan tak salak?

    Mana macai2 lain yamg suka menyibuk dan menyalak?

    Realitynya Anwar tak kuat. Deram kosong memang kuat bunyi. TDM jeling terus tunduk.

    Ramai tak tahu TDM banyak simpan rahsia anwar. Wan Azizah lagi tahi.
    The last trump card is always held by TDM...adios Anwar..PM IN WAITING

    ReplyDelete
    Replies
    1. THE TRUE GRIT OF TUN MAHATHIR:

      I AM NOT STAYING FULL TERM UNLESS FORCED TO, SAYS THE GRAND OLD STATESMAN.


      Ini kenyataan akbar pd August 1, 2019.
      PUTRAJAYA:
      Dr Mahathir Mohamad today dismissed the recent calls for him to stay on as prime minister until the end of the five-year mandate for Pakatan Harapan (PH). Dr Mahathir Mohamad says he does not plan to stay on as prime minister unless he is ‘pushed to a corner’.

      He said he would keep his promise to resign from the top post once the country is “on an even keel” and can “carry on from there”.

      “It can be two years, maybe three years. I do not know but we are working on that.

      “Unless they push me to a corner and put a gun to my head to continue to finish my term, I will step down,” he told reporters.


      ps:
      Being a gritty person means that Tun tends to stick to their goals despite numerous issues, problems, setbacks and failures. The Grand Old Statesman has firmness of mind and unyielding courage.

      The synonyms of true grit are:
      fortitude & determination.

      May Allah SWT always bestow His Blessing upon Tun Mahathir here in this world and thereafter.

      Delete
  4. Berterima kasihlah kita kepada ayahanda Tun kerana perjuangannya yang sentiasa berjaya itu telah memelihara kita dari malapetaka dan huru-hara. Malah kemakmuran ekonomi yang sedang kita nikmati hari ini juga adalah hasil perjuangan Tun dan pasukannya.

    Bayangkan sekiranya Tun telah tewas di dalam mana-mana pertempuran yang ia ketuai. Hukum mantik mengatakan bahawa kita tidak akan merasai keselesaan yang sedang kita nikmati hari ini. Bahkan di dalam sesetengah keadaan, kita akan menghadapi kesengsaraan akibat kacau bilau yang dicetuskan golongan ahli fitnah.

    Otai reformis? Kah kah kah.. Selama 2 dekad bermula 1998 mereka kekal di dalam ketewasan apabila menentang Tun dan pasukannya. Sebaik sahaja mereka menjadi sebahagian daripada pasukan Tun pada tahun 2018 barulah mereka merasai kemenangan. Itupun mereka menyangka merekalah punca kemenangan dan mahu memberi ultimatum kepada Tun. Kah kah kah perasannya geng-geng Brader dan Kejora Bapuk Bodo ni.

    Otai reformis dan Brader dipersilakan untuk melanggar Tun. 100% tanpa keraguan John Doe memberitahu bahawa kalian akan tewas.

    Asal kelak apabila kalian tewas jangan cakap tiada sesiapa yang telah memberikan nasihat dan peringatan kerana sesungguhnya John Doe telah pun memberikan nasihat dan peringatan itu.

    Pembenci Tun dipersilakan terus meroyan di dalam blog ini dan di mana-mana sahaja kerana hakikatnya kalian tidak akan dapat menewaskan Tun.

    Pasukan Tun adalah thaifah mansuroh yang bermaksud 'pasukan yang diberikan pertolongan' dan pasukan ini akan diberikan pertolongan untuk menang mutlak di pertempuran klimaks zaman fitnah walaupun dengan jumlah ahli seramai 314 anak-anak bangsa Mim sahaja, walau siapapun yang berada di dalam pasukan lawan.

    Que sera sera; Tun Mahathir adalah PM 2 dekad dan PM 2 kali. Dengan izin Allah kelak akan terbuktilah kata-kata John Doe bahawa beliau juga adalah PM 2 zaman.

    Wallahu a'lam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aiikkk panji tak tulis pulak..!!

      Delete
    2. 314 anak anak bangsa taek yg mudah dihanyutkan kedalam kumbahan najis.

      Delete
  5. Madey janji serah jawatan tapi tak bagi tarikh...negara tidak berubah seperti yg diharapkan oleh pengundi...

    Cadangan oleh otai reformus bukan nak tolak madey sekarang...otai cuma tak nak madey jadi munafik seblm mati...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kah kah kah..
      Kalau mcm tu suh otai reformasi tu pesan kt B.A.B.I lps keluar penjara pi jdk pensyarah.

      Kah kah kah..
      Lps tu suh kote2 reformasi tu bersihkan nama B.A.B.I dari keputusan bertulis mahkamah yg mengatakan B.A.B.I melakukan sodomi. Ada dua keputusan bertulis, kes sodomi 1 & 2.

      kah kah kah..
      Last but not least, mcm mn org LGBT nk jdk PM di msia?
      Xde rasa malu ke kalau x melawan peliwat?

      Kah kah kah kah kah kah kah...

      Delete
  6. pagi2 dah lagak penghuni neraka jahanam???

    ReplyDelete
  7. Semuanye bergantung kpd taqdir tapi tuhan suruh manusia berusaha....tuhan taqdirkan madey jadi pm kali ke 2....boleh lihat ape kejayaan madey...tuhan juga taqdirkan kegagalan madey..

    pemimpin pas dgn kes terima 90 juta masih tak di tuntut balik walopun tipah koya dipuji melambong....ada kata tunggu.. Bangkali tunggu kucing tumbuh tandok..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tuhan juga taqdirkan BN kalah dan macai menyalak tak sudah sampai babi bertanduk

      Delete
  8. Ape guna ko KD bangun subuh kalo ko fitnah anwar liwat....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Celah mana fitnah?
      Keputusan mahkamah beb.
      Lepas tu anwar sanggup terima pengampunan.
      Kalau xbuat buat apa minta ampun.

      Kah kah kah kah kah kah kah kah..
      Dulu jdk cai najis skrg jdk cai B.A.B.I.

      Mcm mn bleh tau?
      Tahap kebebalan diluar keraguan yg munasabah.
      Kah kah kah kah kah kah kah kah

      Delete
  9. Masih ade melayu yg berlagak pandai tapi mudah ditipu mamak madey pembelit no 1 negara….

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masih ada Melayu bodoh mcm 7:11 tp tak tahu dia bodoh piang

      Delete
    2. Yg mudah ditipu tu yg sokong najis dulu kini dan selamanya.
      Pusing 1 malaysia kata duit dlm akaun duit derma tapi bila kena interview dgn al jazeera dia kata hanya assume @ andaian duit itu adlh duit derma..

      Kikikiki..
      Abes bdk2 abata lokos kena kencing dgn kepala bapak

      Delete
  10. Aku selalu jumpe Sepisis mcm ni. Mane nampak Salah sendiri. Semua Salah org je. Memonteng keje kerap, bagi Surat amaran, buat tak Tau. Bila kena buang keje, oii, ni Salah cina ni. Dia nak bangsa Dia aje keje, Padahal Sepanjang 20 tahun Aku keje dgn syarikat Lori. TaK Sampai 50 org cina Aku Jumpa Jadi driver. Org hantar local 1 hari 3 4 tempat. Dia 2 tong pun Susah. Tapi semua Salah org. Bila time gaji, Dia la paling kecoh gaji taK cukup. Driver kalau Rajin. 5 6k dlm tangan. Awak tahan la 1 2 ribu. Tapi semua Salah org lain. Sepisis mcm ni banyak. Ade Kat mane2. Mcm cerita lawak omputih Aku tgk dulu. Perempuan, menyusahkan, Tapi Ada Dimana mana...

    ReplyDelete
  11. KD tido mlm tak lena rupanye...mimpi madey kena tendang...

    ReplyDelete
  12. Aku tak nafikan dalam menulis ada dosa yang aku dilakukan..hati kecil sudah lama berssuara untuk aku henti menulis..tumpu sahaja pada Bisnes..Tak rugi duit, Tak rugi Masa..mungkin aku berhenti sama tarikh dengan Mahathir, wallahuaklam..

    Tetapi alhamdulillah dosa² yang aku lakukan ditampal dikaberap dengan pahala oleh maki makian Dan fitnah oleh macai.

    Mungkin macai² ini berlebihan pahala pada mereka..aamiin

    ReplyDelete
    Replies
    1. mintak le sikit saham2 syarikat anak mahathir!!!bela dia smpai kena cop ahli neraka tak kan tak dapat apa2...isi minyak free kat petron ke???

      Delete
    2. Dapat pahala kerana makian dan difitnah...pahala ko dapat kpd annwar plak kerana fitnah anwar dan bersubahat menyokong orang fitnah anwar..

      Hidop ko sia sia saja KD..

      Delete
  13. Sokong KD.. Kebanyakan kita lupa bahawa Allah yg memberi izin untuk menentukan segalanya. Allah hu Akbar.

    ReplyDelete
  14. Hari minggu yang penuh barokah..banyak pahala dapat Hari ini SEBAGAI tuan blog.

    ReplyDelete
  15. Memilih PM bukan spt memilih kasut... suka pakai Xsuka buang. Berilah masa utk Tun membetulkan kesilapan yg lalu. Tun hanya lah manusia biasa yg Xsunyi dari melakukan kesilapan. Namun kebaikan yg telah Tun lakukan jauh lebih byk jika dibanding 'dosa' yg dilakukannya. Mohon dijauhkan bumi Msia ini dipimpin oleh 'puak2' yg dilaknati ALLAH. Nauzubillahminzalik...

    ReplyDelete
  16. Anwar difitnah...fitnah salah gunakuasa? Masuk jel

    Anwar difitnah .... fitmah meliwat? Masuk jel.

    Mahkamah tentukan. Hakim yang menghakimkan.

    Just becos 1 judge bypassed promotion and sakit hati terus bising...konon confirm fitnah!!!. Undang2 do not operate like meliwat manusia....ada bukti ada saksi...

    Bila nak di cross examine...Tak mahu konon undang2 provide for this. Okay .. sapa nak dengar your argument kalau bisu tak nak disoal balas...itu bodoh piang namanya....

    Sudah2lah. Anwar memang peliwat. Azmin sedang dituduh kaki semvurit macam anwar. Najib penyamun sekarang dibicara. Zahud Ku Nan etc etc semua twlah didakwa.

    So melayu muslim...coba belajar APA ITU REALITI, FAKTA DAN BERKEBENARAN.

    ReplyDelete