Monday, August 12, 2019

DAP PILIH DONG ZONG..Tuduhan Mahathir tunduk kepada DAP hanyalah dari lidah manusia munafik yang meletakan asas benci dan marah bukan berasas Al Quran Dan Sunnah.

Dalam pengurusan siasah negara majmuk, Malaysia yang diurus umno  diterima baik kerana berjaya merapatkan perpaduan rakyat berbilang kaum dan ugama.

Hari ini Mahathir hanya meneruskan dasar yang sama dan ia WAJAR diteruskan oleh mana² PM selepas ini jika mahu negara menjadi aman untuk maju.


Anwar juga pasti waras.. 


Tekanan sekarang kepada DAP untuk menjadi sederhana atau menjadi API yang akan membakar diri mereka sendiri.

Terpulang kepada Melayu untuk BERSATU atau terus tuduh menuduh.
Hakikatnya apabila terancam, pemimpin Melayu Islam setakat ini masih waras dan beriman.

Hari ini umno dan pas boleh bekerjasama apabila berada dalam situasi yang hampir sama dan saling memerlukan.

Hanya langau yang masih berkicau atas ehsan polisi PH - bebas bersuara.13 comments:

 1. Tun takut kepada DAP? Kah kah kah.

  Tun adalah seorang pejuang yang mempunyai ciri pertama 'kaum yang didatangkan' yang disebut di dalam Al-Maidah : 54 iaitulah "mereka prihatin terhadap orang-orang yang beriman sedang mereka tegas terhadap orang-orang yang kafir".

  (Tun turut memilik ciri kedua 'kaum yang didatangkan' tapi itu bukan topik entry ini).

  Tun telah bertegas di hadapan Uncle Sam, di hadapan Bush, Al-Gore dan Trump di dalam setiap isu membabitkan negara ini. Tun takut kpd DAP? Kah kah kah.

  Tun telah bertegas di hadapan IMF gergasi kewangan Zionist kerana tidak mahu terperangkap di dalam hutang IMF. Tun takut kpd DAP? Kah kah kah.

  Tun telah bertegas ke atas negara bekas penjajah negaranya iaitulah United Kingdom dan melancarkan serangan Buy British Last sehinggakan UK melutut kepada Malaysia meminta serangan itu dihentikan. Tun takut kpd DAP? Kah kah kah.

  Tun telah mensabitkan bekas Presiden US George Bush dan bekas PM Britain, Tony Blair sebagai penjenayah perang melalui Yayasan Keamanan Global, hasil kerjanya di bawah Yayasan Kepimpinan Perdana tanpa kehadiran keduanya. Tun takut kpd DAP? Kah kah kah.

  Tun telah bertegas dengan Serbia apabila mereka membunuh Muslimin Bosnia dengan menghantar bukan sahaja bantuan makanan dan perubatan malahan juga bekalan senjata supaya mereka tidak menjadi 'the sitting duck' dan menyelamatkan Muslimin Bosnia daripada disapu bersih oleh Kristian Serbia. Tun takut kpd DAP? Kah kah kah.

  Tun telah bertegas ke atas Israel di dalam setiap hal, dan dengan beraninya pernah melanggar embargo Israel ke atas Palestin dengan mempertaruhkan isterinya sendiri di atas kapal. Tun takut kpd DAP? Kah kah kah.

  Tun telah menghantar bantuan senjata kepada Afghanistan melalui Pakistan ketika Afganistan resist penjajahan Soviet. Tun takut kpd DAP? Kah kah kah.

  Tun telah bertegas kepada Myanmar dan Aung San Su Kyi di dalam isu Rohingya yang tertindas di kampung halaman sendiri. Tun takut kpd DAP? Kah kah kah.

  Tun telah bertindak tegas terhadap Rejim Pol Pot yang membunuh bangsa Kemboja termasuklah Melayu Champa yang beragama Islam, dan tanpa sebarang ketakutan telah membekalkan senjata kepada Vietnam untuk berperang dengan Pol Pot di Kemboja dan menghentikan pembunuhan Muslimin Champa di Kemboja tanpa takut sebarang tidak balas daripada sesiapapun. Tun takut kpd DAP? Kah kah kah.

  Apabila Tun mengambil alih negara daripada Jibby Kleptokrat, Tun telah meminda mengikut kemampuannya apa saja syarat-syarat yang teramat berat sebelah yang dipersetujui oleh Jibby dan negara besar China sehingga China terpaksa melutut dan berkata 'kami dapat sikit pun jadilah daripada kami kehilangan semuanya.' Tun takut kpd DAP? Kah kah kah.

  Tun tidak tunduk kepada desakan negara India untuk menyerahkan Dr Zakir Naik kepada India walaupun ditekan dari dalam dan luar negara, dari kalangan bangsa bukan Melayu dan malahan Melayu sendiri. Tun takut kpd DAP? Kah kah kah.

  Tun telah bertegas kpd Singapura di dalam segala hal termasuklah isu pencerobohan udara, pembelian pasir dan malahan harga jualan air mentah, tanpa melanggar batas kemanusiaan simpati kepada negara pulau sekangkang kera itu. Tun takut kpd DAP? Kah kah kah.

  Tun tidak takut kepada kuasa-kuasa besar dunia tetapi Tun takut kepada DAP? Kah kah kah.

  Tun telah memberikan kepada DAP dan kesemua bukan Melayu di negara ini apa yang berhak bagi mereka seperti yang telah dipersetujui ketika mereka diterima menjadi warga negara ini, tidak lebih dan tidak kurang.

  Tun takut kpd DAP? Kah kah kah. Lawak super dungu bertaraf lobak @ lalok.

  ReplyDelete
  Replies
  1. pada jon doe.. tun atok kau tu mme hebat

   hebat lidah bercabangnya

   hebat melayu mudah lupanya

   hebat fitnahnya

   hebat sesama kem kunyit tuduh menuduh rasis

   kah kah kah...!!

   #popcorntambahdantepuk

   kah kah kah


   kikikiki...

   Delete
  2. Terkedu dan terkulat-kulat macai baca senarai Tuan John Doe. Hahaha.

   Delete
  3. Sdr Unknown 10:45.

   Ada dengar tak bunyi 'kepeh kepeh'.

   Kalau nak tau, itulah bunyi tembakan senapang macai anon 10:34 di atas tu.

   'Kepeh kepeh' tu bunyi peluru angin. Yang menembak tu pun hanya di sebalik anonyMOUSE.

   Patutlah tembakan bertubi-tubi ke atas Tun hanya keluar bunyi tapi gagal menumbangkan Tun. Rupanya macai dan ketua-ketua macai tembak pakai peluru angin ja.

   Kah kah kah..

   Delete
 2. This comment has been removed by a blog administrator.

  ReplyDelete
 3. This comment has been removed by a blog administrator.

  ReplyDelete
 4. This comment has been removed by a blog administrator.

  ReplyDelete
 5. This comment has been removed by a blog administrator.

  ReplyDelete
 6. Aku lebih suka baca tulisan DAP serang Melayu Dan Islam, Bahasa mereka halus tetapi tajam.
  Provokasi mereka lembut tetapi menikam.

  Berbanding dengan macai, serangan mcm tin kosong, tumpul, hambar Dan mesti Lucah, maki hamun.

  Jadi mungkin Ada kebenaran tulisan jawi dulu banyak Lucah sebab sekarang yang tulis Rumi pun porno Dan biol

  ReplyDelete
 7. Orang Melayu serang DAP secara menyondol.

  It sebab DAP sembelih dan cincang.

  Bila Tun smash kata dong ZONG racist, DAP mula berlapik kata..
  Kenapa agaknya mereka Tak protes Dan keluar PH?
  Sebab TELOR mereka Mahathir sudah pegang.

  Zahid hanya boleh pandang.

  ReplyDelete
 8. Orang cina berpolitik tidak sama seperti orang melayu. Orang melayu taksub pada parti yang disokong, menang atau kalah melayu masih setia pada parti yang disokong. Tapi orang cina hanya menjadikan parti sebagai alat untuk mencapai perjuangan mereka. Semasa MCA dalam kerajaan mereka menjadikan DAP pendesak kehendak kaum mereka. Bila DAP berada dalam kerajaan MCA pula ambil tugas DAP sebagai pendesak. Matlamat mereka tetap sama iaitu hak sama rata dalam pendidikan dan ekonomi.
  Orang cina akan melihat arah sokongan orang melayu sebelum mereka pilih MCA, GERAKAN atau DAP. Jika orang melayu ramai sokong BN, orang cina juga akan sokong BN. Jika melayu ramai sokong PH, mereka akan sokong PH.
  Tindakkan anwar menubuhkan PKR dan membuka keahlian kepada pelbagai kaum yang memperjuangkan hak samarata meletakkan masa depan melayu semakin parah dibumi sendiri.
  Ambil contoh syarikat milik orang cina. Mereka tidak akan bekerjasama dengan syarikat milik orang melayu. Hanya KULI saja yang guna bangsa melayu. Tapi setiap masa orang cina ini minta hak samarata dan dihapuskan diskriminasi kaum.
  Bolehkah orang melayu buka kedai ditengah penempatan orang cina? Sudah tentu tidak akqn ada orqng cina yang pergi kekedai itu. Tapi begitu bramai orang cina yang boleh berniaga ditengah perkampungan melayu dan orang melayu tidak pulak mendiskriminasi kedai dari kaum cina ini.
  Keadilan bagi orang cina ialah apabila mereka berjaya menjadikan negara ini milik mereka dan meminggirkan melayu kesudut terpencil.

  ReplyDelete
 9. Ini mcm nak perkasakan melayu?...patut Dap tak takut madey..

  UiTM: Hostel fee increase due to govt cut and increased cost
  NATION
  Tuesday, 13 Aug 2019 2:03 PM MYT
  By SANDHYA MENON


  PETALING JAYA: Universiti Teknologi Mara (UiTM) increased its on-campus hostel fees to cover the maintenance and improvement of its college facilities and existing teaching and learning facilities that are over 60 years old, says its vice-chancellor.

  Emeritus Prof Dr Mohd Azraai Kassim said the increase in its hostel fees is a result of a cut in the government’s allocation for universities by nearly RM500mil in 2017.


  Read more at https://www.thestar.com.my/news/nation/2019/08/13/uitm-hostel-fee-increase-due-to-govt-cut-and-increased-cost#hcBJ5YiOxXmKjIAK.99

  ReplyDelete