Friday, August 30, 2019

MAHATHIR MULA GAGAL

Nyanyuk..Rais: Dr M was there when I was picked to head Bersatu's strategy team: He denies using the term 'chief strategist', says he has received a lot of support since PM's presser.


# sudah dua tiga kali aku gunakan "Mahathir gagal..."
Tun sudah  mula tidak rasional...
Keengganan merombak kabinet MERUPAKAN kegagalan terbesar kerana mendukung merekalah menjadikan reputasi integriti Mahathir merudum...

Perlaksanaan Kementerian adalah dibawah bidangkuasa dan tanggungjawab Pegawai Kerajaan. Pertukaran Menteri tidak banyak menjejaskan...

# Rais sudah lama pakai posisi BERSATU Team Strategies since belum tubuh kerajaan, sesuatu sedang berlaku di harap dalam perancangan yang baik.
Rais pro active dan selalu menjadi yang terawal mempertahankan Mahathir-agak MALANG Mahathir sudah lupa.

8 comments:

 1. Madey mula Gerun dgn umno?..

  Agak menarik ialah apabila masalah tentang UMNO itu dibincangkan dalam mesyuarat Majlis Tertinggi PPBM yang langsung tidak ada kena mengena dengan UMNO.

  Mahathir mempersoalkan tentang kegagalan mematikan UMNO walaupun akaun-akaun UMNO dan kepimpinan tertingginya, terutama sekali Najib Abdul Razak dibekukan kerana dituduh terlibat dalam skandal 1MDB.

  The Edge Market sebelum ini melaporkan, UMNO telah berjaya mengumpulkan lebih RM2 bilion menerusi penjualan saham-sahamnya.  Umum mengetahui, sebelum UMNO diharamkan pada tahun 1988 akibat perbuatan Mahathir sendiri yang cuba mempertahankan kedudukannya selepas dicabar hebat oleh Tengku Razaleigh Hamzah, UMNO pada waktu itu mempunyai banyak aset serta tunai. Bagaimanapun, selepas UMNO diharamkan dan UMNO Baru ditubuhkan, semua aset-aset tersebut hilang begitu sahaja walaupun banyak nama didedahkan sebagai proksi dan kemudian muncul kaya secara tiba-tiba.

  Mahathir turut mempersoalkan tentang wang yang dimiliki oleh UMNO.

  "Kalau sekiranya mereka buat duit yang banyak, apa yang mereka buat dengan duit itu? Kita nak tahu," katanya kepada wartawan dalam sidang media selepas mesyuarat berkenaan.

  Dalam sidang media itu juga, dia turut hairan dengan tindakan ROS yang enggan mengambil tindakan terhadap UMNO apatah lagi ketika UMNO akan menandatangani Piagam Perpaduan Ummah dengan PAS pada 14 September nanti.

  ReplyDelete
 2. Komen Wan Azizah, kabinet hanya ada kekosongan bila Tun letak jawatan. Kalau PM letak jawatan, TPM pun pastinya kena letak jawatan juga. Takkan laki jadi PM, bini jadi TPM juga. Bukankah lebih baik kata dia yang akan letak jawatan dulu, ganti dengan Anwar supaya boleh ambil jawatan PM dari Tun. Baru boleh uji setakat mana kemampuan yang Anwar ada. Cakap saja lebih, isu dalam PKR pun tak boleh nak handle. Dasar tamak jawatan saja, bukan untuk buat kerja.

  ReplyDelete
 3. Innalillahiwainnalillahirajiun...

  Ya Rabb, ampunkanlah dosa kami,
  dosa kedua ibubapa kami,
  dosa saudara ² kami,
  dosa jiran tetangga kami,
  dosa sekelian muslimin & muslimat, mukminin dan mukminat jika ada yang telah pergi mendahului kami.

  Ya Rabb, tunjukkanlah kami jalan yang lurus, pimpin lah zuriat² kami jika ada di saat ini telah sesat dan melupakanMu, melupakan kami, melupakan saudara² kami, melupakan insan² yang pernah menyayangt mereka semasa kecil dan kanak², turunkanlah rahmatMu dan redhaMu, selamatkan lah mereka di dunia dan akhirat.

  Ya Rabb, jika ada bakti kami, sedekah kami, kebaikan kami yang telah dapat menolong hambaMu yang lemah, engkau kurniakan jika ada antara kebaikan² kami itu suatu rahmatMu pula kepada kami.

  Kembalikanlah kami dengan jalan dan pintu rahmat²Mu yang Engkau pilihkan untuk kami.

  Ya Rabb, ampunkanlah pemimpin ² kami jika ada kesalahan dan kesilapan mereka kepada kami, sesungguhNya Engkau Maha Mengetahui yang kami tidak ketahui dan Engkau Lagi Maha Pengampun.

  Amin Ya Rabbal Alamin...

  'mereka' akan pergi satu persatu dijemput Ilahi pertanda tanah kita sudah tua, tinggallah kita mengadu nasib, berkat sudah menjauh, bersatu padulah demi agamaMu & jagalah agamamu (pegang kuat²), saudara seagamamu itulah sahabat²mu, yang mau mengikut (agama kita) jagalah persatuan & kesatuan kita, yang mahu berlindung dengan agama (lain), apalah daya kita....

  Allah telah menetapkan siapa penghuni syurga dan neraka.
  Usah disedih jika zuriat² kita lebih memilih neraka...

  Andai masih dapat bermaaf maafan, berasa rendah dirilah seolah² kita mungkin tidak dapat berjabat tangan lagi dengan saudara² kita, kawan² kita di hari esok.

  Semua tinggal kenangan²....

  DAN BERHATI HATILAH DENGAN FITNAH DUNIA (duit, pangkat, kuasa, ego, sombong) SELEPAS INI.....  ReplyDelete
 4. better kau je KD ganti mahathir!!

  bijak kau bukannya kepalang!!

  apatah bangang terlebih kepalang!!

  ReplyDelete
 5. Pm.tpm..pm tepi..semua letak jawatan..merapu je..apa pun tk buat..runggit makin jatuh..saham tkyah cerita la..sehingga negara terpaksa sentiasa meminjam..atok..ko otai..tkkan kau tk tau..negara ke arah melungkup gara2 kabinet dapur tk efisyen..

  ReplyDelete
 6. PM yg ada hari ini sepatutnye diundurkan...terbukti bertambah banyak kegagalan dan masalah..

  Orang lama masih terikat dgn idea lama....zaman sudah berubah....

  Membendung rasuah mesti seimbang dgn kemajuan ekonomi negara...

  Madey lemah menteri pon ikut jadi lemah.. Kalau bos efektif menteri pon akan efektif..

  Setakat kasut hitam dan kereta terbang malaysia tak kemanapon...negara sekeliling terus mendahului malaysia.. .Bhat Thai makin tinggi nilainye dari ringgit malaysia...

  Renong renong lah....

  ReplyDelete
 7. Lihat awan di sana
  Berarak mengikutiku
  Pasti dia pun tahu
  Ingin aku lewati
  Lembah hidup yang tak indah
  Namun harus kujalani
  Berdua denganmu
  Pasti lebih baik
  Aku yakin itu
  Bila sendiri
  Hati bagai langit
  Berselimut kabut

  ReplyDelete