Thursday, August 29, 2019

Tok Pa ibarat Messi, rugi letak di 'bangku simpanan', kata PPBM Kelantan

Tok Pa ibarat Messi, rugi letak di 'bangku simpanan', kata PPBM Kelantan: Keberadaan Mustapa Mohamed dalam Kabinet akan mengimbangi barisan menteri yang kurang berpengalaman.

11 comments:

  1. PADA SEMUA PEMIMPIN DAN PENGIKUT SI FITNAH

    YESS THE TRUTH IS GOING TO PREVAILED

    Yes, in the not too distant future we will know the answer. And my hope is that at the end of the trial I can tell my critics and detractors that I was right and they were wrong. Most importantly, I will be able to tell Najib and Rosmah that I may have wronged them in 2008, but I have already repaid them in full by standing beside them to defend them on the RM2.6 billion and 1MDB
    In 2008, a friend I had known for 56 years since I was 13 (which means I have known him longer than I have known my wife) guaranteed me that his information is 100% accurate. And that information is Najib Tun Razak is involved in Altantuya Shaariibuu’s murder while Rosmah Mansor was at the scene of the crime the night of the murder.

    My wife, who was there with me during the discussion, cautioned me to not act on that information because there is no way of verifying it other than the mere word of this friend. Most of you, of course, know who this friend is because I have mentioned his name many times before.

    So, I checked out this story with two people I trusted (at least at that time) — Anwar Ibrahim and Tengku Razaleigh Hamzah — and they both confirmed the information is true. Only then did I act on it — which was the SD that I signed in June 2008.

    Najib’s 1MDB trial has finally started and we await the outcome with bated breath
    When I was detained by the Special Branch in September 2008, they showed me the evidence that Rosmah was actually somewhere else the night of Altantuya’s murder. Hence, for sure, Rosmah was not at the scene of the crime. In short, Rosmah had an air-tight alibi.

    Even if I may have had doubts about the Malaysian Special Branch, this was later proven by the French police report that I read a few years later. According to the French police, Altantuya was never involved in the Scorpene submarine negotiations, as was widely believed, and neither was she acting as an interpreter. All those stories regarding Altantuya’s involvement in the submarine contract were false.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sekarang sedang berlangsung kes 1 mdb bukan kes altonya...

      Pendakwa akan bukti wang 2.6 billion dlm akauan najib datang dari 1 mdb melalui Jo lo dan petro saudi....

      Najib kena buktikan wang raja arab....petro saudi juga ada kaitan dgn anak raja arab...

      Sama2 ikuti laporan perbicaraan...

      Delete
    2. yer betul ini kes 1 mdb

      so are u agree

      altantuya

      morois

      scorpene

      SRC

      is fake and slander...???

      if you agree means Najib win rite now...!!!

      Delete
    3. najib kena bukti kan wang raja arab.... kikikiki..

      ilang akal punya macai...

      kikikiki...

      malas layan macai budak bodoh macam ni




      kikikikiki..



      #bringitonlaaabrooo

      Delete
    4. Anon 6.57

      Najib kena bukti kan wang derma raja arab.... kikikikiki..

      najib dah tunjuk kes SRC duiy derma dari Arab lagi...

      Yang bangang yg di tuduh mintak tunjuk wang derma yang menuduh goyang kaki..sepatut nnya yg mrnuduh tunjuk bokti bodooo..

      kikikiki..

      degree lawyer universiti mano ko dapat ni atau fake degree...


      orang bodoh mcm ni la atok dan tokong suka ssgt




      kikikikiki.. ko pi belajar balik la dapatkan degree. yg betul punya...


      kikikikiki... bodooo bodooo..

      Delete
  2. Berapa ramai ahli Bersatu Kelantan?...satu kerusi pon tak menang....Tok Pa telah di tolak oleh pengundi Jeli....

    Tok pa disifatkan oleh orang Jeli sebgai penderhaka...

    Baca komen Daim pasal tok pa bekas anak buah Daim....always play safe...

    ReplyDelete
  3. Dalam kesdaan pelabor asing tidak percaya madey boleh ker tok pa yakinkan pelabr?...

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum KD

    Aku ingat kau tak tau ekonomi makin merundum. Aku harap kau insaf fokus ekonomi rakyat bkn lagi asyik fokus 1 mdb,najib,umno dan najib.

    Ingat la KD kau sekarang jadi pemerintah bkn pembangkang.Jgn layan dalam kepala najib najib najib...buat kerja..bgtahu pimpinan PH fokus rakyat, hantar semua pimpinan PH kelas motivasi.

    Kau fikir la KD masuk Tok Pa ..Lim Guen Eng nak campak mana.. Jgn terikut sangat rentak Shahidan kassim tu...aku yakin dia nak cucuk korang ja.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kenyataan kau tentang aku tu adalah 10% betul..YG lain sekadar persepsi yang salah.

      Delete
  5. Madey tak boleh ditegur dan tidak boleh terima jenyataan...

    Ramal PH kalah, Rais hadapi tindakan disiplin - Bersatu
    Kow Gah Chie dan Wong Kai Hui
    Ogs 29, 2019 (Dikemaskini 12:10 pagi)

    A A
    Bersatu memutuskan untuk mengambil tindakan disiplin terhadap Anggota Majlis Tertingginya, Rais Husin kerana menjejaskan imej parti itu.

    Pengerusi Bersatu Dr Mahathir Mohamad yang juga perdana menteri memaklumkan demikan malam ini.

    ReplyDelete
  6. Memang laa..pbbm kna ambik tindakan..cawangan2 dan bahagian2 pbbm tun seakan2 lumpuh..kt kawasan aku..pbbm menang..tapiii..mana cawangannyew..ditambah lagi.si rais ni..mmg jahanam laa.pasal tu la gm tk diadakan..

    ReplyDelete