Monday, September 23, 2019

KONGRES MARUAH MELAYU JANGAN SENASIB UMNOPAS

http://www.rockybru.com.my/2019/09/kongress-maruah-melayu.html

Seperti juga perpaduan ummah yang semua patut sokong tetapi tiba² tukar jadi perpaduan  nasional akibat  dna MCA sudah masuk campur - bukan lagi pure 100% Melayu.

Malam pertama pengantin umno dan pas....comelot...awal² lagi sudah rosak.

Aku harap KONGRES MARUAH Melayu tidak senasib umnopas bertukar Di minit  akhir  jadi KONGRES maruah nasional.

Maruah melayu-melayu yang bukan setakat melayu tetapi yg ada akhlak dan amanah.

Saya tak kenal-eat your own shoes



17 comments:

  1. 1MDB report: Ex-CEO Shahrol says no wrongdoing during his time
    NATION
    Thursday, 07 Apr 2016 12:11 PM MYT
    image: https://www.thestar.com.my/theme_metro/images/no-image.png


    KUALA LUMPUR: Former 1Malaysia Development Bhd (1MDB) chief executive officer Datuk Shahrol Azral Ibrahim Halmi (pix) said there was no wrongdoing or illegal activity at the company under his watch.

    In a statement issued here Thursday, Shahrol Azral said that during the course of investigation into the company, he had appeared before the members of the Public Accounts Committee (PAC) and had given them a full and honest account of his time as CEO of 1MDB.

    He also said he would continue to extend his full cooperation on the matter.

    "Over the course of this investigation, I appeared before the honourable members of the PAC on multiple occasions.

    "I gave them a full and honest account of my time as CEO of 1MDB. As explained to the PAC, I wish to emphasise again that there was no wrongdoing or illegal activity at the company under my watch.

    "I will continue to extend my full cooperation, confident in the knowledge that I have done no wrong and have nothing to hide," he said.

    The PAC, in its 1MDB Governance Management Control Report released in the Dewan Rakyat, asked the authorities to investigate Shahrol Azral and relevant officers.

    It said Shahrol Azral must take responsibility for the government-owned strategic investment company's weaknesses and shortcomings. - Bernama

    ReplyDelete
  2. Kongress melayu nak tolong jaga maruah madey kerana tunduk dgn DAP...ingat nak kuatkan melayu...berpuluh2 dah kongres pasal melayu....melayu mcm tu jugak...orang politik yg kayer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kongres hanya satu wacana kesedaran..

      Kalau melayu malas, melayu suka makan dedak, like korup.. Apa yang kerajaan boleh buat.

      Delete
  3. Kongres maruah melayu?...selama ni puak2 PH kata islam dan melayu tak terhakis pon...dijamin oleh perlembagaan...

    Kenape plak nak buat kongres maruah melayu?...main2 ker?..

    Atau sekarang Bersatu baru mengaku melayu islam terancam setelah melayu lari dari PH?....

    PH dan madey sepenggal cukup laa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selagi ada melayu korup selagi itulah perjuangan memartabatkan melayu, kena buat.

      Mahathir tak penting, besok pun boleh tiada.. Tapi anak cucu dan masa depan..
      Selamat Malaysia sudah bwrjaya..
      Sekarang nak selamatkan pula melayu yang kena kencing..

      Saya tak kenal
      Kikikiki

      Delete
  4. Kluangman....

    Mahathir masih pm...kenape perlu kongres maruah melayu?..boleh ko tolong jelaskan?...

    Atau ini kongres maruah mahathir?...

    Aku gerenti kluangman tak reti nak jelaskan...tengoklah kalo tak percaya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kongres maruah melayu supaya melayu sedar yg bermaruah hanyalah puak yg tolak korup.

      Melayu kalau nak jadi tuan kena kaya dan tidak korup.

      Melayu kalau nak kaya, kena buat bisnes bukan makan dedak.

      Delete
    2. 2:12, utk makluman, kongres maruah melayu adalah utk mengenalpasti melayu tak ada maruah mcm ko. Harap maklum dan harap terjawab persoalan.

      Kikikikiki

      Delete
  5. Statement dalam mahkamah tak perlulah nak ulas, kau orang taraf pecacai bukan lawyer.. Sedar diri.

    Shafee tu dibayar buat kerja, kalau kau orang ulas.. Takkan shafee nak makan gaji buta.

    Tadah je muka kalau dah kena kencing... Saya tak kenal
    Kikikiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. Syook lah jho lo...Doj tak mahu dakwa....madey pon tak mau dakwa..

      Delete
    2. Ahmari bagi keterangan lebih 3 minggu pasal jho lo...mengaku terima duit jho lo...pemilik syarikat BVI palsu...

      Bekas Ceo sharul azrai akan baca keteranga. 270 muka surat...mungkin 1 bulan...

      Harap2 Ada keterangan wang masuk akaun syarikat jho lo Good star...dan ade bukti najib yg arahkan sharol masukjan wang 1 mdb kedlm akaun jho lo...

      Dan ada keterangan dgn bukti jho lo masukkan wang kedlm akaun najib...

      Kalo cerita pasal jho lo habihkan boreeh aje..

      Delete
    3. Kluangman ..per citer kes bunuh altonya?..tunggu saksi mati dulu di ostralia?....najib pon tak kenal jugak altonya...

      Kikikikikik..

      Delete
    4. Jo lo ni mcm ikan pekasam, simpan lama, lagi sedap.

      Sampai masa, kita bogelkan, kita goreng.. Memang meleleh air lior..

      Saya tak kenal..
      Kikikiki

      Delete
  6. "Saya tak kenal, memang tak tahu
    Yang masuk billion bukannya saya
    Masuk akaun siapa tak mahu
    Mem shopping selagi terdaya..!"

    " Saya tak kenal, siapa Jo Low
    Cina gemok..penjual kereta?
    Ingatan saya kini dah slow
    Ini semua kerana si Renta! "

    "Saya tak kenal apa Atuntuya
    Sejenis ice cream atau pun tayar?
    Siasatlah Scorpene, siapa yg bayar
    Tuduh saya.. jumpalah loyar! "

    "Atas kapal saya tak kenal
    Mungkin wajah serupa saya
    Mungkin Ali atau pun Zainal
    Dengan keluarga pergi Australia.."

    "Tak kenal saya, saksi mahkamah
    Entah siapa nak buat tohmah
    Cukup makan, tinggal pun khemah
    Kalau tak caya..tanya Kakmah!"

    "Siapa PM? Yang ni saya tahu..
    Dia dulu pernah nasihat
    Cash is king saya yang mahu
    Dihantarnya saya ke lubang lahat!!"



    ReplyDelete
  7. Harap maklum, komen2² selepas fun tun tidak dapat disiarkan atas kesilapan teknikal, harap maaf

    ReplyDelete
  8. Adakah madey nak lindongi Jho lo kerana sehingga sekarang madey tak tangkap pon jho lo...

    Madey berpakat dgn DOJ untuk tidak dakwa jho lo?...

    Ini zaman canggih...tak masuk akal jho lo tak dapat di tangkap...

    Mayat orang mati 22 tahun lepas pon boleh dikesan dgn google...

    ReplyDelete
  9. Tak payah kongres pn x apa. Lebihkn kerja, kurangkn bercakap banyak x membantu pun. Melayu lah yg paling banyak ditendang. Jual durian setahun sekali pun dah diangkut, kaum lain boleh pulak , anak beranak berzaman boleh pulakkk.

    ReplyDelete