Friday, November 15, 2019

WAIT AND SEE, CAKAP SIANG PANDANG²..

I've no intention of returning to active politics, says Rafizi: He says he is more comfortable spending time with his family following his acquittal under the Banking and Financial Institutions Act.

17 comments:

  1. Mohon sdr Rafizi keluarkan satu lagi formula bagaimana harga minyak boleh diturunkan sampai menjadi RM1.50. Biasalah jika formula lama tak dapat digunakan sebab dah lapuk, diam sekian lama harap mampu keluarkan satu lagi formula. Semoga hidup rakyat makin sejahtera.

    ReplyDelete
  2. Formula harga minyak ikut formula singapore...formula ni patutnye boleh diubahsuai kerana singapore beli minyak berbanding malaysia pam sendiri minyak...
    Tengok juga formula harga minyak di Brunei

    ReplyDelete
  3. Rafizi diam kerana tak mahu timbul ketegangan dlm PH....memang dia ada yg tak puashati dgn pemerintahan sekarang yg tak banyak beza dgn BN...

    ReplyDelete
  4. Keputusan undi awal Tg Piai BN mendahului PH dgn jauh...setiap PRK undi kakitangan kerajaan memihak kpd BN...

    Kakitangan kerajaan tak minat dgn putarbelit madey...sedarlah wahai peminat madey...

    ReplyDelete
  5. Aku nak tengok komen Jon Dol dan wak suman...wak suman habiskan boraih PH...bawak bini kempen dlm semak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. JD & Wak Suman akan kata...ehmmm, mcm biasalah. PH kalahpun Tun Madey masih PM. Tak jejaspun kerusi PM beliau. (kata² nak sedapkan hati). Hakikatnya penyokong pkr dan dap dah boikot prk Tg. Piai. Tujuannya untuk beri tekanan kpd Tun 'pasing baton' PM kpd DS Anwar. Apa²lah, cuma laporan terkini BN dah hampir menang besar mengalahkan PH. Tengoklah masa pengumuman nanti, mana tahu tiba² PH dpt undi entah dari mana lalu menang. Zaman serba mungkin.

      Delete
    2. Zaman najib pm BN kalah prk najib tetap pm jugak...akhirnye terjun laut jugak...

      Delete
  6. Sumyi blog ni..mana penduduk semua..tg piai yek..hik hik hik..tkpa..janji atok pm

    ReplyDelete
  7. *KEPUTUSAN TAK RASMI P165 TANJUNG PIAI*
    *BN - 25782.00*
    *PH - 9233.00*
    *GERAKAN - 272*
    *BERJASA - 113*
    *BEBAS - 25*
    *BEBAS - 18*

    *NOTA :*
    *Rasmi tunggu pengumuman rasmi Pegawai Pengurus Pilihanraya*

    ReplyDelete
  8. Madey Kalah terok nampak...madey turun kempen Bersatu kalah...madey pegi stadium tengok bola malaysia kalah...

    Kan aku dah khabarkan BN bubuh kambing ker penyapu ker ato temporong ker di tg piai madey tetap akan kalah...

    Jon Dol nak tunjuk terrer kunun buat ramalan madey menang....hampeeh...tak pernah betul ramalan nujum temberang Jon Dol panji hitam....jon dol berasaskan ketaksuban bodoo semata2...lari lah jon dol..

    Wak suman suka cari penyakit...berkempen bawak bini dalam semak...mana boleh menang Bersatu...bodoo bongok bengong...

    Kemenangan besar BN kerana cina DAP beri amaran kpd Bersatu dan madey...jgn keras kapla..

    PH makin punah kerana madey...

    ReplyDelete
  9. Malaysiakini

    LANGSUNG: Dr M punca harapan PH berkecai di Tg Piai - Syed Husin
    5:50 petang

    Syed Saddiq: Kekalahan ini pahit ditelan

    9.00 malam: Ketua Pemuda PH, Syed Saddiq Syed Abdul Rahman memohon kemaafan daripada anak muda Malaysia atas kelemahannya berhubung kekalahan calon gabungan itu pada PRK Tanjung Piai.

    "‪Kekalahan ini pahit untuk ditelan.‬ ‪Rakyat sudah bersuara.‬ Suara rakyat, suara keramat.‬

    "Saya memohon kemaafan daripada anak muda Malaysia atas kelemahan saya. ‪Kemarahan ini perlu dijawab dengan tindakan.‬ ‪Sekali lagi, minta maaf," katanya pada suatu hantaran di media sosial.

    Hisham: Kemenangan BN di luar jangkaan

    8.15 malam: Pusat gerakan BN, Jalan Umno - Bekas naib presiden Umno Hishammuddin Hussein berkata kemenangan besar BN di Tanjung Piai merupakan suatu yang di luar jangkaan.

    "Ini sungguh menggalakkan. Ia di luar jangkaan kami. Saya fikir ia menjadi cerminan terhadap komponen BN. Kami tidak mungkin dapat melakukan ini tanpa MCA dan MIC.

    "Inilah apa yang dimahukan rakyat. Ini permulaan baik untuk BN.

    "Kami tidak boleh angkuh. Ini cuma Tanjung Piai. Kami perlu buat banyak lagi kerja untuk kembali ke laluan yang betul," katanya.

    Dr M punca harapan PH berkecai di Tg Piai - Syed Husin

    8.00 malam: Bekas timbalan presiden PKR, Syed Husin ALi berkata keputusan PRK Tanjung Piai merupakan referendum terhadap kepimpinan Perdana Menteri Dr Mahathir Mohamad.

    "Ini referendum terhadap PH pimpinan Dr Mahathir Mohamad. Keputusannya paling jelas. Rakyat kecewa dan mahu ajar PH khususnya Dr Mahathir.

    "Beliau harus tahu apa yang patut dilakukannya dengan segera. Jangan dolak dalik lagi," katanya pada ciapan di Twitter.

    ReplyDelete
  10. Kalau banyak lagi PRK Madey dan PH tak sempat pm sepenggal...aku doakan..

    Kikikikikik..

    ReplyDelete
  11. Betapa pedihnya kena tikam kiri kanan depan belakang....
    Masihkah memanda mahu percaya wayang DAP?

    Tabik spring kat kaum cina kerana mereka pandai berpolitik.
    Pangkah cina janji cina menang. Gaduh depan kawtim belakang. Brilliant...

    Melayu pangkah cina kerana tak paham permainan politik yang sangat tersirat dpd kaum cina. Senang ckp melayu sangat mamai dlm bab politik. Blur...

    Btw, tahniah BN. Kpd mamanda tdm, teruslah hidup dlm denial syndrome... Brrdondang sayanglah dgn dap demi sebuah kuasa.
    Bukan tiada yg mengingatkan....

    What next...?
    Mahu teruskan sifat dendam dan degil serta penuh sinis?

    Masih ada jalan keluar, belum terlambat...
    Bermuafakat lah demi agamamu dan bangsamu....

    Kecuali memanda mahu dikenang sebagai pembelot kota melaka zaman moden!

    Sejarah akan menulis. Berhati²lah...

    ReplyDelete
  12. Kerana madey tipu manipestol...keadaan ekonomi dan kehidupan rakyat tak berubah..madey ada agenda untuk kroni...itu aje puncanye...

    ReplyDelete
  13. Kecian betul madey...Bersatu dapat undi tak sampai separuh dari undi BN....besar sungguh kemaluan...dapat undi tak sampai 30% dari jumlah keluar mengundi...... Madey tipu lah banyak2 lagi...


    Jon Dol !!!

    Bukan umno yg akan hilang tahun 2020...Bersatu yg akan hilang lepas pru15...,

    ReplyDelete
  14. Punca nya..taun depan petrol di apungkan..tkpa..rm 1000 cukup utk org kampung..bukan beli apa..beli minyak je..beras tkyah belu..ikan tkyah beli..belanja anak sekolah tkyah bagi..hp pun tk pakai.api..air..semua tk pakai..baji..seluar..anak beranak..tk pakai..
    Rm1000 kumpul setahun. Dah 11k..kaya yek org2 kampung kata arwah kharmine

    ReplyDelete
    Replies
    1. Konsep syukur..

      Kalau Tak syukur balun billion masuk akaun sendiri

      Delete