Tuesday, December 31, 2019

AZAM TAHUN 2020, RAKYAT MAHU NAJIB DIPENJARA.. ?

Ramai yang kata orang Melayu majoriti tidak lagi sokong Tun,  itu aku boleh terima...Tetapi majoriti melayu lebih besar mahu najib dpenjarakan...

Itupun aku boleh terima...

Apakah ekonomi akan lebih bagus jika najib dpenjarakan?  Itu kena tanya pakar..

Peralihan kuasa jangan trial and error, high risk..

Tugas Mahathir mengurus negara untuk kembali bermaruah dari legacy korup sudah tercapai, seterusnya meletakan negara di landasan yang betul..

Hanya sedikit sahaja lagi untuk mengembalikan ekonomi pada kedudukan yang lebih baik dan negara diurus dengan lebih cekap.. Jika pun tidak tercapai sepenuhnya.. Itu adalah tanggungjawab generasi kemudian..Tugas najib kini membersihkan dirinya..
Mampukah najib mengalihkan semua tuduhan kesalahannya kepada jolo (sebagai diperdaya oleh jolo?)

Bersyukurlah jolo belum dapat ditangkap..
(nak nangis ke nak senyum..)
4 comments:

 1. Selamat datang 2020.

  2020 bukan sebarang tahun. Ia adalah tahun Wawasan Tun Mahathir semasa menjadi PM-4 dengan matlamat untuk melihat kebahagian dan kesejahteraan bangsa Melayu, negara Malaysia, umat Muslimin dan makhkuk manusiawi seluruhnya. Ia satu wawasan yang murni yang dilahirkan daripada satu jiwa yang bersih.

  Siapa sangka Allah takdirkan ketika kita melangkah ke tahun 2020, Tun kembali sebagai PM-7.

  30 tahun dahulu ketika Tun menjadi Presiden UMNO, di dalam satu ucapannya dia telah berkata; dengan kadar pemimpin UMNO yang semakin kelihatan hanya mementingkan tembolok mereka dan bukan kepentingan rakyat, dia menjangkakan bahawa pada tahun 2020 UMNO 'sudah pun' kehilangan kuasa.

  Selanjutnya dia telah teruskan ucapannya itu dengan berkata 'di dalam' tahun 2020, UMNO tidak akan lagi wujud.

  Bab pertama telahannya telah pun berlaku. Hari ini pada hari pertama di tahun 2020 UmNO telah pun kehilangan kuasa.

  Saya berkeyakinan penuh bahawa telahannya yang kedua juga akan berlaku. UmNO akan tewas mutlak dan lenyap bersama-sama kesemua jemaah-jemaah bathil yang lain di kalangan bangsa Melayu di dalam tahun 2020.

  2020 bukan sebarang tahun. Selain W2020M, 2020 juga adalah tahun yang sangat penting kepada Najib dan Anwar. Seorang masuk ke tahun 2020 dengan gelaran 'bekas PM, bakal banduan', dan seorang lagi masuk ke tahun 2020 dengan gelaran 'bekas banduan bakal PM '.

  Kedua-dua mereka amat terdesak dengan gelaran masing-masing tersebut. Seorang terdesak untuk tidak bergelar banduan, dan seorang lagi terdesak untuk tidak lagi bergelar 'bakal'.

  Daripada kemajuan semasa perbicaraan si bekas PM ini, memang dijangkakan dia akan disabitkan bersalah pada tahun 2020, dan daripada kata-kata dan si bekas banduan ini kelihatan akan melakukan apa sahaja untuk menjadi PM di pertengahan tahun 2020.

  Kedua-dua mereka mempunyai satu halangan yang sama daripada mendapatkan apa yang mereka dambakan iaitulah Tun Mahathir.

  Seorang terhalang untuk terlepas daripada bergelar banduan kerana Tun tidak mahu menyalahgunakan kuasa untuk membebaskannya daripada proses undang-undang.

  Seorang lagi terhalang untuk bergelar PM pada pertengahan tahun 2020 kerana Tun telah memberitahu dia tidak akan turun sebelum APEC 2020. APEC 2020 dijadualkan berlangsung pada November 2020.

  Memandangkan Tun adalah halangan tunggal yang terbesar mereka untuk mendapatkan kemahuan masing-masing, mereka mesti pastikan Tun segera jatuh, dan mereka hanya punya satu jalan sahaja untuk mencuba mencapai apa yang dihajatkan iaitulah bersekutu sesama mereka untuk menjatuhkan Tun di dalam tahun 2020 juga.

  2020 bukan sebarang tahun. Ia adalah tahun bakal tercetusnya Perang Besar di antara kebenaran dan kebathilan yang bersekutu. Ia adalah tahun yang bakal menyaksikan kemenangan mutlak kebenaran ke atas kebathilan. Ia adalah tahun yang bakal menyaksikan perubahan zaman daripada zaman fitnah ke zaman baru.

  Pada tahun inilah 2020M / 1441H pertengahan Ramadhan bakal jatuh pada hari Jumaat. Sekiranya nubuwah dhaif 'suara keras' benar-benar terjadi pada 15 Ramadhan tahun ini, ia bermaksud pada Ramadhan 1442 umat telah pun meninggalkan zaman fitnah.

  Pembenci Tun Mahathir telah mempersendakan Tun kerana pada hari ini 1 Januari 2020, Wawasan 2020 Tun M masih belum dicapai. Hakikatnya mereka semualah yang bodoh dan bingung. Wawasan 2020 tidak menetapkan matlamat2nya mesti dicapai pada hari pertama di tahun 2020.

  Hari ini pada tanggal 01.01.2020, kita masih belum mencapai Wawasan 2020 dan kita juga masih berada di zaman fitnah. In shaa Allah pada 31.12.2020, bukan sahaja wawasan itu telahpun dicapai, bahkan zaman fitnah juga telahpun ditinggalkan.

  Kepada para Pro-Tun semua, kita jalan terus bersama Tun. Dengan izin Allah kita akan menang mutlak ke atas para pendusta zaman fitnah itu kesemuanya.

  Wallahu a'lam.

  P/s - bermula 01.01.2020 saya telah mula menulis satu siri The Great War in 2020 dan berharap dapat disiapkan segera utk dikongsikan bersama sahabat2 semua dgn izin tuan blog, in shaa Allah.

  ReplyDelete
 2. 15 Ramadhoun Ari Jumaat tu hadis palsu la bodo...suara keras tu hadis palsu


  alahaiiii kau JonDoe nak berhujah di life Of Anie blogger.. aku jawab hadis palsu tu... fossil purba kibar panji.. panji mana dah jumpa ke blomm

  kikikiki

  ReplyDelete
 3. senang cakap..2023 la jendole..berapa kali tunda kibar dah..tak pun wawasan 2030 sok baru kibar panggil atok tanam plug lagi..waswas2020 fail dah.

  ReplyDelete
 4. Azam tahun 2023...Rakyat mahu DAPigs di hapuskan...

  ReplyDelete