Tuesday, December 17, 2019

KLSUMMIT JALAN TERUS WALAU TANPA KEHADIRAN PAKISTAN

Jumlah negara, kuantiti bukan sesuatu yang PALING utama tetapi kualiti yang vokal.

Dalam ketika OIC yang makin tidak berfungsi dan Arab Saudi yang sangat berkiblat ke Amerika adalah perlu Malaysia menyediakan langkah alternative lain untuk mempertahan image baik Islam.

Seperti kata Tun, suatu ketika dulu orang Islam yang memulakan tamadun dunia tetapi kenapa kini tiada?
Apakah sudah tiada cerdik pandai Islam?
Jelas Tun lagi, ia bukan kerana ugama Islam, tamadun orang Islam runtuh kerana orang Islam tidak lagi mengikut ajaran Islam yang sebenar.. Sangat tepat.

APA yg sedang berlaku di dunia Arab khususnya Arab Saudi jelas Islam sebenar sudah dipinggirkan, yang ada  Dan tinggal hanya kulit.

Perbelanjaan KLSUMMIT merupakan perjuangan yang sangat tinggi nilainya, ia bukan dari ukuran duit.

Malaysia yang terjebak dengan pelaburan China yg tidak dikawal di awalnya kini menghadapi tekanan untuk bangkit bersuara soal penindasan ughur..demi mengelak mudarat besar ke atas orang Islam dan rakyat Malaysia..ISU ughur perlu ditangani secara berhemah.

 
Maysiat bertegas dalam soal kedaulatan

Malang sekali yang bercakap Islam mengikut logik kepala lutut akan menilai SEMUANYA dengan duit ringgit..mereka akan lingkup akhirnya, nauzubillah
Syed kotak cuba menghasut non Muslim tax payer supaya membenci KLSUMMIT/TUN???
Ini tikam belakang namanya/perjuangan taik KUCING.

SEMOGA ALLAH MEMBERKATI USAHA DAN USIA TUN...AAMIIN

21 comments:

  1. syed kotak dan hilang pedoman. tak dapat dedak dari ph non

    ReplyDelete
  2. Once again I wish to express my deepest dissappointment with OTSB who had once been TDM"s keenest supporter moreso on his perceived true teaching of Islam and who aggressivly promote Al Quran as the only basis for islamic law. His suspicion on the truth of Hadiths is actually not totally without basis. And at times I found it to be reasonable and rational. I have been following his blog before pru14.

    May be he has personal grudges against TDM best known to himself....

    Sad....

    ReplyDelete
  3. Tak masuk blog kotak lagi. Baca tajuknya je tapi tak buka kotaknya

    ReplyDelete
  4. Baru habis nonton sejarah pembentukan negara Emirates Arab Bersatu di Astro, Nasional Geograpi. Daripada program ni, jelas bukan mudah untuk menubuh kesatuan ini. Bertahun bermesyuarat akhirnya cuma 6 negeri, kemudian tambah satu lagi membentuk Emirates Arab Bersatu di bawah Abu Dhabi. Lihat hari ini, bagaimana ia membangun. Nabi juga menghadapi banyak tentangan semasa peyebaran Islam. Nak tubuh OIC juga tidak mudah. Kongfusious kata, a journey of a thousand steps, begins with one.

    ReplyDelete
    Replies
    1. MERELY JOKING WITH FRIENDS AT HIGH TEA:

      Malaysia multi racial society:

      Arab tak boleh harap.
      Jawa Janda/Jantan Lawa.
      Benggali one so long (Bengawan Solo)
      Malay one potong.
      Indian one so black & strong.
      Chinese one works like sotong.

      Delete
  5. So, jangan peduli lagi apa Syed Akhbar meroyan dalam kotak kosongnya....

    ReplyDelete
  6. yeke arab tu, entah2 mamak tongkang je

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye la tu kan ada syed kat depan tu...tu pasal 'yek' je lebih.

      Delete
    2. Mamak Penang...dulu2...dilahirkan pada hari Jumaat pun depa taruk syed....kikikikiki

      Delete
  7. OTB - "Otak Tak Betul" nih bukan saja nak pandang & nak dengar, nak ingat dan nak sebut namanya pun saya MELUAT &:MENYAMPAH...?!

    ReplyDelete
  8. Ini satu kesilapan besar Madey. Selepas ni 4 sure Malaysia tak dapat derma Arab lagi. 😁

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
    2. Bila baca betul2 sekali sarcastik da..😁

      Delete
    3. Menurut sejarah - Kerajaan Saudi (seperi kebanyakan Kerajaan Negeri2 Tanah Melayu) adalah ciptaan penjajah British yg ketika itu merupakan Kuasa Dunia No. 1 menumbangkan Empayar Uthmaniyah, Kerajaan khulifah terakhir pada awal abad 20. Kuasa Dunia kini diambil alih oleh Zionis Amerika & Zionis Yahudi dan berterusan menggenggam Arab Saudi bergantungan pada nasihat & kepakaran Amerika dalam hal ehwal antarabangsa & urus tadbir minyak. Pernahkah Arab Saudi berperang dgn Israel....?? Kenapa pulak Arab Saudi menyerang Yaman, membunuh saudara2 seIslam dan sebangsa, bukan Israel.....??

      Semalam Raja Salman Saudi menelefon Tun memberitahu beliau tidak akan hadhir di KL Summit sebab beliau berpendapat isu masalah & penindasan terhadap umat Islam elok di bincangkan di OIC.

      Saya yakin ini tentu ada Udang di sebalik Batu Api (pentadbiran Amerika & Israel). Pentadbiran Amerika & Irsael memang amat gusar & benci Tun, pasti telah mencucuk jarum Raja Salman..... Tun tak boleh dibiarkan menerajui Umat Islam Sedunia yg semakin hari semakin hebat ketokohannya.

      Bagaimanapun, Tun Mahathir dgn tenang & wisdom secara diplomasi menerima penjelasan Raja Salman atas ketidak hadhirnya itu nanti semasa mengadakan tele-conversation bersama antara kedua pemimpin itu semalam.

      Delete
    4. Sian Najib. Hilang satu punca derma. Semua salah Tun M...😠

      Delete
  9. Kalau Kita imbas Tun "layan" psaiko pemimpin dunia semasa PM4 sudah tentu beliau tahu APA yg beliau buat sekarang....

    Apabila Tun punya masa fokus pada imej Islam dunia dan secara aktif pada ISU dan perjumpaan dunia..ertinya ISU dalam negara jUGA..politik..ekonomi..social..KESELAMATAN dalam KAWALAN Tun..

    ReplyDelete
  10. Wei jgn le guna panggilan syed kotak,aku pun syed gak,si kotak tu bukan syed ori dia mamak lahir hari jumaat. Mamak kotak tu mmg bodo pun, bikin fatwa baru tolak hadis guna quran sahaja. Dia solat camne,kalu ikut fatwa dia rukun solat rakaat brape camne nak tentukan,sume tu dtg drp hadis sunnah. Dia sembahyng guna colok kut.apa punyer bodo si kotak tu.

    P.S. aku suka blog nie kutuk si kotak,aku dah lama sakit otak geram bca tulisan dia, dia pelopor fahaman baru islam kapitalis. Main saham derivative halal, guna matawang sistem zionis halal, zakat tukor pd sistem cukai halal. Ajak berdebat lari,komen x post,tipikal mamak spineless basterd

    ReplyDelete
  11. Entahlah mungkin dia rasa happy kot bila blog dia jadi tempat kafir menghentam melayu/islam.da semacam isem gitu.Otak Seperti Tak Betul nya blogger.

    ReplyDelete
  12. KL, Qatar, Iran & Turkey SYABAS.

    The message has been delivered.
    Now we can see Islam kena tindik dan Islam yang sebenarnya Islam.

    Syiah ke, Hambali ke, Hanafi ke, Safi'e ke, Salafi ke, Sufi ke semua tu Islam. Apasal ada yang nak berpehak2. Just accept we are all Islam. How Islam we are, this is Allah's work. There is no Nabi anymore nak bagi Sabda dan relay Firman Allah. AlQur'an tu complete reference. Tak cukup Hadith ada.

    A lot of dirt are surfacing.
    Continue watching. It is becoming interesting.

    ReplyDelete