Friday, December 6, 2019

LEGA MELIHAT PAS AKRAB MAHATHIR

UMNO dan PAS kini dalam satu permufakatan yang sangat baik terutama untuk pilihanraya kecil, semoga dipermanjangkan ke PRU15 seterusnya tawan Puterajaya.

Syaratnya zahid dan najib sudah tiada.
Mereka langsung tidak menunjuk keinsafan yang sepatutnya,  masih berpolitik angkuh.

Hari ini pemimpin PKR bergocoh, belum ada perdamaian sebenar. Patut malu kalau dalam berantakan sesama sendiri masih ada hati segelintir yang mahu anwar  PM segera atas alasan economic goyah kerana tiada kepastian peralihan kuasa.

Setakat mana benar?
Yang nyata rakyat bimbang lanun² dibelakang Anwar..

Dengan kurangnya ancamannya musuh politic,  semoga Tun boleh focus kepada ekonomi dan pembangunan negara..




9 comments:

  1. Memang pun..lepas pru15..zahid dgn najib mmg tkder dalam senarai pm
    Ada aku kesah diorg kedalam..janji pbbm berkuburrr...

    ReplyDelete
  2. Yg menang kan pbbm pun ada agen yahudi tak?

    ReplyDelete
  3. Kejora Musibat....

    Angkaww toksah temberang mengarut. Setahu aku dalam rekod, Najib yg guna duit Kerajaan beratus juta upah Paul Stadlen, seorang agen Britain berbangsa Yahudi sebagai Penasihat Khas BN (Borosmah Najib) di Putrajaya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. SIAPA PAUL STADLEN & APA HUBUNGANNYA DGN NAJIB.....!!

      KUALA LUMPUR (Nov 12)
      Datuk Seri Najib Razak's former media advisor Paul Stadlen has escaped attempts to arrest him in his home country, the United Kingdom, and is believed to be hiding in Israel.

      Stadlen, who was charged in absentia for money laundering at a Kuala Lumpur Magistrate Court in February, had gone to Israel in the middle of this year and has not returned.

      Following an extradition request made by Malaysia, the Westminister Magistrates' Court in London issued a warrant of arrest for Stadlen on Oct 10, but attempts by the police to get him failed. It was then discovered that he had fled to Israel. Unfortunately, Malaysia has no diplomatic relations with Israel.

      Stadlen used to work for APCO International, which for many years was the PR advisor to various Israel governments. APCO coined the concept of One Israel, which was later adopted by Najib. When he became Prime Minister in 2009, he introduced the 1Malaysia slogan.

      Stadlen, who was Najib's spin doctor for nine years, was slapped with two money laundering charges involving RM14.3 million by the Malaysian Anti-Corruption Commission (MACC).

      He fled Malaysia immediately after Barisan Nasional (BN), led by the former prime minister, lost the 14th General Election held in May last year.

      According to the first charge, Stadlen was accused of ordering the transfer of an RM8.2 million payment from illegal activities from a bank account of a client of law firm Messrs Hafarizam Wan & Aisha Mubarak to several individuals and a company in 27 transactions between June and December 2014.

      The second charge stated that he ordered the transfer of RM6.1 million from illegal activities from the bank account of the same client of the law firm to several individuals and a company in 16 transactions between January and August 2015.

      Both charges, framed under Section 4(1)(a) of the Anti-Money Laundering and Anti-Terrorism Financing and Proceeds of Unlawful Activities Act 2001, carry a maximum fine of up to RM5 million or a maximum jail term of five years.

      Delete
    2. Kd kata aku agen yahudi..ko plk kata. Najib upah yahudi..kan aku kata..najib kedalam aku apa pedulik..ada aku kesah.janji pbbm pru15 berkubur..tinggal 3 kerusi...

      Delete
    3. "Pak yop Tuesday, December 03, 2019 3:33:00 AM
      Saya sokong..pasal tu la ph kurang kan subsidi utk petani dan nelayan..subaya melayu maju..
      Dan banyak kan bantuan utk kaum cina dan keling..supaya kaum cina dan india melingkop..lagi banyak bagi bantuan kt cina dan india..lagi cepat diorg melungkom..bagus atok..tepokkk"
      -------------------------------------------------------------
      Kejora Musibat...

      Toksahlah angkaww nak spin putar belit menyamar sebagai 'Pak yob'.

      Sengaja aku paoarkan semula posting kamu di atas yg cukup menyerlahkan sikap Anti Tun Mahathir angkawww tuu.

      Pegi dahhh...kini angkaww berpura-pura konon tak kisah fasal Najib, tak hal bertahun-tahun kau mendewa & memperjuangkan dia, Rosmah & Umno. Angkaww juga besar punya munafik berlakon di blog Shab6din konon memperjuang Anwar Ibrahim, tak hal kau juga membenci & mengutuknya. Hari ini bagai nak rak kau kutuk Azmin, Anwar & Tun Mahayhir di blog 'Life of Annie'.

      Jenis makhluk apa angkaww nih, haaaaa??

      Delete
    4. Ki ki ki ki..siann kt ko..rindu juga ko kt kejora yek..napa nak auww auww kew dgn dia..ki ki ki..tu kejora bapok..kata ko udah masuk gua...sorry ekk..salah orang...salam 15k

      Delete
    5. Pak kolop....

      Masih tak mau mengaku kerr....??
      Ki ki ki ki..siann kepala hotak angkawww....!! Ini apa cerita haaaaaa.....??

      Anonymous 26 November 2019 at 13:10
      Janji APA???? Mana Madey ada janji, bukan Madey yang janji, ada surat perjanjian, ada rakaman vedio? Abam je yang tergedik gedik nageh jawatan macam kucing betina gatal nak mengawan, mau…mau…mau…mau…mau…mau

      kihkihkihkihkih….Reforbasi…Reforbasi…Reforbasi…
      Kong Kali Kong……makah sayur bayam keluar taik kangkung…

      Anonymous 6 December 2019 at 23:19
      Alhamdulillah berbaloi sokong MUAFAKATNASIONAL 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰X MAU LA SOKONG PARTI CAM DIATAS..DAH MCM LTTE
      Anonymous 6 December 2019 at 23:19
      Macam Tu la ,saya sokong kalau PKR gaduh sesama parti ,,,,harap Lepas ni boleh gaduh degan D.A.P Dan bersatu serta amanah ,yes

      Anonymous 6 December 2019 at 23:20
      Pukul lagi…ya itu dia…tumbuk bang tumbuk…kasi pecah itu kepala…BODOH….x da tamadun…tp siapa peduli… PartiKunyitRamai bukan kali pertama gaduh camni…dulu lempar kerusi..wkwkwkwk

      Anonymous 6 December 2019 at 23:21
      Geng anak2 ikan bang non bergaduh ke tuuu😅…
      ------------------------------------------------------------------------------

      Sikap keji kepura-puraan munafik Kejora Jahanam bertujuan mengadu domba amat terang lagi bersuluh dari posting-postingnya di atas yg dilontarkan di blog ‘Life of Annie’.

      Delete