Sunday, December 15, 2019

LIM GUAN ENG GESA HENTIKAN SOALAN BODOH
5 comments:

 1. Kejora Bapuk Bodo pun sudah beberapa ketika tidak lagi muncul mengkondem 'madey' dan mahu Bang Non lekas lekas mengambil alih.

  Adakah Kejora Bapuk Bodo sudah dapat menghidu kisah Yusuf Rawther dan dia tak mahu muncul kerana tahu dia tidak lagi mampu mempertahankan hakikat bahawa Bang Non memang seorang pengamal seks songsang?

  Tinggallah pak Budin berseorangan mahu kekal menyerang Tun kerana masih belum berikan kerusi PM itu kepada Bang Non.

  Kesian Pak Budin. Kegilaannya kepada tawaran dan janji Bang Non telah membuatkan dia tidak mampu melihat fakta bahawa Bang Non takkan dapat menjadi PM.

  Benar seperti kata-kata sahabat saya pak Othman Ahmad, kesemua pembenci Tun, kalau pun mereka tidak tersungkur atau tewas di tangan Tun, mereka pasti menderita sekurang-kurangnya satu perkara iaitulah gundah gulana.

  Usin bingung misalnya mahu bercakap tentang seorang tua berumur lebih daripada 94 tahun terpaksa naik turun mahkamah selepas PRU15 tanpa menyedari bahawa sebelum PRU14 pun PM pada masa itu cuba mengorek apa sahaja yang boleh untuk mengenakan Tun tetapi gagal menemui apa-apa, lagi mahu bercakap pasal PRU15.

  Kesian Usin bingung yang gundah gulana mahu melihat Tun dikenakan pertuduhan tetapi terpaksa menuggu lagi 3 tahun kononnya berharap untuk melihat perkara tersebut berlaku.

  Seorang bekas banduan bergelar bakal PM. Seorang lagi bekas PM bergelar bakal banduan. Hakikatnya kedua-dua mereka adalah dari golongan 'Mereka Yang Tertewas'.

  Wallahu a'lam.

  ReplyDelete
 2. Saya yakin seluruh dunia dah baca, dapat message & faham press statement Ayahanda Tun semalam.

  Semalam Tun M ditanya sama ada Anwar merupakan calon terbaik untuk menggantikannya sebagai perdana menteri dan sama ada beliau akan memberi sokongan, beliau berkata, beliau tidak boleh memberi jaminan tentang siapakah calon terbaik kerana pengalaman2 lampau.

  Ramalan bro JD dah jadi kenyataan - memang ada yg kemounan lagi.

  Dulu2 kerana lahap & pentingkan diri, budak 'Pekan' menyebabkan ibunya merajuk menyerah diri ditelan batu belah batu bertangkup.

  Ini semua pengajaran & pedoman buat kita semua.

  ReplyDelete
 3. Sekali mcm betul la apa yg lge ckp. Bloggerpun jgn la asyik ulang² isu yg sama. Asyik² madey - bang non - ppbm - pkr bercakaran. Lepas ni senyap pasal isu ni. Rakyatpun dh jemu. Rakyat gembira kalau harga sawit, getah naik. Rakyat suka kalau harga barang turun. Cuma rakyat gelak sambil menjuih bibir kalau para menteri beri alasan bodoh alang utk tidak dpt selesaikan permasalahan rakyat. Kereta terbang adalah idea bodoh, tembak babi hutan yg berenang jauh dari tanah seberang juga isu meloyakan. Entah la, sampai bila ratib ph akan berubah. Menjelang pru15 kelak baru nk ubah kot? Masa tu, buburpun dh bertukar basi.

  ReplyDelete