Tuesday, December 10, 2019

POLITIK MELAYU BERCAKARAN, BEREBUTAN BAGI DAP PERINTAH RASANYA LEBIH AMAN, MELAYU IKUT SAHAJA...

Dalam berjawatan dulunya saling tolak menolak kawan kedepan...saling rasa tak layak,  saling mahu dipimpin...

Kita juga ada pengalaman melihat sikap pekerja melayu bekerja dengan majikan melayu dan pekerja melayu bekerja dengan majikan cina....
Discipline sangat berbeza...

Dalam politik melayu almost semua parti...mesyuarat baling kerusi Dan bertumbok sudah mengalahkan parti mabuk.

Paling teruk,  setiap hari,  setiap minggu, celik biji mata..pm tepi

The best,  biarlah DAP perintah.. Senyap sikit kot


6 comments:

  1. Rasanya, yang paling layak jadi PM ialah SYED AKHBAR from OTB. Dia pakar dalam semua bidang - Agama, ekonomi, politik, undang-undang,education, social, senjata, perubatan....u name it, he got it!. Masuklah blog dia, terasa begitu pesmiss, kecewa dan hampa dgn kerajaan yg ada sekarang. Seolah-olah kita dah betul-betul di ambang muflis dan sudah hilang arah dalam semua benda. Jadi, elok bagi dia mentadbir negara ini. Kita tengok, naik mencanak tak ekonomi. Nak tengok juga, mampu tak dia kawal pendatang asing dan pada masa yg sama mengembirakan semua orang dari sudut agama, falsafah, pendidikan, perundangan, perubatan and whatever!!!.....hahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai cik minah anggap sajalah ostb tu sebagai blogger otak senget the biol habis cerita.

      Delete
    2. OTB setakat petik berita sana...petik berita sini...komen orang anto, kira jual air liur aja....Jack of all trade master no trade....sesuailah tuh....

      Delete
    3. ..in the world of the blind, the one-eyed Jack is the king. Haa...

      Delete
  2. Wahai cik Minah saya setuju
    biar negara dia teraju
    dibawah dia negara maju
    ekonomi naik bertambah laju!

    Nampak macam pakar segala
    di tangan dia progress bermula
    sayang perangai sedikit gila
    semua orang dia nak tala!

    Bro Mat Noor pun sebut senget
    sebab si Blogger selalu bingit
    semua agensi dipandang hangit
    negara sendiri ludah ke langit!

    Ekonomi,politik dia yang pakar
    banyak sejarah sudah dilakar
    asset negara ni.. dibanding sukar
    tapi sayang nampak kelakar..!

    Juga pakar bidang agama
    selain dia tak patut terima
    sudah mengkaji begitu lama
    tapi kenapa tidak glamer?

    Jika semua kelihatan tak elok
    tunjuklah jalan corner dan cilok
    jangan hanya asyik perolok
    nanti emas bertukar cincalok!

    ReplyDelete
  3. Betul. Jd hamba manusia lebih mudah. Ikut aje apa tuan suruh, bedal aje apa tuan hulur. Tak payah fikir tak payah apa. Kerja ikut adat pecacai. Apa ada hal. Asal perut ada yg boleh disumbat.

    ReplyDelete