Saturday, December 21, 2019

Who is advising the PM on Malaysia’s foreign affairs?

DOES NOT MATTER IF NOT 100% ACCURATE ...NATIJAHNYA DEMONSTRASI BANTAHAN DI INDIA SEDANG  BERLAKU... KEBIMBANGAN DAN PANDANGAN MAHATHIR ADA ASAS..

PERSEPSI DUNIA TERHADAP ISLAM JUGA SALAH.. DIKAITKAN DENGAN KEGANASAN...

ADAKAH MEREKA AMBIL KESAH, MINTA MAAF,  BERHENTI BERCAKAP????

ADA KE TIDAK THIS PARIAHSAN, DAPIG DAN TONGKANGSAN DI MALAYSIA YANG BERSUARA MEMBETULKANNYA..

Who is advising the PM on Malaysia’s foreign affairs?: ADUN SPEAKS | This is not the first time that Mahathir has said something pointed out as inaccurate by India.

8 comments:


 1. Malaysiakini and Malaysian Chronicles. Both Abam's mouthpieces and rabidly anti-TM. Nothing Tun does is acceptable and correct to them. And more often than not, their commenters are plain racists; anti-Malay and anti-Islam.
  If they and their backers think they can win the next PRU with these attitudes, they had better check their heads in Tanjung Rambutan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Agree 100%.
   Eventhough, we elect PH pru14, does not mean we are totally blind to their antics. Pru15 is time to reflex. If umno comes to their sense and choose the right leaders, people may come flocking back. Otherwise, 50-50 lah. Fight to their tooth sampai next pru. Takda kemajuan dalam ekonomi. Yg menderita, kami rakyat.

   Delete
 2. isu hongkong dengan xienjian pun... kita bol3h nampak suara berbeza kat sini.. kononya pejuang kebebasan.. tapi double standard.. hiporit... ini semua bullshit..

  ReplyDelete
 3. Ketika Tun Mahathir sedang bercakap kepada Ketua² dan wakil² Negara Islam di Summit Kuala Lumpur mengenai nasib saudara kita di Palestine, dalam masa yang sama di Langkawi, kawasan parlimen Tun Mahathir sendiri, rumah rakyat yang memberikan undi kepada beliau dalam PRU 14 yang lepas sedang dirobohkan tanpa belas kasihan.

  Nampaknya Tun Mahathir mahu jadi juara dunia Islam sedangkan dalam masa yang rakyatnya dizalimi tanpa sebarang pembelaan?

  Janganlah jadi seperti ayam jantan yang kokok berderai-derai tapi ekor sendiri bergelumang tahi...

  Kalau di zaman Tun Mahathir menjadi Perdana Menteri ke 4, mungkin segala pekong beliau boleh disembunyikan.

  Segala kekotoran yang beliau lakukan boleh disorok di bawah karpet tetapi di zaman teknologi maklumat, di mana segala maklumat berada di hujung jari, segala-galanya akan terdedah ke seluruh dunia.

  Bukan minta banyak, belas kasihan sedikit sahaja sudah memadai untuk mangsa² perobohan rumah. Tolonglah, sebagai MP Langkawi tiada apakah yang boleh dilakukan untuk membantu? Jangan beri alasan BODOH kononnya penduduk yang kediamannya dirobohkan menduduki tanah secara haram. Untuk bertindak membantu, apa fungsinya title MP Langkawi dsn juga Perdana Menteri Malaysia? Boleh bercakap kepada dunia, tapi nak bantu rakyat di parlimen sendiri kaku dan beku. Adakah sebab faktor usia?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mmg dunia dah akhir zaman. Tuan tanah yg berhak tak dibela, tp yg menceroboh pula didokong.

   Delete
  2. KedahLanie 2018
   Sunday, December 22, 2019
   ISU HANGAT DI LANGKAWI : PEROBOHAN RUMAH PANTAI PASIR BERDENGUNG

   ISU HANGAT DI LANGKAWI : PASIR BERDENGUNG

   1. Ianya bukan perkampungan warisan Melayu yang digembar gemburkan oleh orang luar Langkawi. Hanya orang Langkawi sahaja faham situasi.
   .
   2. Ia merupakan perkampungan yang dibuat oleh golongan tertentu bagi matlamat tertentu.
   .
   3. Mengapa saya berkata bermatlamat tertentu? Kediaman yang dirikan bukan tujuan untuk didiami tetapi bertujuan untuk komersial , rumah sewa , homestay dan chalet.
   .
   4. Sejak 2014 dan 2016 lagi notis amaran telah dikeluarkan oleh pihak berkuasa tempatan agar hentikan sebarangan pembinaan baharu tetapi mereka ingkar kerana telah mendapat sokongan oleh tangan - tangan ghaib ketika itu.   Sila rujuk Mantan - mantan YB ketika itu Nawawi Ahmad (Dato Ir Nawawi Ahmad), Nor Saidi Bin Nanyan dan Rawi Hamid.
   .
   5. Rumah - rumah yang dibina adalah dimiliki oleh Bekas Wakil Rakyat dan Wakil Rakyat semasa, Pegawai Kerajaan, Bekas Pegawai Pencen Kerajaan , pemimpin politik.
   .
   6. Bukannya pemiliknya orang susah seperti kebanyakkan penduduk Langkawi yang lain, tidak memiliki rumah.
   .
   7. Isu ini tidak wajar dipolitikkan kerana pemimpin pembangkang hari ini juga sudah lama sedia maklum dan pihak kerajaan hari ini juga sedia maklum.
   .
   8. Dengan hanya tindakan penguakuatkuasa sahaja dapat menghalang golongan - golongan tertentu daripada terus menidakkan hak golongan yang kurang berkemampuan.
   .
   9. Saya akan terkesan sekiranya rumah yang diroboh itu atas faktor tidak sah taraf tanah itu adalah sebuah perkampungan lama dan didiami penduduk yang kurang berkemampuan dan tidak diberi pampasan dan tempat tinggal yang baharu.
   .
   10. Ramai lagi penduduk Langkawi yang perlu dibela dan dibantu. Terutama anak - anak muda.
   .
   11. Sekiranya tindakan ini tidak di ambil hari ini, banyak lagi kawasan - kawasan akan dicerobohi demi kepentingan tersendiri.
   .
   12. Tak kira waktu itu kerajaan Pakatan Harapan atau Kerajaan Baharu. Isunya tetap sama kerana termaktub dalam undang - undang kanun tanah negara.
   .
   13. Saya juga tidak ralat atas tuduhan kroni atau lain - lain kerana rumah yang terlibat dan dirobohkan juga dimiliki oleh Bekas Wakil Rakyat Barisan Nasional dan Wakil Rakyat Pakatan Harapan.
   .
   14. Pihak berkuasa tidak pilih bulu, kedua - dua rumah pemilik terbabit dirobohkan kerana undang - undang hari ini tidak kenal siapa anda.

   Amar Pared Mahamud
   Anak Muda Jati Langkawi
   19 Disember 2019
   Share
   No comments:
   Post a Comment

   Home
   View web version
   Powered by Blogger.

   Delete
 4. Memang sesuai sangat tidak dibantu apa-apa, next PRU15 jangan undi Mahathir.

  Siapa boleh pasti mereka ini dulu undi Mahathir, aku lebih percaya mungkin inilah nasib mereka dilaknat kerana menyokong pembangkang atau ada dosa dosa lain, kalau beriman - inilah ujian, jangan lupa asasnya kesilapan mereka sendiri.

  ReplyDelete
 5. Ceh , senang ko hukum dan percaya laknat pada org langkawi yg rumah nya disodok . Penyelesain boleh buat , tp nk tunjuk ego kerajaan ada kuasa . Lancau . Ank mb bapak pm . Dua dua ank jadah .

  ReplyDelete