Sunday, January 26, 2020

CUKUPLAH UNTUK NEGERI JOHOR SAHAJA


https://dialograkyat.blogspot.com/2020/01/apa-yang-saya-jangkakan-dua-tahun-lalu.html

12 comments:

  1. When Najib robbed the country you shut your blabbering mouth.

    When new leader works hard to save the country ravaged by najib you ope your blabbering mouth.

    Also a has been....no longer relevant. .... stay quarantined in your own state

    ReplyDelete
  2. Apa yang dijangkakannya 2 tahun dulu? Bahawa satu virus akan melanda negara China dan dibawa masuk ke negara ini melalui pintu masuk selatan di Johor?

    Syukurlah Tun telah menang dan menumbangkan Najib Kleptokrat. Andai kata Tun telah tewas, maka Forest City akan dibuka pintunya seluas-luasnya untuk negara China dan rakyat China membina negara mereka di dalam negara ini, dan dengan status negara ini yang menjadi vessel state kepada negara China akibat banyaknya kautim di antara pemerintah China dan Perdana Menteri Malaysia, Malaysia tidak mungkin akan dapat melaksanakan SOP untuk mengawal penularan wabak kerana terpaksa akur sahaja dengan negara China.

    Syukurlah Najib telah tumbang di tangan Tun. Jika sebaliknya maka malapetaka sudah tentu telah menimpa negara ini.

    Pembenci Tun semuanya dipersilakan untuk terus meroyan dan buat-buat lupa apa yang berlaku dua tahun dahulu ketika Tun menewaskan Najib dan selamatkan negara ini daripada malapetaka, atau tiga puluh tahun dahulu ketika Tun tewaskan Tun Salleh Abbas dan selamatkan negara ini daripada malapetaka akibat persengketaan Tun Salleh dengan YDP Agong ketika itu, atau 60 tahun dahulu ketika Tun bersama-sama UMNO menentang Malayan Union dan selamatkan institusi beraja di negerinya daripada kepupusan, dan ketika Tun berada bersama-sama Tunku menuntut kemerdekaan walaupun ditentang oleh seorang lelaki bertengkolok khusus yang berkata 'Malaya tak mampu pun buat jarum sendiri, macam mana nak merdeka dan memerintah negara sendiri'. Syukur dengan kemerdekaan itu, Tun telah memimpin anak bangsa mengisi kemerdekaan dan di antara hasilnya, Malaya yang dulu dikatakan tidak mampu membuat jarum, akhirnya menjadi Malaysia, sebuah negara di antara bebrapa negara sahaja di dunia yang mampu mengeluarkan kenderaan sendiri.

    Syukurlah Tun telah menang di dalam kesemuanya dan selamatkan agamanya, bangsanya dan negaranya daripada malapetaka sekiranya dia telah tewas.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jangkaannya 2 thn dulu telah terjadi. Jangkaan ko tentang pemuda bani tamin ciptaaan ko menyerahkan panji hitam kpd imam mahdi yg ko gembar gemborkan terjadi feb 2019 tu tak terjadi pon, ni dah jan 2020. Hehehe..

      Delete
    2. Hahaha.. Kesian betoi pembenci nubuwwah cuba memujuk hatinya dengan berkata 2019 telah berlalu tanpa langsung melihat kepada pokoknya:-

      1. Tempoh kiraannya bermula dari 2018 (sleepas 100 tahun kemangkatan mujadid terakhir zaman menggigit) sehingga 2023 (sebelum 100 tahun zaman fitnah berlangsung). Hari ini sekalipun 2019 telah berlalu, kita masih berada di dalam tempohnya.

      2. Tun masih PM dan belum dijatuhkan.

      Delete
  3. Degil betul kerajaan ph ni..please la.. Dgr la ckp rakyat..mmg la pelancongan itu penting tp bile visa percuma ni membuatkan org cina nk ke malaysia.. Kita pun tk tau yg die tu bwk wabak ke tk.. Jd langkah percegahan tangguhkn dulu sementara visa itu.. Bile keadaan da ok brula sambung blk..itu pun susah ke...????

    ReplyDelete
  4. Negative ke, positive ke, hantar pulang warga cina.

    ReplyDelete
  5. Lagi mau coverline ka?banned pelancong china masuk malaysia

    ReplyDelete
  6. Fikir2lah sendiri

    Ada billionaire bekerja siang malam, banting tulang 2 kerat dan kudrat
    Ada billionaire berpendidikan tinggi, perah otak dan bekerja kuat
    Ada billionaire dalam sekelip mata, tanpa guna otak dan berkeringat
    Konon darah tak sama, semua diminta senang dapat termasuk mahu dihormat

    Dua tahun dulu kecoh cerita penyamun wang rakyat
    Namun tiada berani buka mulut kecuali seorang tua dihina nista
    Manakah kamu yang dua tahun dulu kata saya pembela rakyat
    Mulut boleh bersuara namun lidah kaku kelu tak bermaya

    ReplyDelete
  7. Budak bodoh kata, dua tahun dulu dia dah ingatkan, jangan tukar kapal - atau, jangn tukar kerajaan. Kalau kita ikut cakap dia, sekarang tentu Forest & Garden City penuh dgn 700 ribu rakyat Cina diam di situ. Dengan ini wabak Coronavirus tentu tak menular. Begitulah maksud budak bodoh tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jgn lah panggil budak bodoh cik minah nanti dia merajuk lari bawah ketiak bonda dia pulak..

      Delete