Saturday, January 11, 2020

DESAKAN BERUNDUR SEKADAR MEMBUKA SATU PELUANG KEEMASAN UNTUK TUN BERTINDAK BALAS ...

DESAKAN ibarat menjolok sarang tebuan atau umpama orang mengantuk di surung bantal...

DESAK AZMIN PUN TAK BERANI, ADA HATI NAK DESAK TUN...

DESAKAN tidak datang dari komponen PH kecuali segelintir di PKR dan sekelumit dari DAP kroni Anwar - CUKUPKAH?

Kalau CUBAAN² lain gagal, desakan mungkin satu cara yang terbaik, cuba bawa desakan ini ke jalan² raya...jerit semula reformasi..

NGO²  yang berkeliaran dan team lokman adam boleh membantu...


6 comments:

 1. KD,

  It would be this "segelintir di PKR dan sekelumit dari DAP kroni Anwar" that would be seen as residual group that would be left high and dry when TDM makes the unprecedented move of forming a new coalition front addressing the political equation...
  Just my calculated guess.

  ReplyDelete
 2. Rafizi: Tarikh serah kuasa PM boleh dipaksakan jika tiada kepastian

  This guy thinks he is smarter than Mahathir. He would be one Anwar's boy who would be left out high and dry. More often than not Rafizi lives in fantasy full of fictions ans falsities

  ReplyDelete
 3. Detractors of Mahathir said DAP controls Mahathir. But I do not see DAP in the cabinet protesting Mahathir as interin Min of Education.

  Even DAP's Ramasamy agreed to this arrangement. And many others seemed to applaud this.

  ReplyDelete
 4. Cis!! Siapa berani nk desak Tun Mahathir turun takhta dan naikkan DS Anwar? Korang dah gila ke apa? Fikir tengok, siapa yg lepaskan DS Anwar dari penjara? Bersyukurlah. Fikirlah kehidupan di luar jauh lebih baik berbanding dlm kandang jeriji besi. Nafsu nafsi je nk jd pm. Fikir tengok, individu dari luar yg langsung tak ada dlm kabinet tiba² naik jd pm. Bagaimana agaknya negara kita ni diperintah? Pastinya kacau bilau, kucarlana, tonggeng terbalik pasti berlaku. Oooo..dulu DS Anwar pernah jd tpm dan pernah memangku jawatan pm. Hahahaha..tu cerita zaman tok kaduk der. Zaman itu tak sesuai dah dijadikan pengalaman zaman ini. Kemungkinan lupa juga ada. Yelah, masa yg sudah terlalu lama dan juga umur DS Anwar yg sudah agak lanjut walaupun lebih muda berbanding pm sekarang. So, kalau rasa nak senang tinggal di luar jeriji besi duduk diam² jaga P.Dicksons. Jgn menyalak tak tentu hala. Sarang tebuan jgn dijolok. Cuma yg mampu ialah berdoa semoga Tun Mahathir meninggal dunia. Itupun belum tentu, mana tahu org lain pulak jd calon pengganti? Mungkin DS Azmin atau Mukhriz Mahathir, siapa tahu?

  ReplyDelete
 5. Setuju 100% dengan sdr KD,

  Biarlah Bang Non memulakan langkah untuk menjatuhkan Tun dan menaikkan dirinya sendiri. Itulah yang terbaik untuk negara.

  Bang Non tidak layak menjadi PM Malaysia. Walaubagaimanapun Tun tetap terikat dengan janjinya untuk menyerahkan kerusi PM kepada Bang Non semasa negara masih di dalam penggal PRU14.

  Walaupun sekiranya Tun menunggu sehingga ke bulan terakhir penggal PRU14 sebelum serahkan kepada Bang Non, dan Bang Non hanya sempat menjadi PM selama sebulan, ia tetap akan menjadi satu malapetaka buat negara ini.

  Hanya ada satu jalan untuk Tun terlepas daripada janjinya kepada Bang Non, dan selamatkan Malaysia daripada berPMkan seorang peliwat tegar, iaitulah dengan Bang Non sendiri yang cuba menjatuhkan Tun dan melanggar janjinya untuk tidak mengganggu Tun semasa Tun masih PM.

  Apabila Bang Non memuktamadkan langkahnya untuk menjatuhkan Tun, maka Tun akan terlepas daripada janjinya kepada Bang Non untuk menyerahkan kerusi PM kepada Bang Non dan demikian Malaysia akan terselamat daripada berPMkan seorang pengamal seks songsang yang bertentangan dengan hukum dan norma bangsa Melayu, agama Islam dan kemanusiaan seluruhnya.

  Tidak perlu takut Tun akan tewas dan Bang Non menang dan menjadi PM, kerana ia sama sekali tidak akan berlaku.

  Selama lebih separuh abad di medan pertempuran kita semua termasuklah Bang Non sendiri sudah mengetahui bahawa Tun adalah 'Ketua Pasukan Yang Tidak Pernah Tewas' walau siapapun lawannya.

  Kalau Majlis Raja-raja pun dua kali tunduk kepada Tun ketika Tun meminda perlembagaan pada perkara yang melibatkan kepentingan mereka, dan kalau Tun boleh memimpin PH menumbangkan Najib yang ketika itu adalah Perdana Menteri semasa Bang Non sedang makan tidur percuma di dalam penjara, apa sangatlah Bang Non hari ini yang hanya ahli Parlimen biasa.

  Malah sejarah pertempuran di antara keduanya sendiri menunjukkan Bang Non sentiasa tewas kepada Tun.

  Bang Non tewas dan terkendon langkahnya ketika cuba menjatuhkan Tun semasa kedua-duanya menjadi Presiden dan Timbalan Presiden UMNO.

  Bang Non tewas lagi apabila dia cuba menjatuhkan Tun melalui gerakan reformasi di jalan raya selepas dia dipecat daripada UMNO.

  Bang Non tewas lagi di dalam beberapa PRU selepas dia menubuhkan PKR dan mengasaskan PH untuk menjatuhkan kerajaan pimpinan Tun semasa Tun di dalam UMNO-BN.

  Biarkan Bang Non memuktamadkan langkahnya untuk menjatuhkan Tun kerana itulah yang terbaik buat Melayu, Malaysia, Muslimin dan Manusiawi keseluruhannya.

  Que sera sera.

  Wallahu a'lam.

  ReplyDelete
 6. Ingatan pd cai..CUKUPLAH ber pm Kan barua jho low....

  Saya Tak kenal jho low
  Jho low perdayakan saya.

  Terang² penipu.

  ReplyDelete