Saturday, January 18, 2020

KIMANIS YG MASAM BAGI WARISAN

Pengundi marah pada PH dan Tun,  WARISAN yang terima padahnya..


6 comments:

 1. Never underestimate the hatred of Malay Muslims for DAP. If PH Council continue to ignore this they are heading for a defeat GE15. It is not right for DAP to hold key posts in.Federal govt. Under BN the best the MCA can do is Minister of Transport. PH is sleepwalking to a defeat. GE15 PH will still probably win majority of non Muslim votes. The thinking Muslim votes is getting thinner and thinner. And with NTR and Zahid Hamidi out of the way by GE 15 there is less compelling reasons for the Malays not to vote UMPAS. PH Malay leadership must read the signs carefully. Carrying DAP now is like carrying a live monitor lizard. Rational unemotional assessment. ��

  ReplyDelete
 2. 5 prk terakhir parti² komponen ph kalah memanjang. Petanda apakah itu? Mana fakta bahawa sejak menjadi kerajaan, ph telah melaksanakan apa yg dijanjikan dlm manifesto pru14 dulu? Rakyat bosan dgn alasan demi alasan. Adakah kerajaan fikir rakyat bengap sampai tak boleh menilai dan membanding antara bn dan ph? Alasan semua salah najib makin tak laku. Mula² dulu sebaik pru14 selesai, boleh la alasan itu digunakan sbb rakyat belum pulih dari mabuk fitnah. Selepas 20 bulan, hadapan yg diharapkan daripada parti HARAPAN seolah riada harapan. Sebab iu rakyat nk UBAH BALIK. Ph semakin tidak disenangi rakyat. Hidangan sistem keadilan yg tidak adil dan sentiasa menyebelahi pemimpin ph serta kroni menyebabkan rakyat loya. Rogollah, semburitlah, mintak meliwatlah, membunuh adam yg tiada jawapan, jual aset sampai hampir habis, ranapkan aset² strategik melayu Islamlah, isu jawi, zakir naik, jual ic, lambakan rakyat china dan india yg hilang dari radar imigresen, pss di sabah dan sebagainya. Rakyat dh jengkel, tunggu masa utk UBAH SEMULA. Oh ya, PROJEK BESAR APA YG NK DIGUNAKAN SUPAYA PH KEKAL JD KERAJAAN NEXT PRU? Duit 30 hengget dlm e-wallet dh tebus?

  ReplyDelete
 3. Bagi orang melayu,Menang dapat abu, kalah dapat arang...ayuh Mari melompat...pok...pok...pok...

  ReplyDelete
 4. Semoga membuka mata TDM, DAP takde tempat di jiwa melayu totok yg sayangkan agamanya..

  Selagi DAP ditatang TDM, bersatu pun tak kemana. Hanya memegang kuasa sekejap je.

  Gesaan saya kepada TDM, jangan angkuh dan sombong. Saling memaafkan itu lebih mulia. Takde manusia tak buat silap. Begitu juga dgn TDM, bukan perfect.

  Sementara proses udang undang terus berjalan, tak salah kita bersangka baik dan menjaga silaturrahim dengan sesiapa sahaja waima bakal banduan kerana jika kita mempunyai sifat demikian, celik dan pandang luas di mata orang melayu kebanyakan, kita pemimpin yang besar jiwanya yang mementingkan persaudaraan dan keharmonian keluarga besar orang melayu.

  Ini sahajalah jalan untuk TDM. Lain² jalan mati untukmu....

  Jika engkau membuat kesilapan ke dua kali (bahkan berkali² sebenarnya) dalam hidupmu tentang mati hidup orang melayu, kau akan mati dihina dan kuburmu akan diludah cucu cicitmu.

  Fikir²lah tun.... sejarah tidak pernah silap menulis. Lihat saja Kamal Atartuk sebagai contoh mudah untukmu....

  ReplyDelete
 5. Berubahlah tun.... Sucikan hati.
  Sebagai bapak kepada orang melayu (pemimpin) pada saat ini, menjadi amanah dan tanggungjawabmu bagaimana hendak menyatukan bangsanya bukan memecah belahkan melayu dengan menjadi setan iblis politikus demi survival sebuah parti atau kesukuan, lalu kau membinasakan diri engkau dan membahayakwn bangsa engkau kerana dendam.

  Apa lagi nikmat engkau ingin dustakan... Diberi umur panjang, sihat akal fikiran, diberi nikmat untuk menjadi PM 2x, masih engkau merasa ujub dan takbur hebatnya engkau? Sedangkan fikiranmu sedang berdusta² tentang SIAPA yang memberikanmu nikmat?

  Kerana politik engkau banyak 'menipu melayu sekalian alam' bahkan jika aku tahu ada perjanjian² sulit yang merugikan melayu dan membahayakwn Islam di belakang hari, nescaya aku tidak ingin mengangkatmu sebagai pemimpin...
  Nescaya tidak!

  ReplyDelete
 6. Salam KD

  Nampaknya rakyat tak tahu cerita sebenar ekonomi negara dalam kesulitan yang amat sangat. Rakyat menyangka DS Najib dan Datuk Zahid Hamidi tidak bersalah dan aniaya.

  Memang sukar kerajaan nak sangkutkan kes DS Najib atas kes 1MDB. Sebabnya kes sebenar berlaku adalah pengubahan wang selewengan DS Najib bersama dengan negara negar luar ke atas harta seorang melayu rakyat malaysia bernama Ablen Ibram (AI).
  Harta AI sebenar disimpan di beberapa buah bank di luar negara.Harta ini dibenarkan oleh AI untuk diguna (dipinjam) oleh negara negara didunia termasuk Malaysia.
  Semenjak selewengan yang dilakukan ke atas simpanan harta AI di Union Bank of Switzerland (UBS) oleh DS Najib dengan pakatan banyak bank bank dalam dan luar negara disertai oleh pemerentah negara tersebut maka AI telah batalkan semua perjanjian pinjaman dengan negara berkenaan. Kesannya tanpa kemudahan tersebut 74 buah negara (termasuk malaysia) di dunia sekarang menghadapi kesulitan yang amat sangat.
  Kesulitan ini bertambah-tambah sulit kerana AI telah mengarahkan semua negara peminjam dikehendaki memulangkan keseluruhan wang yang dipinjam berserta semua faedah (banyak negara gagal bayar faedah sejak pinjaman dibuat) dan semua selewengan serta faedah secara serentak.
  Banyak negara (termasuk Malaysia) tak dapat bayar. Kes ini telah failkan di DOJ. Memandangkan kes in melibatkan banyak negara maka DOJ dengan persetujuan AI telah memindahkan kes ke Mahkamah Keadilan Dunia (ICJ).
  Selagi Malaysia tidak mebayar balik hutang piutang pada AI maka selagi itu AI tidak akan membaharui perjanjian pinjaman harta AI tersebut.
  Kerajaan/Pemerentah negara luar marah kepada Malaysia kerana memberi banyak helah untuk menjelaskan hutang piutangnya.
  Andainya Malaysia berdegil (alasannya adalah DS Najib yang bertanggungjawab tetapi sebenarnya segala pinjaman selewengan disandarkan pada negara dan dengan itu melibatkan hampir semua raja raja) maka dengan kuasa pengadilan ICJ Malaysia keseluruhan akan dibankrapkan.
  (Sebagai makluman pada masa pemerentahan DSNajib AI telah memaklumkan kes ini kepada Tun, YB Mukhriz, YB Muhyiddin, YB Shafee Apdal dan Khairudin Hassan. Sepatutnya apabila menang Kerajaan Baru pimpinan Tun berusaha runding dan selesaikan hutang dengan AI. Malangnya mungkin sebab ingin kreajaan memiliki harta tersebut maka Tun gagal berbuat demikian. Sekarang sudah terlambat.
  Yang berminat untuk mendapat cerita ini sila google:

  neilkeenan what goes up must come down

  neilkeenan malaysian deadman walking caper 2

  neilkeenan they are all watching you malaysia

  Kes DS Najib kalau nak lekat mesti atas Kes AI. Tetapi kes ini membabitkan hutang kerajaan pada AI. Didoakan moga Allah beri hidayah supaya pemerentahan negara berteraskan Islam tulen. Kalau bersalah mengaku bersalah. Ini adalah harta Allah. AI hanya sebagai orang yang diamanahkan untuk pastikan harta tersebut diambil semula daripada pengurusan pihaak bukan islam dan diuruskan berpandukan islam tulin.
  wallahu'alam.

  ReplyDelete