Thursday, January 23, 2020

MANIFESTO HARI INI PH MENANG BESOK NAJIB MASUK PENJARA TIDAK MENJADI KENYATAAN - RAKYAT MARAH DAN ANGGAP PH BERBOHONG...

Sekurang kurangnya Najib perlu di masukan dalam tahanan atau di tahanan rumah dan di larang mengeluarkan sebarang kenyataan selagi kesnya belum selesai.

Bila proses perbicaraan mengambil masa rakyat anggap pihak kerajaan tidak mempunyai bukti yang cukup atau sekadar memfitnah Najib.

Manifesto ini perlu diberi keutamaan,  PH take for guaranted rakyat menyalahkan Najib..


# Najib bersalah dikacamata rakyat yg undi PH tewaskan umno tetapi rasional tanpa emosi,  rule of laws,  najib diperlakukan.

Jika rakyat tidak hargai,  elok juga kerajaan gunakan kuasa diktator.

4 comments:

 1. PM transition not like changing bus drivers - Hadi

  Looks like Hadi is wiser than Anwar

  ReplyDelete
 2. Jawapannya ada di dalam petikan sajak PERJUANGAN YANG BELUM SELESAI karya Tun, pada rangkap yang berikut:-

  Biarkan bertatih
  Asalkan langkah itu yakin dan cermat
  Bagi memastikan negara merdeka
  Dan bangsa terpelihara
  Air mata sengsara
  Mengiringi setiap langkah bapa-bapa kita.

  Dengan langkah yang yakin dan cermat, walaupun kelihatan seperti lembap pada pandangan mata kasar orang-orang yang tidak memiliki dan tidak mampu melihat hikmah, Tun sentiasa mendahului semua lawan-lawannya. Najib misalnya hari demi hari kelihatan semakin dekat dengan kebinasaan akibat pengkhianatannya semasa menjadi PM.

  Najib telah tersungkur dikerjakan Tun dan pasukannya. Hari demi hari yang berlalu, kelihatan Najib semakin menghampiri checkmate sedang Tun seperti biasa sentiasa mendahului.

  Proses itu sedang berjalan, dan Najib langsung tiada harapan untuk menang.

  Sementara itu, kita biarkan macai-macai Najib meroyan.

  Hahaha.. Sudah kukhabarkan kalian takkan mampu menang ke atas Pemuda Tamim, masih tidak percaya... Tidak mengapa, asal kelak jangan cakap tiada sesiapa yang telah memberikan peringatan tersebut.

  Que sera sera.

  Wallahu a'lam.

  ReplyDelete
 3. Checkmate tu hukum gantung sampai mati kaa..
  Anuar pun sudah bebas..di bebaskan oleh atok..bertanding prk..menang lagi..apa yg digusar sesangat dik atok..melainkan ada agenda dan bernanah di hati...sampai bila..sampai bila atok nk bertahan..5 tahun..10 tahun. Lagi jadi pm..nak taknak..satu generasi baru akan memimpin malaysia dgn lebih cemerlang dari atok yg asik jual aset dan meminjam utk running kerajaan...sampai bila..sampai tiada lagi aset2 strategik..sampai kontang wang petronas..sampai hutang menimbun2 senga kecucu tidak habis bayar..sampai bila..sampai malaysia jadi mcm greece..bankrup..
  Tk habis rapip..najib...najib...najib..

  ReplyDelete