Wednesday, January 15, 2020

NOVEMBER 2021 PM BARU

November 2021 bukan lama tetapi cukup untuk Tun angkat negara ke satu landasan yang lebih reasonable.

Cukup JUGA untuk Anwar seperti yang disebutkan pengganti Tun atau mana² pemimpin yang lebih ditakdirkan menjadi PM bersedia meneruskanya agenda negara.

November 2021 JUGA PUNYA Masa untuk melahirkan ramai pemimpin Muda yang lebih bersedia, berpengalaman Dan layak menerajui negara.

Kita sudah cukup bosan dengan beberapa nama pemimpin dahulu Dan sekarang yang perlu disingkirkan menjelang 2021.

Cukup Dan hentikanlah negara diperintah secara remote control Dan penasihat tidak bertauliah di belakang tabir.

November 2021 perlu ditanam kepada mana² pendesak, PENGKHIANAT untuk belajar bersabar. Takdir tidak AKAN MENDAHULUI Masa.

Jangan kalut.

Tanpa dirancang, Mahathir langsung tidak terfikir, hampir Dua puluh tahun, ditakdirkan PM semula Tanpa mengidam..

http://feedproxy.google.com/~r/TukarTiub/~3/oaDG0r2uU04/siapa-arymanchino.html

....................................................................................................................................

PETALING JAYA: Datuk Seri Mustapa Mohamed (pic) has been appointed as the chairman of the government’s Bumiputera Agenda Steering Unit (Teraju) for two years.
The appointment of the Jeli MP to the post was agreed by Prime Minister Tun Dr Mahathir Mohamad, said Economics Affairs Minister Datuk Seri Mohamed Azmin Ali.
The appointment is effective as of Dec 1,2019.
“In line with the role of Teraju as the leading agency to guide, drive and coordinate Bumiputera participation in the nation's economy, I am confident that he will be able to lift the Bumiputera economic agenda in line with the Shared Prosperity Vision of 2030.
“With this new leadership, I am confident that the continued efforts by Teraju will enhance Bumiputera competitiveness while strengthening the Bumiputera's position in the national economy, ” Azmin said in a statement on Wednesday (Jan 15).

3 comments:

 1. Apa? November 2021?

  Bang Non dah gebang habis seluruh dunia bahawa dia akan jadi PM pada Mei 2020. Pak Budin dan Kejora Bapuk Bodo pun dah kerja keras nak burukkan Tun supaya Tun tertekan dan serahkan kerusi PM kepada Bang Non dalam 2020 juga. Takkan 2021 kot? November plak tu. Adoi..

  Dah separa mati pengikut-pengikut Bang Non berjuang untuk naikkan Bang Non jadi PM dengan segera, takkan November 2021 kot? Anti klimaksnya..

  Siapa percaya Bang Non akan menunggu sehingga November 2021? Saya langsung tak percaya Bang Non mampu mengawal nafsunya mahu segera menjadi PM. Selepas 20 tahun Bang Non konar baring semata-mata untuk menjadi PM, dan selepas BN akhirnya tumbang di tangan PH, takkanlah Bang Non nak disuruh tunggu hingga November 2021?

  Penyokong-penyokong Bang Non telah berkata PPBM hanya memiliki 13 kerusi sahaja, dan angka 13 telah dijadikan persendaan untuk menunjukkan Tun tiada sokongan kuat di Parlimen.

  Helo... Perlembagaan Persekutuan tidak menyebut tentang jumlah kerusi yang dimiliki parti tertentu untuk membolehkan seseorang itu dipilih menjadi PM. Perlembagaan Persekutuan dengan jelas menyebut 'whoever commands the majority support of the members of the house', dan tiada sebarang sebutan mengenai parti politik.

  Konco-konco Bang Non yang telah mempersendakan angka 13 ini akhirnya tekedu apabila kajian yang dijalankan menunjukkan hanya 13% Melayu yang menyokong Bang Non menjadi PM. Mak aaaai 13% ja? Camna nak jadi PM ni? Ia adalah mustahil.

  Bukan setakat Bang Non dan konco-konconya sahaja, siapapun daripada jemaah-jemaah yang bathil yang mahu mempersendakan angka 13 dipersilakan untuk berbuat demikian, dan dengan izin Allah kita akan melihat hanya dengan 313 jumlah pengikut sahaja, Tun akan menang mutlak ke atas kesemua lawan-lawannya yang bersekutu pada hari berlakunya pertempuran klimaks di antara kebenaran dengan kebathilan.

  Kalau yakin majoriti ahli parlimen akan memilih Bang Non, mengapa masih tak BRING IT ON? Mengapa hanya pak Budin dan Kejora Bapuk Bodo saja yang menembak peluru-peluru kosong ke atas Tun, sedang Tun langsung tidak tergugat. Tun malah telah memberikan penalti kepada Bang Non tetapi Bang Non sendiri yang tidak yakin untuk mengambil sepakan.

  Siapakah PM-8 dan bilakah PM-8 akan mengangkat sumpah jawatannya? Adakah benar pada November 2021.

  Saya tiada klu bilakah PM-8 akan mengangkat sumpahnya dan siapakah bakal menjadi PM-8, tetapi saya mempunyai keyakinan penuh bahawa PM-8 adalah daripada PPBM dan keyakinan bahawa PM-8 tidak akan mengangkat sumpah jawatannya sebagai PM, selagi ayahanda Tun Mahathir sebagai PM-7 masih hidup. Tun Mahathir akan diberikan kemuliaan seorang raja, iaitu untuk dia meninggalkan dunia ini ketika dia berada di atas takhtanya sebagai Perdana Menteri, dan meninggalkan bau yang sangat harum selepas pemergiannya.

  Sejauh manakah keyakinan John Doe itu? Kita tunggu apabila Pembawa Panji Hitam membuat seruannya dan kita sama-sama bakal melihat adakah John Doe benar-benar yakin Tun Mahathir adalah Pemuda Tamim @ Pembawa Panji Hitam, atau adakah John Doe hanya bermain-main.

  Tak perlu percaya apa-apa. Memadailah untuk bersaksi bahawa John Doe telah mengatakannya. Asal kelak jangan cakap John Doe tak payung.


  Que sera sera; W2020M.

  Wallahu a'lam.

  ReplyDelete
 2. Tokpa dilantik pada 1/12/19 Dan akan berakhir pads 30/11/2021..

  Apakah secara kebetulan atau dirancang Tun yang berundur pada November 2021 akan diganti oleh Mustapa Mohamed.

  Sangat tepat jika anak Melayu Islam Kelantan menerajui negara pada Masa itu.

  ReplyDelete
  Replies
  1. KD

   I have the same thoughts. Tok appears to be the best bet as PM8.

   There must be a reason why TDM wanted him as Chairman Teraju... melayu muslim yang nampak bersih

   Delete