Tuesday, January 28, 2020

REALEASE TENSION DENGAN IKLAN



Hi,  saya ada testimonies berkenaan dengan rooibos organik ni. 

Pada mula2 sya masuk ini melalui kawan pada tahun lepas, tapi sekadar saja2 dan hanya ingin membeli untuk ibubapa saya yg mengadu sakit punggung dan pinggang kerana terlalu bnyk kerja kampung dan usia lanjut.

Saya sangat sibuk dengan rutin saya sebagai director making film or telemovie dan buat shooting. S

sya tidak hirau tentang makan, minum, rehat dan kesihatan. S

Pada saat pelancaran second telemovie saya, selepas itu sya terjatuh kerana penglihatan saya gelap dan lalu tak sedar sehingga lah saya sudah sampai ke emergency hospital.dan

Kena admitted gara2 terlalu KEKURANGAN DARAH TINGGAL 5% , doctor juga menjelaskan yg sya sah menghidap FIBROID TOTAL dan sudah terlalu besar dan segera akan di operasi, 

Tetapi memandangkan darah saya harus stabil doctor bagi tempoh sebulan. A

saya balik, saya rujuk kembali catalog yg ada sya simpan dan terus order untuk belian dengan tujuan untuk kegunaan sendiri.

Selepas itu saya ke hospital dngan temujanji selanjutnya darah saya sdh cantik 14.5 HB. Tapi apabila second jadual operation, doctor mendapati saya ada BLOCKING 1 URAT di jantung yg membuat saya tidak jadi operation. S

di rujuk ke jantung negara di queen 2. Sebelum itu saya berdoa terus-terusan dan meminum rooibos untuk minuman harian. 
D
apabila saya pergi untuk temujanji di queen 2 untuk test, periksa menyeluruh dari jantung,paru2, liver dan semua termasuk darah , doctor sekali lagi memberi tahu yang jantung saya TIADA BLOCKING LAGI. P

Paru² Dan injap semua ok. 

Saya bersyukur kerana rooibos yg sya minum mencernah sumbatan dalam jantung saya. 

Dan temujanji operation berjalan dengan lancar, tapi apabila di scan oleh doctor KETUMBUHAN ITU MENGECIL dan susah doctor untuk mengesannya, sehingga doctor pakar memberi saya pilihan untuk tidak buat operasi. 

Tetapi saya juga berfikir saya sdh mempunyai anak yg sdh besar2 dan rasanya saya tak perlu simpan rahim.sebab

 Sebab saya percaya Tuhan telah memberi jalan yg terbaik, sebab ketumbuhan itu bukan cancer tapi harus juga dibuang kerana mengelakkan penyakit lain akan timbul.

Jadi 2 minggu yang lalu sya siap dan sdh di operasi selepas di operasi, sya meneruskan peminuman rooibos sehingga sya kuat dan tidak begitu kesakitan dengan luka itu dan cepat pula baik 

Dan ssya blh buat kerja2 ringan dan berjalan macam normal tnpa bongkok2. 

Saya betul2 berterimakasih kepada Tuhan akan CiptaanNya ini, tumbuhan yg bisa meringan kan dan menyembuhkan sakit dalaman dan luaran. 

Thanks to Dennis Gimpah, because he is the one of introduced "rooibos" ini. Wish to thanks all of you here. God Bless us and stay blessed.
=====================================
 pm FOR MORE INFO.

www.wasap.my/60168802180/executive
Hanya Untuk Executive Package: RM279/9Packs
Sudah 21 tahun di Malaysia
Akan masuk pasaran Indonesia 2020










9 comments:

  1. MELBOURNE (Reuters) - After pulling off a miracle victory against American world number 100 Tennys Sandgren by saving seven match points, Roger Federer remained optimistic about recovering fully from a groin problem in time for Thursday's Australian Open semi-final.



    The Swiss third seed scripted a nerve-wracking 6-3 2-6 2-6 7-6(8) 6-3 comeback victory on Rod Laver Arena on Tuesday to continue his bid for a record-equalling seventh title at the Melbourne Park.

    Federer called the trainer to the court during the third set against Sandgren and then took a lengthy medical timeout that he later said was for a problem with his groin.

    His movement was visibly impaired for the rest of the match but that did not stop the 38-year-old from reaching a record-extending 15th semi-final at the Australian Open.

    Next up for the 20-times Grand Slam winner will be Novak Djokovic, who last year beat Rafa Nadal in the final to claim a seventh title at the Melbourne major.

    "I don't know if you can call it an injury. It's just pain and problems. I need to figure it out now," he said. "But as it's not like in 18 hours, like you got a third round to play, semi-finals, you have an extra day, adrenaline, there's a lot of things. Two good nights of sleep, doctors, physios.

    "Hopefully we'll find out that it's actually nothing bad, that it was just the groin that went really tight from playing a lot, who knows what, from nerves. I don't know. I'm hopeful."

    Just prior to the medical timeout, Federer was warned for obscene language - something that is rare for the Swiss - after a complaint from a line judge.

    He first confronted the line judge before getting involved in an argument with Serbian chair umpire Marijana Veljovic. Federer said he found the warning "bit tough" but accepted it.

    Asked if the language was not English, Federer said with a smile: "It was a mix. Clearly she speaks mixed. Didn't know that (smiling). Next time I got to check the lines-people."

    While Federer did not feel as physically exhausted as he did against John Millman, when he won six straight points from 8-4 down in the final set tiebreaker to stay alive, Sandgren had nothing left in the tank - both physically and emotionally.

    If watching match points slip by was not hurtful enough for Sandgren, he also had to deal with some physical pain when a ball girl accidentally ran her knee into his calf during changeover in the fourth-set tiebreak.

    "That was physically painful. She was apologetic and everything. Accidents happen, so that wasn't a big deal," he said. "It stung a little bit at the time. It didn't bother me when the point started, no."

    (Reporting by Sudipto Ganguly; editing by Pritha Sarkar)

    ReplyDelete
  2. elok jugak post iklan macam ni ...
    ada jugak manafaatnya kepada yg nak mencuba...

    Bukan asyik nak membela kerajaan yg dah failed ni...
    Bukalah mata dan minda...
    Jgn ego yg tinggi menghalang mu dari berkata benar dan membenarkan apa yg benar

    ReplyDelete
    Replies

    1. As with everything nowadays, this argument goes both ways.
      It is just a matter of perception and which side you are aligned with.

      Delete
    2. Kebenaran memang menyakitkan sehingga mampu membuatkan manusia menjadi separuh gila dan meroyan.

      Kebenarannya ialah UmNO telah Tersungkur Di Persada Takhta dan semakin hari ia semakin jauh untuk kembali ke Persada Kuasa.

      Kebenarannya ialah apabila UmNO tersungkur yang naik menjadi PM ialah Tun Mahathir, bekas Presiden UMNO selama 22 tahun ketika UMNO masih merupakan golongan Orang-orang Yang Beriman sebelum ia bertukar menjadi Kaum Yang Berpaling di bawah Najib Razak.

      Kebenarannya ialah apabila UMNO tersungkur, Pak Sheikh pesalah liwat tidak menjadi PM dan bahkan semakin hari berlalu, dia semakin jauh daripada kerusi PM sedang partinya PKR semakin hampir kepada kemusnahan.

      Kebenarannya ialah PPBM telah melalui tempoh pemilihannya dan segalanya berjalan lancar tanpa politik wang, tanpa fitnah, dan tanpa pelakuan samseng.

      Kebenaran memang menyakitkan dan mampu membuatkan sebahagian manusia separuh gila meroyan kerana tidak dapat apa yang mereka hajatkan.

      Golongan UmNO meroyan akibat kehilangan kuasa dan menuntut supaya parlimen dibubarkan seolah-olah negara dan undang-undang negara ini mereka yang punya.

      Golongan Pak Sheikh pesalah liwat pula meroyan menuntut Tun segera berundur dan menyerahkan kerusi PM kepada Pak Sheikh seolah-olah kerusi PM itu mereka yang punya.

      Kedua-dua golongan ini dipersilakan terus meroyan sehinggalah kalian semua tewas mutlak dalam keadaan hati menanah akibat hajat yang tidak kesampaian.

      Kah kah kah. Tentera-tentera Dajjal semakin tersepit. Tidak lama mana lagi sahaja untuk mereka semua tewas mutlak di tangan Kaum Yang Didatangkan yang bakal muncul sebagai 'Golongan Yang Menang'.

      Que sera sera.

      Wallahu a'lam.

      Delete
    3. John Doe...apa yang meroyan ni..
      UMNO dah menang 5 PRK...bersama muafakat nasional..
      Apa yang jauh dari kembali memerintah..
      Di Malaysia skrg ni ada 2 kumpulan parti yg besar ajer...iaitu BN/Muafakat Nasional dan PH
      Skrg ni PH dah gagal dan teruk mengencing rakyat, Rakyat pun dah sedar...
      BN still the best....
      PRU 15 nanti insya Allah BN/Muafakat Nasional akan menang besar...

      Rakyat nak Bubar parlimen disebabkan dalam Ph dah tak ada persefahaman..
      PKR dah pecah dua dan asyik bergaduh
      Atok tak dapat sokongan penuh PKR...mereka hanya bermuka muka.
      PPBM parti yg lemah....harapkan katak2 dari UMNO
      Amanah..tak payah cakaplah....ada atau tak ada sama ajer...hampeh
      DAP lidah bercabang....depan Atok cakap lain dan bermuka2 sbb gembira dah bonekakan atok. Tapi belakang Atok, mereka kutuk teruk....

      Apa punya kerajaan macam ni??
      Rakyat terabai
      Ekonomi teruk

      John Doe...bukalah mata, minda dan hati....
      Itulah akibat dari hati dan minda yg korup disebabkan hari2 membaca berita fitnah..
      Maka hati dan minda dah jadi hitam dan tak dapat menerima kebenaran...


      Delete
    4. Hahaha...mcm lawak je john doe. Berpusing dan berputar-putar membenarkan yg palsu dan memalsukan yg benar. Taksub benar dgn kerajaan penipu ni ye. Apapun up to you john doe, nak sesat adalah pilihan.

      Delete
    5. John Doe perlu rawatan mental secepat mungkin sebelum terlambat.

      Delete
  3. saya x ingat..emmm saya x tau..emmm saya x pasti...tu macam sign saya tp saya x pasti..emmm
    ..yang pasti saya tau duit tu ada..emm..jap tau...tp mmg ada tp saya x mintak so mmg saya x tau..emmm..saya x tau sbb saya x pasti yg saya x pasti sbb saya x tau..emmm..saya pn fening la.

    ReplyDelete