Thursday, February 20, 2020

JIWA MURNI CALON PM NOVEMBER

Anwar bersikap terbuka dan serahkan kepada Majlis Presiden jika mahu   Tun dikekalkan sebagai Menteri di kabinet jika dia PM.

http://bankami.blogspot.com/2020/02/perangai-kemaruk-pm-mai-lagi-dah-kali.html

Anwar sangat menyanjung tinggi kuasa Majlis Presiden Dan Patuh kepada rule of law.

Sebelum ini, Anwar JUGA tunjukan sikap ikhlas dengan meminta supaya semua pihak tidak memberi APA²  tekanan kepada dirinya dan Tun dalam ISU peralihan kuasa.

Tetapi kalau Ada yang terus memberi tekanan. Dia tidak dapat mengawalnya - Anwar cukup demokratik dalam kebebasan bersuara.

Malah sebelum ini shamsul Dan ezam sudah mengangkatnya sebagai kesabaran tahap dewa dalam ISU peralihan kuasa.

Malah lokman Adam penjilat tegar najib pun kurang benar mengkritik Anwar..

Blogger tersohor no 1 Malaysia JUGA  Ada menaikmuat  artikel anwar sebagai terbaik meneruskan legacy Mahathir..

https://shahbudindotcom.net/2020/02/20/anwar-pemimpin-terbaik-mewarisi-legasi-mahathir.html

Anwar ini satu ANUGERAH.
Kalau Ada yang Tak mau terimanya, aku pun Tak Tau nak kata APA dah...

Pengalamannya sangat luas, pernah pangku jawatan PM, pernah Tak jadi PM5. PM6 Dan PM7 (hatrik) Dan akhirnya PM8.

https://m.malaysiakini.com/news/150025#.Xk7Ikwl140g.whatsapp

Selepas Anwar PM..aku rasa macam nak berehat dari blogging... Blog pun sepi Tak Ada isu.



25 comments:

  1. Recently, Mahathir said he would keep his promise to pass the baton to Anwar but pointed out that the Dewan Rakyat had the final word on who should helm the nation.

    Some observers saw this as an indication that the PKR president did not possess the support of the members of the Lower House.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dlm serah kuasa dari satu gabongan parti tak perlu pon support dari lower ato upper house...

      ini bukan tubuh kerajaan baru yg perlu dapatsokongan majoriti dlm dewan rakyat.. ...yg perlu adalah gabongan parti setuju lantik ketua
      baru untuk dilantik pm..


      Sape tak setuju boleh brambus..

      Delete
    2. 5.07,

      what if there is power balancing that will reduce PKR and DAP to ashes?

      Delete
  2. Ko tulis secara ikhlas atau sindir anwar?...hari ni lain esok ko lain plak mengenai anwar...

    Ko konsisten lambong madey yg tak ada kekuatan..

    ReplyDelete
  3. KD ko rujuk artikel mkini tahun 2010
    yg hina anwar...2010 madey masih dlm umno

    Setelah keluar dari umno madey seorang negarawan melutut merayu mohon menumpang anwar untuk tewaskan najib...tidak ramai ahli umno yg berminat nak bersama madey...

    Madey tiada kekuatan untuk lawan gergasi yg dibentuk olehnye...terbukti sah madey tiada kekuatan bila pru14 madey yg gah didalam dan luar negara selama 22 tahun hanye mampu menang 13 kerusi saja dari 52...

    Madey terus cuba membina kekuatan untuk kuasai PH dgn menyeru ahli2 dan mp2 umno sertai Bersatu...tapi ahli2 umno buat pekak saja...

    Sehingga sekarang di penhujung senja madey masih tiada kekuatan....hanye jadi penumpang dlm PH..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Karangan bagus ada merayu menumpang melutut

      Mana cash is King
      Mana SI hebat
      Mana abang besar
      Mana YG gagah
      Mana kerusi terbanyak..

      Di Mana mereka sekarang?
      Jadi tuan atau jadi follower?

      Tun kata November?
      Ada yg berani ubah pinda?

      Pas usul sokong
      Umno sedia sokong

      Seluruh Dan semua say yes to Tun..
      Lebih menang dari kemenangan sebelum ini..
      Akai hang letak Mana..

      Delete
    2. nk letak tang mana lg KD.dia mmg xdak akai.cam org Penang kata- akai ada kaaaa.hehehe

      Delete
    3. Betul.... PM penumpang. Kau cuma layak jadi driver dia.

      Delete
    4. Madey menang 13 kerusi dapat kerusi Perdana Menteri. Yg menang banyak kerusi, hilang kerusi PM, dapat kerusi mahkamah. Macam tu ke gagah?
      Kehkehkeh

      Delete
    5. 5:48,
      mana ada istilah pm penumpang, pm tepi adalah hihi mca pun ada memangku pm sehari, relaks aje..


      5:54,
      bab kerusi mahkamah, ada yg tak mau lepaskan tau.. gagah keras atas kerusi keras

      Delete
  4. Ya la
    Anwar bukan ka penganti atok..seperti apa yg di canang sebelum pru14..yg mengakibat kan bn kekurangan 15% undi dari melayu2 yg menyokong atok dan 45-47% rakyat yg mmg telah asal mengundi PH..jadi atok pun takut jugak nk bubar parliment dan pbbm bertanding sendirian dgn ajemin dicanang sebagai tpm..di khuatiri..dr 8..tingei telo jew ki ki ki..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju puak penakut sedan gelisah kerana tiada kekuatan sendiri.

      Delete
    2. Kalau bubar sekarang pun bukan puak kamu boleh menang. Jadi tunggulah sampai habis penggal.

      Delete
  5. Saya pun nak berehat daripada mengundi PRU15, kalau Anwar jadi PM. Antara peliwat dgn perompak, there's not much choice. Peliwat pun bukan bersih sgt dpd godaan wang ringgit. Unless of course BN dibersihkan dpd perompak lsnun.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Elok sangat ko tak mengundi...madey sudah tiada kekuatan lagi..zamanye sudah habis....orang Tg Piai bangsa johor sudah bagi signal...paham2 laah..

      Delete
    2. Masa madey melutut rayu tumpang anwar kenape ko tak bantah adey supaya jgn tumpang peliwat?...ko nak belit jugak?...

      Delete
    3. Jangan merajuk cik minah....ko boleh terus mengundi madey jika gesa madey kluar dari PH dan tanding sendirian...tak guna madey menumpang peliwat...

      Cik minah dan sewaktu boleh kempen supaya madey kekal pm tanpa tekanan..

      Setuju tak cik minah?...jangan pandai cakap saja..

      Delete
  6. Kalau dia jadi PM juga, maknanya PRU14 kali terakhir aku mengundi.

    ReplyDelete
  7. Jiwa murni ke jiwa kacau?

    ReplyDelete
  8. Syarahan Last Hope Institut HELP bersama DSAI - keyakinan dan kegembiraan ini adalah lambungan teramat tinggi yang diberikan oleh pengerusi majlis, Tan Sri Dr Lim Ewe Jin, yang memperkenalkan Datuk Seri Anwar kepada para hadirin sebagai:

    (1) “Menteri Kewangan Malaysia paling terkenal” (The Malaysia’s most famous Finance Minister).
    (2) “Menteri Kewangan Terbaik Asia” (The Asia’s Best Finance Minister).
    (3) “Satu daripada Empat Menteri Kewangan Terbaik Dunia” (One of the four best Finance Ministers in the world).
    (4) “Harapan Terakhir Malaysia” (Malaysia’s Last Hope and The Last Samurai).

    Tan Sri Dr Lim Ewe Jin juga mengingatkan kepada para hadirin mengenai betapa zaman Datuk Seri Anwar menjawat jawatan sebagai Menteri Kewangan adalah sesatunya masa di mana pendapatan Malaysia berada dalam keadaan lebihan dan tidak berhutang” (“When Datuk Seri Anwar was Finance Minister in those days it was the only time when Malaysian income was in healthy surplus and hardly any debt”).

    Datuk Seri Anwar tidak berucap panjang kerana, kata beliau, beliau mempunyai urusan-urusan mendesak yang perlu dibincang dan diselesaikan dengan kawan-kawan mengenai mesyuarat esok (“I told Tan Sri Dr Lim Ewe Jin, had I known there’s a 20th prior to our decision on the 21st meeting I would have postponed this because I have certain pressing matters that I need to discuss and resolve with my colleagues”).

    Begitupun, berucap di sebuah universiti yang diasas dan dimiliki oleh bukan Melayu dan di hadapan hadirin yang rata-ratanya adalah bukan Melayu, Datuk Seri Anwar sekali lagi mengulangi komitmen beliau untuk menghapuskan dasar ekonomi berasaskan kaum yang, mengikut beliau, tidak lagi dapat dipertahankan (“now we are in 2020, the notion of economic policy based on race is getting terribly untenable”).

    Majlis dan komitmen begini sekali gus menimbulkan tanda tanya: Datuk Seri Anwar ini sebenarnya adalah “Harapan Terakhir” untuk siapa, untuk kaum Tan Sri Dr Lim Ewe Jin kah...!? Akhir penutup DSAI bertanya hadirin Tanda Kemenangan Panji Akan Berkibar Megah di Malaysia...!?

    DSAI pun ade panji juga...!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak pertahan ekonomi berasaskan kaum tapi 22 tahun melayu mcm tu jugak...kerana melayu pemalas kununye..

      Delete
  9. Gempar news terkini pagi ini menjelang malam nanti untuk Mesyuarat Majlis Presiden

    40 DARI 50 MP PKR SOKONG ANWAR

    Berita diterima, 40 dari 50 MP Keadilan telah menandatangani SD menyokong DSAI. Manakala, seorang MP belum menandatangi menyokong mana-mana pihak . Ertinya, kartel hanya mendapat sokongan 9 MP sahaja.

    BERITA DARI MALAYSIAKINI

    Ketua whip PKR di parlimen, Johari Abdul, berkata beliau memulakan inisiatif bagi akuan berkanun (SD) berbunyi: "(Saya) menyokong Mahathir Mohamad sebagai perdana menteri ketujuh dan menyokong Anwar Ibrahim sebagai perdana menteri kelapan."

    ReplyDelete
    Replies
    1. anymore red herrings??????

      the more the beter...hahahahaha

      Delete
    2. Azmin sudah jadi melukut...silap
      langkah kerana tak cermin diri...dia ingat tun akan bantu dia....tapi dia
      lupa dia bukan orang kuat Bersatu...dia hanye balaci dipergunakan untuk singkirkan pesaing madey dari dalam PKR....

      Delete
    3. SD tak habis2, tarikh mana? takde!! lulus PM 2penggalkan bukan 2tahun, masih banyak masa untuk calon pm8.. boleh tambah pencalonan bagi yg layak

      Delete