Tuesday, February 11, 2020

LEGAAAA...MUHYIDDIN KATA ANWAR SELEPAS TUN


TMJ PUN ADA SEBUT NAMA ANWAR

17 comments:

  1. kikikiki.. janji dicapati ... tak leh sesuka ati tauuuu


    kita nak tepok lahhhh sambil tengok panji berkibar semoga sokong tepokk dapat masuk sorga tingkat tetinggi bersama atok kiteeee..!!

    kannnn...!!

    ReplyDelete
  2. Sebut la siapa pun Anuar ka si kluangman ka, si lobakman ka kita boleh cakap apa saja yg kita suka aka si ketot TMJ pun boleh merepek apa saja...pasal dia ni gila merepak siapa pun tak ada nak kisah sebab tak ada makna pun.

    Yang penting kita nak tengok bulan depan MP semua ada teloq ke atau teloq takda ke samaada nak kekal dgn Tun M ka atau nak bagi jawatan "PM in waiting" pada Anuar kekal sampai habis penggal PRU 14.. atau sampai habis hayat.. Ki ki ki.. Hanya MP dewan rakyat berhak buat keputusan bukan orang lain tambah x2 si ketot TMJ memang dak la.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Undi percaya pas kerja bodoos...dewan rakyat tak ada kuasa atas urusan parti....Agong lantik pm ketua parti dari parti yg majoriti dlm parlimen....PH yg majoriti...siapa ketua yg dipilih oleh majlis presiden dia lah dilantik oleh Agong...

      Delete
    2. Enon7:40....

      Buktinya apa...perenggan apa, artikel apa, haaaaa....??

      Delete
  3. Posting yg lepas aku terbahak2 bsca komen kurang kurang cedik cik minah..katanye perlu dapat112 sokongan mp..pkr hanye 53 kerusi..

    Pkr bukan dlm PH?...PH ada 139 kerusi...cik minah ikut undang2 mana?...yg tak setuju boleh kluar dari PH..

    ReplyDelete
  4. Muhyidin bukan orang munafik...

    Betul tak jon dog dan wau bole@ unknown?..mak Na boleh zip mulut....

    Muhyidin masih ingat dia dan madey di hina dan dimalukan oleh umno dan pas..

    Kikikikik.m

    ReplyDelete
  5. cikminah ni kutip fakta guna TV RTM dan TV3 suku... org bangang bodo kutip fakta dari TV tuhhh... rakyat mna ade tgk tv tuu laiee


    kikikiki


    ReplyDelete
  6. Slm. Itu cerita dec 2018. Imej ABAM masih clean....hari ni...semakin terserlah...

    ReplyDelete
  7. Hehehe.. TSMY boleh kata "Anwar selepas Tun M", DSMM juga boleh kata "Anwar selepas Tun M", tetapi Pak Sheikh tetap takkan mendapat ketenangan.

    Sebelum ini pun Tun telah berulangkali mengatakan "Anwar selepas saya" tetapi Pak Sheikh masih tidak tenang.

    Pak Sheikh takkan tenang sebab hati kecilnya telah memberitahunya bahawa dia adalah seorang bekas banduan pesalah liwat dan demikian dia tidak layak dan tidak akan menjadi PM. Dia tidak tenang disebabkan dia tahu dia sedang mendambakan sesuatu yang dia tak layak kepadanya.

    Dia hanya punya dua jalan untuk benar-benar mendapat ketenangan. Jalan pertama ialah hentikan sama sekali usahanya untuk menjadi PM dan lepaskan sama sekali cita-citanya untuk menjadi PM. Dengan berbuat demikian dia benar-benar akan merasai ketenangan.

    Kedua pula ialah dengan benar-benar berjaya menjadi PM. Bilakah dia akan dikira benar-benar telah berjaya menjadi PM? Adakah ketika dia berjaya mendapatkan sokongan majoriti ahli parlimen untuk dia menjadi PM? Jawapannya ada pada jawapan yang ia berikan ketika ditanya pelajar universiti di Singapura merujuk kepada gambarnya di penjara yang merenung tajam kaca TV melihat Tun M mengangkat sumpah jawatan menjadi PM-7, dan apakah yang bermain di fikirannya ketika itu, dia telah menjawab "it should have been me". Ia adalah jawapan yang sangat jujur dan sangat jelas bahawa dia takkan mendapat ketenangan selagi dia tidak mengangkat sumpah jawatan sebagai PM di hadapan YDPA.

    Adakah Pak Sheikh akan berjaya mengangkat sumpah jawatan PM di hadapan YDPA? Saya telah pun memberitahu, saya berkeyakinan penuh bahawa ia sama sekali tidak akan berlaku. Malaysia adalah sebuah negara yang dirahmati dan ia sekali-kali tidak akan bersedih melihat seoang peliwat tegar mengangkat sumpah jawatan menjadi PM di atas tanahnya.

    Que sera sera; Peliwat tegar takkan dapat menjadi PM Malaysia.

    Wallahu a'lam.

    ReplyDelete
  8. Now we know why Muhyiddin is a weak leader.

    ReplyDelete
  9. Hahaha....meroyan semua, nakkan Rear Admiral jadi PM...kihkihkih.
    Tak mahu ketawa kikiki....sounds like maknyah.....kahkahkah.

    Sooooo....U people want Rear Admiral jadi PM..???????

    Show me, HIS achievement, ketika dia jadi Menteri Belia & sukan, after that, Menteri Pendidikan and last, Menteri Kewangan and TPM. Don't say, ooo masa dia Menteri kewangan Gdp was 8%. Saudara-saudara, 8% tu hasil usaha Tun Daim Zainuddin. Rear admiral took over the post of Menteri Kewangan from Daim. Bagi post ni kat TMJ ketot pun, dia boleh KEKALKAN 8% tu. Tapi yang kita nak tengok ACHIEVEMENT...Apa achievement dia...????
    Dapat ke dia naikkan 8% ni to 10%...and paling penting, HIS problem solving. Masa Malaysia diserang penyangak matawang, he solved the problem by running to IMF!!!!!!

    Masa jadi Menteri Belia dan sukan, berapa banyak Malaysia dapat pingat emas for sukan Asean, Asia and Commonwelth...???
    Ketika jadi Menteri Pendidikan, apa kejayaannya selain dpd membakukan bahasa....????

    Further, what is his own achievement.... selain dpd General Degree in Pengajian Melayu and 2 X masuk penjara kerana masalah bontot...????

    Party sendiri pun tak mampu urus. Nak urus negara dgn 32 juta rakyat yang tidor sebantal tapi mimpi kain-lain. We may ends up, mungkin lebih teruk dpd zaman KLEPT si Najib, Panglima Bugis. Entah-entah kita ends up jadi negara LGBT terulong di dunia bila dia luluskan undang-undang kawen sejenis. Is this, the achievement u are looking for....???????

    Ya....HARAPAN is the goverment with simple majority right now. Tapi ini semasa HARAPAN under Tun M. Rear Admiral kena prove, sokongan untuk dia adakah sama atau lebih di Parlimen...?
    Jangan asik bergantung pada achievement orang lain. Tunjukkan kejantanan sendiri.

    So.... biarlah VOTE OF CONFIDENCE dibuat bulan March ini supaya puas hati semua orang.



    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik Minah

      Vote of Confidence ke Vote of No Confidence ke is irrelevant to Mahathir. He is the PM
      I strongly believe he has many cards in his sleeves.

      In shaa Allah Anwar will never become PM....period

      Delete
    2. Zaman siapa menteri pendidikan pelajar wanita melayu bertudung dan tak pakai skirt lagi?..

      Zaman siapa menteri kewangan dividen ASB dan tabong haji mencanak?...

      Zaman daim berape banyak dividen?...Daim jadi pengerusi penasihat ekonomi zaman madey pm ke2 berapa GDP? Vietnam lagi tinggi...ringgit sudah rendah
      dari baht..

      Pendokong kuat LGBT marina mahathir..

      Kuat temberang cik minah..

      Delete
    3. Marina Mahathir dah besar panjang, dia kena sendiri jawab soalan kubur dia - dosa bukan diwarisi. Abu Lahab & Abu Jahal pun Rasulullah SAW tak dapat nak tolong.

      Padah2 selisih kita dapat lagi PM bersikap ‘Nakhoda Tegang si Malim Kecundang’, lepas Obama dia sambung menjilat Trump. Dah tuu, adakah patut konon dia ada ati nak perkasakan ekonomi Amerika dgn guna duit KWSP kita untuk membeli berpuluh-puluh pesawat boeing - memang dasar lanun asyik nak klepet jer. Siap megah berselfie dgn PM Israel Netanyahu lagi......!!

      Datang si ‘Rear’ Admiral Nuwar pulak ketika di Wawancara Hardtalk, bukan main lagi dia mengiktiraf kedaulatan/sovereign negara Israel (mentang2lah dia balaci/budak suruhan Paul Wolfowitz, agen CIA berbangsa Zionis Yahudi). Nasib baiklah Tun halang Nuwar menerima pinjaman IMF ketika krisis kewangan Asia 1997. Jika tidak, tentu negara akan jadi hamba Zionis dgn bebanan hutang riba yg membelenggukan.

      Nah sekarang isunya.....

      Beranikah “Rear” Admiral mengusul Tun M serah jawatan PM di Majlis Presiden PH……??

      Atau,

      Beranikah “Rear” Admiral bawa usul pecat Tun M di parlimen

      He he he
      Gerenti tak berani punyer cause Anwar surely be pushed aside with only Melayu2 Stor Kunyit, Racist DAPsters & some clueless umno desperados backing him.

      ps:
      – Aku tak rela berPMkan jantan dayus tunduk ikut telunjuk bini.
      – Aku juga sama sekali tak rela berPMkan seorang Peliwat Buas.

      Hiiiiii, Naudzubillah Mindzaliq, SELISIH you……!!


      Delete
  10. Penyokong2 madey tentu kaciwa dgn pegumuman Muhyiden...

    Anwar PM Muhyidin TPM...

    Ade saper2 nak bawak usul undi tak percaya terhadap Muhyidin?...

    Kemana azmin dan penderhaka2 akan bawak diri?...boleh bergabong dgn team ostad jon dog..

    ReplyDelete
  11. sTATEMENT mUHYIDDIN DAN tmj (2018) TU DAH BASI, DAH TAK RELEVAN SEKARANG..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Relevan tak relevan muyiden sudah buat pendirian sokong anwar.....

      Madey nak kekal pm masuk pakatan Nasional yg ramai penyokongnye..

      Delete