Wednesday, February 26, 2020

LETAK JAWATAN DAN MEMBERI LALUAN KEPADA ANWAR DAN DAP ADALAH SILAP BESAR

MUHYIDIN MUKHRIZ ZAHID HADI ANUAR MUSA AZMIN NAJIB TAK PAKAI OTAK UNTUK BERSATU DAN MENUBUHKAN KERAJAAN.

Tun gagal dengar pandangan rakyat.

10 comments:

  1. Statement TDM ckp x sanggup kongsi kuasa dgn UMNO.. Sukati lah tok... Bongkak dan ego sangat x nak pikir kesatuan agama lebih utama, ke lautlah...

    Padahal bukan semua UMNO tu busuk. Ibarat 'beli' dulu buah nangka, dah genggam dalam tangan, cari pisau paling pandai n tajam, belah buah dan cari ulas yang baik dan patut.

    Yang baik, letak harga tinggi (dihargai) barulah yang baik puashati...

    Jadi nangka yg berharga, lama² tak pandang pun nangka buruk sebab bertuankan pisau yang jugak baik..

    Kenalah berseni bila cakap depan² dengan melayu....

    Menyakitkan hati dapat apa? Ingat yg kat bawah sokong UMNO tu pun penyangak ke? Sikit² ckp UMNO tak betul.

    Direct je ckp yg empunya diri sekian² x betoi, bukan UMNO yang x betoi...

    Kerana mulut badan merana.... Cari penyakit.
    Degil dan ego!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dalam keadaan biasa, boleh kata "umno"

      Tetapi dalam keadaan genting, individu berkaitan bukan satu alasan besar untuk menolak umno.

      Pemimpin pergi dan datang.

      Delete
    2. Selagi ada 6 jahnam dalam umno, macam mana nak kata, umno memperjuangkan AGAMA?
      Islam melarang orang mencuri waima dari bangsa dan agama sendiri. Dalam Islam, pencuri dipotong tangan, apalagi kalau harta ug diromoak itu keounyaan rakyat. Dahlah meromoak harta rakat, buat hutang berbilyon, rakyat kena bayar. Kalau zaman Nabi (saw) enam jahnam ni memang dipotong kaki tangannya. Nabi kata, kalau anaknya Fatimah mencuri, dia akan memotong tangannya. Kamu ni beragama Islam, alih-alih marah orangbtak mahu terima genf pencuri. Bersihkan dulu umno tu, baru kita buat pilihanraya umum. Otherwise, hasilnya sama je mcm sekarang. Cina/Hindu, undi Dao. Melayu berpecah 3 - umno, Pas dan Bersatu.

      Delete
    3. Ini saya sokong..saya benci tun bukan sebab nama dia mahathir..saya benci tun sbb dia bersekongkol dgn dap dan anwar..pegang la azimat ni..inshaAllah malaysia dan islam akan maju jaya..buang yg keruh..ambil yg jernih..

      Delete
  2. Hahaha...semua salah orang lain kecuali tun

    ReplyDelete
  3. dengar ucapan atok tadi sah blogger laman reformasi dan blog budin yg julang bang non sebagai PM dan julang DAP PAN yg update hampir satu jam akhirnya kena kencing atokkkk... kah kah kah kahhhh


    kikikiki...

    ReplyDelete
  4. LATEST: PH has the simple majority in Parlianent to govern.

    Just received from AI ‘s PKR Inner Circle
    5 mins ago as follows:

    ” By the way, PH is back in power. 18 MPs from GPS gave support to PH an hour ago. Anwar is very close to Sarawak.

    Announcement just made at PKR HQ. by Amanah Strategic Communications Chief Khalid Samad:
    PKR 39
    DAP 42
    AMANAH 13
    WARISAN 1O
    GPS 18
    TDM 1
    TOTAL 123…safe for now ….business as usual from tomorrow!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mengarut lah khalid samad.
      Hormat sikit YDPA..tunggu Baginda umumkan jika pun betul dakwaan kamu.
      Jangan tunjuk ego & bongkak kamu.

      Delete
    2. Mengikut kata MP yang jumpa Agong, mereka ditanya 2 doalan je:

      1. Sokong/tak sokong Tun M
      2. Bubar ke tak bubar Parlimen.

      Jadi, whatever numbers yg PKR claim they got, kena prove kat PARLIMEN bila Parlimen bersidang in March, just a few more days to go.

      Sehingga Parlimen beri the numbers, Tun Mlah Perdana Menteri kita. Kalau setiap party gagal dapat the numbers, barulah Agong buat keputusan nak bubar atau tak Parlimen.

      Kalau Agong kata biar INTERIM PM mentadbir sampai pru15, ada sesiapa nak menderhaka berguling di tengah jalan...???

      Delete
  5. Steady BERSATU.

    Dont worry. Just jalan terus bersama Tun. Tak lama lagi akan berlakulah perlawanan akhir The Grand Finale di antara kebenaran menentang kebathilan yang menyaksikan kebenaran itu menang mutlak menewaskan segala kebathilan.

    Semenjak PH ditubuhkan dan menamakan Tun M sebagai calon PM pakatan ini saya telah memberitahu semua orang bahawasanya Tun M adalah Pemuda Tamim dan demikian PH yang akan menang PRU14 memandangkan Pemuda Tamim telah dinubuwwahkan sebagai Ketua Pasukan Yang Tidak Pernah Tewas.

    Semenjak PH menang PRU14 di bawah pimpinan Tun M pula, saya telah menyebut tentang pertempuran klimaks ini dan betapa Tun M bersama 313 pendokongnya akan menang mutlak di dalam pertempuran ini. Keributan yang sedang berlaku pada hari ini hanyalah jalan kepada pertempuran klimaks yang telah saya sebut-sebutkan sejak hampir 2 tahun yang lepas.

    PPBM adalah Kaum Yang Didatangkan dan dengan izin Allah apabila mereka berada di The Final Battle, merekalah yang akan muncul pemenang dan mengibarkan panji-panji kemenangan mereka yang berwarna hitam. Maka jangan takut, dan jangan gentar apa-apa, hanya perlu jalan terus bersama Tun.

    Perjuangan kita belum selesai...
    Kerana hanya yang cekal dan tabah...
    Dapat membina mercu tanda...
    Bangsanya yang berjaya...

    #jalanterusbersamaTun
    💪🏻💪🏻💪🏻

    Que sera sera; Perang Besar Akhir Zaman 2020M.

    Wallahu a'lam.

    ReplyDelete