Saturday, February 29, 2020

MELAYU ISLAM RASA LEGA DAN SELAMAT MUHYIDDIN PM8

Semasa PH menang seluruh rakyat rasa lega dari kleptokrasi, lega dari GST.
Rupanya SERABUT..soal ekonomi negara, kos saraan... manifesto...rakyat boleh memahami dan sabar..

Tetapi apabila DAP SOMBONG dan bongkak dan penyokong Anwar MERATIB peralihan kuasa..nyatalah puak ini +&$#&-_$-

Hari ini sekali lagi rakyat khusus Melayu Islam rasa lega..LEGA sebab apa?
Apakah lega dan selamat ini JUGA sementara?

Adakah esok sudah bermula bebas membebas??
Wee Ka Siong Menteri Kewangan?
Latheefa koya kena koyak?

Salahguna kuasa?
Akan jadi tajuk utama era Muhyiddin dan rakyat memerhati.

12 comments:

  1. Esok bebas membebas dan PM pun hanya boneka.. Kuasa Wang dan pengaruh lagi power ki ki ki standard ahli politik serta cara politik di Malaysia . Rakyat dilembukan...kuasa dan harta di utamakan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Biarlah lembu yg jadi lembu. Kalau awak rasa dilembukan ada masa untuk berubah dan mengubah. Berikan masa kpd gabungan baru melaksanakan amanah. Jika serupa spt ketika bn atau ph, peluang utk rakyat ubah tetap ada, melainkan rakyat rasa diri mereka lembu yang ada otak tp tiada fikiran.

      Delete
  2. 114 .. game blom over . teori john doe dharurat hmpir nyata.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Teori mengarut dari seorang pendusta akhir zaman.

      Delete
  3. Kita tgk jerrr la brapa TSMY mmpu bertahan..

    ReplyDelete
  4. Lega untuk beberapa hari ...lepas tu undi tak percaya.....serabut balik...

    Masa PH aku kata ekonomi teruk KD kata tak ada yg mati kebuluran...sekarang ngaku plak ekonomi teruk...azmin tak performe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bila aku kata ekonomi teruk? Aku kata soal ekonomi. Rakyat boleh faham Dan sabar..

      Dulu sekolah Kat Mana?

      Delete
  5. Tak usah harap yg tinggi dgn gabongan baru...blm tentu lebihbbaik dsri yg dulu..

    ReplyDelete
  6. Bila aku kata Azmin Tak perform?
    Aku tahulah boss kau kaki pembohong, kau pun ikut..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku tk mau campor la korang bergaduh ungkit mengungkit kisah lama...belum mama nk bertekak..tngah menanti epesod seterusnya

      Delete
  7. KD/John Doe/Othman Ahmad

    YDPA dah buat keputusan.

    Namun TDM coba buat rayuan atas faktor beliau dapat undi 115 (dan difahamkan turun ke angka 113 dengan Sri Aman dan Bukit Gantang denying sokongan mereka ke atas TDM)

    Jika buat rayuan ada kemumgkinan YDPA vil tindakan????

    Nanpak gaya kemelut politik ini belum lagi over????

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sudah2 laa..pengundian sudah tamat..apa tergila2 nk jawatan lagi..dh bagi pi letak..dh bagi tangung jawab..rakyat disuruh ikat perut..janji 100 hari di capati..
      Kita biar tsmy jalan kan tanggung jawab dia..ok ke tak..naik tak saham..hari isnin nnti..pelabur2 datang balik tak..
      Kalau lebih baim dr kerajaan haprak..kenapa kita nk jatuh kan..ko nk negara jahanam atau negara kita aman damai..maju..sejahtera..

      Delete