Thursday, February 27, 2020

PM INTERIM MENGUNDANG PELBAGAI TAFSIRAN

Antara tindakan Mahathir mengumumkan sidang Parlimen Khas 2Hb March banyak MENGUNDANG kecaman..

TERKINI

https://bankami.blogspot.com/2020/02/pm-interim-kena-game-tiada-sidang-dewan.html

Begitu JUGA dengan Perlancaran inisiatif Kewangan 20B..

Semasa Tun bertemu SPB Agong APA tajuk Dan isi perbualan mereka, tidak diketahui umum..

Kecaman adalah lazim untuk mencari Dan memburukan Tun.
Tetapi janganlah terlalu melampau sekadar tafsiran sendiri.

Peguam Negara atau pihak berkuasa lain termasuk Istana tidak menyanggah atau mengeluarkan sekarang KENYATAAN.

10 comments:

 1. Dah keadaan macam ini pun MATDEY masih EGO....

  ReplyDelete
  Replies
  1. APA egonya? Kau dah faham KE tajuk di atas?

   Delete
  2. Nak cakap 1 je,1 malaysia dh kena game atok

   Delete
 2. Untuk apa diagungkan mahadir lagi.utk catat sejarah pm 4 pm 7 pm interim pm 8.nk pecah rekod dunia?.apa yg rakyat dapat? Masa tun dah berlalu...ganti la dgn orglain..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Rakyat dapat RM20B semalam. Itu yg rakyat dapat. Rasa selesa sebab Tun yg umumkan pakej ransangan. Tak payah dengar pelat perkataan 'ringet' LGE

   Delete
  2. Ganti dengan siapa? Peliwat? Teruskan bermimpi. Peliwat takkan dapat jadi PM.

   Selepas peliwat dan kesemua pendusta zaman fitnah lain telah tewas mutlak di tangan Tun dan 313 pengikutnya, maka sesiapa sahaja boleh menggantikan Tun sebagai PM erana ancaman-ancaman kejahatan itu telah tidak ada lagi.

   Sementara itu Tun perlu, mesti dan akan kekal sebagai PM.

   Wallahu a'lam.

   Delete
 3. Sebaik Tun letak jawatan maknanya Tun sepatutnya sudah rasa mencukupi sumbangan dia kpd negara. Nabi SAW wafat pada usia 63 tahun sbb ketika usia itu cukuplah Nabi SAW berjuang utk mengembangkan agama Islam dan memartabatkannya. Legasi Nabi SAW telah teruskan perjuangan tersebut sehingga Islam berkembang pesat ke seluruh dunia. Namun adakah Tun rasa dia belum cukup tua untuk menyerahkan kuasa kpd legasinya? Berilah kepercayaan kpd pemimpin muda run negara ini. Sampai bila mau dan laparkan kuasa Tun?

  ReplyDelete
 4. Salam Jumaat sdr KD dan sahabat-sahabat,

  Walau apapun tafsiran, walau apapun kecaman, walau bagaimana teruk pun pekikan golongan meroyan, hakikatnya ialah PM Interim mempunyai kuasa yang sama dengan PM sebenar.

  Apa nak dihairankan dengan title PM Interim yang diberikan kepada Tun oleh YDPA? Semasa Tun menjadi PM di bawah PH pun sebahagian PH menyebutnya sebagai PM sementara dan Peliwat sebagai PM sebenar PH. Bukankah interim itu sendiri bermaksud sementara.

  Hakikatnya dialah PM yang sebenar, de facto dan de jure, yang memiliki segala kuasa seorang PM yang sah, sedang Peliwat pula hanya seorang PM wannabe.

  Dengan Tun M sebagai PM Interim:-

  1. Peliwat masih gagal menjadi PM Malaysia dan masih kekal sebagai PM wannabe dan meroyannya untuk menjadi PM semakin menggila.

  2. Jemaah penyamun masih gagal mendapatkan semula kekuasaan yang hilang selepas Tersungkur Di Persada Kuasa, dan meroyannya mereka untuk kembali berkuasa semakin menggila.

  3. Jemaah penunggang agama masih gagal memegang sebarang kuasa di pusat dan meroyannya mereka untuk dapat merasai memegang kuasa di pusat semakin menggila.

  Hasilnya, bangsa Mim, negara Mim, agama Mim, dan makhluk bernama Mim kekal selamat daripada malapetaka dan kebinasaan walau sesasau manapun golongan-golongan di atas meroyan.

  Dengan izin Allah, keadaan ini akan kekal sehinggalah Tun Mim dan pasukannya telah menang mutlak dan mengibarkan panji-panji kemenangan mereka yang berwana hitam.

  Apabila panji-panji hitam telah muncul berkibar dan berkibar di negara ini berpunca dari Putrajaya ia bermaksud kesemua kebathilan itu telah pun tewas mutlak dan demikian mereka tidak lagi akan mampu membawa apa-apa ancaman kepada bangsa Mim, negara Mim, umat Mim dan makhluk bernama Mim.

  Untuk mencapai kemenangan mutlak tersebut para Pro-Tun yang yakin bahawa Tun Mahathir adalah seorang pejuang kebenaran yang berjuang di atas kebenaran, kalian hanya perlu jalan terus bersama Tun.

  #jalanterusbersamaTun

  Wallahu a'lam.

  ReplyDelete
 5. Jangan susah hati. Tun dah serahkan semua tanggongjawab kpd Mahyiddin. Dia redha Bersatu pilih Mahyiddin sebagai PM dan Mahyiddin bebas bertindak buat ikut rasionalnya.

  Inilah yg saya faham dpd yg saya baca dalam berita terkini dan Malaysiakini. Semua berita Sama, takda petcangahsn jadi, saya andaikan inilah keputusan Tun.

  Berkaitan Tun kembali jadi Pengerusi Bersatu, apa kamu semua sibuk...????
  Ini urusan orang anak beranak. Takda kena mengena dgn party kamu atau urusan negara. Anggota Bersatu masih nakkan dia. Hormatkan dia. Kekecewan dan kemarahan seorang bapa, tak lama. Sekarang Tun dahbtenang. Dua dah fikir masak-masak, inibygbtetbaik untuk Bersatu. Air dicencang, takjan putus. Biar Tun bantu bersatu, sebagai penadihat. Tak mungkin dia nak aktif balik.

  ReplyDelete
 6. Madey nak lantik Muyiden jadi PM
  proksi gagal...Madey rampas kuasa speaker..

  Tiada sidang parlimen Isnin ini, surat Dr M tak ikut peraturan’
  1:34 tengahari (Dikemaskini 1:43 tengahari)
  Berita

  A A
  Dewan Rakyat tidak akan mengadakan persidangan khas Isnin depan, seperti diumumkan Perdana Menteri Sementara Dr Mahathir Mohamad semalam.

  Speaker Mohamad Ariff Md Yusof berkata surat pemakluman memanggil mesyuarat khas Dewan Rakyat yang ditandatangani perdana menteri interim tidak mengikut peraturan.

  Katanya, ia tidak menepati Peraturan Mesyuarat 11(3) kerana tidak disusuli dengan pemberitahuan usul yang lengkap.

  “Mengikut Peraturan Mesyuarat 11(3), pemberitahuan dan tarikh mesyuarat akan dikeluarkan oleh saya selaku Yang


  di-Pertua Dewan Rakyat.

  “Setakat ini tiada notis dikeluarkan,” katanya.

  ReplyDelete