Tuesday, April 7, 2020

MENTERI PN YANG BAGUS, JAWAB PUN BAGUS - BUKAN MCM MENTERI PH ATAU BN (PENGALAMAN LALU)


Rengkas dan padat

25 comments:

  1. Putarbelit pon baguih..

    ReplyDelete
  2. KENYATAAN MEDIA MAJLIS SETIAUSAHA PAKATAN HARAPAN

    7 April 2020

    KERAJAAN PERLU BERHENTI MENYALAHKAN PENJAWAT AWAM

    Majlis Setiausaha Pakatan Harapan melahirkan rasa kesal terhadap perkembangan mutakhir ini berkaitan pemecatan beberapa jawatan dalam agensi dan Syarikat Berkaitan Kerajaan (GLC).

    Tindakan Kerajaan memecat jawatan-jawatan lantikan Kerajaan sebelum ini daripada golongan professional pada masa ini adalah tidak wajar dan bukan keutamaan.

    . bla.. bla... blahhh..bole blahh..bla...

    blaa..blahhh..bole blahhh...

    YB DS Shamsul Iskandar Mohd Akin
    Parti Keadilan Rakyat (KEADILAN)

    YB Datuk Wira Dr Mohd Hatta Ramli
    Parti Amanah Negara (AMANAH)

    YB Liew Chin Tong
    Parti Tindakan Demokratik (DAP)

    Persoalan

    Sejak bila DAP jadi champion dalam membela penjawat awam nih...!? mana pergi pakar formula@strategi DAP iaitu Tony Phua..!?

    deyyy tambyyy panji itam mana haahhh..!?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pakcik aku kerja guard sklh jer...
      Dpd 4 org dibuang 2 org...
      Kerana semua bagus kerja...terpaksa diundi utk pecat 2 org.Malang pakcik aku kena buang kerja atas alasan kerajaan ph kata tak cukup wang. Maka pakcik aku terpaksa buat apa saja kerja kpg utk menyara keluarganya.Yg 2 org guard tu pula terpaksa keja sif 12 jam seorg dgn gaji pokok yg sama dpd kontraktor baru. Tak akan naik sampai umur 60.Kadang2 kerja sif 24jam seorg ikut cdgn kontraktor.
      Itulah salah satu usaha dr. mazslee cuba pertahankan iaitu nasib pekerja sklh tapi kuasa wang di tangan dap.
      Dgn keadaan pkp menekan lagi kehidupan pakcik aku tapi mujur ada bpn. Betapa sebak dan bersyukur pakcik bila aku semak bpn dia diluluskan dlm keadaan sukar skrg.
      Tak kesahlah sesiapa memerintah. Nak buang lebih 50 ribu org pekerja seluruh negra tanpa persetujuan menteri yg bertanggungjawab suatu pengkhianatan tambah lagi mrk golongan B40 dan M40.
      Setakat pecat mrk yg T40 lantikan politik mrk boleh survive krn ada kepakaran dlm bidang masing2.
      Golongan B40 tiada siapa yg peduli. Hanya dipeduli waktu pru bermula.

      Delete
  3. KD rolong viralkan kes BPN yg salah approved tu. Kesilapan nyata. Smpai skrg blum ada response dr PM ato menteri. Tido ker pengsan dorang ni

    ReplyDelete
  4. Hadi nak tutup kemaluan kera jaan PN haram tebok pintu belakang…satu dunia sudah tahu muyidin tebok pintu belakang…

    Hadi tulis surat kpd ulamak dgn fitnahkan anwar ibrahim..

    Hadi pembohong bersiri siri..

    Setakat negara arab hadi boleh klentong…bagaimana negara lain?…Beranikah muyidin jumpa ketua negara eropah yg kuat berpegang kpd demokrasi?….Britain sudah kecam muyidin..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mrk nak tebuk atap ka, pintu depan ka, pintu blkg ka, pintu bawah ka....aku tak kesah pon

      Britain nak k3cam ka..india nak kecam ka, china nak kecam ka, satu dunia nak kecam ka

      Peduli apa!!!

      Dpd aku kena kencing 5 tahun, cukuplah 22bulan.

      Yg nyata...majoriti rakyat happy. Yg meroyan, biar dia mampuih dgn giler meroyannya....

      Delete
    2. Bolih ke kita hidup tanpa negara2. Jgn lah sombong mcm us. Dia kuat. kita just a dot. PERLU
      Pelaburan mereka. Pasaran mereka

      Delete
  5. Dlm kes kilang arak jawapan timbalan menteri bertentangan dgn alasan muyidin tarik balik kelulusan operasi kilang arak...

    ReplyDelete
  6. Contohnye macam si Khalid, Mat Sapu , Mujahid dan seangkatan dengannye...bodoh piang!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah le bodoh bertambah semakin hodoh dan busuk pulak tu.

      Delete
  7. Sepanjang bulan mac 2020 hingga April 2020 jiwa sangat tenang.
    Sangat tenang sbb PH telah kembali kpd tugas hakiki mereka sebagai pembangkang di Malaysia.
    Sesungguhnya Anwar Ibrahim, mat sabu, lge (sekadar beberapa nama) adalah antara individu yg sgt berkaliber sebagai pembangkang. Moga-moga mereka ni semua kekal sebagai pembangkang seumur hidup. Aamin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pembangkang yg bengang dan tersangatlah keciwa....!!

      Delete
    2. Ramai yg risau...baru sebulan PN dah pandai membelit...

      Rangsang cik kiah dgn wang kerajaan 25 billion tapi diumum 250 billion..

      KElulusan Opersi kilang arak dibatalkan dgn alasan kunun menteri takb tahu.

      Belit ape lagi lepas ni?..

      Delete
    3. Dpd 250b..100b adalah monoritarium pihak bank atas arahan bank negara utk tangguh hutang bank.

      Nak merasa wang bsh hebat, dipotong dan dibatal permohonan.
      Jangan harap dpt...

      Delete
    4. Aduhai sang Tikus AnonyMouse Kejora bongok....

      Setidak-tidaknya, TSMY tidak buat kerja terkutuk Borosmah & Najib. TDMY tidak menyakau duit pinjaman riba 1mdb RM42 bilyon yg diinisiatifkan oleh Banker Yahudi Zionis, Goldman Sachs. TSMY hanya guna duit reserve-simpanan negara.

      Delete
    5. Duit rizab sampai 2trillion tu siapa yg usahakan. Mahdey dan dap ker?

      Delete
  8. Hidup berasakan fitnah tidak akan bertahan lama dan akan ranap dgn sendirinya. Seperti kerajaan PH, tempoh layak pencen pun tak sempat dah kecundang oleh angkara PH sendiri..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mcm khadam mca fitnah ksu khepdn.

      Delete
    2. Harimau mati tinggalkan belang
      Tedung pula tinggalkan bisa
      Najib pergi tinggalkan hutang
      Mahathir pula tak terhitung jasa

      Delete
  9. Ye betul. Ph patut duduk diam2. Jangan bersangka buruk pd PN. Biar PN buat kerja tanpa dicurigai

    ReplyDelete
  10. Petanda kelemahan menteri kewangan..

    Lagi anggota parlimen 'lulus' BPN
    Diterbitkan sejam lepas
    Dikemaskini sejam lepas


    A
    +
    A
    -
    Anggota Parlimen Kuantan Fuziah Salleh terkejut apabila dirinya turut "lulus" untuk menerima Bantuan Prihatin Nasional (BPN).

    Jelasnya, BPN yang diluluskan secara automatik tanpa permohonan, terbuka kepada kesilapan sistem yang serius dan khuatir jika bantuan ini tersilap disalurkan kepada mereka yang tidak layak untuk menerimanya

    ReplyDelete
  11. Anon 8:17, aku setuju sangat. Aamin

    ReplyDelete
  12. Exit strategy ada pulih economi negara.MY dan geng misti convince negara barat tentang kesahihan kerajaan nya utk fdi. Bahawa malaysia bukan negara exclusive mcm south africa dulu. Prodemokradi barat akan melakukan pr to convince pension fund to devest investment mereka dari mal. Menteri misti kerja kuat dan be prepare dgn in. Impact covid west sedang memikir utk keluar kilang mereka dari china ke vietnam, cambodia dll negara. Menter kita misti ambil peluang ini utk bawa ke malaysia. Sentiment west kpd cina tak seperti dulu. Blame game akan bermula lepas covid. Menteri2 misti keluar negara tentang ini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak keluar sesuatu pelaburan di sesebuah negara bukannya senang. Kena merujuk kembali perjanjian mou.Tapi jika ia berlaku mgkin mampu menguntungkan negara. Spt apa yg pernah berlaku slps pru14 bila pemimpin kita menimbulkan kemarahan negara pengimport besar minyak sawit yg beralih kpd negara jiran kita indonesia.
      Harap kerajaan yg ada skrg dpt mengembalikan keyakinan pelabur asing dan tidak perlu sengaja mencari pasal dgn mrk.
      Skrg sentimen membenci asia dan khasnya kaum cina amat mendalam di negara2 barat slps wabak ini bermula dan meragut banyak nyawa di kalangan rakyat negara mrk. Sama spt insiden 9/11 dgn kebencian kpd org2 islam di negara barat.

      Delete