Saturday, May 16, 2020

SOALAN MAHATHIR BUAT KEPALA MEREKA KOYAK RABAK.



menyamunlah banyak²dan kalau kena tangkap, setuju pulangkan sebahagian dan kemudian dibebaskan.

kalau tak kena tangkap cash is king.

kalau diseret ke mahkamah meroyanlah kononnya itu konspirasi politik... ada harapan dibebaskan

jangan tanya..
ini memang jenis melayu bacol tak tahu malu..

14 comments:

  1. Rule of law new normal kerajaan tebok atap..

    Pencuri motor boleh tawarkan kembalikan separuh motor yg dicuri untuk dibeskan...

    Jenayah boleh dilepaskan...Takiyudin bengong kata madey hipokrit...kes rasuah yg tak cukup bukti disamakan dgn kes curi wang 1 mdb...

    Najib pening kepala....


    Ape pon tawaran riza mengesahkan najib mencuri wang 1 mdb...bukan fitnah....kalau bukan wang curi kenape riza setuju kembalikan kurang separuh wang curi?...

    Pendakwa bengong setuju terima tak sampai separuh....mana pegi bakinye?....ade ker pendakwa raya ditekan oleh suara ghaib?


    ReplyDelete
  2. Azam Baki gave out a clue MACC could well be back pre Latifah Koya as in under TS Dzukifli's watch. He blurted ex AG Thomas agreement and then backtrack upon Thomas's denial and had to cover by shifting it to the DPP....huh?

    The rakyat will need to seriously digest this and prepare for a shocker, a bigger one especially when the big guns like Najib, Zahid, Ku Nan, Aziz, Isa, FLOM dll are seeing potential light of the day ...it doesn't look good on TSMY already (despite not his making) and hey, Anwar has proclaimed Pengerusi PH regardless Majlis Presiden PH tidak bersidang dan DAP, Amanah dan PKR belum concurr...dia tidak berbunyi langsung with this latest uproar!

    Observed how polar between his daughter Nurul Izzah and him on the land reclamation issue in Penang, you go figure whether this is a man yang berpuluh tahun mengejar status quo PM dan adakah dia pilihan yang ulung?

    Malaysia, yet to break free from the 'trauma' of Sleepy-Hollow and Klepto syndrome! Then again kalau TSMY jumped the gun kena klentong dengan budak dapat full scholarship dari NASA diikuti KJ...what hope Malaysia has?

    ReplyDelete
  3. Itu masalahnya jika kita
    Pangkat,jawatan untuk selesa
    Tipu,songlap melanun harta
    Tetap salah walau sebangsa!

    Sesama sendiri..'bangsa,agama!'
    Yang difikir hanya kuasa
    Dulu di luar suara bergema
    Seolah negara hancur binasa!

    Namun ditolak rakyat jelata
    Sudah kalah diturun segera
    Pemimpin korup billion disita
    Kini masih nak perintah negara!

    Yang kalah tumpang mentadbir
    Tutup mata, 'kerana sebangsa'
    Demokrasi kini dah jueh bibir
    Yang tewas mendapat gangsa!

    Melayu berkuasa wajib betul
    Bersih kotoran di dalam parti
    Jangan kerana emas se ketul
    Langgar hukum tak ingat mati!

    Memang Roket Melayu tak suka
    Allah juga tak suka khianat
    Bohong, songlap menuju neraka
    Penunggang agama tentu dilaknat!

    Yang bersuara dituduh 'pengkhianat'
    'konon Roket' mencucuk hidung
    Jasa berabad tak kenal penat
    Yang khianat dia tak lindung!

    Alangkah baik Melayu berkuasa
    Tanpa rasuah, penunggang agama
    Dengan yg songlap jangan selesa
    Terjun ke gaung nanti bersama!

    Ramai lagi Melayu yg ikhlas
    Berjuang untuk bangsa agama
    Dicari,diamati,dapatnya jelas
    Melayu bermaruah kita terima!

    Semoga bangsa terus berjaya
    Ini negara nek moyang kita
    Jauhi rasuah sedaya upaya
    rosak bangsa jika sengketa!





    ReplyDelete
    Replies
    1. Sokong!

      Roket telah ditewaskan. Serentak dengannya, bekas banduan juga telah digagalkan daripada naik menjadi PM-8.

      Tibalah masanya untuk menewaskan pula pengkhianat amanah dan penunggang agama.

      Turunnya PM-7 telah menewaskan Roket. Hanya kaedah yang sama sahaja yang dapat menewaskan pengkhianat dan penunggang agama. PM-8 pula yang mesti turun atau diturunkan.

      Hanya selepas pengkhianat dan penunggang agama pula benar-benar ditewaskan barulah kita akan dapat merasai pemerintahan yang benar-benar sejahtera.

      In shaa Allah ia akan berlaku.

      Wallahu a'lam.

      Delete
  4. Komen Tun ini seolah menyindir seseorang. Kalau nanti ada orang lompat parti contoh dari Bersatu kepada UMNO maka bolehlah kita anggap orang berkenaan terlibat dalam kes 1MDB atau kes yang lebih besar lagi seperti kes merampas harta AIH yang sedang dikendali oleh ICJ.

    Kes ini ada di pautan berikut:-


    http://neilkeenan.com/neil-keenan-update-what-goes-up-must-come-down/

    http://neilkeenan.com/neil-keenan-update-they-are-all-watching-you-malaysia

    http://neilkeenan.com/neil-keenan-update-malaysian-dead-man-walking-caper-part-2

    Agaknya siapalah yang di kenen oleh Tun? Siapa boleh teka?

    ReplyDelete
  5. The old wise man very much earlier was adamant on Muhyidin and his Bersatu gang's move to leave PH. He foresaw what could happen if Muhyiddin worked with deserters, thieves and peddlers.

    Now it is very clear. Cases involving the kleptocrats and the religious peddlers may just wilt away.....

    That being the most possible scenario, whichever way, Malaysia and the Malaysians lose.......

    Apa nak dibanggakan? Penyelamat bangsa dan negara adalah rhetorical narative where 1 finger pointing to other races and faiths whilst 4 pointing to the traitors, deserters, thieves and religious peddlers.

    No more fortune telling based of fantasies, fictions and falsities, please.

    ReplyDelete
  6. Alamak luorg nie.bukan xtau top brass civil servant tendency depa kt mana.kalu bukan atas sokongan pd parti,depa ada sokongan ada ideologi doktrin BTN,asal melayu. Brainwash BTN depa definasi melayu tu ialah umno,umno=melayu=umno.skg nie tambh satu lg umno+pas=melayu+islam=umno+pas. Hangpa x caya g risik2 tgk. KP sprm baru,sape kenal dia tau dia ada inclination politik,hangpa xde wondering ke nape era kat lat kt sprm,slalu ada hinder,halangan,kekangan,slow moving? Sabotaj dlm kementerian biasa,sabotaj insider political inclination atau bahasa pendeknya deep state. Tu sbb tun lantik org luor lead sprm.dia ada risik sekor2 top brass sprm mcmane.depa tu either insider deep state or morally corrupt. Ingat TS zul dgn bini org??? Just imagine this people salah guna kuasa,fasiliti civil servant utk tibai bini org,in fACt pegawai iring dia subahat sama,without rasa malu. Jgn taruh harapan la pd sprm.

    ReplyDelete
  7. Adakah Najib, Rosmah, Zahid akan lepas jika bayar penyelesaian, soal Armada
    16 May 2020, 9:55 pm
    Dikemaskini 6 jam lepas

    Pemuda Bersatu (Armada) melontarkan pertanyaan sekiranya kerajaan akan melepaskan individu lain dalam kes rasuah berprofil tinggi yang sedang dibicarakan mahkamah jika mereka membayar wang penyelesaian.

    Ini selepas anak tiri Najib Razak, Riza Aziz memfailkan beberapa representasi yang menyebabkan Mahkamah Sesyen Kuala Lumpur melepas tanpa membebaskan (DNAA) daripada pertuduhan yang dihadapinya.

    "Adakah tindakan ini merupakan gambaran kepada nasib kes-kes perompak lain seperti Najib Razak, Rosmah Mansor, Azeez Rahim dan Zahid Hamidi, di mana jika mereka berjaya membayar sekian jumlah, mereka dibebaskan tanpa sebarang hukuman yang dilihat sebagai wajar?" Soal Armada.

    ReplyDelete
  8. Adakah persetujuan ini bermakna Riza Aziz mencuri wang 1MDB?

    1. Saya tidak fikir persetujuan ini memberi apa-apa implikasi pengakuan berlaku penyelewengan kepada wang 1MDB. Riza didakwa di bawah AMLA bukan penyelewengan wang 1MDB.

    2. Sudah tentu persetujuan membayar denda sebesar itu akan memalitkan beliau dengan skandal 1MDB. Jika tidak bersalah mengapa bayar denda? Bukan sedikit pula, tapi beratus juta.

    3. Saya fikir persetujuan ini adalah tindakan ‘membeli masa’ oleh Riza Aziz. Kes ini akan mengambil masa bertahun-tahun untuk selesai.

    4. Sepanjang kes ini beliau tidak akan dapat ke luar negara dan ini pasti akan menjejaskan perniagaannya di luar negara.

    5. Jika beliau perlu berkorban RM465.3 juta untuk menyelamatkan perniagaannya yang bernilai berbilion USD maka ia adalah satu pengorbanan kecil kepada ahli perniagaan.

    6. Ia juga membeli masa untuk melihat keputusan kes membabitkan 1MDB. Jika perbicaraan kes 1mdb mendapati penyelewengan berlaku di peringkat IPIC dan Aabar Group, maka Riza juga boleh membuat rayuan baharu mendapat kembali wangnya.

    Dr Mahathir memahami undang-undang namun beliau memilih untuk mengelirukan rakyat kerana politik kebencian.

    From day one Riza lansung tidak dihadapkan dan dibicarakan di mahkamah oleh kerajaan Malaysia. Pelikkan..!!

    Perbicaraan kes Riza tak pernah berjalan satu hari pun sejak Riza didakwa hampir setahun dahulu. Pelik nya tapi Tun Lim Guan Eng dah pukul canang satu dooonia pasal 1MDB. Walaun unta paling terkinja kinja gagak gempita riang bergumbira.

    Pada 31 Januari 2020 masa PH, ianya pihak pendakwa raya yang menangguhkan kes Riza kepada 25 Februari 2020. "Pihak Rizza juga memohon untuk mendapatkan tarikh lain bagi menyemak dan mempertimbangkan representasi (tawaran perjanjian penyelesaian) berkenaan.".

    Kerajaan Malaysia lansung tidak buat apa apa pun dalam kes ini. Kes ini di cuma sensasi media dibawah kawalan kerajaan PH oleh Tun dan DAP.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Orang bodoh yg kaya raya melimpah saja yg sanggup bagi kpd kerajaan 465 juta..ini bukan 465 ringgit..

      Otak kat mana?..

      Delete
    2. baca fakta mahkamah.. gi ke blog life of annie klu nak debat.. ini blog bacol tak siar punya

      Delete
  9. Azmin dan muyidin berhempas pulas nak dapat sokongan rakyat nak buang penyamun..

    Dah menang pru singkir penyamun tiba2 ajak penyamun tebuk rumah senndiri..

    Ape jenis manusia ni?..

    ReplyDelete
  10. Harap PM x senyap ttg perkara ini. Jgn lupa bahawa PM dibuang dari umno krn menuntut kebenaran 1MDB.

    ReplyDelete
  11. Nampaknya kabar angin yg yang mengatakan DS NAJIB beserta gengnya yang di dlm dan di luar negara tidak akan dapat disabitkan kesalahan atas kes 1MDB mungkin jadi kenyataan.

    2. Namun TSMY PM8 mungkin sedar bahawa mereka yang digelar kleptokrat ini akan terkait dgn kes AIH yang dikendalikan oleh ICJ.

    3. Awalnya kes AIH dikesan oleh DOJ USA tetapi kenapa pula dipindah ke ICJ?. Sebenar apabila siasatan lanjut dibuat, DOJ dapati bahawa kes AIH ini melibatkan 74 buah negara di dunia termasuk juga Malaysia.

    4. Sebenarnya Mahkamah setiap negara hanya berkuasa bicarakan kes-kes individu-individu yang melaku jenayah di dalam negara masing-masing sahaja tanpa melibatkan negara asing. Memandangkan kes AIH melibatkan jenayah yang dilakukan oleh individu-individu yang mewakili 74 buah negara di dunia maka kes ini terpaksa dipindahkan kepada ICJ di bawah naungan United Nation.(UN).

    5. Sebenarnya ICJ akan bicarakan 74 buah negara yang terlibat. Tuntutan AIH adalah minta seluruh dana dan harta yang dipinjamkan dan yang dicuri beserta semua faedah yang gagal dibayar dikembalikan kepadanya. Jika tidak disempurnakan maka perjanjian yang dibatalkan tidak akan diperbarukan.

    6. Sebenarnya banyak negara yang tidak mampu bayar balik secara tunai maka itulah sebabnya maka perbicaraan untuk menentukan kaedah penyerahan (bayar balik) diadili dan diawasi dan putus oleh ICJ. ICJ akan memastikan semua negara terbabit mematuhi perintah /hukuman yang dijatuhkan. Proses ini juga akan menjelaskan bagaimana dana/harta AIH dicuri, siapa yang terlibat dlm proses pencucian sehinggalah kepada siapa/di mana dana/harta tersebut berada. Inilah ditakuti oleh mereka yang terlibat dalam penipuan ini.

    7. Kita berdoa mereka yang melakukan jenayah tersebut supaya bertaubat minta ampun pada Allah. Dikhabarkan proses penyerahan masih sedang disusun atur oleh ICJ dan Malaysia.

    Semoga Allah lindungi Malaysia dari sebarang malapetaka yang Allah turunkan pada dunia ini.

    Allahuaklam.

    ReplyDelete