Monday, September 24, 2018

ANWAR MENGUNDANG CELAAN..

Anwar sepatutnya sesudah diberi pengampunan mengambil langkah jauh ke hadapan sesuai dengan pengampunan tersebut,  jangan tergedik gedik dengan statement politik. 

Buatlah kerja² dakwah,  pergi haji, pergi umrah berulangkali, jangan tunggu macam najib,  dah tersepit baru nak ke sana berulangkali!!?? 

Jangan jatuh di lubang yang sama berulangkali,  tuduhan liwat bermula era Tun berulang di era Najib dan apakah akan berulang lagi... 

Anwar patut tinggalkan dunia politik selepas diberi pengampunan,  dibersihkan di dunia.. Politik bukan rezeki Anwar?

Cukuplah isteri TPM,  anak MP.. Biarlah politik diwarisi.

Cukuplah jadi guru politik,  siffu politik seperti Daim yang tiada jawatan tetapi selalu dirujuk,  yang masih berbisa.. 

Jika Anwar berada di kedudukan tersebut,  sudah tentu dia mampu menasihati Tun untuk berundur dan serahkan kuasa kepada generasi pelapis yang lebih muda.. Tanpa kepentingan dirinya. 


8 comments:

  1. Bakal PM ke 8 yang disokong penuh oleh Tun Mahathir... shafee abdullah pun dipilih oleh Mahathir untuk kes liwat 2.

    ReplyDelete
  2. Jiwa daim jiwa cari harta melalui politik...anwar tak guna politik cari harta...yg tuduh anwar ade aset 3 billion dah mintak maaf bila kena gertak nak saman juta2...

    Kalo anwar ditaqdirkan jadi pm ape salahnye...KD plak yg pandai2 bagi nasihat yg tak di mintak...sape ko?..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sejarah daim.. Billionaire sebelum dipujuk Tun membantu mengurus kewangan negara.

      Siapa aku... Aku Tidak ada kes liwat maka tidak adalah perlu apa² pengampunan.

      Hanya orang bersalah perlu kepada pengampunan.

      Nasihat itu tidak pernah tidak ada nilainya, sama seperti kerja berdakwah.

      Delete
    2. Anon 12:02 kalau nak jawab biar berfakta dan betul.
      Kalau kosong ilmu, diam, jangan merapu 100% dlm blog aku.

      Jawapan anda tidak disiarkan.

      Delete
    3. 12:02 si bapok tua bodo yg suka diliwat pasal tu dia sentap dan menggelebah..kikiki

      Delete
  3. Dengar risik2 PAS tarik balik saman diLondon kes yang ada peluang nak menang, ada kaitan dgn kenyataan Ketua Penyiasat SPRM yang SPRM tengah mendapat balik RM1 billion duit curi Najib dari 1MDB kpd individu2, kumpulan2, syarikat2 dan parti2 politik diMalaysia. Timbalan IGP pula mengenalpasti lebih 50 individu dengan lebih beratus transaksi haram dari duit curi itu.

    SPRM dan PDRM akan gunakan undang2 utk penerima duit haram ini semua dipulang balik kpd Tabung Pemulangan Aset2 1MDB dari duit curi sama spt kapal terbang diSingapura, kapal mewah Equanimiti, pemulangan duit beku RM46juta oleh Mahkamah Singapura, bayaran denda RM300 juta RED Granite kpd DOJ dari filem lucah Wolf Riza Aziz dan Jho Low dll aset2 dirampas diUS.

    Apa akan jadi dengan deretan kereta2 mewah dan moto2 besar dengan plat2 no cantik?

    ReplyDelete
  4. KD...Atok sokong Anwar..aper yg kau dok merepek nie

    Reformasi Bakal Bergema Kembali..

    Hoorey Hoorey

    Welcome Back Brother Anwar...

    ReplyDelete
  5. Celaan dan fitnah kpd orang politik adelah perkara biasa...siapa yg tak sanggup kena cela jangan main politik....

    Jangan berumah ditepi pantai kalau takut di lambung ombak kata Anwar Ibrahim...

    ReplyDelete