Sunday, September 2, 2018

MASIN MULUT ANWAR, KES PERTAMA SAMPAI UNTUK KETELUSAN, BUKTIKAN KEPADA RAKYAT...

Dalam ucapan penutup Kongres Melayu,  Anwar berjanji memantau kerajaan hingga ke tahap bersama pembangkang,  itu ucapan semalam... 

Hari ini lim guan dibebaskan oleh mahkamah... 

Bakal PM perlu menunjukan keterbolehan.. 
@ sekadar sama sahaja,   berdegar degar.. 

Lawan Anwar lawan.. 
Rakyat di belakang kamu.. 
Masa untuk bercakap, beretorik sudah habis..
Now,  masa untuk bekerja.. 
Membuktikan... 





35 comments:

  1. Kes yg lebih kurang sama dgn Khir Toyo, tapi keputusan yg berbeza.
    Syabas kerajaan baru. Gunakan sepenuhnya peluang yg ada. Kawtim semua dgn sg, hakim DLL.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lebih kurang sama tapi tak sama...saksi guan eng sanggup didakwa...saksi khir toyo jadi saksi pendakwa yg sahkan khir toyo paksa jual tanah ikut harga khir toyo tetapkan...

      Delete
  2. Saya pun terkejut berok!!!!!!
    Macam mana boleh lepas............?????

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ape yg beruk nak terkejut...kes hanye rekaan Apandir untuk penuhi kehendak najib...

      Dgn jual rumah yg dah untung 200000 ape yg phang dapat faedah dari lim guan eng?...

      Delete
    2. Bkn sekadar jual rumah murah.. Tp lps tu projek masyukk.. Itu yg salah.. Salah guna kuasa sbg ketua menteri beli rumah murah dan luluskan projek pd tuan rumah

      Delete
    3. Prohek ape?.. Siapa pengerusi lembaga tender?...

      Delete
    4. Pertuduhan keatas lge tiada sebut pasal projek pon...tuduhan luluskan tukar syarat tanah zon oertanian....mcm mana plak kamu boleh reka projek masyukk plak?...kaki buat buat fitnah kamu ni

      Delete
  3. Terkejut saja? Do something tak boleh ka..the just shut the fuck up! Sesiapa yang tak puas hati boleh ajak Lokman Adam sama-sama buat laporan Polis ...boleh saman hakim yang bebaskan LGE atau boleh saman Peguam Negara yang withdraw the charges against the duo. Tak kan nak minta minta DSAI campur tangan ...he is nobody!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak suruh anuar demo depan pejabat AG?...baik lah suruh lokeman adam dan konco2 nye..

      Delete
  4. Bukan SPRM aje terkejut sayapun terkejut beruk , terkejut lotong , terkejut bodoh. Macam bodoh pulak rasanya undang2 Malaysia. Khir Toyo dulupun kena jugak walaupun dibawah pemerintahan BN. Ini langsung tak bersalah. Tahniah PH terbaik.

    ReplyDelete
  5. Bukan SPRM aje terkejut sayapun terkejut beruk , terkejut lotong , terkejut bodoh. Macam bodoh pulak rasanya undang2 Malaysia. Khir Toyo dulupun kena jugak walaupun dibawah pemerintahan BN. Ini langsung tak bersalah. Tahniah PH terbaik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak ade kes pon...phang si penjual tak dapat ape2 paedah pon bila jual rumah kpd lge...hanye rekaan Apandir bekas loyar buruk negara...

      Delete
  6. Perkara pokok yang perlu difahami:

    Hakim membebaskan setelah Pendakwaraya tarik balik kes..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pendakwaraya di pihak kerajaan
      Kenalah ikut kehendak kerajaan
      Government of the day, kena kena ikut perintah.

      Delete
    2. Pendakwaraya tarik balik kes atas arahan peguam negara....peguam negara beri arahan ikut nasihat siapa?

      Delete
    3. Pembetulan

      : Pihak pendakwa tidak mahu meneruskan pertuduhan kes.. "

      Delete
    4. Peguam negara tak bertindak atas arahan. Ingat ini zaman Najjb ke? Semua org nak dimacaikan. Kikikikikiki

      Delete
  7. Kuasa menarik balik kes hanye kpd peguam negara...anwar tak de kuasa untuk desak peguam negara yg dipilih oleh pm...

    Hanye tun mahathir yg boleh meminta penjelasan dari peguam negara...

    ReplyDelete
  8. Masa Apandir tak mau dakwa najib ramai yg bisu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. termasok kau, dah le bisu, pekak puluk tu...kikiki

      Delete
  9. Kenapa pula tak mahu anwar bersuara dalam hal ini? ?

    Bukankah Anwar mempunyai ketelusan paling tinggi dan hubungan langsung dengan PM dan Istana?

    Apakah ada had dan kekangan untuk Anwar bereformasi?

    Apakah Anwar gentar dan takut hilang peluang jadi PM jika membawa osu ini?

    Apakah Rafizi dan Abdullah Sani akan berdiam diri dalam hal ini?

    Atau sebenarnya kes rafizi dan lim guan eng sama sahaja hingga Anwar tak angkat kepala?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Seblm mintak anwar komen kes ini bekas peguam negara Apandi Ali dulu yg patut komen samada wujud ato tidak kelulusan tukar syarat tanah ...lge telah nafikan tukar syarat tanah telah diluluskan sebagai balasan pembelian rumah..Apandi Ali telah ugut nak dakwa lge supaya diam....

      Peguam negara sekarang pon patut bagi penjelasan ape alasan kes tidak diteruskan walaupon ianye kuasa mutlak AG yg dipilih oleh PM...

      Delete
    2. Kenyataan anwar jelas ketelusan terhadap perilaku menteri kabinet..

      Dakwa ato tak dakwa hak mutlak peguam negara yg tidak boleh dicabar di mahkamah mengikut peruntukan perlembagaan...

      Delete
    3. Kes rafizi kes mendedahkan kejahatan orang yg berkuasa...

      Delete
  10. Buat lah alasan² bagi menghalalkan pemimpin kamu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kenape?...tak betul ke?...kamu hanye nak melindongi pemimpin kamu....kena yg pedas takut nak siarkan...tak berani berhujjah balas..kamu hanye suka kpd
      komen yg puji pemimpin kamu..tak seronok berhujjah dgn kamu yg mahu kawal dan lindongi pemimpin yg kamu anggap betul...pemikiran yg masih separuh terbuka...stail melayu yg rasa diri dah hebat dan sentiasa betul.....

      Delete
    2. Ini apasal pedas pula?
      Apa kaitan?
      Apa hujjah?
      Setakat ini, selepas kalah pru, mana ada pecacai berhujah..
      Meroyan merapu ada le..

      Delete
  11. Beranikah kamu KD istiharkan blog kamu di upah ato tidak oleh kumpulan tun mahathir?...ini cabaran untuk mengatahui sejauh mana professinalisma kamu dlm berblog untuk menegakkan kebenaran seoerti yg kamu cakap.......

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bagi nama, ic dan alamat..
      Mudah sikit aku nak saman

      Delete
    2. Saman aje kd. Dia ingat semua org makan upah.

      Delete
    3. Saman amendanye..hanye bagi pengakuan ato penafian ..bukan tuduhan..licik jugak bagian belit....

      Delete
    4. Alamak, yg mencabar aku rupanya darai, pondan... Minta nama dan ic.. Dah mula gigil.

      Delete
  12. Bila rahman dahlan tunjuk bukti tanah taman manggis terkinja2 cai..ade yg kata abis lge masuk dalam laa...

    Mana bukti taman manggis?...semua cai dah menangis teresak2 kekaciwaan....kecian cai melopong tak boleh terkinja2 lagi bila lge dibebaskan....

    ReplyDelete