Sunday, September 16, 2018

SURUHANJAYA SIASAT TUN M, MANIFESTO PH YANG BELUM DITUNAIKAN..

Sejak Anwar kena pecat dari TPM, ezam pun kata ada bukti berpuluh lori, diikuti kempen mereka,  tidak lekang di mulut anwar dan semua pemimpin pembangkang tuduh Mahathir korup... Kemudian tuduhan yang sama makin rancak sejak era Najib. .

Dulu hingga sekarang,  ratusan tuduhan korup ke atas Tun  satu pun tak jejak kaki ke mahkamah walaupun najib cukup berkuasa.
Hari ini di bawah kerajaan baru,  kenapa janji manifesto PH untuk tubuh suruhanjaya siasat Tun M tidak ditubuhkan.

Kenapa Anwar diam, kenapa tidak dilakukan sekarang ketika Mahathir masih hidup untuk menjawab, apakah tunggu untuk dijadikan konspirasi,  agenda politik dan cipta persepsi selepas ini.

Apakah perlu tunggu Anwar jadi ahli parlimen atau jadi PM untuk melaksanakannya sebagai agenda peribadi ??


5 comments:

 1. 22 tahun bang...tipu le takde manis-manis...haha

  ReplyDelete
 2. Kalau Najib mempunyai sesuatu yang konkrit ke atas Tun M maka dia tak akan tubuhkan Suruhanjaya Kangaroo untuk menyiasat kes kehilangan wang BNM melalui Forex 30 tahun yang lalu. Suruhanjaya ini gagal dengan begitu memalukan sekali.

  Cakap-cakap Tun M sebagai korup dan sebagainya hanyalah cakap-cakap orang-orang yang geram sebab tak boleh nak kenakan Tun M.

  Sebab itulah akhirnya mereka terpaksa menggunakan kaedah mencerca semata-mata untuk kenakan Tun M.

  Mereka boleh terus mencuba untuk kenakan Tun M tetapi keputusannya tetap akan sama. Mereka yang akan tewas.

  Apa pun percubaan demi percubaan mereka itu hanya akan membawa pertempuran dengan pasukan Tun M ke klimaks, dan apabila klimaks itu berlaku mereka akan dilenyapkan sama sekali.

  Wallahu a'lam.

  ReplyDelete
 3. Tak lama dah tu.. Sabar la

  ReplyDelete
 4. Kalau dah penipu, keturunan penipulah jawabnya. Mula2 dibebaskan ke Indon (2 kali), Turki kemudian berpura pura sakit bahu n sebagainya. Bila nak PRKPD hilang sakit itu ni. Nampak benar kaki. ..ke.....tong.

  ReplyDelete
 5. Jom Kita bersatu padu wahai BN Dan penyokong Anwar. Kafir Dan munafik dah trrkentut kentut tu.

  ReplyDelete

TELL YOURSELF

Sertai kami dengan langkah pertama.. https://qms.quantummetal.com/Customer/Register?_email=E%2bDNXQVv6dJ5gwLuOy4nmVAfMVQa4GOCzj94QBs5FwBV9h3...