Tuesday, October 30, 2018

BOLEH TANYA SOALAN KE TIDAK?

Kalau nak kawal soalan,  kalau nak ada syarat itu ini. Lebih baik sendiri tanya  sendiri jawab..




Untungnya di era  PH,  bertanya soalan bukan lagi satu jenayah seperti sebelum ini.

22 comments:

  1. "you ulang I saman you"

    ReplyDelete
    Replies
    1. This is unfair.. I want to leave. Kikikikiki

      Delete
  2. Najib sudah berani sikit....madey bila lagi nak berdepan dgn netizen?...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Source FMT

      PETALING JAYA: A businessman at the centre of a civil suit against former prime minister Najib Razak and his wife Rosmah Mansor has made a startling admission that he had gifted millions of ringgit worth of luxury items to the couple in exchange for contracts.

      In an interview with an international news broadcaster that has yet to be aired, Deepak Jaikishan claimed that he had given the couple close to RM300 million in cash, jewellery, luxury cars and properties in Malaysia and the United Kingdom.

      “I have been given various concessions, and he demanded certain gratifications,” said Deepak, who recently filed a RM656 million suit against Najib, Rosmah and two others, alleging interference in a property deal that caused his company to suffer huge losses.

      He said among the gifts were a house in Malaysia and a Bentley Flying Spur, which is priced close to RM2 million in Malaysia, which he said was bought for Rosmah.

      Perghhhh...

      Delete
  3. Najib berani bukak fb live kerana tak berdepan dgn muka orang yg bertanye...ade soalan najib boleh skip.

    Bila agaknye najib berani berdialog berdepan muka?...

    ReplyDelete
  4. Sekarang KD tak sibok lagi..boleh kerap bukak gelanggang...tapi tajuk ade yg kurang menarik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak ada isu, kerajaan pun ok, pemimpin pun ok, duit tak hilang, tak mEmbazir, 90% ok..

      Nak cerita umno pun dah kurang nilai, adavpun tak ape, tak ada pun tak pe..

      Delete
  5. Betul ke sebab datuk Seri tak award projek-projek mega kerajaan pada anak-anak mahathir Dan kroni2 dia punca mahathir musnahkan karakter datuk Seri dengan UMNO?

    ReplyDelete
  6. Boleh tanya bab ekonomi je. Kalau bab 1mdb, altantuya, jho low diharamkan... Silap2 kena tendang .. Ingat, bab Berlian pun tak bleh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Let's said about... your legacy, eerrr.. 1mdebee blabla jholow blablabla antaltuya??

      Delete
  7. Aku pulak nk tanya. Sejak ph jd kerajaan, apa benda yg telah dibuat mampu menyenangkan rakyat? Kalau ada, senaraikan, nak jugak ambik maklum sbb tak jumpa yg betul² power. Barang makin naik harga tu dh jd biasa. Dengarnya harga gas masak dh ada notis naik harga. Menteri buat apa ye sampai bodoh sgt tak reti nak deal dgn pekilang @ pengeluar. Saja tanya je. Takkan itupun nak sentap?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha...ko dulu yg sentap sblm direntap...

      Delete
    2. Pi lah tanya menteri depan2. Takkan lu pun pengecut mcm bos lu ke? Ckp blkg pong pang pong pang, bila berdepan telur termasuk. Lu jgn sentap ye bro.... Tak macailah macam tu. Kikikikiki

      Delete
    3. kalau orang kata bodoh, marah. soalannya ialah apa yang kerajaan, saya ulang kerajaan ye, bukan KERAjaan ph buat untuk menyenangkan rakyat sejak jadi kerajaan. itu je soalannya. kalau merepek dgn ketawa bodo dan soh tanya dgn menteri cap kasut buat apa. maknanya memang tak ada kan...oh ye ada, menurunkan harga semua komoditi, nilai ringgit, sertaaset-aset kerajaan yang ada. itupun selalu kantoi.

      Delete
    4. Kau tu yg bangang. Kan kau jugak yg tanya last sekali tu: Menteri buat apa ye sampai bodoh sgt tak reti nak deal dgn pekilang @ pengeluar. Saja tanya je. Takkan itupun nak sentap?B ukan ke itu soalan kau bengong? Kalau tak nampak kau pi baca balik. Sendiri tulis, sendiri nak u turn, sendiri nak spin. Kan dah termalu sendiri. Cai, cai... Kecik2 dah bodoh, dah besar jadi macai pun bodoh lagi. Jgn sentap ye cai...

      Kahkahkahkahkahkahkah...

      Delete
    5. Saper rakyat malaysia yg dah susah sejak.PH perintah?..

      Aku dgn geng2 ph semua dah legaa...yg bodoh saja masih susah...rabu mlm khamus tak perlu beratur isi minyak sejak 5 bulan lepas...macai mungkin beratur lagi....hihihi

      Delete
    6. Ini pon bimbang takut kena kencing manis sejak gula turun harga...

      Delete
  8. syukurlah panglima bugis masih boleh main facebook ... kah kah kah.

    ReplyDelete
  9. Syukurlah, walaupun dah dua kali masuk dalam
    Walaupun dna dia 3 inci ada di dalam
    Bila keluar je, terus dicalonkan sbg bakal PM

    ReplyDelete
  10. Yg promote dia dlm ni buatapa... Ada tempias sikit2 dedak ke? Tanya soalan jer. ...

    ReplyDelete