Tuesday, December 25, 2018

BAGAIMANA UNTUK MEMOHON BANTUAN SARA HIDUP

Semasa proses permohonan BRIM, ada yang layak MEMOHON telah ditolak oleh kerajaan BN.

Ada JUGA yang tidak MEMOHON kerana geli dan protes pada Najib yang sondol billion dengan merasuah rakyat, ciput..

Ada sesiapa yang boleh jelaskan.

15 comments:

  1. Tahniah kepada semua penerima BSH
    Kerajaan baru ni nak bagi sekali ganda dari brim.
    Pergi melancong dlm negara pun seronok tahun ni.
    Toll free, minyak murah. Berhenti makan di R&R pun murah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Macamlah selama ni BN bagi semua free kat rakyat. Oh ye, lupa pulak. Kau kan macai? Mesti dapat semua free kan? Kan? Kan?
      Kahkahkahkah

      Delete
    2. Sbb BN tak bagi free lah, rakyat pilih PH yg kononnya semua nak bg free & murah. Rupanya taik babi utk kroni mcm kau je yg free.

      Delete
    3. Silap tu bro, taik babi tu utk kita org bagi kat kau. Maklumlah dah tak ada dedak. Kongsi le ramai2. Jgn berebut. Kikikikikikikikikikikikiki

      Delete
  2. WOI KD NAK MASUK SATU TAHUN...KAU DOK CITER PASAL NAJIB LAGI???

    TERIMA KASIH...

    KENAPA...SUPAYA ORANGRAMAI TAK AKAN LUPA NAJIB...DAN KEMBALI COMPARE PEMERINTAHAN NAJIB BERBANDING TUN M MALAYSIA BARU!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yang kau pulak dah nak masuk satu tahun awat masih lagi menyalak?

      Terimakasih..

      Kenapa? Supaya orang ramai tak lupa puak kau kalah... Dan supaya terus dikekalkan kekalahan itu.

      Ahaks ahaks...

      Delete
  3. Najib najib najib..ulang la juta² kali lg baik. Supaya rakyat tak lupa bahawasanya najib yg dituduh merembat duit rakyat boleh bagi lebih baik dan lebih banyak dpd kerajaan malaysia baru...
    Jgn lupa, poskan juga bahawasanya akaun² najib yg dibekukan dulu dh clear oleh sprm sbb takde kaitan dgn skandal 1mdb. Pandai la jugak najib ni ye, duit yg dirembat bilion² tu dia simpan kt mana. Malaysia baru tak dpt kesan ooooo... Entah² dlm tandas rumah najib kot...

    ReplyDelete
  4. Bagaimana utk menulis surat cinta yg paling ohsem? Yes! Boleh belajar dpd pak menteri jpm yg jaga agama tu. Surat kanda dinda yg boleh menyebabkan pembacanya menitis air mata. Siapa kata kabinet malaysia baru tak hebat? Apa² pun hebat.

    ReplyDelete
  5. Kepada Adinda kluang diamond...kekanda sudah lama beli KY jelly..tapi masih belum digunakan lagi..

    Yang benar
    Dr Mu-jahil Mu-mampoh
    Dari jamban tingkat 1 ke tingkat 3 akibat makan jering.

    ReplyDelete
  6. "Adinda Mah yg dikasihi
    Walau debab kanda tak peduli
    Sekarang Kekanda gelumang tahi
    Masuk mahkamah berkali kali!"

    "Surat ini kanda layangkan
    Jangan adinda tak lalu makan
    Kes emdibi kanda tertekan
    Mana yang baki adinda sorokkan!"

    "Wahai kekanda idaman hati
    Kenapalah PM kekanda berhenti
    Rakyat biasa adinda tak reti
    Rasa adinda seperti mati!"

    "sabarlah adinda duhai serikandi
    Adinda ke mahkamah berhati hati
    Kalau jumpa Zahid Hamidi
    Kirim salam, sudah ke cuti?"

    ReplyDelete
  7. Penulisan Bahasa tinggi berbudi milik Melayu, pun nak dipermainkan utk secebis modal politik.
    Ini cara Melajews Harbi Wal Arabi al Celopi yg kuat dgn dengki berhati mati.
    Disarankan bacalah cara penulisan penuh adab Abdullah Munsyi semasa lawatan ke Kota Baru zaman perahu2 pedagang dihurung rama2 berkemban.
    Buka sikit minda jumud tu.

    ReplyDelete
  8. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  9. Ada orang hatinya walang
    Budaya Melayu konon dijulang
    Ibu bapanya bernasib malang
    Anak sokong lanun petualang!

    Konon hebat cerita hikayat
    Munsyi Abdulah baca sekerat
    Hingus meleleh terasa kuat
    Malajews harbi Bijan yg buat!

    Apa sumbangan pada negara
    Minda jumud itu siapa
    Tak beradap nak lagak wira
    Songlap monglap dibuat lupa!

    Tunjuk bijak sini tak laku
    Rama2 berkemban bermerah kuku
    Sudah hebat...berapa kah buku
    Senang2 orang nak luku?

    ReplyDelete
  10. Duhai kekandaku, Beruk x babi = Bebi
    Mentang-mentang kau satu spesies babi
    Menyondol memang jadi kau punya hobi
    Tapi janganlah menyondol pokok kelubi

    ReplyDelete
  11. Cheap political stunt oleh geng UmPas kaciwa. Surat terbuka, bermadah bicara penuh adab.
    Budaya persurtan sendiri dimuntah2, konon prjuang agma bangsa.
    Bangsat adalah...meroyan kalah tapi masih manis

    ReplyDelete

MUSUH KECEWA SAKAN PEJUANG TIDAK BERTANDING

Ada segelintir parti yang bodoh sombong over confidence boleh menang, sapu bersih semua kerusi... MARAH benar jika ada yang mahu PEMBAHAGIAN...