Monday, December 31, 2018

MAJORITI RAKYAT RASA KESAL DIKENCING...

Antara perkara yang dianggap dikencing adalah kerana kerajaan  menangguhkan beberapa janji manifesto..terkini kerana kerajaan menangguh penurunan harga runcit petrol... itu lah antara viral yang dikatakan dikencing...

Majoriti rakyat sudah tentu rindu pada kerajaan lama, kencing besar²an, kencing tak sikit, tak kecik..kencing biliun biliun..

Semua itu ditutup dengan dedak..

Apa saja boleh konar baring, boleh buat duit, boleh belit, boleh kepit..songlap besar²an..

Itu yang dirindukan pecacai...




48 comments:

  1. Berat tanggungjawab dipikul pemimpin...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dalam banyak-banyak blogger KD diantara yang istiqamah membela kerajaan PH,,,Tahniah dan Syabas dari kami.......!!

      Delete
  2. Betul KD... Rindu pulak rasanya nak suara Najib yg meneran macam nak terberak setiap kali berucap mengencing rakyat.... Oh ye, org berak mesti beserta kencing sekali kan?

    ReplyDelete
  3. Kah kah kah...

    Dah kena kencing KD masih terhegeh2 backup..

    Hirop jer lah kencing PH pakai straw starbuck...besar siket KD...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kita org baru keluar stabak. Kau nak ke straw tu? Buat sedut berak Najib. Kikikikikikikiki

      Delete
    2. 922...kenapa kau sedup banyak2 taik madey hirop air kencing...sedap kan...kan..kan...

      Hihihihi...

      Your reverse phsycology tak mengena beb!

      Stawutk hirop ayer kencing ler...sedup or hirop air laaa..Bonggok!!

      Delete
  4. Kerajaan dulu kencing rakyat..KD nak mamak mader bapak konar baring pon krncing jugak dgn putaqbelit..

    Mamak madey pon biliun jugak..melayu malas kata madey tu pasal tak kayer ..anak mader rajin...rajin menyakau melalui kroni...

    Nak selamatkan malayia kununye
    .

    ReplyDelete
  5. Tun msdey dah tua...tak mampu tambah hasil negara lagi ..tak mampu nak penuhi manipesto...bukan tangguh ...7 bulan banyak benda yg merudum...kos sara hidup tak merudum...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kenape KD yg bijak susah nak paham?...mahacai dah lencun memang takkan paham...hidong dah lali..

      Delete
    2. Dah lali cium berak Najib.. Kikikikikikikiki

      Delete
    3. Ko melayu pemalas kata madey..bukan aku kata...hihihi..

      Delete
    4. Mmg malas... Malas nak layan org kalah. Kahkahkahkah.. .

      Delete
  6. 31 hb dis madey jumpa persatuan stesen minyak...terus cancel turun minyak...adalah alasanye nak kinvin berdiri...

    Pada aku harga boleh turun...setiap urusniaga minyak ade rekod jual beli dan baki minyak...baki minyak yg dijual.pada harga baru peniaga minyak boleh tuntut dari kementrian kewangan semula....ini zaman canggih...madey buat macam masih zaman batu kerana kencing blm puas....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bertuah dpt madey, sanggup turun jumpa rakyat. Kalau menteri kerajaan dulu, jgn haraplah.

      Delete
    2. Najib gelak berguling...mengata dulang paku serpih...

      Najib belajar dari tok guru madey...dna yg sama....sama2 spesis pembalun...

      Delete
  7. KD beberape hari lepas ku ade mintak ko tolong perjelaskan kedudukan kisah pemindahan aset TH 19.9 billion kepada spv oleh tun madey...

    Peliknye

    1. TH defisit 4 billion..aset dipindahkan hampir 20 billion

    2 laporan sebut nak pindahkan aset tak ontong...tapi dlm senarai banyak aset yg ontong di pindahkan...kenape?....ade silap mata?...

    Ape jadi asei ni bila berada di spv?...adekah spv yg menjalankan urusniaga atau akan dijual.kpd pihak lain oleh spv?...

    Mcm ade agendaa tersembunyi oleh madey atas alasan nak selamatkan TH aset milik muslim..

    Hsrap KD yg bijaksana dapat tolong perjelaskan...mahacai pon mungkin ingin tahu jugak ape yg pojaan hati dia buat...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Suruh Najib jelaskan dari mana dpt 100 juta lebih... Kikikikikikiki

      Delete
    2. Kes pindah aset TH tak de kaitan dgn najib ngok...ini urusan madey...

      Delete
    3. Kes imdb ada kaitan dengan najiblah ngang...

      Delete
    4. Kaitan 1 mdb dgn TH terlalu kecil..idu yg fibangkitkan ialah pemindahan aset TH kpd spv 20 billion ...

      Kenape mahacai bengong sangat...mabuk kena kencing ker?...

      Delete
  8. KD/John Doe

    2 days ago heboh azmin holidaying with H2O in turkey.

    This morning I was told by a mole that affirmative actions are forthcoming. It will change the political landscape

    1. Mahathir will stand down just b4 pru15

    2. Bakal PM remains bakal PM hingga akhir hayat.

    Popcorns.....get the stock ready.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lantak lah kalo blm puas kincin ..

      Delete
    2. Lagi lama madey pegang jawatan lagi teruk ekonomi....bertambah hsncing mesia...

      Delete
  9. Madey adalah org yg bertanggungjawab memajukan dan demmodenkan negara malaysia..datuk seri Najib tun razak pula adalah pemimpin yang berjaya mencekau wang negara yg ditinggalkan kan madey. Macai umno pula adalah penyokong pensubahat najib.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yer... betul madey buat pemodenan dgn kuasa sakti petro ringgit...sekarang petro ringgit sudah lemah kuasanye...madey turut jadi lemah..

      Delete
  10. Skill troll DS Najib dalam isu-isu ekonomi bukan saja menunjukkan beliau mempunyai bakat di dalam bidang melawak, tetapi yang paling penting beliau mempunyai 'a good grasp' dalam bidang ekonomi.
    Anda boleh benci beliau banyak mana pun, tetapi kalau anda nafikan idea-idea beliau di dalam bidang ekonomi dan 'foreign diplomacy', saya anggap anda sendiri tidak memiliki pengetahuan mendalam dalam bidang ekonomi.
    Atau lebih tepat anda tak tahu apa apa. Kalau ditanya sebab apa anda marah dan bencikan Najib? Ramai tak dapat memberikan sebabnya. Selain sekadar dapat menyebut IMDB. Ramai juga yg akan jawab "dah orang lain marah, saya pun marah jugalah".
    Itulah jenis paling ramai dikalangan pengundi kita sebelum ini. Terutama yg muda muda
    Anda boleh panggil beliau pencuri, perompak, koruptor banyak mana pun, tetapi anda tak boleh nafikan perompak inilah yang banyak memberi kembali kepada rakyat, infrastruktur dan pembangunan ekonomi negara. Mungkin tidak keterlaluan jika saya katakan Najib PM terbaik yang pernah Malaysia miliki.
    Salah satu kelemahan DS Najib adalah beliau terlalu bagus dalam bidang ekonomi menyebabkan musuh musuh politiknya tidak dapat mengkritik secara ilmu. Sehinggakan rakyat tak pernah rasa berada di dalam krisis ekonomi yang dahsyat.
    Bila tidak rasa terlalu susah dan tidak berada dalam krisis yg teruk, mana boleh ada hero yg perlu dikenang oleh negarakan? . ya dak?
    Ketika senang, BR1M RM2000 setahun pun rasa kecil.
    Bila waktu susah, bagi RM100 pun rasa besar.
    Just short of 7 months ago, our economic outlook was at a good rating. Countries around the world sees Malaysia as a good prospect for emerging market.
    Pergi China secure pelaburan.
    Pergi Arab secure pelaburan.
    Pergi India secure pelaburan.
    Pergi Amerika secure pelaburan.
    Eh belakang cerita dunia antarabangsa yakinlah dengan Malaysia ni. Bawah Najib.
    Bukan seperti sesetengah orang,
    Pergi China nak hutang,
    Pergi Jepun nak hutang,
    Pergi Brunai nak hutang,
    Pergi Singapura pun nak hutang
    Bila kesemua tak dapat
    Last last tubuh bond Samurai dan rakyat sendiri pun tak tahu tujuannya.
    Tambah hutang lagi.
    Pada 2008 ketika seluruh dunia terkena tempias subprime mortgage crisis, DS Najib dah awal-awal kemudi Malaysia keluar dari masalah ni.
    Beliau tengok SST ni buat banyak syarikat lari cukai dan sesuka hati naikkan harga, beliau perkenalkan GST. Selamatkan Malaysia bukan saja dari syarikat lari cukai, malah selamatkan Malaysia dari kejatuhan harga minyak.
    Beliau tahu PTPTN ni membebankan graduan, beliau buat sistem yang meringankan beban peminjam. Pada masa sama diwujudkan ADAM50 supaya ibu bapa mula menabung untuk pendidikan anak di masa hadapan.
    Beliau tahu dengan menaikkan gaji minumum akan menaikkan kos operasi dan harga barangan, beliau cover dalam bentuk BR1M. Kalau naikkan gaji minimum RM100 sebulan akan besar melonjakkan kos pengeluaran, beliau bagi RM2000 setahun atau RM170 sebulan dalam bentuk BR1M supaya kos pengeluaran dan harga barangan tak meningkat.
    Beliau tahu nak hapuskan tol susah. Beliau slowly ambil alih saham lebuhraya. Kurang-kurang rakyat Malaysia bayar tol pun masuk poket rakyat balik menerusi dividen.
    Beliau tahu sektor perkilangan dan industri susah nak naikkan tangga gaji, beliau terus usaha mentransformasikan Malasia ke arah negara perkhidmatan. Beliau teruskan dengan cuba transformasi Kuala Lumpur sebahagian hub kewangan Asia Tenggara melalui Bandar Malaysia dan Tun Razak Exchange.
    Beliau tahu negara membangun perlukan infrastruktur pengangkutan awam untuk menarik pelabur, beliau buat transformasi besar-besaran dalam bidang pengangkutan awam.
    Beliau tahu sooner or later krisis kewangan dunia akan kembali, beliau dah awal-awal perbaiki rizab negara dan GLC.
    ...bersambung...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Madey dan menteri2 takut menyanggah fakta yg diberikan oleh najib..dlm isu pemindahan aset ontong TH sehingga sekaran blm ade sebarang penjelasan....

      Jika tiada penjelasan tanggapan madey nak menjarah aset ontong TH bersama kroninye adalah betul...

      Delete
    2. Anon 11;43

      Bacaan beginilah yg aku perlukan bukannya balik2 Panji hitam, yg si KD ini nampak goyang semcam jer, kejap macam menyesal dgn PH kejap sokong baliklah PH....woiii jgn jadi lalanglah............

      Yang jadi Hakim bebal pun ramai jgk, Njib rompak lah, beraklah, entah mana faktanya...Bagi lah fakta woiii, komen macam sial x yah komen lah......


      Si Amar Polis tu dah pencen, beg2 rosmah tu tak tau apa statusnya. Nk lelong bagitau lah aku nak beli....Ini si Singh ni cabut macam tuj er....

      The Equanaminity ni pun satu, hari si Badut gone Eng Scammer adalah cakap , org US nak bid lah, Aussie nak bidlah , lanjiow punya statement,

      Setau aku nak leleong kapal Jho low kena ada declare resolution dari DOJ yg mengatakan SAH kapal tu dibeli dgn duit 1MDB. Aku ada pos message kat dia , tunjuk kat Rakyat DOJ resolution tu.....hampeh senyap jer...

      Kes kapal Jho low ni, apasal Syarikat Tommy thomas pulak yang handle. Bukan Power Abuse ke...Ni pun babi tu x jawab.

      Tulah PH ni kencing tak tus rupanya. Yelah orang tua mana ada yg kencing sekali, pastilah beratus ratus kali. yang pelik nye, dah tau kena kencing tetap kata kencing pH ni tak hancing............hahahaha....bangang dah kena kencing boleh x bau hancing....hidung babi kut..........

      Delete
    3. Hahaha..hidong mahacai hidong babi?...pecah perut aku ...patut tak bau hancing pekat...telan jee bergelen2...ada yg dah mabok..

      Hahahaha...

      Delete
  11. Ape dah jadi majlis penasihat ekonomi orang2 tua yg berkaliber yg dilantik oleh tun madey?...

    Ekonomi dan ringgit berterusan merudum...

    Ekonomi negara2 lain turut di pengaruhi iklim ekonomi dunia tapi ekonomi mereka berkembang...

    Alasan hutang 1 triliun hanye untuk tutup kelemahan madey dlm pengurusan ekonomi negara...

    Boleh napikan tetapi hakikatnye itu yg berlaku sekarang setelah 7 bulan memerintah..

    ReplyDelete
  12. ,..sambungan...
    Tapi itulah..
    Sebab ada yang tuduh beliau makan RM2.6 bilion dan 1MDB jual negara kat China.... padanlah muka beliau dijatuhkan
    Terkini
    Saya yakin ramai rakyat tidak tahu, sebab TV dan media perdana tidak menyiarkannya secara ekslusif

    Kesemua akaun Najib sudah tidak dibekukan lagi kerana siasatan berhubung kes IMDB dan kes SRC telah pun selesai. Bila akaun Najib dah tidak dibekukan lagi maknanya Najiib tidak terlibat melakukan apa apa kesalahan samada dengan SRC atau pun IMDB.

    Mana lebih tepat sekarang?
    padan muka najib ke padan muka rakyat?

    Tepukkk!!


    Tak Suka Boleh Scroll Laju Laju.. Kadang Kadang Kenangan Itu Perlu Di Singkap Kembali...

    ReplyDelete
  13. Tahu tak kenapa madey acap kali gagal untuk mencorak ekonomi negara sebagaimana yang diinginkannya? Kerana terlalu banyak politiking dikalangan anggota jemaah menteri serta parti² gabungan dalam ph. Oleh kerana parti² dalam ph bukan dalam aliran yang sama malah objektif perjuangan sangat berbeza, proses meluruskan yang kusut dan meleraikan yang tersangkut amat sukar. Dengan 'budak² kabinetnya' yang sangat lemah ilmu memimpin kementerian, lagi kelaut la objektif ekonomi dalam kepala madey untuk digapai dan dicapai. Belum lagi pergelutan partinya sendiri ppbm yg berusaha meraih mp² umno bagi membesarkan jumlah kerusinya...makin parah sebenarnya tugas dan tanggungjawab madey untuk mengawal. Later or sooner madey akan fade up dan mengalah kpd bebanan yg dicarinya. Dan paling malang beban itu nanti diserahkan pulak kpd bekas banduan yg pernah dipenjarakannya. Oh madey...please repair balik kerosakan yang baru awak buat dalam 7-8 bulan ini. Jgn jadikan sst itu sgt buruk berbanding gst.

    ReplyDelete
  14. Kincin atau tak kincin yg penting usaha utk mensejahterakan kehidupan rakyat mestilah dilihatkan dilakukan secara berterusan! Kalau pemimpin asyik dilihat lebih kepada menjaga kedudukan Dan berpolitik, maka rakyat akan merasa mereka dikhianati. Rakyat pula harus rational dalam menilai dgn mengambilkira data data berkaitan Dan keadaan ekonomi semasa. Kena Cari titik persamaan antara Kita semua and move on. I believe we have more in common between us. Kenapa mesti diambil satu perbezaan utk Kita pertikaikan sedangkan 9 lagi persamaan Kita tolak ketepi.

    Soal samada siapa pengganti Tun tidak perlu timbul sama sekali kerana itu telah dipersetujui oleh semua pihak sebelum pru14! Suka atau tidak, itulah package yg Kita tempah semasa meletakkan tandatangan dikertas undi. Kandungan package tersebut yg memberi keyakinan kepada rakyat utk memberi undi Dan seterusnya kemenangan kepada PH. Mungkin Ada yg tidak suka sebahagian kandungan Dan Ada yg tidak suka sebhagaian yg lain, tapi itulah package yg mennumbangkan the mighty barisan national, and we have to live with that until the next general election.

    We were together before election and we should stick together thereafter! no matter what comes between us. Kalau bangsa Kita sentiasa bertelagah Dan berpecah belah, yg untung kaum lain! Mereka mungkin tersengih sengih Dan menunggu peluang meraih laba hasil dari pertelingkahan Kita sesama sendiri, dan sudah boleh Kita boleh melihat tindakan sesetengah mereka yg agak keterlaluan akhir akhir ini!

    Macamana nak majukan kalau pemikiran masih lagi sempit! Blogger pun kena main peranan, carilah topik yg membahaskan idea yg boleh diketengahkan utk kebaikan Kita semua!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masalahnye mahacai berkeras...nak geng dia saja... Lupa masa terhegeh2 mintak tumpang kapal....pemoda tamim dgn panji hitam lah.tiada ganti lah.. dan mcm2 ...hihihihi.

      Dlm pkr sendiri nampaknye azmin dsh mula besar kapla...mungkin andaian saja..
      Kalau mcm ni baik berpecah saja...lantak ler ape nak jadi...

      Delete
  15. Dulu minyak 100 uS setong ,sekarang 50 shj.Tu Masih nasib kerana Ada minyak.Tanpa minyak, dah mati lama dah Tapi penimpin Masih Minta korek korek korek lagi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak de minyak madey jadi orang minyak ler...hihihi..

      Delete
    2. Mustahil minyak tak ada, hari2 najib dan mahacainya jual minyak. Kadang2 sbb tak laku sampai naik minyak. Kikikikikikiki

      Delete
  16. Woi bonggok...aper citer najib najib nqjib.

    Sekarang bila nak turun harga minyak?

    Tun Madey kotel dia sentiasa turun... makan minom semua free tak apa laa

    Kalau Najib yg memerintah bolehlah pegi guling2 ataih jalan...tidor ataih jalan..

    Tak kan nak suruh Menteri Ayahanda tidor kaki lima lagi...

    Dia dok seronok tidor hotel mewah...

    Kat sini semua macai2 tak kira siapa...KENA KENCING...

    KENA KENCING!!! KENA KENCING...

    tak usah dok ciyer najib najib naib lagi..dia bukan PM..citer umno..

    Laa...Cerita KENA KENCING!!!

    ReplyDelete
  17. Observation

    Whilst CG bertali arus hentam PH, a clear sign of umno puppeteering him, shah trying to stave off najib's onlonr media attack to insulate his tainted boss n pm-in-waiting....tak confident ke shah? CG tak per ada scheduled fees paid

    ReplyDelete
    Replies
    1. Madey yg lemah sekarang...tak boleh buat ape 2 nak tingkat ekonomi dan ringgit yg merudum...

      Madey ade mentri ekonomi tapi tak boleh buat ape jugak...masa jadi MB bolehlah jaga ekonomi satu negeri...sekarang 1 malaysia...besar wooo...
      Sepatutnye azmin kena tunjuk terer boleh tingkatkan ekonomi malaysia kalo nak lawan anwar...

      Kalo ekonomi makin menurun lupakan nak lawan tokey..

      Delete
    2. Anwar pandai....his expertise is bontotology

      Delete
  18. Ketua Bahagian Bersatu didedah cuba singkir Ketua Armada

    FARID JANUDIN
    JUANI MUNIR ABU BAKAR
    29 Disember 2018 10:37 AM


    PUTRAJAYA 29 Dis. - Angkatan Bersatu Anak Muda (Armada) mengakui kewujudan kumpulan ahli Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu) yang tidak berpuas hati dengan sayap pemuda itu.

    Ketua Armada, Syed Saddiq Syed Abdul Rahman mendedahkan, terdapat Ketua Bahagian Bersatu cuba membuang Ketua Armada Bahagian secara senyap termasuk mempersoalkan kredibiliti mereka

    ReplyDelete
  19. siapa pun yg lead Malaysia 2019 onward wlaupun "Marang Perapu Marang sekeper Jon doe" keadaan negara ini dan negara2 asean lain ,tetap akan mengalami kememrosotan dari semua sudut.

    Apapun bertabahlah kalian dalam mengharungi 2019

    ReplyDelete
    Replies
    1. http://www.majalahlabur.com/kewangan/pertumbuhan-ekonomi-malaysia-dijangka-merosot-kata-bank-dunia/

      Bacalah laporan bank dunia..ekonomi malaysia saja yg tak naik...negara lain ok.

      Madey dan azmin menteri ekonomi gagal tingkatkan ekonomi mesia..

      Delete
    2. Masalah besar ekonomi malaysia tidak berkembang kerana pelabor asing tak suka madey bapak konar baring...

      Delete
  20. Kalau ph masih gagal kembalikan ekonomi malaysia ke landasan asal, paling tidakpun spt sblm pru14, sah la bahawa kerajaan ph adalah kerajaan kepala lutut yg paling hampas dlm sejarah negara.

    ReplyDelete
  21. Mamposlah PM keling dok pikir canana nak buat utk selamatkan ekonomi. Yg dikatakan perompak, ekonomi negara berkembang dan banyak bantuan utk rakyat. Yg dikatakan malaikat, ekonomi merudum sejak dari mula hingga kini. Dpt pula nenteri2 bengong yg salah letak titik perpuluhan, nenteri kasut hitam, menteri nak jaga pondan, last2tak tau nak buat apa ckp malaikat pun buat silap.Nabi pun tak tunai janji. Dulu ckp rindu zmn tun. Skrg, basuh berak tun. Ekeke.

    ReplyDelete