Sunday, December 30, 2018

PERINGATAN PADA ANWAR; AZMIN BUKAN MUSA HITAM

Sejarah mencatatkan, hubungan Tun dengan Musa Hitam mula retak apabila Tun melantik Ku Li ke jawatan Kabinet walaupun Ku Li tewas dengan Musa dalam perebutan jawatan Timbalan President.

Musa Hitam letak jawatan TPM tetapi KEKAL di dalam umno.
Ada kalangan pemimpin tertinggal umno diketuai wan mokhtar memujuknya tetapi tiada SIAPA mengikut jejaknya.

Perkara yang hampir sama berulang, Anwar lantik semula calon Timbalan Presiden yang tewas sebagai NAIB President Dan InI dibantah oleh  Azmin.

Azmin bukan Musa Hitam.
Anwar bukan Mahathir.


Tun happy je nak serah, Muhyiddin kata ok, Mukhriz kata ok.. 
AKHLAK KENA JAGA

https://www.amenoworld.org/2018/12/anwar-bakal-disembelih-oleh-azmin.html

132 comments:

  1. Kesian jugak kan. Punya lah geng liwat rasa insecure, tdm nak kena ulang, ulang dan ulang lagi akan lepaskan jawatan pm seperti yg “dijanjikan”.
    Rileks la brader. Selalunya orang yang insecure ni takut dengan bayangnya sendiri.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ingtkn sbb reformasi.
      Rupanya nk anwar jdk pm.
      Sian.

      Aku berharap brader anwar bin ibrahim akan kekal sbg bakal pm paling lama dlm sejarah msia

      Delete
    2. Sdr abai .

      Tepat sekali komen sdr.

      Delete
  2. Musa hitam timbalan presiden dan timbalan perdana menteri..Azmin hanye timbalan presiden parti gabongan ...setakat menteri kabinet...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu.
      Presiden parti tiada jawatan kabinet.
      Tapi tanpa segan silu buat kenyataan bg pihak kerajaan.

      Tambahan lagi Ku Li berjuang utk parti bukan utk individu tertentu jadi pm. Kasihan manifesto bertanding sbg timb presiden hanya utk memastikan presdien parti jd pm. Bukan utk rakyat atau pun negara.
      Ntah mana di humbankn azimat reformasinya.

      Ada pun anak yg juga naib presiden meletak jawatan sambil menyatakan menyokong si polan sbg timb presiden adlh suatu keputusan terbaik pernah dibuatnya. Alahai murahnya pernyataan yg dibuat oleh manusia yg digelar puteri reformasi. Lagi sekali bukan utk rakyat dan negara tapi demi individu.

      Sebagai seorang juara reformasi yg mementingkan ketelusan dan transparensi, agak melucukan dgn kes pengundi di julau. Dlm masa singkat jumlah pengundi melonjak lebih dari 20X ganda. Walaupun dilaporkan bnyk pengundi yg alamatnya sama, didaftarkan tanpa pengetahuan mereka sendiri, daftar keahlian di julau tetap diiktiraf. Mohon diterangkan maksud slogan reformasi versi brader.


      Adalah suka diingatkan, barangsiapa yg terjumpa sejadah reformasi, minta dipulangkan kembali kepada manusia anugerah tuhan. Kerana seringkali mereka2 yg menyokong individu tersebut terlupa menunaikan solat reformasi.

      Delete
    2. Kah kah kah....
      Tiada salahnya.
      Tapi bodohnya ada yg masih percaya dgn temberang reformasi.


      Kah kah kah..
      Xubah spt temberang najib mencuri demi agama bangsa dan negara.

      Delete
  3. KD

    Anwar needs no Reminder.

    He needs to be told he is INSECURE

    He wants proofs......?

    1.The insecure person tries to make you feel insecure yourself.

    Is the rakyat feel insecure because of Anwar? Be honest ya. Majority feel insecure including his own party PKR and PH in general. A tainted person remain tainted as royal pardon is purely academic. A convict of sodomite is a moral issue and bad for a leader of a nation who could be out to ransomby enemies of the state!

    2.The insecure person needs to showcase his or her accomplishments.

    Had Reformasi set in PKR????? Anak melayu anak saya, anak cina anak saya, anak india anak saya, anak iban anak saya, anak ikan anak saya ...... oooops. When criticised of MPP appointment, he repied it was all about inclusiveness.....piirah.....macais clinging to his coat tail to insulate him

    3.The insecure person drops the “humble brag” far too often.

    What did Anwar say about his visits to the royals….to negotiate on behalf of Dr Mahathir?????? Hahahaha......only fools believe him.....expect the majority to believe???? A compulsive liar who refused to be cross examined could not be appointed as a PM of a nation

    4.The insecure person frequently complains that things aren’t good enough.

    Did Anwar not stress of his complains of future challenges????? He did not provide options. Read in OTSB blog. Anwar has none to offer.

    I am apolitical but I am a voter with 400 other family members who voted for PH not Anwar and his PKR soon to split party....

    Wallahuaklam

    ReplyDelete
    Replies
    1. 400 boleh perintah mesia?...mimpi ker?

      Delete
    2. 13 kerusi isyarat jelas melayu tolak tun..setakat 400 jer...run tewas kpd umno kerana penyokong 400 orang jer ...bodooh anom ni.

      Delete
    3. 4.24, 4.26

      Kalau tak reti nak argue....bontotilah anwar the insecure....period

      Delete
    4. Tun 'gain the support' kerana seperti kata john doe, dia selalu melakukan perkara yg betul. tp anwar hanya get the support dr pentaksub kpd individu sptnya. Sebab tu ramai yg dah tarik balik sokongan kepada dia.

      Delete
    5. Memang betul supprt 13 kerusi..satu sejarah..

      Delete
    6. Fact is fact, tak kesahlah dia ada 13 kerusi ke 1 kerusi sekalipun. Tdm is the Prime Minister. Period. Hanya dia yg mampu, bukan lanun yg ada 50 kerusi ke 30 kerusi ke. Kalau tak nampak la jugak fakta yang nyata ni lebih baik korang tonggeng jolok lubang bontot sendiri.

      Delete
  4. SELAMAT TAHUN BARU 2019
    MENUJU MALAYSIA BARU YG KELAM
    MENUJU PERANG SAUDARA PH JAHANAM
    KALAH JADI ABU MENANG JDI ARANG


    KIKIKIKIKI...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Malaysia 2019 akan jadi kelam jika Anwar...the tainted sodomite albeit pardoned becomes PM.

      Delete
    2. 4.22

      pembontot anwar. kalau tak reti realiti....stfu....oeriod

      Delete
    3. Ko dah di bontoti..hihi...suok kan?..

      Delete
    4. Dah lah kena bontoti dgn anear menggelabah plak...hihihihi...

      Delete
  5. Ade teori oleh wan ji azmin akan kuborkan anwar kerana azmin pon licik main politik...

    Kemungkinan tu ade tapi tak mudah azmin nak laksanakan teori ni...
    Anwar bukannye bodoh nak biarkan azmin bertindak sesuka hati...anwar urang lama dlm politik..

    Langkah azmin telah dihidu masa langkah kajang lagi....rafizi yg atur azmin yg dapat ontong...azmin ontong secara kebetulan kerana najib telah percepatkan perbicaraan anwar dan ugut saksi bagi pastikan anwar masuk penjara....jika anwar tidak masuk penjara azmin tak dapat ape pon...
    Sultan selangor juga tidak setuju MB dari wanita....nasib azmin baik pada ketika itu...

    Azmin melawan perintah parti supaya putuskan hubungan dgn pas..azmin kekalkan orabg pas dlm kerajaan selangor...

    Sekarang anwar adalah presiden...azmin hanye timbalan...langkah anwar apitkan azmin dgn rafizi dlm mpp menimbulkan ketakutan kpd azmin dan konco2 nye dgn alasan untuk kukuhkan parti...pelantikan dgn kuasa yg ada pada presiden...hahaha..

    Azmin lahirkan ketakutan dan gelabahnye nye dgn membantah keputusan anwar secara terbuka.. Azmin tidak cool...anwar cool dgn nasihatkan azmin suarakan melalui saluran yg betul...anwar pon bijak turut melantik konco azmin dlm beberapa jawatan...

    Azmin kurang kekuatan dalaman bila tidak cool...bagaimana azmin nak kuburkan anwar?...anwar telah buktikan jiwa sangat kental...masih dihormati diperingkat antara bangsa...azmin?..

    Tun madey sekali lagi dlm PAT Bersatu ulangi akan tepati janji serah kuasa kpd anwar kerana akui sudah tua dan ada masalah kesihatan...

    Azmin akan hilang tempat bergantung untuk jatuhkan anwar...

    Terbaru azmin bercuti dgn musuh politik PH di moroco.....hisamudin telah jelaskan takkan lompat ke parti bersatu...kalo lompat pon bukan boleh potong boboi selagi tun ade...

    Axmin ambik langkah tidak bijak..atau dia rasa dah kuat dlm pkr...gambar dibuang selepas 2 jam...kerana ketakutan?...

    Beberape konco azmin akan lari kpd anwar bila lihat keadaan tidak memihak kpd azmin lagi...mereka perlu pastikan hayat politik mereka selamat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jika azmin masih nak melawan azmin akan terkubor...sia2 perjuangan selama ni..

      Nak cross ke bersatu ade pluang jadi pembantu boboi....nak tubuh parti sendiri tak popular sangat..

      Delete
  6. Nampaknye bro2 pentaksub tun sudah mula kelam kabut dan menggelabah beruk bila tun umum tidak akan capatikan janjinye serah kuasa secara terhormat...lucu nye...

    Kenape gelabah sangat ?...tun blm serah lagi...masih boleh capati dan konar baring..

    Semua boleh berlaku...rekod yg lepas capati janji perkara biasa aje kpd tun...tak kisah jadi munafiq..

    Relax bro..hihihihi..

    ReplyDelete
  7. 4.32

    let us see who wins the game.......

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah nampak..games nye bukan kronik sangat..

      Delete
  8. pemenangnya adalah Bapak pembontotan.....cantik bunyi...hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betol..bspak yg telah bototan jubo ko...berape kali?..sedapkan?..tapi kenape gelabah beruk?....hihi

      Delete
  9. Tak ada apa yg nak digelabahkan pun, kemenangan sentiasa di pihak yg benar. Dah pun terbukti bila najib pun boleh bungkus, tapau.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akibat fitnah anwar...hihihi..

      Delete
    2. 4.42

      Betul dan sangat bersutuju dengan anda. Apa nak gelabah? Bapa pembontotan....sedap nama

      Delete
    3. Hahaha..kenape tak turun kempen fi PD gunakann isu bapak pembobotan..penakut
      Hihihi...cakap jer besar..

      Delete
  10. Bapa KEMERDEKAAN

    Bapa PEMBANGUNAN

    Bapa PERPADUAN

    Bapa PEMODENAN DAN PERINDUSTRIAN

    Bapa PENIDUR

    Bapa PENCURI PENYAMUN PEROMPAK

    Bapa PENYELAMAT

    Bapa PEMBONTOTAN...........sedap nama...ada glamour...anak melayu anak saya anak cina anak saya anak india anak saya anak iban anak saya anak kedazan anak saya ANAK IKAN ANAK SAYA ..ooops

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anak beruk anak buguih anak kepala bapak ko...

      Kikikikik..

      Delete
  11. Salah satu sebabnye anwar nak sangat menang di PD dgn undi yg besar kerana nak imbangkan pengaruh azmin...dia berjaya..

    Azmin tak berani sabotaj anwar di PD....hanye kurang berkempen untuk anwar di PD..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sefool pemfitnah lingkop dgn hilang wang deposit...hihihihi...

      Orang2 yg benci dgn anwar takut kempen isu liwat sefool..padahal ini lah peluang kuborkan anwar...berani cakap belakang jeer...tapi penakut..

      Delete
    2. Takut orang tak percaya ...memang pon ramai urang tak percaya dgn kerja fitnah... Si bahlulul saja yg percaya....

      Delete
    3. Salah seorang yg bahlul ialah sibahlul 400 anak beranak low IQ yg tunjuk eksyen lebih cakap omputih berterabor ...omputih sendiri tak paham ape sibahlul ni cakap....hihihi.

      Delete
  12. Bapa Takut Kena Cross-examined......hahahaha.....rakyat bawahnya memang bodoh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak ade kesan ape pon cross tak cross pon wahai si bahlul...

      Yg penting kenape saksi di ugut jangan bagi keterangan..

      Delete
    2. sebab anwar tak hendak di crossexamined takut kena soal oleh pendakwaraya?

      menipu dalam mahkamah adalah contempt....jadi elak di crossexamined

      kalau anwar benar dan tak bersalah dia akan akur untuk di crossexamined

      TAKUT KERAN BERSALAH.....ada faham????

      Delete
    3. Tak de salah tak nak cross examined...hak dibawah undang2..

      Delete
  13. KALAU....ya KALAU ANWAR dapat naik jadi PM tahun depan, dia ada 3-4 tahun utk buktikan kehebatanya. Kalau takat beretorik kosong plus survey INVOKE, kita sama-sana lihat, apa jadi Pru15. Adakah orang akan pangkah PH without Tun Mahadir.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau anwar bpk pembototan jadi PM....no way my vote goes to PH

      Delete
    2. Tak usah menyiboklah...masa jadi menteri kewangan dah dibuktikan..ekonomi.malsysia terbaik...

      Dividen ASB dan TH tinggi untul melayu...

      Delete
    3. Tun madey pengerusi Bersatu .. Bersatu di tolak oleh melayu..13 kerusi jer ..ingat 50 kerusi...dengar hebat sangat..

      Delete
    4. Engkau fikir Bangsa Johor undi PKR tu kerana ANWAR ALJUB ke....????

      Delete
    5. Engko pikir menang 13 kerusi tanda madey fi terima meluyu?...umno 54 kerusi beb..

      Delete
    6. dlm 13 krrusi bersatu tu pon ade jugak undi penyokong pkr dap dan amansh beb..

      Delete
  14. PETALING JAYA: Tun Dr Mahathir Mohamad mungkin telah menjanjikan jawatan tertinggi negara kepada Datuk Seri Anwar Ibrahim, tetapi ia tidak mengikat atau boleh dikuatkuasakan di sisi undang-undang, kata seorang peguam perlembagaan, selepas perdana menteri itu megulangi komitmennya untuk mematuhi perjanjian yang dipersetujui parti komponen Pakatan Harapan.

    R Kengadharan berkata, presiden PKR itu masih memerlukan sokongan 222 Ahli Parlimen di Dewan Rakyat, sebelum Yang di-Pertuan Agong boleh melantik beliau ke jawatan tersebut.

    “Ini bukan kes janji untuk berkahwin yang membolehkan pihak yang terkilan mendapatkan remedi undang-undang di mahkamah bagi menuntut kerugian sekiranya berlaku keingkaran,” Kengadharan memberitahu FMT.

    “Janji (untuk menyerahkan kuasa kepada Anwar) tidak boleh dikuatkuasakan di sisi undang-undang melainkan peruntukan dalam Perlembagaan Persekutuan dipenuhi,”

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak ade pon dlm perlembagaan yg menyatakan perlu sokongan semua mp...yg ade hanye sokongan majoriti mp...

      Keling ni peguam perlembagaan mana?...perlembagaan ngo kot..

      Delete
    2. Sah, engkau ni buta perlembagaan. Perlantikan PM bergantung kpd kedudukn & kekuatan SOKONGAN yg diterimanya dlm party. Anwar cuma jadi presiden PKR dgn 50 kerusi. Dia perlukan 62 Mp lagi utuk sokong dia. Dalam 50 kerusi PKR tu, separuh dpdnya geng KARTEL. So where art thou, Aljub.....????

      Delete
    3. 5,27 dan 5.33

      Mengelabah......???hahaha. itulah....

      Delete
    4. Madey nak tunai janji ade yg tak gelabah tapi susah hati...bising..

      Delete
  15. Ya.....yang menentukan Anwar naik jadi Pm bukan Tun Mahadir. Tapi 221 orang anggota Parlimen. Fikir-fikirlah, kenapa Azmin & Hishamuddin bercuti sekeluarga di Morocco......?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tunjukkan seksyen mana kata begitu...

      Azmin jumpa hishamudin bukan boleh buat ape2 pon...masuk bersatu duduk belakang boboi jeer..

      Delete
    2. Cik minah ni pon memang kaki temberang jugak..pernah temberang anwar pakai jet pribadi..

      Delete
    3. Sah, engkau memang bangang.

      Delete
    4. 5.35

      Ngelabah....itulah jangan menyibuk kalau tak reti

      isu azmin jumpa hisham tak penting atau azmin duduk belakang boboi tak kesah. Isunya rakyat tak hendak Bapa Pembontotan. Agong.....saya rasa serupa mahu dia PM negara Malaysia di pimpin Bapa Pembontotan???????????....wallahuaklam

      Delete
    5. Patut anwar kalah di PD dgn unfi bedar..hihi. Bodooss..

      Delete
    6. 5.49

      Kamu ni guna otak sikit. anwar memang menang. HANYA RAKYAT TAK NAK BAPA PEMBONTOTAN JADI PM ke8, jadi BAKAL PM SEUMUR HIDUP BOLEH.....saya support dan setuju

      Delete
    7. Ko mana tahu rakyat tak nak anwar....ko ade ilmu temberang jeer..

      Delete
    8. ko mana tahu rakyat NAK ANAWAR THE FATHER OF SODOMY?

      Delete
    9. Aku tak kata rakyat mak anwar..aku kata tun madey nak tunai janji serah kpd anwar..


      Hihi..ko tak gelabah?...kalo tak gelabah baik diam aje laa..

      Delete
  16. azmin akan gunakan pemimpin pemuda dan wanita pkr semenanjung,sabah dan sarawak utk protes kputusan Anwar dlm lantikan Rafizi. Strategi ni nmpk menjadi dimana Nuor mula ngelabah pulak.

    Bg aku apapun Anwar tetap menjadi Bakal PM seumur hidup...........Korang kena ingat Zahid Mat Arip ,,,,,,,,,musuh Anwar alWahid

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh lah ko merepek seumor hidup...azmin yg pening pikir ape rafizi akan buat hihihi.

      Delete
  17. Boboi berani sergah Najib depan²..sebelum PRU, sebelum BERSATU ditubuhkan..

    kualiti itu yang penting..bukan gah setakat membontoti..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kerana ade daddy...lawan KJ tak pernah menang...daddy tak boleh tolong..hihihi...

      Delete
    2. Dapat jawatan Timbalan presiden kerana daddy tolong lantik ...dlm umno mimpi lah..

      Delete
    3. KJ pun Tak BERANI sergah najib depan..BERCAKAP selepas kalah.

      MENANG di umno kerana rasuah tetapi kalah dipilihanraya kerana rakyat tolak.

      APA sangat nak dibangga dengan bontoti..

      Delete
    4. KJ tak kena buang..mukriz kena buang...

      Delete
  18. Zahid blm selamat dgn kes isa samad beli aset untuk felda...

    ReplyDelete
  19. Saya sokong Anwar sebagai Bakal PM SEUMUR HIDUP....ini setuju....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya sokong anda meroyan seumor hidup...

      Jsdi pm ke tak jadi PM bukan kuasa ko yg tentukan...Segalanye dlm ilmiu Allah...

      Tapi matdey perlu undur untuk pulihkan ekonomi...

      Delete
    2. Memang Allah swt yang izinkan. Ingat Allah swt tak izinkan Mahathir jadi PM ke 7? Mahathir undur ke, azmin jadi pm ke 8 ke, najib masuk jel ke, zahid dan tiuku denan masuk sg buluh ke bukan isu. Allah yang tentukan. sama juga dengan bakal pm seumur hidup....Allah yang tentukan

      Delete
    3. mende ko sembang ni, 'memang Allah yg tentukan' tu tak yah cakaplah, org giler tepi jalan pun tau...hadoiiii ni ayat macam John Doe jer...ko ni jelmaan krstian Jon Bodoe ke...

      Nak pulih ekonomi mendenya, Era Mader dulu makmur sbb masa tu ekonomi dunia mmg tengah rancak. Saham IOI , nuor bagi kat kroni beribu2 lot, abang aku sendiri dapat 1400lot. Skrg ni Us pun nak buang 80,000 kakitangan awam....nak pulih ekonomi mendenyer. Nak melungkup lagi adalah tahun 2019 ni. Budak2 US cakap thn depan 'World Rest Financial Day'...Entahlah aku pun tak tau.

      Korang tanya John Bodo mesti dia tau, sebab dia kan ala ala. acah acah Imam Mahdi skit..Adalah 2 3 ekor pengikut bebal yg sokong dia....hahahahah

      Delete
    4. Dulu rega minyak mahal..boleh lah madey buat mcm2 sekarang pelabor asing pon lari dari madey...madey tak boleh buat ape2..

      Delete
    5. Hehehe..

      Pembenci John Doe takut dengan bayang-bayang.

      Sekalipun mereka sendiri muncul anon, dan John Doe sentiasa muncul sebagai John Doe, apabila muncul seseorang anon yang mempunyai fikrah seperti John Doe, mereka akan menganggap itu adalah John Doe yang menyamar menjadi anon..

      Hehehehe.. Hanya pohon berbuah sahaja yang biasanya akan dituju orang.

      Syabas anon 5:59,

      Komen sdr adalah benar dan tepat dengan prinsip qudrah dan iradah Allah.

      Jangan risaukan cercaan manusia, mereka langsung tidak mampu mendatangkan apa-apa mudharat melainkan dengan izin Allah.

      Delete
    6. I am 5.59

      I shud hv met hv met u in KL...wink wink

      Delete
  20. Tak kesah sapa jadi PM asal buka Father of Sodomy

    ReplyDelete
  21. Jangan berulang PM sodok duit Negara Dan PM sodok bontot rakyat.

    ReplyDelete
  22. Nampaknya ramai jugak yg dah kena bontot ngan Anwar dlm blog ni! Ada bawak ky sdiri ke? Kikikiki

    ReplyDelete
  23. Madey dah insaf kerana sedar dah tua dan tak sihat lagi tak nak capati lagi dan beterusan munafiq...pentaksub susah hati dan gelabah plak....

    Cakap tak gelabah tapi melalak...orang tak gelabah diam dan senyap jeer...kaki temberang hingga cik minah gersang pon bengang...hihhihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tiap kali pasal anwar ko menggelebah menggelupur kpanasan, anwar menjubo saifool, siafool dijubo anwar tpi ko pula yg kepedasan. Knpa?. Angan2 ko minta dijubo tak kesampaian ke? Ko harus bnyk bersabar, tak kan lari gunong dikejar.

      Kah kah kah

      Delete
  24. Madey pon sedar dia tak.mampu tarik pelabur asing...pelabor asing dah bagi signal tak suka madey...jadi madey buat keputusan nak berundur...zaman nadey dah berakhir...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Madey nak kaut mp umno masuk bersatu pon gagal..

      Delete
    2. Banyak makan capati boleh sebab kan jantung jem...hihihihi..

      Delete
    3. Sapa nak kaut penyamun orang lalok jumpa penderma arab baling gelas tak pecah

      Delete
    4. Saper suruh bubar umno dan masuk bersatu?...madey dah ngaku pon...tak guna nak temberang..

      Delete
  25. Yg gelabah skrg anwar. Tak caya tanya inner circle pkr....hahaha

    Kena dengan jumlahnya...jalan

    Jangan main dengan old wily fox. Dia tahu the game of numbers. There is no finality in politics.

    Ya anwar BAKAL pm ke 8....namun kslau nos tak cukup...agong tak setuju....

    Hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihihi...nuar gelabah.?.azmin yg melalak kerana lantik rafizi...orang gelabah senyap jeer..

      Delete
    2. Game of throne. Melayu yak reti bahasa inggeris suzaj sikit..hahahahs

      Delete
    3. Kolo tak gelabah baik senyap laa..terimalah hakikat madey cakap tetap akan tunai janji kpd anwar...madey tak mau jadi munafiq lagi...

      Delete
    4. Kalo paham bahasa melayu yh madey cakap baik diam jer laa..jangan tunjuk bodoo laa..

      Delete
  26. Madey dah insaf makin hari makin dekat dgn kubor...ade penyakit jantung plak....bila2 masa boleh gol.

    ReplyDelete
  27. anwar ganti, yes kata Tun..
    azmin ganti Tun..terpulang kepada rakyat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak kisah laa..asal tun tak makan capati lagi..

      Azmin kena naik presiden dulu...majlis presiden PH yg tentukan azmin layak ato tidak.....

      Delete
  28. Nak bgtau satu rahsia! Kalau Anwar jadi PM, bersatu kompom bungkus. Sbb tu lah bersatu tgh gelabah beruk! Bila tun cakap dia tetap akan tunaikan janji beliau, beliau bukan saja tujukan kepada pkr, tapi lebih kepada ahli ahli bersatu tu sendiri...dorg ni sebenarnya lebih sudu dari kuah! Takut bebenor Anwar jdi piem! Beruk pun x gelabah mcm dorg ni! Ha2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tun dah tak mampu nak buat ape2 lagi..planning nye tak jalan..

      Delete
    2. Dia orang ni tak gelabah beruk tapi terkinja2 hingaq bingaq...puak temberang bodooh..

      Delete
  29. Replies
    1. Tak de paedah sentuh Bersatu selagi bersatu tak buat kacau...bersatu parti penumpang aje..srdar lah diri tu beb..

      Delete
    2. Bersatu blm ditertma oleh melayu untuk ganti umno...

      Delete
    3. PM dari parti mana?
      Nak kerusi PM tunjuk akhlak baik..
      calon lain berlambak.

      Delete
  30. Perang korang ni sengaja diada-adakan utk mengabui rompakan besar-besaran atau sebab bodoh maka korang berperang? Ppbm tu melayu Islam, pkrpun majoriti melayu Islam. Korang main perang² konon nak berebut kuasa, dap sedap² je bahan aset² melayu Islam. Korang tengok apa lge dah buat kpd t.haji? Mula² tipu konon t.haji rugi melalui baruanya si menteri jaga agama tu. Penyelesaiannya samun harta t.haji dgn jual kpd syarikat baru bawah mof. Yg buat sakit hati, modal nk beli saham t.haji tu pinjam dgn tabung haji! Ni lebih teruk dari toyol ni. Toyol tu mencuri je, ni menipu dan mencuri! Apasal korang yg mengaku muslim ni dok sebuk perang berebut kuasa? Harta benda Islam yg sedang dirompak oleh bukan islam korsng boleh diamkan. Sudah² la tu. Biar je takdir tentukan siapa pm ke 8. Yg Islam kena la jaga Islam di negara ini. Jgn jd ayam sabung dap supaya sentiasa berlaga, dap sedap² bahan reta benda orang Islam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalo madey tak setuju serahkan aset TH kpd spv tak lah jadi masalah ni....

      Delete
    2. Pada aku ade tujuan tertentu madey setuju serahkan aset tak bermasalah TH kpd spv...menteri kewangan pon kena akur kpd PM...

      Tu sebab aku setuju madey lepaskan jawatan lebih awal...

      Lepas ni aset felda plak dikendurikan....

      Delete
    3. org melayu skrg dh mcm cina. bila berpolitik, kiblatmya hanya DUIT...maka. jwtn padanya adalah peluang duit. inilah bukti liciknya sistem ciptaan orientalis..

      Delete
    4. Pentaksub madey boleh kendurikan jugak aset TH yg diserahkan kpd spv?...rasa2 nye melopong ajeee...puak madey yg kenyang..

      Delete
    5. Melajews
      kukok paling kuat.
      Kuat dengki.
      Kuat kartel perkauman.
      Kuat sabotaj pesaing.
      Tidak professional.
      Kuat hutang,tak suka bayar balik.
      Sering rak amanah.
      Sangat penting diri.
      Kuat berlakon suci warak.
      Pantang orang tegur.
      Lagak hebat , biar papa
      Asal bergaya.
      Gila dimanja
      Nak dimanja mcm budak rencat.
      Kuat makan suap.
      Tak pernah nak mengaku salah.
      Kalah salah disalut 1000 alasan.

      Habis tu mcm mana naj maju ?

      Lagi satu. kuat sentap, kuat tantrum amok dan

      Kuat maki.
      Ok, mulakan....
      aku tk heran pun, sebab dah tahu.
      Aku Melayu, bukan
      MELAJEWS HARBI UMPAS

      Delete
    6. Madey jatuhkan najib kerana nak selamatkan malaysia...

      Aset TH yg tak bermasaalah akan selamat lah ketangan kroni mahadey...

      Delete
  31. Is Azmin burning his bridges?
    ANALYSIS
    Monday, 31 Dec 2018

    by joceline tan

    Fun outing: The families of Azmin and Hishammuddin holidaying in Morocco.

    DATUK Seri Azmin Ali seems to be ending the year with a bang.

    For a while, many thought that the reported fallout between Azmin and PKR president Datuk Seri Anwar Ibrahim was just the usual political gossip.

    But ties between Anwar and Azmin have deteriorated to such an extent that PKR insiders say it may have reached a point of no return.

    Azmin, as the saying goes, may have crossed the Rubicon.

    And more so especially after a photo of Azmin and former Umno minister Datuk Seri Hishammuddin Hussein holidaying in Morocco with their families went viral.

    Outwardly, it looked like a happy family outing. After all, the two families live in the same upper class area of Ampang, the two men have known each other for decades, they belong to the same generation of politics, and they are known as “tok dad” to their young grandchildren.

    However, while Azmin and Hishammuddin looked perfectly comfortable with each other, the body language between their respective families seemed rather awkward.

    Azmin’s son, Ameer Azmin, who posted the holiday photo and video on his social media platform, described it as a reunion of the two families.

    But very little is normal when you are a politician, especially given the power games surrounding the pair in the last few months.

    It was a vacation with a political message, a declaration that the two men are friends and allies.

    The holiday affair has set tongues wagging among political circles back home.

    The relationship between the Azmin and his party boss had been strained throughout the months-long PKR election during which the Azmin-Rafizi Ramli fight was widely seen as a proxy fight between Azmin and Anwar.

    Azmin had pledged to work with Anwar during the PKR congress last month but things have fallen apart following their inability to compromise on key appointments to the PKR supreme council.

    The two men had met a few times after the congress to discuss the appointments.

    The last meeting ended on a contentious note.

    A source close to Azmin said that he had allegedly told Anwar, “I will go against you in many years to come.”

    Anwar had apparently shot back, saying that, “I will take you on.”

    Shortly after that, Azmin left to perform the umrah with his wife and daughter.

    He had tweeted from Mecca that he prayed before the Kaabah for Tun Dr Mahathir Mohamad to live a long life so that he can lead the people and nation.

    The tweet caused a stir because everyone could see that it was about prolonging Dr Mahathir’s control over Malaysian politics.

    Read more at https://www.thestar.com.my/opinion/columnists/analysis/2018/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anwar sudah jawab...I will take on you..

      Azmin selangkah dibelakang anwar dlm politik...azmin yg akan terbakar..

      Delete
    2. Hahaha rahsia amendanye..azmin pernah dituduh aiskrim dlm jamban...heboh..hihihi.m
      ..

      Delete
    3. Kakitangan penjara sg buluh turut berkempen untuk amwar di prk PD...tak de rahsia pon..

      Delete
  32. The dots are thrown out. Up to us to join the dots....see if tbe final name is MR TAK DISANGKA or BPK PEMBONTOTAN

    Let the game begins......from 23:59:59 hrs today.....hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yaep bapak pembobotan yg dirayu oleh madey bapak kroni..

      Delete
    2. Azmin blm cukup kuat untuk.lawan anwar yg telah terbukti kental.....jiwa azmin pon lemah...

      Delete
  33. Apa tindakan PKR terhadap Azmin?
    Pecat?
    Gantung keahlian?
    Lembaga Disiplin?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Presiden akan Biarkan dulu dia membuat kesilapan bila rasa tersepit...ahli 2 yg akan buat penilaian...bukan susah..

      Delete
  34. Azmin pernah derhaka kpd tun madey...sejarah...adakah madey akan terima azmin?...terima setakat untuk tujuan politik saja...

    ReplyDelete
  35. ‘Kontrak, jawatan kekal kuasa’: Bersih bidas Rashid Bersatu.

    31 Dec 2018, 11:36 am (Dikemaskini 31 Dec 2018, 11:44 am)

    A A
    Gabungan reformasi pilihan raya, Bersih terkejut dengan gesaan Naib Presiden Bersatu Abdul Rashid Abdul Rahman supaya parti itu menggunakan kedudukannya sebagai kerajaan bagi menyalurkan sumber dan projek kepada ketua bahagian.

    Ini kata Rashid bagi memastikan Bersatu menang pilihan raya “dengan apa cara sekali pun.”

    “Ia menimbulkan pertanyaan jika kerajaan Pakatan Harapan pada umumnya, dan Bersatu secara khusus, komited terhadap reformasi pilihan raya dan institusi.

    "Adakah Rashid dan perwakilan yang bersorak begitu cepat lupa mengapa rakyat Malaysia menolak kerajaan Umno-Barisan Nasional sebelum ini, pada tujuh bulan yang lalu?" Soal Bersih dalam satu kenyataan hari ini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan sahaja bersih yg terkejut, malah ramai lagi yg terkedu dgn kenyataan tersebut! This is to confirm our suspicious that they are no different than Umno. As a matter of fact they are still Umno in the inside, cuma nama shj yg berbeza. What can we expect from these people? Nothing! Masuk politik utk dptkan kuasa Dan buat apa sahaja utk kekalkan kuasa. Jangan harapla nak bela nasib org melayu sprti yg dilaungkan dgn mentaliti mcm ni. Cukup menyedihkan!

      Delete
  36. Anak melayu cina india dayak kadazan semua pun anak dia? He thinks too highly of himself. Bongkak dan riak samakan diri dengan pemimpin2 power yg lain. Padahal belum ada apa2 pun sumbangan kecuali dikenali sebagai peliwat yg diampunkan oleh Agong, itu pun sebab Tdm yang push. Tak sedar diri lagi tu. tak nyabar2. Nampak nar gelojoh eh. Over lah kaki lgbt sekoq ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju sgt..pakar masuk bakul
      sendiri angkat ..tak ada jasa apa pun kecuali suruh guna sempoa dgn bahasa beku..itu pun kalau boleh dianggap jasa.

      Delete
    2. Luahkan lah persaan keciwa bodoos anda disini...madey dah janji tak nak jadi munafiq lagi...

      Delete
  37. Pada akhirnya hanya ada satu pasukan sahaja yang bakal menang mutlak pada hari berlakunya PERTEMPURAN KLIMAKS.

    Mahu tahu pasukan yang mana? Carilah satu pasukan yang tidak pernah kalah di dalam mana-mana PERTEMPURAN sebelum itu.

    Pasukan inilah yang bakal menang mutlak dan mengibarkan panji-panji hitam sebagai tanda kemenangan mutlak kebenaran ke atas kebathilan. Kemenangan mereka akan disusuli HARI PEMBUKAAN menandakan umat ini bakal melangkah ke zaman baru meninggalkan zaman fitnah yang telah berlangsung hampir seabad sebelum itu.

    Ia akan berlaku, in shaa Allah.

    Wallahu a'lam.

    ReplyDelete