Sunday, December 16, 2018

TIDAK ADA MUDAH BAGI SIAPAPUN GANTI TUN, ANWAR PERLU SOKONGAN BERSATU SEPERTIMANA MAHATHIR PERLUKAN ANWAR..

Siang malam, bertahun lamanya menghentam Najib Kiri Dan kanan, bukan hentaman kosong Dan fitnah.

Sebaliknya Hari InI APABILA Ada puluhan Dan mungkin ke ratusan tuduhan Dan pendakwaan, nyata hentaman  dulu berasas.

Bukan setakat najib, pemimpin UMNO yg masih sokongnya pun dikritik Dan akhirnya seluruh parti UMNO dilihat bermasalah. 

Hari InI APABILA Ada antara mereka keluar UMNO Dan MINORITI menyertai BERSATU, KENAPA penyokong HARAPAN melatah Dan Cuba salahkan BERSATU untuk menerima mereka.

Jangan Lupa, PH hanya disokong pengundi Melayu 30% itupun lebih kepada faktor BERSATU Dan sedikit dari AMANAH.

KALAU PKR atau DAP, tidak Akan Ada lonjakan undi Melayu Dan BN tetap menang PRU14.

PENGHIJRAHAN pemimpin UMNO ke BERSATU sekarang atau Akan Datang atas rasa selesa, tidak banyak beza antara perjuangan BERSATU dan umno kerana semua pernah bersama Tun Dan Muhyiddin.

PENGHIJRAHAN InI tidak juga menggugat Anwar sebagai pengganti Tun malah Anwar perlu pada kekuatan BERSATU Dan AMANAH menyokongnya dari tekanan DAP.

Walaupun PKR mempunyai kerusi terbanyak tetapi belum cukup kuat bersendirian menghadapi DAP.

Tidak Ada pengganti Tun, sesiapa sahaja pun PM  tidak akan mudah dan selesa mengendalikan kerajaan. Dia akan hadapi tekanan DAP seperti belanda minta tanah. 

Rafizi dan Azmin masih berlaga angin, tiada sokongan 100% kepada Anwar.

Itulah penyatuan Islam Melayu Yang dimaksudkan.

KENAPA gentar pada sebangsa Dan seugama.
KENAPA masih pandangan serong kepada mereka yang keluar umno sedangkan kita hentam mereka jika masih sokong umno.


Dalam darurat dan masa depan, Melayu Islam mesti disokong, semua orang lakukan kesilapan masa lampau.

Siapa kamu untuk menghalang Dan semborono mempertikaikan niat mereka.




http://dialograkyat.blogspot.com/2018/12/tok-mat-ku-nan-noh-mahu-keluar-parti.html



22 comments:

  1. SPOT ON bro KD,

    Bila kekal di dalam UmNo dituduh kekal menyokong perompak dan sebagainya. Bila keluar UmNo pula dituduh tiada harga diri, pelacur politik dan seumpamanya pula.

    Agaknya mereka mahu saudara sebangsa dan seagama mereka ini bunuh diri baru dikatakan bermaruah kot.

    Bila faktor-faktor lain dijadikan panduan utama berbanding kebaikan kepada agama dan bangsa maka begitulah jadinya.

    Pendirian saya sudah jelas, saya akan kekal bersama-sama Tun sehinggalah berlakunya PERTEMPURAN KLIMAKS in shaa Allah.

    Wallahu a'lam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tun Mahathir ada sebab berbuat begitu,,Dia tetap akan serahkan kepada Anwar PM-8,,ada yang lebih penting mengapa Tun Mahathir bertindak sedemikian yang jelas dan pasti DAP hampir menguasai Parlimen dan Negara jika kita ikuti perkembangan PH........!! Tun M genius bukan stupid,,itu you all kena faham baik-baik.

      Delete
    2. Ada lagi pertempuran KLIMAKS??ingat dah habis..

      Hmmmmmm

      Delete
    3. Sudah tentu kisah PERTEMPURAN KLIMAKS ini tidak akan habis saya bangkitkan di alam maya ini sehinggalah ia benar-benar berlaku dan berakhir.

      Ia akan menjadi nasihat dan peringatan kepada orang-orang yang merancang mahu menjatuhkan Tun bahawa mereka akan tewas mutlak di KLIMAKS itu supaya apabila ia benar-benar berlaku kelak tiada sesiapa di antara mereka yang akan mempunyai ruang untuk beralasan 'kami tidak tahu bahawa Tun Mahathir adalah Pembawa Panji Hitam. Sekiranya seseorang telah memberitahu kami tentangnya, maka sudah tentu kami tidak akan menentangnya sehingga ke KLIMAKS".

      Ia juga memberikan harapan dan keyakinan kepada golongan yang benar (para penyokong Tun M) bahawa mereka adalah golongan yang bakal diberikan kemenangan mutlak apabila pertembungan itu telah mencapai KLIMAKSnya, maka janganlah sesekali merasa khuatir, ragu-ragu mahupun berputus asa di dalam perjuangan ini kerana sesungguhnya Allah pasti akan memenangkan hamba-hambaNya yang beriman yang berada di jalan yang benar.

      In shaa Allah.

      Wallahu a'lam.

      Delete
  2. Shahbudin nmpknya xberapa gembira dgn perkembangan terkini.

    Susah terima hakikat atau tidak paham permainan belakang tabir.

    Sudah lupakah kita kisah mat songel?
    Perbincangan nazri dan anwar?
    Apa yg berlaku dijulau tidak mustahil berlaku di tmpt lain dan utk perkara luar urusan parti?
    Kalau yakin dgn tun m xdelah tipu helah julau dan tpm turun bg projek utk julau.
    Tiada rasa malu sbg suami dpm tapi melaram dgn jet kerajaan?
    Tanpa segan silu suami dpm membuat kputusan bg pihak kerajaan.
    Suami dpm lbh sudu dari kuah xsedar sbg peliwat tapi masih jln mendongak ke langit

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia fikir semua orang tergilakan Anwar. Dia fikir orang pangkah PKR dlm PRU14 kerana nakkan Anwar. Sorrylsh ya, Kalau andainya Tun bubar psrlimen, belum tentu PKR boleh menang 53 kerusi yg ada padanya skrg

      Delete
    2. Tun Mahathir ada sebab berbuat begitu,,Dia tetap akan serahkan kepada Anwar PM-8,,ada yang lebih penting mengapa Tun Mahathir bertindak sedemikian yang jelas dan pasti DAP hampir menguasai Parlimen dan Negara jika kita ikuti perkembangan PH........!! Tun M genius bukan stupid,,itu you all kena faham baik-baik.

      Delete
    3. Masa kecoh kes Julau, Nurul diam seribu bahasa.

      Hanya Lateefah Koya shj org PKR Semenanjung yg lantang bersuara.

      Yg saya pelik dgn DSAI ni, dia asyik cakap ttg Reform Agenda. Dia tak puas hati lg kerr dgn segala usaha2 reform yg sedang dilaksanakan oleh kerajaan PH sekarang?

      Reform macamana lagi yg dia hendak? Halalkan benda2 yg majoriti orang Melayu Islam tolak ker?

      Yg peliknya sebelum dia dibuang dr UMNO pada tahun 1997 dulu, takde pun dia lantang pasal reformasi. Saya masih tahun 1985, masa tu dia menteri pertanian, Dia datang jumpa kami (students di sebuah kampus di Shah Alam). Pelajar tya dia bila dia nak ubah Umno dari dalam sbb masa dalam Abim dia selalu cakap Umno tak islamik. Jawapan dia tunggu, perlahan2, dia akan usahakan.

      Tahun demi tahun... akhirnya dia pulak yg terlibat dgn politik wang, politik kotor, perebutan kuasa (Team A vs Team B, PBS jd kerajaan beberapa bulan ajer di Sabah). Umno semakin kotor.

      Tetiba...bila dah hilang kuasa... bertempik melaungkan reformasi... hah!

      Delete
  3. Sdra KD

    Anwar cannot lead. He can only talk. Spearheading PH is no joke. Man of mahathir's calibre is required.

    Harap GPS will reject Anwar as PM and start working with Bersatu and Warisan in Sabah. Sarawakians and sabahans cannot afford to have a pardoned Sodomite as malaysian premier

    ReplyDelete
  4. Adakah salah kalau menjangka bahawa ph akan bergolak besar akibat berbondong² mp umno keluar parti dan akhirnya akan masuk bersatu? Apakah pandangan anwar selaku presiden pkr, mat sabu selaku presiden amanah atau juga kit siang sebagai kepala dap? Adakah ketiga-tiga parti berkenaan akan gembira atau berasa terancam? Tentunya dgn bertambahnya kerusi bersatu, anwar akan rasa bahawa ini adalah projek pengerusi bersatu aka pm utk menafikan (baca mungkir janji) dirinya menjadi pm ke 8. Bila dominasi pkr dlm ph semakin mengecil, itulah signal peluangnya menjadi pm makin kelam. Dap juga tidak akan duduk diam. Semakin bnyk kerusi bersatu bermakna cengkaman dap dlm kerajaan semakin longgar. Maksudnya suara bumiputera dan melayu Islam semakin besar dlm kerajaan. Sebab itu ada desas desus dap mengancam utk keluar ph jika x umno tetap diterima oleh bersatu. Amanah bagaimana? Amanah adalah cawangan kpd dap. Tak susah utk menduga apa respon amanah. Amanah akan ikut arahan abang besar mereka. Sebenarnya risiko besar kpd ph jika bersatu menjadi pilihan mp x umno utk mendarat. Parti² komponen dlm ph pasti marah, tak puas hati dan berasa dikhianati... Drama politik malaysia makin rencam dan berduri. Yg hebat dan optimis akan menang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukankah perkara ini SENTIASA DIBINCANG DALAM MAJLIS PRESIDEN PH.....?Persrpsi apa yg mahu anda timbulkan...?
      Jika Majlis Prediden sudah bincang, kemasukan katak-katak ni ke dalam BERSATU/Watisan/Pkr/Amanah tidak jadi masalah. Katsk-katak ini pun kena ikut prosedure. Lompat keluar, berehat,kemudian baru mohon masuk party-party pilihan mereka dlm PH.

      Delete
    2. Tun Mahathir ada sebab berbuat begitu,,Dia tetap akan serahkan kepada Anwar PM-8,,ada yang lebih penting mengapa Tun Mahathir bertindak sedemikian yang jelas dan pasti DAP hampir menguasai Parlimen dan Negara jika kita ikuti perkembangan PH........!! Tun M genius bukan stupid,,itu you all kena faham baik-baik.

      Delete
  5. Dia cakap nak masukkan pemimpin² korap umno ke dalam penjara. So, apa jd selepas itu? Dia masukkan si korapsi dlm parti dia pulak....lalalalala

    ReplyDelete
  6. Perjuangan hanya RETORIK. Sekarang masa untuk semua pemimpin duduk dibelakang Tun. Bantu Tun utk perjuangkan nasib MELAYU adalah lebih mulia dari mengejar pangkat. Senang untuk kita SCAN kredibiliti seseorang pemimpin, iaitu apabila bila berkata-kata, ada mengandungi unsur2 puji diri sendiri, mengaku diri sempurna. Cuba dengarkan ucapan tiap pemimpin, dari situ kta dpt tahu akan kelayakan nya.. next PM bukan Anwar... APA JASA ANWAR? APA CIRI2 ANWAR YG DIKAGUMI? BUKTI APA? Melainkan tuduhan liwat. Hanya mereka yang keliru dan gilakam kuasa yg akan menyokong Anwar..Sepatutnya Anwar bantu Tun. Bukan berangankan KUASA.. Tiada ciri tersebut dlm ajaran kita... Teraju kepimpinan negara bukan mudah.. serahkan pada yang PAKAR selagi beliau boleh memyumbang...
    Berdoalah agar tuhan bukakan minda agar dapat melihat yg benar dan dari tertipu dari golongan MUNAFIQ...

    bantulah Tun... bukan menyusahakn.. Tolak PLURALISMA..

    ISLAM ITU MELAYU.. MELAYU ASALNYA ISLAM..

    ReplyDelete
  7. terang lagi bersuluh... PILIHANRAYA PBT...agenda siapa? apa yg tak kena? misi sekarang adalah hapuskan TALIBARUT ataupun mereka yg KELIRU...

    ReplyDelete
  8. Aku tetap percaya Tun seorang yg cerdik dan bijak. Dah 7 bulan ni aku tengok ok je Tun mengendalikan masalah dan bermuafakat dengan semua parti PH. Tun akan ambil jalan tengah dan bila sesuatu tindakan perlu dibuat, dia akan jelaskan sebab dari segenap segi sehingga yg tak setuju pun jadi setuju.
    Hidup Tun.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ....Dan sehinggalah akhirnya golongan yang suka beralasan akan benar-benar kehilangan alasan untuk mereka terus-menerus beralasan... In shaa Allah.

      Wallahu a'lam.

      Delete
    2. MLM TADI AKO BENAR BERMIMPI
      ATOK NANGIS AKU IKUT SKALI LOL..!!
      MACAM DAH RAMAI ORANG BERKUMPOL NI
      APA KAH TANDA NYA JON DOE SAMDOL..??

      KIKIKIKI...

      Delete
  9. Terima kasih tuan KD keatas penulisan tuan yang begitu tepat dan ikhlas diatas...ternyata tuan adalah penyokong Tun yang tulin dan tidak mudah tergugat ,seperti juga dengan kami2 semua pengunjung/penyokong tegar blog tuan yang akan tetap berdiri tegoh dibelakang Tun walau dalam apa keadaan sekali pun...sekali lagi saya ucapkan syabas dan terima kasih kepada tuan.

    Saya adalah penyokong blog tuan sejak dauhulu, dan dalam pemerhatian saya sokongan tuan kepada perjuangan Tun tidak pernah tergugat,walau pun sehebat mana tuan dicerca dan dihina oleh pengunjung2 blog tuan yang sangat kritikal dan tidak beradab. Saya mendoakan semuga blog tuan akan terus maju dan diminati sampai bila2.InshaAllah.

    Dan kepada blog Shahbuddin.com yang pernah saya minati, kerana perjuangan yang sama tetapi kini sudah u-turn 360% saya ucapkan bye2 ,dan biarlah Shahbuddin terjun dengan labu2nya.

    ReplyDelete
  10. Wartawan pun dare not to question Anwar regarding his 'DEAL' with Nazri and the 4 points Agreement!

    Worst, nobody has ever asked LGE, LKS, Zahid and Anwar on the DEAL-convention involving DAP-PKR-GPS with UMNO aligned with Anwar and with that Anwar would get a simple majority henced, a VOTE of No-Confidence in parliament followed by the vengeance finally done toward Tun M with his 'supposed exit with disGRACE'.....see that's why even SHAHBUDIN.com are anxious with the undercurrent going on now!

    If one carefully observed the 'body-language' of DAP, they at first were loud-mouth and bold then suddenly LKS came up with article on PH's government needed 'A GREATER MALAY SUPPORT' to win a second term at GE15 right after he reiterated Anwar as the 8th PM-designate yet making noises on the gradual 'jumper' from UMNO into BERSATU.

    Meanwhile, STEADYAKU47 down in Melbourne downunder has questioned WAWI, ANWAR and RAFIZI on their perpetual LIE that Anwar-Azizah SEGAMBUT Palace were mortgaged in order to face the GE14 yet Anwar could still travel 'suci-dalam-debu' konon in private jet socalled owned by Trust Company in America. Steadyaku47 even put out a 'NO CAVEAT' document on the Segambut's palace.

    Is it not this anak-pak berahim be exposed for all his cunnings and schemmings knowing that the minute he stepped into the PM's office, Najib and Zahid might as wells be on their merry ways...which is highly probable!

    Rakyat Malaysia kena sedar the first hurdle getting rid of Najib from the pedestal of POWER and CONTROL are only a precursor to a bigger challenge ahead ie. Should Anwar Ibrahim be handed over the PM's mantle when he is just as charcoal-tainted since 1998?

    Should someone come along and manifest these as 'fitnah' then, he/she should simply do their own diggings just as an archaeologist would painstakingly brushing away dust to discover the 'dirts'!

    MLN

    PS. Tun M as usual took it in his stride but below-the-surface he strategise devising a tactical maneuver, May ALLAH help him and sustained his health and vigour, Amin, Amin, Amin!

    Nota kaki : Hanya prihatin akan Tanah Melayu...bumi kelahiran dan asal Atuk-Nek-Moyang ku walau berdekad-dekad berdagang 'Pak Malau atau Dagang Musafir lalu' ke merata dunia.

    ReplyDelete
  11. Seblm tun madey kluar dari umno tun madey sudah nyatakan umno akan tewas pru 14 jika najib tidak berundur... Tun madey sudah buat analisa sokongan rakyat malaysia kpd BN..

    Sokongan kpd Pakatan rakyat meningkat sejak pru 2008 yg makin mengurangkan majoriti kerusi BN...najib tetap yakin dgn cash is king dan berjaya mengasingkan pas dari pakatan rakyat...

    Tetapi najib tak mengambil kira kesan perpecahan Pas yg berjaya mengrangkan kerusi pas...

    Tun madey berani tinggalkan umno kerana tun madey confident BN akan tumbang....jika najib masih menang tun madey akan lunyai dikerjakan oleh najib dan rosmah...beranikah tun madey ambik risiko menentang najib?...

    Jadi PH menang bukan semata2 faktor tun madey yg hanye menang 13 kerusi sahaja...tanpa tun madey PH mampu menang simple majoriti...

    Sokongan melayu kpd PH makin meningkat selepas umno tidak berkuasa lagi...

    Jika kemasukan pemimpin2 umno yg jahat kedalam Bersatu tidak dikawal Bersatu akan jadi umno 2 yg dikuasai oleh umno...

    ReplyDelete
  12. OSTB latest entry had just reaffirmed what had been said earlier...brader AI has lost the plot and DAP caught with pants down LKS doing the damage-control....told you AI is as always conniving and plotting but as usual gelojoh nya dia could well be his weakest end to his brain....

    MLN

    ReplyDelete