Tuesday, January 8, 2019

ANWAR KE INDIA MAKAN ANGIN OR URUSAN KERAJAAN?


Atas perbelanjaan Mana?
Jika ianya URUSAN Rasmi kerajaan, atas kapasiti APA? APA jawatan? Jika Rasmi, wajar didedah agenda, sidang akhbar Dan diikuti wartawan..

Sebelum InI Anwar dikatakan tidak Akan menerima APA² jawatan..??

Bakal pengganti Tun sebagai PM bukan jawatan Rasmi..

Separuh Rasmi separuh peribadi? Siapa yang ikuti Delegasi tersebut?
InI Malaysia Baru??

APA kata Johari Abdul?
Bukankah sepatutnya Anwar duduk dalam Negara Dan fokus menggesa kerajaan PH TUNAI janji?
Atau Johari pun turut serta?



28 comments:

  1. Ini yg budak taksub brother susah nk phm.
    Susah nk phm yg brader ni sejak dari dlm umno smp skrg yg dijual hanyalah temberang.

    Reformasi taik kucing. Xde jawatan eksekutif tp buat statement mcm dia pm.

    Kalau dia pm xmustahil akan jadik najib 2.0

    ReplyDelete
  2. Seblm ke india anwar sudah jumpa madey...madey tak larang pon...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeke?
      Mana kau tau?
      Apa jawatan brader?
      Menteri kabinet?
      Kau pun pandai temberang mcm cai najis semata2 nk menghalalkan tindakan pemimpin pujaan kau Brader Anwar Bin Ibrahim

      Delete
  3. Dia mana ada tau rasa malu jauh sekali dari merasa berdosa untuk kembali insaf...

    ReplyDelete
  4. Anwar tiba di India untuk lawatan 5 hari

    NEW DELHI: Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datuk Seri Anwar Ibrahim, tiba di New Delhi untuk lawatan lima hari dan bakal mengadakan perbincangan dengan pemimpin kerajaan dan perniagaan.

    Beliau turut dijadual berucap di persidangan ‘Dialog Raisina’ pada Khamis, anjuran kumpulan pemikir Yayasan Pemerhati Penyelidikan (ORF) dengan kerjasama Kementerian Hal Ehwal Luar India.

    Turut menyertai lawatan itu empat Ahli Parlimen Malaysia.

    Pada Jumaat, Anwar dijangka mengadakan pertemuan dengan Ketua Menteri Karnataka, H D Kumaraswamy, di Bengaluru di samping menyertai interaksi perniagaan anjuran Gabungan Industri India (CII).

    “Selain itu, beliau bakal bertemu sekumpulan pemimpin kanan industri teknologi,” kata seorang pegawai CII kepada BERNAMA.

    Menurut laman web ORF, ‘Dialog Raisina’ adalah persidangan pelbagai hala bertujuan menangani isu paling mencabar yang dihadapi masyarakat global. – BERNAMA

    Kalo usaha baik untuk.menarik pelabor ape salahnye...msdey gagal tarik pelabor asing...jangan cepat bersangka burok..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Madey gagal tarik pelabur luar..
      Kah kah kah..

      Bdk2 baru nk up bukan main lambong lg bapa sesumpah malaysia.
      Kah kah kah..

      Apa komitmen brader boleh bg?
      Ada jawatan executive?
      Pelabor nk dptkn komitmen dari kerajaan ke ahli parlimen?
      Itulah, bila ckp bdk hingusan ssh nk terima.
      Tapi bila bercakap xmenggambarkan realiti keadaan sebenar.
      Bersama tenggelamnya dlm ucapan berapi brader tapi kosong xde isi apa.

      Delete
  5. Jika Tun..terus dikutuk
    Sedangkan Tun Perdana Menteri
    Badan tak sakit tetiba batuk
    Ada ke sebab diurut isteri?

    Belum pun apa dalam kerajaan
    Macam sudah pegang jawatan
    Manusia kuat ditimpa perasaan
    Baru membenih nak petik rambutan!

    Tun ke luar tugasnya resmi
    Ke luar negara mengundang pelabur
    Fenomena Tun umpama tsunami
    Melawan arus pastinya lebur!


    ReplyDelete
  6. Pengguna gesa Putrajaya cari punca kenaikan harga barang

    Minderjeet Kaur - January 9, 2019 9:43 AM
    47
    Shares

    Harga barangan tidak turun walaupun berlaku penurunan harga minyak.
    PETALING JAYA: Persatuan pengguna dan restoran menggesa Putrajaya mencari punca kenaikan harga barangan seperti daging dan sayuran walaupun harga minyak jatuh dengan menyiasat sesiapa sahaja yang mengambil kesempatan daripada situasi itu.

    Presiden Persatuan Pengusaha Restoran Muslim (Presma), Ayob Khan berkata kerajaan tidak patut mendapatkan mereka kerana mereka sendiri berada di penghujung rantaian.

    “Kami masih menyerap kos kenaikan harga, tetapi sampai bila kami dapat melakukan ini?” tambahnya.

    Bercakap kepada FMT, beliau berkata Kementerian Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna (KPDNHEP) perlu mendapatkan pengilang dan pembekal, serta mereka yang berada dalam barisan pengeluaran

    ReplyDelete
  7. Hellooooo......dia ada menantu BILLIONER dari
    Pakistanlah. Minggu lepas kawen dengan anak dia Nurul Ilham.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik minah takde jodoh dgn bilioner....

      Delete
    2. Dulu dah ada kes dengan Pakistan..
      Laa ni cari Pakistan pulak masa...

      Delete
  8. Dulu sebelum pru14 pakat buat janji jika PH menang akan lantik tun jadi pm. Selepas itu akan serah kuasa pada anwar. Sekarang ini pakat delima pulak nak serah kuasa pada anwar. Jika diadakan undi sulit untuk mp menentukan kelayakkan anwar jadi pm, jawapannya dah tentu anwar gagal. Tapi jika tun lantik atas kuasa yang ada, pru15 adalah penentu...

    ReplyDelete
  9. KD

    Sidetrack.....maaf

    Strong rumours but some said for sure that Tengku Abdullah will ascend to the throne of pahang and later to be aooointed as the next Agong.

    Interesting....very interesting...... most interesting....

    What the heck???? Why was it rumoured as well that Sultan Johor was said to have granted audience on thursday to dr mahathir and wife???

    Why? Rumours again Sultan Johor trying to get PM to stop ascention of pahang regent to pahang throne and thereafter allowing the latter to be appointed as king?

    OR that PM would face threat of being removed?

    OR that Sultan of Johore is trying to influence PM to get him as King thus bypassing pahang?

    Whatever it is....first thing first.. we will see what happens tomorrow Thursday.

    After that whether pahang regent would indeed ascend to pahang throne?

    Or killing of 2 birds with one stone..
    Both pahang and johor lose their turn in favour of appointing Acting Agong from Perak as Agong till actual expiry of kelantan's appointment as agong.

    John Doe....macam match your theory?
    Hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ko ni bukan Jon Doe marang perapu marang sekeper tu ke , asal IP ko sama je dgn Jon marang perapu tu.
      Why to fast make a fool conclusion. Mahahtir will withdrawl from PM position sooner and sooner. its inevitable. That bloody big mouth was over spoke and he was coincedently admitted DAP is his new Master.

      Anuar is rubbish. Anuar will slaughter to DAP after his dreams come true. But beleive me, UMNO will comeback.......

      Rupa rupanya yang dikata Pencuri dulu berani bersuara, yang gah kata Bersih rupanya lagi setan. ECRL gst free dulu kena hentam, sekarang Double Trek Gemas pun sama gak Free SSt.....hampeh. Mana keadilan kpd raky

      Delete
    2. Yes bro PR2,

      Telahan saya bahawa Raja-raja Melayu buat pertama kali akan berselisih faham secara terbuka kini memang kelihatan sedang menjadi kenyataan. Itu telahan pokoknya.

      Telahan rantingnya ialah, perselisihan faham ini akan berpunca daripada perebutan jawatan Perdana Menteri di antara Tun M dengan pencabarnya.

      Nampaknya telahan ranting saya sekali lagi meleset di dalam keadaan yang terjadi itu lebih mendalam gravitinya daripada yang ditelah. Bermaksud ia adalah lebih tepat pada formulanya.

      Punca perselisihan terbuka di antara raja-raja Melayu bukanlah disebabkan perebutan jawatan PM tetapi perebutan Jawatan Agung @ Raja Terulung Malaya di antara raja-raja yang berhak.

      Bgmn saya boleh meyakini perselisihan ini pasti berlaku? Begini formulanya:-

      Manusia hanya mempunyai 2 sistem memilih pemerintah. Yang pertama ialah demokrasi dan yang kedua adalah monarki.

      Ketika zaman fitnah sedang menuju ke hujungnya, kedua-dua sistem ini akan bergerak ke arah KLIMAKS. Pada hari PERTEMPURAN KLIMAKS itu berlaku kedua-dua sistem ini telah pun mencapai KLIMAKSnya.

      Saya telah pun menceritakan bahawa KLIMAKS sistem demokrasi akan berlaku di Malaysia apabila pasukan-pasukan bathil bakal bersekutu sesama mereka untuk menumpaskan Tun M, membawa perebutan takhta PM ke PERTEMPURAN KLIMAKS di antara mereka dengan Tun M.

      Saya juga telah menceritakan bahawa KLIMAKS sistem monarki akan berlaku di Bumi Mekkah apabila Raja Penjaga Baitullah akan mangkat dan diikuti dengan perebutan takhta di antara 3 orang putera yang menyaksikan ketiga-tiganya gagal mendapatkan takhta.

      Saya juga telah menceritakan bahawa Malaysia adalah satu-satunya negara Islam di dunia yang mengamalkan kedua-dua sistem serentak dan di negara ini prinsip monarki telah merosakkan sistem demokrasi dan prinsip demokrasi pula telah merosakkan sistem demokrasi.

      Ramai orang tidak menyedari bahawa sekalipun KLIMAKS sistem monarki bakal berlaku di Arab Saudi, tetapi kerosakan pertama sistem ini berlaku di Malaysia, apabila sekumpulan majoriti 'Ahli Pewarisan Diraja' sebuah negeri memilih putera seorang Sultan untuk menjadi Sultan negeri mereka ketika ayahandanya masih lagi hidup. Ia juga telah dirosakkan oleh tindakan majoriti Raja-raja Melayu yang kemudiannya memilih pula 'Sutlan' tersebut sebagai Raja Terulung di antara mereka. Di dalam monarki tiada prinsip 'pilihan majoriti'.

      Sistem demokrasi pula telah dirosakkan apabila Tun M bersetuju membuat "perjanjian penyerahan takhta" dengan DSAI walaupun penyerahan takhta sebegini tidak wujud di dalam demokrasi yang memperuntukkan apabila seorang pemerintah itu tamat tempoh, mandat untuk memilih pemerintah baru dikembalikan kepada rakyat majoriti.

      Kenapa kedua2 sistem ini bakal ke KLIMAKS? Sebab zaman terakhir umat ini iaitu zaman khilafah manhaj nubuwwah bakal menyatukan kedua-duanya di bawah seorang khalifah yang memiliki seorang pemasyhur yang pada ketika pemasyhuran khalifah dibuat, pemimpin ini telah pun bertaraf 'pemimpin terulung demokrasi'.

      Nabi Muhammad saw telah memerintah umat dengan kedua-dua sistem ini. Di akhir zaman khalifah terakhir umat juga bakal memerintah dengan kekuatan yang sama, iaitulah kekuatan kedua-dua sistem ini digabungkan. Disebabkan itulah hadith menyebutnya sbg 'zaman khilafah manhaj nubuwwah'.

      Dengan calon tunggal pemasyhur khalifah iaitu pemimpin terulung sistem demokrasi di dunia Islam (Tun memang telah diiktiraf), sedang benar-benar memegang kekuasaan di negerinya, zaman khilafah manhaj nubuwwah sudah semakin hampir.

      Wallahu a'lam.

      Delete
    3. Apa kau goreng lah..
      Baca penggiliran sebenar agong.
      Teori konspirasi kau level sampah.

      Delete
    4. Berpusing2 ayat ko ni Marang perapu marang sekeper, apa yg ko merepek ni setannnnnnnnnn....

      Syeikh Hisyam Alkabbani bercerita kpd kawan2 aku yg stewardess ketika Flight dorang singgah di Cyprus,15tahun yg lalu,

      Pada Pandangan Hisyam kabbani , dlm dunia ni ada 37negara yg berRaja walaupun bukan full Mornaky. aku pendekkan cerita negara yg ke35 sistem beraja adalah Thailand, ke 36 adalah Malaysia.....semua Negara ni akan huru hara . Hinggalah negara beraja yg ke37 akan huru hara,barulah terjadinya Armageddon. Negara yg ke37 tu menurut Syeikh Hisyam Alkabbani adalah Brunei Darussalam.

      There u are, bukan ko sorang lah Jon doe marang perapu marang sekeper yg predict mende2 mcm ni. Ramai lagi yg kadang2 aku malas nak layan sangat. Ko boleh baca pulak ramalan Abd Khalid Abd Aziz, Ko boleh surf Mud Sufian ke apa nama dia yg dapat alamat bagai2, Mat Qasim, semua sekadar Plain Acknowledment without Hard evidence.

      Ada yang kata 15Feb ni Addukhon nak jadi, bagai2 lah ........daripada aku layan sembang yg dasarnya kabur, lebih baik aku percaya kata2 Syeikh Hisyam Kabbani yg mmg tersohor Kasyafnya tu. And what he was spoken to, its really happen. its true dude.

      Nasihat aku kpd ko Jon doe marang perapu marang sekeper, satu suara banyak nama, your view is only expectation , its not beyond that. Expectation is close to Guesting or agak agak. Sungguhlah kejahilan dan ketaksuban membawa kepada kesesatan.

      Delete
    5. 7.1

      Whilst John Doe's theory may not be totally correct there appears to be some truths albeit imperfections.

      A fact is first time in malaysian history an Agong who has not finished his term resigns controversionally

      A fact the ex Agong ascended to Kelantan's throne through mired court cases....

      The fact that a Regent suddenly rumoured to ascend the throne in consideration of the ailing father abdicating the throne so that after being coronated will be appointed as Agong.....

      Wallahuaklam

      Delete
  10. Jho Low, bapa tiada dalam senarai Interpol
    Jho Low, bapa tiada dalam senarai Interpol
    Jho Low
    Farabi Said Al Jabri
    18 September 2018 12:39 PM

    1.1K
    KUALA LUMPUR 18 Sept. - Ahli perniagaan yang masih diburu pihak berkuasa kerana dipercayai terlibat dalam skandal 1Malaysia Development Berhad (1MDB), Jho Taek Low atau Jho Low bersama bapanya, Tan Sri Low Hock Peng didapati tiada dalam senarai notis merah Interpol.

    Hasil carian dilakukan Utusan Malaysia di portal Interpol mendapati hanya 14 individu rakyat Malaysia yang dikehendaki melibatkan 11 lelaki dan tiga wanita.


    Antara nama yang dipaparkan dalam portal tersebut termasuklah bekas anggota Unit Tindakan Khas (UTK), Sirul Azhar Umar yang terlibat dalam kes pembunuhan model Mongolia, Altantuya Shaaribuu; penjenayah kolar putih Micheal Soosai serta dalang kes kecurian kereta terbesar, Robin Hai @ Nyo Ah Hai.

    Keputusan semakan dilakukan sekali gus menimbulkan persoalan orang ramai terhadap kenyataan Polis Diraja Malaysia (PDRM) yang sebelum ini memaklumkan akan menghantar notis merah kepada Interpol untuk tindakan susulan.

    Madey main wayang kunun nak tangkap dan fakwa cina jho lo...

    Hancennggg lagi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Xnk hancing pi peluk bontot brader la.

      Kan IGP dh kate interpol ada discretion sendiri utk listkan siapa yg mereka fikir fit utk masuk dlm kategori red notice.

      PDRM sudah request tp interpol berfikir jho low bkn penjenayah.
      Kalau berani pergi hentam IGP msia la buat keje slow.

      Nk harapakan brader lepas keluar jel pergi meliwat lagi. Org lain yg keje kuat nk bg menang pru.
      Tapi cacai dia ntah boleh lupa diri lupa dunia nk sgt peliwat naik jdk pm.
      Ntah apa hebatnya brader selain temberang dan nafsunya?
      Dgr ceramah dia kau teruja eh?
      Kah kah kah kah kah

      Delete
    2. Ini ejen interpol ker?...billions punyer kes bukan kes jenayah...nak temberang keer...

      Kenape nadey tak warning IGP lembap buat kerja?...

      Main lah wayang...

      Delete
  11. Umno wants an independent and neutral party to investigate allegations that the International Republican Institute (IRI) interfered in Malaysian politics, said party information chief Datuk Dr Shamsul Anuar Nasarah (pic).

    Dr Shamsul said that since the judiciary and other enforcement agencies are under the government’s control, a special taskforce must be set up so that there can be fair investigations.


    Read more at https://www.thestar.com.my/news/nation/2018/08/06/umno-wants-independent-investigation-of-iripakatan-allegations/#Vkq2yopFcF7zLmMH.99

    Apa citer PH ni , hampeh PKR dng Dap ni

    ReplyDelete
  12. Polis tunggu laporan patologi sampel air kencing anak menteri
    10 Jan 2019, 8:02 pagi (Dikemaskini 10 Jan 2019, 8:03 pagi)

    A A
    Anak Menteri Pertahanan akan didakwa sekiranya laporan patologi sampel air kencing mendapati lelaki berusia 31 tahun itu positif ganja, kata Ketua Polis Kuala Lumpur Datuk Seri Mazlan Lazim.

    Beliau berkata buat masa ini polis masih menunggu laporan sampel air kencing dari Jabatan Patologi Hospital Kuala Lumpur yang dijangka mengambil masa antara sebulan dan tiga bulan.

    ReplyDelete
  13. Umno letak calon orang asli anak tempatan di cameron highlands...BN akan menang prk ini...kasi ajar sikit PH sama madey...

    Isu rusuhan dan kematian adib di kuil keling subang jaya akan tarik undi melayu dan orang asli...isu madey kencing rakyat pon akan membantu tarik undi bukan melayu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Padan muka tak malu ko kena kencing sampai hancing. Talam dua muka mcm ko memang patut kena kencing. Hik3.

      Delete

CASH IS KING VS KING COBRA

Smart Politician terpaksalah kita akui walaupun dia juga banyak kelemahan dan kekurangan... Anggap dia siffu dan ayah... Kena dengar nasihat...