Thursday, January 31, 2019

ASTARGHFIRULLAH...


25 comments:

  1. There are 2 sides of a coin. One must have told the truth.

    To be continued

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hati2 dengan berita yg di bawa oleh kafir. Ya allah tak habis2. Kalau bab agama macam2 di bahas contoh hadis dhaif lah . Tapi kafir bawa cerita boleh pulak nak percaya. Kalau satu hari orng kata aku tak percaya anwarliwat sebab tak de bukti. Tapi kafir ni ada yg akan percaya. Heh dey cuni wakemali . Lu balik india mintK sedekah kau. Kau duduk negara ni kau sedar diri. Babi punya org.

      Delete
    2. 5.17

      Kalau muslim macam najib dan rosmah macam mana pulak? Bersih dan suci?

      Kelemahan melayu dan muslim adalah kurang minat pada realiti fakta dan kebenaran. Wang jadi daya tarikan

      DAN APABILA NGANTUK BARU TERNGADAH. pada ketika itu...too late.

      2.6 bil fitnah....sekarang?
      Jho low tiada kaitan dengan 1MDB....sekarang?
      Goldman Sach tak tipu....sekarang dah mintak maaf
      Tim leissner dulu kata fitnah... dan sekarang mengaku salah

      Banyak lagi........

      Saya doakan melayu muslim dalam umno atau PAS dibebaskan Allah dari minda yang CLOSED.....wallahuaklam

      Delete
  2. Itu satu fitnah. Ada bnyk lg fitnah yg tersebar. Malangnya tanpa usul periksa terus dipercayai. Astaghfirullahalazim.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Azreen (anak perempuan Rosmah dgn suami pertama) juga telah menceritakan perkara yg sama.

      Klu Deepak tak dipercayai sebab dia bukan muslim, adakah kata2 Azreen yg pernah hidup bersama Rosmah juga tak layak utk dipercayai?

      Delete
  3. kata baru jumpa sekali .. tapi cara komen macam member rapat .. :)

    ReplyDelete
  4. Alahai KD batu api kau tak manjadi sshg.... cuba lagi KD... putarrr lagi putarrrrr halimmm.. terus mencuba...!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. T.I.P.U

      &

      H.A.N.C.I.N.G
      ---------------------

      Siape nk PERCAYA "keling" ni ??

      Smakin RAMAI KELING yg gilerr kt mlysia ni

      Deepak KARAWALEeee

      Hamjadah punye keling

      Delete
  5. Kata kata kafir fasiq dijadikan iman kita kerana menurut selera nafsu kita. Akibat taksub sangat dengan seorang tua yg fasiq. Apakah agaknya habuan akhirat sebarkan perkara sebegini? Ramai yg taksub dan buat perkara perkara jahil kerana ikut nafsu taksub mereka. Bak kaum yg sembah batu berkepala gajah. Mereka tetap sembah walau betapa jahilnya perbuatan itu. Kerana taksub pada apa yg disembah nenek moyang mereka. Waspadalah - taksub boleh junam kita ke lurah berapi..

    ReplyDelete
  6. Selain Royan tak abis2, Baki Bani UmPas rasakan,
    Islam tu kepunyaan MEREKA.
    Segala naratif hala tujuan bangsa perlukan keoutusan MEREKA.
    kuasa dan Keketuaan milik mutlak MEREKA.
    Semua Umat harus jadi kambing dibawah gembalaan MEREKA.
    Semua bidang dan wang dikawal MEREKA.
    Kebijaksanaan dan kemahsuman diinstitusikan oleh MEREKA,
    untuk MEREKA.
    Semya Rakyat lemah dan bergantung kpd MEREKA.
    Tuhan sayang dan sudah wakilkan (*God Chosen) kuasa kpd MEREKA.
    BANGSA AGAMA dan Raja lemah dihina dan wajib mendapat naungan MEREKA.

    HEBAT tak saki baki UMPAS ni?
    Hebat, sebab minum Jus Cicada Piss XTRA cap Pohon Petai Nanggis.


    * terdapat hanya 2 kaum (self- claimed) God Chosen people dialam ini.
    Zionist dan
    Melazio UmPas.

    Dua2 jenis bongkak tak malu. Elok lah tu.
    Lagi satu Numbo wahid kalau bab MAKI, tak percaya? Tunggu kejap sj lg.

    ReplyDelete
  7. Bossku, kd cuba nk bgtau bahawasanya tuduhan² kpd najib dan rosmah selama ini adalah tuduhan berbaur fitnah. Dunia akhir zaman. Yg bathil lebih dipercayai... (agaknya la kot, kan kd kan...hehe)

    ReplyDelete
  8. Dlm pengakuan anak perempuan rosmah yg kawin dgn Dr fazli pun ada cakap bomoh keluar masuk rumah. Duit cash pun banyak bertukar tangan. Duit cash dah terbukti, sekarang pula bomoh.

    ReplyDelete
  9. Kak Jaan kenal deepak semasa dirumah mumtaz jaafar...mumtaz jaafar bekas ratu pecut negara kawan rosmah mansur...dikatakan dia salah seorang ahli kumpulan konspirasi liwat 2...bekas tunang sefool anak sedara mumtaz jaafar..

    Bila kak jaan nak saman deepak...?

    Deepak sudah saman najib dan rosmah....deepak jugak di saman oleh bini mendiang PI Bala kerana mengatur keluarga PI bala dihantar tinggal di luar negara...

    ReplyDelete
  10. Lobak Merah

    “Bomoh, ahli sihir sentiasa ada di rumah” – Anak Rosmah

    Selepas tumbangnya kerajaan Barisan Nasional dan digantikan dengan Pakatan Harapan 9 Mei lalu, satu persatu berita keluar daripada mereka yang dah lama pendam rasa. Antara kenyataan yang paling berani ialah daripada Datuk Fazley dan isterinya, Azrene Ahmad!

    Bagi yang masih tak tahu, isteri chef selebriti, Datuk Fazley merupakan anak kandung kepada isteri bekas PM ke-6 iaitu Rosmah Mansor. Menerusi posting Instagram semalam, Azrene telah meluahkan segala yang terbuku di hatinya dan ini yang kami dapat rangkumkan buat anda semua:

    1. Azrene didera secara emosi, fizikal dan mental oleh Rosmah

    “Hari ini menandakan berakhirnya era kezaliman yang ramai telah doakan. Saya dibesarkan oleh kedua-dua individu ini, menyayangi mereka dan menghormati mereka. Terdapat masa di mana saya sanggup berjalan di atas bara api dan pertahankan mereka.

    “Semakin saya membesar, saya melihat sifat mementingkan diri dan keserakahan mereka. Saya mengalami penderaan emosi, fizikal dan mental secara langsung di tangan orang di sebelah kiri (Rosmah). Saya menyaksikan perkara yang sama dilakukannya ke atas orang di sebelah kanan (Najib),” katanya.

    2. Saksi transaksi wang dari pegawai untuk urusan ‘backdoor’

    Tidak cukup dengan tu, Azrene jugak pernah lihat Najib buat ‘perjanjian sulit’ dengan pegawai kerajaan demi kepentingan mereka sendiri.

    “Saya menyaksikan tawaran sampingan yang dibuat secara rahsia oleh orang di sebelah kanan (Najib). Jumlah wang dalam beg bimbit dibelanjakan seperti air bukan untuk kepentingan rakyat tetapi dibelanjakan untuk barang kemas, penyuapan pegawai dan digunakan untuk mendapatkan lebih banyak kuasa.”

    3. Rosmah dan Najib guna dukun dan bomoh untuk kekal berkuasa

    “Bomoh, ahli sihir, doktor estetik dan sebagainya sentiasa berada di rumah saya atas sebab yang berlainan tetapi kebanyakannya untuk mendapatkan kekuasaan ke atas rakan dan ahli keluarga mereka, bahkan untuk membahayakan mereka yang berani untuk jatuhkan mereka.

    “Banyak akaun luar negara dibuka untuk salurkan wang ke luar negara demi perbelanjaan peribadi mereka. Peti besi penuh dengan barang kemas, batu permata dan wang tunai yang dipungut. Mereka bawa wang tunai dan kalung kristal secara senyap-senyap ke dalam dan luar negara,” katanya.

    4. Najib dan Rosmah nak ‘jual’ Azrene kepada pemimpin berpengaruh

    “Mereka cuba jual saya berkali-kali untuk berkahwin dengan pembida tertinggi, bahkan orang yang mempunyai kedudukan tertinggi yang akan bantu mereka peroleh kelebihan politik dan sosial. Keserakahan, keseronokan dan kebanggaan yang tumbuh dalam setiap langkah semakin dekatkan mereka kepada kedudukan atas.


    “Saya tak dapat halang kerakusan mereka namun saya tetap bersama mereka atas dasar kesetiaan. Apabila saya mula jadi mangsa kerakusan dan terlalu berat untuk dipikul, saya memutuskan untuk pergi. Oleh itu, saya dibuang daripada keluarga malang ini,” kata Azrene penuh emosi.


    5. Azrene kahwin Datuk Fazley dan lebih banyak dugaan menimpa

    “Hari saya meninggalkan rumah, saya beri amaran kepada kamu (Rosmah), individu yang terpilih untuk berkhidmat adalah atas kehendak rakyat. Mereka perlu berkhidmat kepada rakyat dan bukan sebaliknya.”

    Akan tiba satu hari nanti orang menghukum kamu di atas segala kesalahan yang telah dilakukan terhadap mereka. Akan tiba juga masa Tuhan akan menghukum kamu atas keingkaran yang dilakukan,” katanya lagi.

    6. ‘Semoga Tuhan memberi belas kasihan ke atas hati hitam kamu!’

    “Hari ini saya ingin berikan sedikit mesej kepada kamu berdua, adik beradik sedarah yang terlibat dalam skandal ini. Kepada sesiapa yang berkolaborasi dalam konspirasi sehingga sanggup gadai nyawa orang tak bersalah hanya kerana wang tunai, Tuhan telah memakbulkan doa rakyat dan keluarga saya! Akhirnya kamu telah dibuang keluar!

    .

    ReplyDelete
  11. Segala rahsia akan terbongkar...
    Takkan dapat lagi berpura-pura...
    Kerana ia akan terjadi...
    Ia akan pasti tiba...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu...
      Kau tak dapat lagi berpura pura...
      Kerana ia akan terjadi...
      Ia akan pasti tiba...
      Kau akan jadi Taik...
      Pendusta punya Taik...

      Delete
  12. Hadi selesai kes saman editor Sarawak Report di luar mahkamah

    Presiden PAS Abdul Hadi Awang memutuskan untuk menyelesaikan kes saman terhadap editor Sarawak Report Clare Rewcastle Brown di mahkamah di London, Unied Kingdom.

    Hal ini dimaklumkan Setiausaha Politik kepada presiden PAS, Syahir Sulaiman.

    “Setelah Datuk Seri Abdul Hadi Awang meneliti keseluruhan tindakan mahkamah yang telah difailkan oleh beliau terhadap Clare Rewcastle Brown (Defendan) dari semua aspek, dan juga setelah mempertimbangkan pandangan serta nasihat peguam beliau, adalah dimaklumkan bahawa Datuk Seri Abdul Hadi Awang telah membuat ketetapan untuk memuktamadkan penyelesaian di luar mahkamah (out of court settlement) melalui Perintah Persetujuan (Consent Order) bertarikh 1 Februari 2019 di Mahkamah Tinggi London (High Court of Justice, Queen’s Bench Division),” katanya dalam suatu kenyataan terbit di Harakahdaily hari ini.

    Syahir berkata penyelesaian yang dibuat itu adalah seperti berikut:

    “Abdul Hadi Awang menarik balik tuntutan (claim) terhadap Defendan;

    “Clare Rewcastle Brown (Defendan) menarik balik tuntutan balas (counter claim) terhadap YB. Dato’ Seri Tuan Guru Haji Abdul Hadi Awang;

    Jadi sah lah lobai pas makan duit haram dari najib 90 jota....

    Lobai Pas tak berintegriti...

    Meraung nak saman serawak tepot...tak habis bicara tarik balik....eksyen jer lebih lobai pas..

    Memalukan lobai Pas makan duit haram..ikut ajaran setan...

    Parti tonggang agama...sjaran sesat

    ReplyDelete
  13. KD sudah trending viral dalam wasap hal HADI TARIK BALIK SAMAN CLAIRE.
    Ramai sgt nk komen pertahan kebpijakan Tuan guru mazhab Isle tahap dewa ini.
    Mohon UPkan satu artikel.

    Marhaen yg top up Tin Milo sanggup guna duit toreh dan sawit, ditipu lobai cheebai.

    UP please KD. Tq

    ReplyDelete
  14. Kd, kau tak rasa ke kerajaan skrg ni adalah kerajaan gagal. Antaranya gagal menyatupadukan kaum. Sifat rasis kaum bukan melayu semakin menyerlah tanpa ada rasa segan silu. Mereka bebas menghina Islam, melayu, malah raja² melayu termasuk ydpa juga menjadi bahan hinaan. Polis yg sepatutnya menjadi pelindung utama demokrasi raja berperlembagaan telah 'terpaksa' beraksi terbalik. Contohnya, melayu yg marah kpd org cina yg berlaku biadap dan kurang ajar telah digari sedangkan cina biadab terlindung. Kematian allahyarham adib kerana dibunuh cuba diubah tajuk kpd kemalangan. Kerajaan skrg bersikap melindungi kaum² bukan melayu dpd sebarang tindakan undang². Ini sesuatu yg sgt tidak baik kpd ketenteraman awam. Melayu semakin memendam rasa. Sepatutnya kerajaan sensitif dan memahami isu. Jgn biarkan melayu hilang pertimbangan. Ingat apa berlaku di indonesia beberapa ketika dahulu. Bila dah jadi huru hara dan ramai terbunuh, semuanya sudah menjadi terlambat. Siapa yg memerintah skrg kd? Adakah melayu² yg jd menteri kabinet itu hanya sebagai balaci kpd menteri² rasis cina dan india? Jika jawapannya BUKAN, lebih baik perbaiki dan bertindak dari sekarang. Jgn biarkan api marak dlm sekam. Andai menyala nanti, habis semuanya hangus terbakar. Menang jadi abu kalah jadi arang.

    ReplyDelete
  15. Sdra 6.23

    Pandangan kamu merupakan pandanhan dan keluhan orang yang telah kalah pada pru14. Pandangan yang zero value.

    Sdra KD,

    My personal observation.....FITNAH yang dilaung2kan oleh pihak umno dan pas selama ini adalah FAKTA. Sebaliknya fakta yang diwarwarkan adalah fitnah.

    Persepsi mereka yang kalah akan jadi subur dan dikatakan Fakta namun fitnah. Contoh jho low not involved in 1MDB kata najib adalah palsu atau fitnah... Nah sekarang terbukti dan akan diaffirm in coming court case....

    Kelemahan melayu muslim dalam umno dan pas tak dapat beza antara realiti fakta dan kebenaran dengan fantasi auta dan kepalsuan....

    Wallahuaklam

    ReplyDelete
    Replies
    1. 8.41

      You can say mengarut. Sebab orang macam you lah mengarut dan suka berfantasi berauta dan berkepalsuan.

      Umno memperdagangkan maruah bangsa melayu
      Pas memperdagangkan agama islam
      Digabungkan coba untuk pertahankan bangsa agama dan raja2 melayu.......
      Piiiiirahhhh....lie lie and more lie..
      Ini munafiq...no?

      Delete
  16. Makluman utk Ahli PAS dan Umno.

    NGO ISMA dan Tokoh Lokman mempadang adakan sesi GULING DEPAN SOGO dlm sikit masa utk mendesak Pimpinan PAS menyatakan Kebenaran diatas isu yg membelengu Isle sekarang.

    Asas Gulingan akan berpandu syarak2 tertera dibawah.

    Ekstrak dari
    Tuntutan No. HQ17M01386
    DALAM MAHKAMAH TINGKAT DIBENAR BENCH OF QUEEN'S QUEEN
    SENARAI MEDIA DAN KOMUNIKASI ANTARA
    Wakil ABDUL HADI AWANG HADI AWANG (Menuntut) dan CLARE REWCASTLE BROWN (Terdakwa)
    DEFENSE DAN COUNTERCLAIM

    "... 26.9 Nasharudin dan anggota kanan PAS yang lain juga mendapat faedah secara peribadi, menikmati dan mempamerkan kemewahan baru dari wang yang disalurkan ke parti oleh Najib Razak.

    26.10 Nasharudin telah menunjukkan kekayaan barunya dengan membeli kenderaan yang tidak kurang daripada RM1.5 juta (termasuk BMW 525 berharga RM388,000, Mini berharga RM230,000, Toyota Vellfire berharga RM290,000, Toyota Camry, berharga RM150,000 dan Toyota Fortuner berharga RM200,000 dan hartanah termasuk rumah di Banggi, Selangor, bernilai RM3 juta, dibeli dengan wang tunai. Ahli Parlimen PAS dan tokoh kanan parti telah membeli kereta baru, mewah dan rumah baru dan isteri kedua dan ketiga yang telah berkahwin, membelanjakan wang yang mencolok melebihi gaji politik mereka dan apa yang mereka boleh bayar sebelum ini.

    26.11 Dengan cara ini, Timbalan Ketua Menteri Kelentan, Mohd Amar Nik Abdullah, telah membeli sebuah kereta mewah, termasuk Range Rover, Audi 6, Toyota Vellfire dan Toyota Attis dan membina beberapa buah rumah untuk keluarganya. Pemimpin Rohani Hashim
    Jasim membeli kereta Porsche Cayman. Ketua MP dan Ketua Penerangan PAS, Khairuddin Aman Razali memberikan isteri keduanya RM500,000 sebagai kereta Audi Q7 sebagai hadiah. Ketua Penerangan PAS Nasrudin Hassan Tantawi membeli Toyota Vellfire bernilai RM300,000. Setiausaha Majlis Syura, Nik Muhammad Zawawi Nik Salleh memperoleh Mercedes mewah dengan nombor plat PAS 9, bernilai kira-kira RM100,000 dan Audi mewah. Takiyuddin bin Hassan, Ahli Parlimen Kota Baru dan Ketua Setiausaha PAS telah membeli sebuah kereta mewah dan sebuah motosikal mewah termasuk Volkswagen Passat berharga RM160,000 dengan plat nombor peribadi TAK 11, yang bernilai sehingga RM100,000, Muhammad Khalil, Pemimpin Pemuda PAS, telah memperolehi a
    motosikal BMW mewah. Mokhtar Senik, pengerusi Majlis Ulama PAS Pahang, telah memperolehi Mercedes dan Toyota mewah ... "

    Takburrrr !!!

    ReplyDelete
  17. Nk tanyo..tarik balik atas persetujuan bersama..atau pas yg takut..atau serawak report pun goyang..biar jelas dan terang...

    ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.

SIAPA YANG PALING BERKUASA POLITIK DI MALAYSIA

Dari segi politik tentulah Zahid hamidi yang PALING BERKUASA, tetapi kekuatannya mastermind  bersandar kepada Najib. Ismail hanya berkuasa d...