Monday, January 21, 2019

ISRAEL BERGEGAR DENGAN SERANGAN TANPA PELURU DAN ROKET


Arutz Sheva article: Malaysian PM said ‘hook-nose Jews’ as Israel did ‘wrong things’ http://ch7.io/c__g# Anwar sepatutnya berada di Cameron Highland mematahkan serangan Najib..

6 comments:

 1. Dengan izin tuan blog, mohon lari tajuk.

  Dahsyaaaat... Telahan John Doe bahawa negara yang bakal mengibarkan panji-panji hitam ialah Malaysia kini memperlihatkan bunga-bunganya.

  Dengan Tun M kembali menjadi PM Malaysia, kini Palestin mengibarkan bendera Malaysia sebagai tanda salute kepada Tun M dan Malaysia.

  John Doe telah beberapa kali memberitahu bahawa Tun M yang dicerca Mahababi, Mahapundek, Mahafiraun dan seumpamanya, dan pendokongnya yang digelar mahacai mempunyai ciri-ciri kedua kaum yang didatangkan iaitu 'mereka berjuang pada jalan Allah dan tidak takutkan cercaan orang-orang yang mencerca'.

  Apakah ciri pertama kaum ini? Iaitulah 'mereka prihatin terhadap orang-orang yang beriman sedang mereka tegas kepada kaum yang kafir'.

  Puncak pertembungan di antara orang-orang beriman dan kaum yang kafir ialah Baitulmaqdis dan bumi Palestin, dan kini orang-orang beriman di bumi Palestin sendiri yang mengiktiraf Tun dab Malaysia adalah sahabat sejati mereka.

  Nah baca!!! Kepada pencaci Tun, silakan terus menanah di dalam hati.

  ----------

  GLOBAL l Jalur Gemilang dikibarkan di sebuah stadium di Gaza, Palestin minggu lalu, susulan keputusan kerajaan Malaysia yang tetap tidak membenarkan atlet Israel daripada memasuki negara ini.

  Menurut Free Malaysia Today, bendera itu dikibarkan bersama-sama sepanduk di Stadium Yarmouk - antara yang tertua di Gaza - Sabtu lalu ketika satu perlawanan bola sepak berlangsung.

  Ia terus dikibarkan di Stadium Palestin - yang pernah dibom Israel pada 2006 - keesokannya.

  "Terima kasih Malaysia kerana menentang normalisasi (hubungan) dengan apa yang dipanggil 'Israel'," kata sepanduk yang mengiringi Jalur Gemilang itu, tanda penghargaan rakyat Palestin kepada ketegasan Malaysia.

  Pengerusi Pertubuhan Kebudayaan Palestin Malaysia (PCOM) Muslim Imran, tindakan itu untuk memperlihatkan kebanggan rakyat Palestin dengan Malaysia.

  Selain pengibaran bendera, kata Muslim lagi, rakyat Palestin juga menyatakan sokongan di media sosial melalui tanda pagar #supportMalaysia.

  Susulan keputusan Malaysia tidak membenarkan atlet Israel daripada menyertai Kejohanan Renang Para Dunia 2019 yang bakal di Kuching, Sarawak, Israel menyatakan kecaman terhadap Malaysia dan menyifatkan Perdana Menteri Dr Mahathir Mohamad memiliki sikap antisemitisme yang tebal.

  Jawatankuasa Olimpik Israel pula memberi tekanan berterusan kepada penganjur agar atlet mereka diberikan visa.

  Ketika berucap di Oxford Union, United Kingdom Jumaat lalu, Mahathir sekali lagi menegaskan pendirian itu dengan berkata Malaysia berhak untuk menutup sempadannya kepada sesetengah pihak.

  "Kita tidak mempunyai hubungan diplomatik dengan Israel sama sekali dan kita berpendapat mereka membuat terlalu banyak kesalahan tetapi tetap terlepas kerana tiada siapa berani untuk berkata apa-apa terhadap mereka," katanya sambil berkata beliau tidak kisah digelar antisemitik atas pendirian itu.

  ReplyDelete
 2. Bila agaknye tun madey akan jadi juara kumpulkan tentera islam untuk serang israel...setakat cakap dan sekat israel tak jadi ape....

  ReplyDelete
 3. Annuar Musa: Jauh di sudut hati, Dr M harap calon BN menang PRK
  22 Jan 2019, 5:01 petang (Dikemaskini 22 Jan 2019, 5:01 petang)

  A A
  Setiausaha Agung Umno Annuar Musa mendakwa "jauh di sudut hati" Pengerusi Pakatan Harapan (PH) Dr Mahathir Mohamad mahu calon BN menang dalam pilihan raya kecil (PRK) Cameron Highlands 26 Jan ini.

  Jelas Anggota Parlimen Ketereh itu, dalam perjumpaan pemimpin Umno dan Mahathir sebelum ini, perdana menteri itu mencadangkan pembubaran Umno kerana "tidak tahan dengan desakan DAP".

  “Bila Mahathir panggil pemimpin Umno untuk membubarkan Umno dan memperkuatkan parti dia, alasan Mahathir beri adalah dia tersepit dan tidak tertahan dengan apa yang DAP sedang lakukan kepada dia.

  “Jadi saya berani nyatakan dalam hati kecil Mahathir pun dia nak calon BN menang dalam PRK Cameron Highlands ini,” katanya ketika berucap dalam ceramah umum bersama pemimpin PAS di Kampung Beletik, Jelai Ahad lalu, seperti dipetik MediaUmno semalam.

  Pada 13 Dis lalu dua keping gambar menunjukkan Mahathir bertemu enam individu menjadi tular dan menimbulkan keresahan di kalangan penyokong parti politik

  ReplyDelete
 4. Ni qdmin ppbm xda telo ..terkenak pengecut dgn fakta utk approve komen

  ReplyDelete

MENJELANG 10TH YEARS ANNIVERSARY

QUANTUM METAL SDN. BHD. CHANNEL NOSTALGIC MEMORIES OF 10TH YEARS ANNIVERSARY AT SETIA SPICE CONVENTION CENTRE, PENANG Wednesday 25/01/2023 ‘...