Wednesday, January 9, 2019

JOM RAIKAN CALON UMNO DI PRK CAMERON

Pertama: Malaysia tidak perlukan satu lagi wayarmati..

Kedua: UMNO mesti menang untuk kekal relevan dan diterima semua kaum.

Yang ketiga: Terpenting  Termahal untuk membuktikan umno mampu menang tanpa rasuah dan salahguna kuasa.


Paling tidak, 100% undi Melayu mesti diperolehi oleh calon umno untuk kekal diyakini sebagai satu kebangkitan semula atas kesilapan lalu.



Najib kena turun kempen, tengok berapa ramai yang cium tangan lagi dan popular....



21 comments:

  1. Umno letak orang aski tempatan....umno berpluang tewaskan calon madey...

    Isu rusuhan kaum dan kematian adib di kuil keling subang jaya boleh tarik undi melayu dan asli..

    Isu madey kencing rakyat dan gagal tingkatkan ekonomi boleh tarik undi bukan melayu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kikiki..
      Ala rilek la cai.
      Kerusi tu bekas kusi bn.

      Nk tigkatkan ekonomi dlm masa berapa hari?
      Sembang mcm bdk baru abes spm.
      Bertaon bn perintah relek je kau xreti nk sebut psl ekonomi.

      Nk jdkkn alasan la tu nk mntk brader anwar bin ibrahim jadi pm.

      Bapa peliwat negara yg digilakannya. Baik kau idola kn najib. Xdelah hina sgt

      Delete
    2. Dah lapan bulan ngok...ekonomi makin turun dari 5.9 kepada 4.7%...

      Delete
    3. Oh.. kau tgk dkt 2 angka tu jela. 5.9 dgn 4.7..
      Sempit betul otak kau melihat pentadbiran negara dgn 2 digit angka tpi bdegar-degar laung reformasi.

      Tun M pernah transform negara dari pertanian kpd perindustrian, bawa pelabor jepun dgn dasar pandang ke timur, british sudah reti menghormati negara kita dgn buy british last, menghadapi kemelesetan ekonomi dgn cara sendiri dan kemudiannya diakui negara luar.
      Anwar?
      Temberang dan terus temberang berckp hal yg sedap didgr.

      Angka kau lihat itu hanya kesan apabila transformasi berjaya dilakukan. Dgn banyak najis ditinggalkan berbentuk hutang, glc2 yg xmampu nk bergerak sendiri, cash flow kerajaan yg bermslh, pendapatan negara yg masih bergantung besar kpd minyak(petrol dan sawit) yg mana hari ini demandnya dipaksa utk dikurangkan, tentu kau xterfikir akan benda ini.

      Pada engkau dgr brader berucap berapi2, mcm dia tau dan boleh selesaikan semua mslh.
      Berckp dgn buat xsama. Contoh mudah KKN. Dia sendiri amalkan KKN tapi xreti malu tuding jari kt org lain. Sudah tentu para pentaksub sudah buta utk melihat dan menilai.

      Mana ucapan brader yg btl2 berisi memberitahu visinya psl negara selain dari berckp psl benda yg org semua sudah tahu.
      Reti dia ckp psl struktur tax yg baru?
      Reti dia nk modelkan kontrak sosial yg baru apabila DAP sudah menjadi kerajaan?
      Reti dia nk menyatukan org melayu?
      Reti dia crk pengganti kpd produk mnyk utk dijadikan sumber pendapatan asas kpd negara?
      Reti dia nk bgnkn model pendidikan yg sesuai dgn dunia hari ini?
      Reti dia nk balancekan jurang pendapatan antara kaum?

      Dari dia kluar penjara hingga hari ini kita lihat usaha keras dia dan kroninya utk memastikan dia jdk pm. Main politik murahannya yg sudah dimainkan sejak zaman umno lg (team wawasan vs team rafizi ramli) dan nafsu yg tiada hujungnya. Nafsu politik dan nafsu berahinya itu saja yg berjaya ditampilkan.

      Usaha menumbagkan PH jauh lebih mudah kalau anwar jdk pm. Jika itu yg terbaik, let it be

      Delete
  2. PH boleh ginakan isu kos sara hidup sudah berjaya dilaksanakan seperti janji manipestol PH...

    Harga getah dan kelapa aewit telah dimurahkan oleh madey...rakyat boleh makan banyak2...

    Tapi nadey gsgal murahkan rege minyak masak sawit...

    ReplyDelete
  3. Berani ker mat sabu tunjuk muka di cameron bantu kempen calon madey?...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Berani. Dia adalah seorang pemberani sebab dlm dunia ni dia seorg jer yg berani gelar anwar sebagai sheikh aljuburi.

      Delete
  4. Pilihan.
    a) Pihak pengklepet perosak yg sudah bankrap tunggu hukuman. Yg bersekongkol dgn shaman kingfisher taliban.
    atau
    b) Pihak kerajaan yg sedang ubati klepetan dan kerosakan dgn segala daya.
    a ? atau b ?

    PILIHAN TAK ADA SUSAH LANGSUNG.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bila mau dibicarakan?...masih cari bukti kukuh ker?...

      Delete
    2. Menatang ape yg rosak?...tak nampak ape pon yg rosak.....semua ok jeer....

      Delete
    3. Umno tewaskan madey di cameron highlands kasi ajar sikit sama madey supaya jangan kencing merata...

      Delete
    4. B adalah pilihan tepat dan terbaik kerana rakyat boleh makan kelapa sawit dgn sepuasnya dgn harga yg murah serta boleh makan getah skrap 3 kali sehari memandangkan harganya yg murah sekarang.
      Sejak harga petrol diturunkan, barangan keperluan harian jatuh harga sekali ganda.

      Delete
    5. Semua PH auta cai2 percaya mati2 . Lama2 cai yang mati. ah... ah... ah...

      Delete
  5. K’jaan akan tetap cari Jho Low walaupun sukar - Dr Mahathir
    10 Jan 2019, 4:12 petang (Dikemaskini 10 Jan 2019, 4:12 petang)

    A A
    Kerajaan akan tetap meneruskan usaha mencari ahli perniagaan Low Taek Jho atau Jho Low walaupun sukar, kata Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad.

    "Terdapat hanya kira-kira tujuh bilion penduduk (dunia) jadi, tidaklah sukar sangat.

    Dah cari ke blm?....8 bulan masih cerita mau cari....aparaaa ...jho lo bersenang lenang dgn billion khazanah negara...hari2 dia senyum tengok madey bodoo...

    Kalo polis mesia lembap serahkan saja kpd unit gerak khas anak yusof haslam..

    ReplyDelete
  6. Thursday, January 10, 2019
    Peruntukan RM12 juta untuk sek persendirian cina.. Malaysia Baru atau Malaysia Keliru?

    Adilkah sistem yang degil enggan patuh pendidikan kebangsaan mendapat peruntukan kerajaan?

    The Star Online 6 Januari lepas laporkan peruntukan RM12 juta untuk Sekolah Menengah Persendirian Cina (SMPC) akan dikeluarkan minggu ini.

    Dijangka esok ada majlis penyerahan peruntukan daripada Menteri Kewangan, Lim Guan Eng.

    Serah di mana? Jeng, jeng, jeng!

    Serah di New Era University College dekat Kajang, Selangor bukan di wilayah Kwangsi, Kwangtung dan Fukien di China, ya.

    Apa makna dan simbolnya?


    Anda yang peka sejarah cabaran pendidikan kebangsaan dengan asakan tuntutan perkauman dan politik pilihan raya era BN tentu tahu.

    Anda yang sudah jelak dengan peringatan jangan rasis lebih banyak dituju kepada Melayu ketika Malaysia satu-satunya negara di planet Bumi ini membenarkan sekolah aliran Cina beroperasi tentu tahu apa signifikannya New Era University College di negeri yang bersultan itu dipilih.

    Kemegahan Cina mendapat sejumlah besar peruntukan bagi pendidikan berorientasi perkauman itu juga awal-awal dicanang di media berbahasa mereka. Tiada liputan meluas pula di saluran media berbahasa Melayu.

    Berita Cina di TV 2 pada 4 Januari lepas lagi beritahu dijangka bulan Jun nanti, permohonan dana khas sebanyak 6,500 wan iaitu RM 65 JUTA kepada sekolah menengah dan sekolah bantuan modal sekolah rendah Cina akan dibuka!

    Ingat, RM65 juta itu untuk kepentingan kaum ya atau untuk "anak Cina" bukan untuk "anak Malaysia" yang berada di Sekolah Kebangsaan (SK).

    Dana sebesar RM65 juta itu bukan untuk kepentingan kebangsaan yang membantu usaha memupuk integrasi nasional.

    Mengapa masih guna acuan 'Malaysia Lama' lagi jika benar kononnya pasca 9 Mei 2018 bebas daripada semangat perkauman?

    Gambar pertama ini yang ada Timbalan Menteri Pendidikan China eh Malaysia, Teo Nie Ching ini juga terpampang di muka depan akhbar China Press terbitan di Malaysia bukan di Tanah Besar China.

    Usah 'rasis' ya. Itu suasana di sebuah sekolah di MALAYSIA bukan di Taiwan. Ada juga barisan wakil rakyat bahkan Timbalan Menteri dari Kabinet MALAYSIA bukan Kabinet Hong Kong.

    Harap mak long.

    ReplyDelete
  7. Aku takde apa nak dikatakan tahniah KD, anda berada ditrek yg benar. Bukan kerana Umno sangat pun tapi kerana Agama, bangsa dan Raja kita telah dipijak pijak oleh Pendatang tak sedar diri.

    ReplyDelete
  8. meroyan salan mamat anonymous ni.... dia sorang yang kontrol komen...orang yang sama...manusia kecewa kerana senab- sebab tersendiri. Mungkin kerna kurang kasih sayang atau seting mengalami pancutan pra-matang....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha baru perasan ke?

      Tp KD lah yg paling best sebab selamba je nganjingkan mamat anonymous tu bebas berkeliaran tunggu kemusnahan diri sendiri

      Delete
    2. Ko makan hampas sawit dan taik getah banyak sangat...hihihihi..

      Delete
  9. bukan umno ssgt katenya... yg pijak raja tu macai mana...??


    alahaiiii... kikikiki..

    ReplyDelete
  10. Umno MAHUPUNG Pas sembang gegar sj.
    Kalu jati kuat sgt, apahal lari letak semai.
    Apa? senua ahki Pas dan Umno CH kayu buta kah. Mmg babi2 UnoBn sondol pasu pun tak sedar2 lagi.

    ReplyDelete

CASH IS KING VS KING COBRA

Smart Politician terpaksalah kita akui walaupun dia juga banyak kelemahan dan kekurangan... Anggap dia siffu dan ayah... Kena dengar nasihat...